Bergen Vest

Sælsvei 43a

Prisantydning

3 100 000 kr

Omkostninger: 83 722 krTotalpris: 3 183 722 kr
Etasje
2
Byggeår
1967
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
118 m² / 146 m²
Tomteareal
304 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Selveier rekkehus - tak og vinduer skiftet i 2015, påbygg fra -81 og -88. Garasje, to uteplasser.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stilrent enderekkehus med integrert garasje og to uteplasser. El-bil lader, nytt tak (2015) og vinduer er skiftet i huset (2013 og 2015). Pent IKEA-kjøkken fra 2015 med heltre benkeplate i bambus fra Minde Snekkeri. Mosaikkfliser på vegger mellom plate og skap. Kjøkken er utstyrt med benkebeslag og vask i stål, nedfelt induksjon platetopp, innebygget stekeovn (fra 2019), innebygget mikrobølgeovn, integrert oppvaskmaskin, kjøl-/frysskap, og ventilator over platetopp (fra 2019). Baderom fra 2005 med fliser i gulv og vegger. Varmepumpe. Meget barnevennlig med korte avstander til buss, butikk, samt barnehager og skoler.

Eiendommen

Sælsvei 43a, 5173 LODDEFJORD 
Gårdsnummer 124, bruksnummer 86, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Innholdsrik eiendom med godplanløsning og en arealeffektivutnyttelse. Boligen har altan med gode solforhold fra tidlig morgen, og en innebygget garasje med arbeidsbenk.Ytterligere har eiendommen en pent opparbeidet hage med terrasse (sol til ca. 18.30) og en lekestue i bakkant. Her kan du nyte uteplassene pa° begge sider av huset.

Eiendommen ligger fint til på en ende i rolige og barnevennlige omgivelser. 
Som beboer nyter du en komfortabel hverdag med gangavstand til skole, barnehage, busstopp og til Vestkanten kjøpesenter, der man finner det meste en skulle trenge. Ved Vestkanten finner man også aktiviteter som badeland, bowlinghall, ishall og treningssenter. For de som liker friluftslivet er det også gode turmuligheter som Lyderhorn og området ved Alvøen. Ca 15 minutter med bil/buss til Bergen sentrum.

Det utvidete Loddefjord-begrepet kalles ofte Bergen Vest, og omfatter de vestlige delene av Laksevåg bydel, med områdene Bjørndal, Loddefjorddalen, Vadmyra, Hetlevik, Mathopen, Håkonshella, Alvøen, Drotningsvik, Godvik, Olsvik og Kjøkkelvik med tilhørende skog, fjell og innsjøområder. Loddefjord utgjør de deler av byen som ligger vest og sør for byfjellet Lyderhorn, og er omgitt av sjø i sør, vest og nord.Veibeskrivelse

Fra Loddefjord følger en veien mot Håkonsvern i ca 2 km og ta til høyre opp Mathopsveien, ta deretter venstre inn i Sælsvei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Lyngfaret barnehage 1.7 km
Kidsa Sandgotna 1.9 km
Vadmyra barnehage 1.9 km
Skoler:
Vadmyra skole 1.6 km
Loddefjord skole 1.7 km
Mathopen skole 2.8 km
Kjøkkelvik skole 3 km
Sandgotna skole1.6 km
Olsvikåsen videregående skole 5.4 km
Laksevåg videregående skole 6.1 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 161 kvm
Totalt bruksareal: 146 kvm
Totalt primærrom: 118 kvm

Primærrom:
1. etasje 45 kvm: Entre, hall/trappegang, soverom, bad/wc, vaskerom
2. etasje 73 kvm: Trapperom, soverom, soverom 2, stue/spisestue/kontorplass, kjøkken

Sekundærrom: 
Underetasje: bod, garasjerom og kott. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 23.10.2019 utført av Takstmann Ricky Falck. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 304 kvm. Pent opparbeidet eiendom med terrassert platting i bakkant og hage i front.

Parkering

Garasje, samt ytterligere to parkeringsplasser i front. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med fundamenter og grunnmur i betong på antatt faste masser. Over grunnmur er yttervegger i bindingsverk isolert og kledd utvendig med liggende trekledning. 
Saltak i trekonstruksjonerm, etasjeskillere i trekonstruksjoner isolert mot kaldloft og blindkjeller, betonggulv mot grunn i garasje og tilstøtende del av gulv mot grunnmur/terreng. Vinduer og balkongdører med isolerglass i trekarmer, ytterdør i tre. Garasjeport og sidedør til garasje i tre. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;

Grunn og fundamenter: TG2 er satt pga. alder, datidens byggemåte og bygningsdelens forventede levetid.
Gulv på grunn: TG2 satt pga. alder. 
Drenering: TG2 er satt pga. alder. 
Yttervegger: TG2 satt pga. alder.
Utvendige overflater: TG2 satt pga. alder. 
Ytterdører og porter: TG2 satt pga. garasjeport har behov for vedlikehold, sidedør er noe eldre men fungerer med dagens standard. 
Trapper og ramper: TG2 er satt pga. alder. 
Altan: TG2 satt pga. alder. 
Piper, plassbygde ildsteder: TG2 er satt pga. alder på pipe. 
Overflater på innvendige gulv og vegger - underetasje/bad: TG2 satt pga. alder. Overflater på innvendige gulv og vegger - underetasje/vaskerom: TG2 satt pga. alder og type sluk i gulv. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert; 06.05.1968, det foreligger også ferdigattest for tilbygg fra 20.02.1981 samt tilbygg vindfang m/altan fra 03.03.1988. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.  

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Pen og innholdsrik familiebolig med flott standard. Eiendommen har en praktisk og hensiktsmessig planløsning med mye innhold. 

Det første som møter deg er entre/vindfang med plass for å henge opp enkle plagg, deretter møter man en romslig hall som fint kan benyttes som en liten tv-stue, her har man store vindusflater med mye lysinnslipp. Ett soverom på høyre hånd, videre har man eget seperat vaskerom, bad m/wc, samt rikelig med bodplass.

I 2 etasje har man gang med kjøkken på venstre hånd, romslig, pent kjøkken, nytt i 2015. (Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen). Stue med ved-ovn samt spisestue med utgang til bakplass. Videre har man kontor/tv-stue samt to soverom i denne etasje.

Integrert garasje samt utvendig bod.

Av kvaliteter kan man nevne; 
Gulver har; keramiske fliser, laminat, parkett og støpt gulv. Innvendige vegger har; malt panel, smartpanel, tapetsert og keramiske fliser. Himling har; Hvite takplater og malt panel.
Kjøkkeninnredning er levert fra IKEA. 
Helfliset baderom med vegghengt wc. 
El-skap med automatsikringer.

Oppvarming

Peisovn i stue (rentbrennende), varmepumpe "luft til luft" i stue. Varmekabel i gulv på bad og entre. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

30.06.1967 - Dokumentnr: 403399 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning 
Med flere bestemmelser 


21.10.2019 - Dokumentnr: 1242013 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


01.07.1967 - Dokumentnr: 904158 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:1201 Gnr:124 Bnr:67 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Laksevåg datert 22.10.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.10.2019. 
Ikrafttredelses dato: 22.10.2001

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Følgende medfølger ikke handelen; Stue: grønn lampe ved dør (montert på vegg), lamper over stuebord og spisebord. 
Taklampe på barnerommet. Speil i entré og på soverom oppe. Røde kommoder i hall. Vaskerom: skittentøyskap og fryser. Stor bod nede: åpen garderobeløsning i metall (hyller/garderobestang), hvitt skap.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger eller eiendomsmegler. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Oppdragets KR-kode

KR691724

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 472,5,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 5 041,40,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer kr 21 977,- pr. år. (2018) / 20 575 kwh. pr. år. (2018)
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6000,-
Boligen er tilknyttet Altibox - Bergen Fiber AS som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 899,- pr. mnd. Inkludert internett (Fiber). Tv-tuner/dekoder medfølger. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 918.470,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen.
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.306.492,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.178.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,65% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Kontroll av hjemmel og heftelser: kr 6.000,-
Fotograf: kr 5.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Christer Haugen

Telefon
Mobil 41513932

Lurer du på noe

Christer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.