Fyllingsdalen

Ture Nermans vei 51

Prisantydning

2 350 000 kr

Fellesgjeld: 475 470 krOmkostninger: 1 832 krTotalpris: 2 827 302 kr
Etasje
1
Byggeår
1973
Soverom
2
Areal (P-ROM)
73 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
5 965 kr

Flott 3-roms leilighet i høy 1.etg | Solrik altan på ca. 10 m2 | Varme og vann inkl. i fellesutg. |Nytt bad i 2018!

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt område i Fyllingsdalen. Fra leiligheten er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Like ved er Bunnpris, som også er søndagsåpen. Det er gangavstand til Oasen handlesenter som tilbyr et godt og bredt servicetilbud. Her finner du blant annet flere dagligvarebutikker, bank, vinmonopol, spisesteder og treningssenter. Bybanen er under oppføring og vil få holdeplass på Oasen. For den turglade kan en tur opp Løvstakken eller skogsturer i Kanadaskogen anbefales.  Ved Ortuvannet er det tursti, fotballbane, lekeplass og park som er svært populær på sommertid.

- Nytt bad, rør-i-rør og balansert ventilasjonssystem i 2018
- Sentralvarme og varmtvann inkl. i fellesutg.
- Ny radiator i stue
- Vestvendt beliggenhet

Eiendommen

Ture Nermans vei 51, 5143 FYLLINGSDALEN 
Gårdsnummer 22, bruksnummer 193, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt område i Fyllingsdalen. Her får du en vestvendt beliggenhet i høy førsteetasje hvor kveldssolen kan nytes på fine sommerdager.  Fra leiligheten er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole. Like ved er Bunnpris, som også er søndagsåpen. Det er gangavstand til Oasen handlesenter som tilbyr et godt og bredt servicetilbud. Her kan du blant annet finne flere dagligvarebutikker, bank, vinmonopol, spisesteder og treningssenter. Bybanen er under oppføring og vil få holdeplass på Oasen.

For den turglade kan en tur opp Løvstakken eller skogsturer i Kanadaskogen anbefales. For korte og rolige turer er gangveien rundt Ortuvannet et populært sted å ferdes. Ved Ortuvannet er det fotballbane, lekeplass og park som er svært populær på sommertid. Det er gode bussforbindelser til Bergen sentrum, Kokstad, Sandsli og Flesland. Ca. 10 minutters kjøretur til Bergen sentrum.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum kjør retning Fyllingsdalen via Løvstakktunellen. Kjør forbi Oasen senter og ta til høyre i første rundkjøring. Ta så til venstre i neste rundkjøring og så første vei til venstre igjen som er Torgny Segerstedtsvei. Følg veien langs Ortuvannet og ta så inn til høyre ved Ture Nermansvei. Følg veien helt til toppen og blokken ligger på høyre side ved parkeringsplassen. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Sælen skole 
1-7 kl. Lyshovden skole
8-10 kl. Ortun skole 
Vgs. Fyllingsdalen videregående skole 
Vgs. Årstad videregående skole
Bhg. Lyshovden oppveksttun barnehage (0-6 år) 
Bhg. Kidsa Ospeli (0-5 år) 
Bhg. Oterhaugen barnehage (0-6 år)

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
Entré/ gang, stue og spisestue, kjøkken, 2 soverom og bad: 73 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 boder i u-etg. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.09.2019 utført av Takst Partner Vest AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Festet tomt på 94.360,7 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med interne gangveier, veier/parkeringsplasser, lekeplasser, murer, bed og grøntareal. Årlig festeavgift er på kr. 50.604,- og betales av borettslaget. Grunneiere er Hans Engelsen, Helga, Ola, Ragnhild og Ivar Bolstad.

Parkering

Smiberget Borettslag har 324 nummererte parkeringsplasser. Pris for leie av parkeringsplass er kr 75,- pr. mnd. Borettslaget har 117 garasjer - 24 på B-området og 93 på C-området. Pris for leie av garasje er kr 300,- pr. mnd. Parkering- og garasjeplass tildeles etter venteliste av Borettslaget. Det må tas kontakt med styrekontoret for tildeling av parkeringsplass, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. vedlagte takst oppført i mur/betong. 

Grunnmur og fundamenter av betong. Boder og fellesarealer i u-etg. Bærende konstruksjoner, skillevegger/ trappehus og etasjeskillere av betong. Fasade av overflatebehandlet betong, samt mindre partier med fasade plater. Isolerte yttervegger/ konstruksjoner. Fasade ble rehabilitert ca 1995, inkl. utvidelse av terrasser. Flat takkonstruksjon av betong. Isolert.

Boligen er oppgradert med følgende kvaliteter i nyere tid:
2017: Ny radiator og tilhørende rør.
2018: Nytt bad og balansert ventilasjon i regi av borettslaget, samt rør-i rør system. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

TG 2 settes på vinduer på grunn av alder. 
TG 2 settes på kjøkkeninnredning på grunn av alder. 

For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises til ovennevnte takst. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1966 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest på balkongene, denne ferdigattesten er fra 1999.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Standard

Velkommen til flotte Ture Nermans vei 51! En koselig 3-roms leilighet i høy første etasje med lite innsyn og vestvendt beliggenhet. Leiligheten har god planløsning og inneholder følgende rom: 

Romslig stue malt i moderne farger. Naturlig inndelt seksjon til spisegruppen med lett tilkomst til kjøkkenet, samt romslig del til tv-kroken. Fra stuen er det utgang til vestvendt altan på ca. 10 m2. Her kan kveldssolen nytes i stille omgivelser med lite innsyn fra bakkenivå. 

Koselig kjøkken i eldre stil malt i lys farge. Nyere laminert benkeplate og kitchenboard plater montert på vegg over disken. Kjøkkenet er praktisk innredet med god benkeplass på begge sider av rommet. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Leilighetens nyeste rom er badet. Det ble renovert i regi av borettslaget høsten 2018. I den forbindelse kom det rør-i-rør og balansert ventilasjonssystem i leiligheten. Badet er helfliset og har opplegg for vaskemaskin. 

Eier har i nyere tid malt gangen, to dører og beiset altanen. 

Det er to soverom, begge er av god størrelse med plass til både seng og garderobeløsninger. 

I tillegg til garderobeskap i gang disponerer leiligheten 2 boder i kjelleren på tilsammen ca. 4,8 m2.

Oppvarming

Radiator i stue, gulvvarme på bad og en panelovn på hvert soverom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Smiberget borettslag. Borettslaget består av 569 leiligheter. Forretningsfører er Bergen og Omegn boligbyggelag. Dugnad er frivillig. Dyrehold må søkes styret. Rørprosjekt vedtatt på generalforsamling i 2017. Prosjektet antas å gå over 3 år. Rørprosjektet medfører økt andel fellesgjeld og økte andel felleskostnader. Økningen er påbegynt.

Foretatt påkostninger de senere år: 
Skiftet flere vinduer og terrassedører, skiftet kraner i bossrom, skiftet flere undersentraler og radiatorer samt satt inn stoppekraner, montert automatiske termostatbrytere osv. 

Bad er renovert i 2018 i regi av borettslaget og fremstår som flott og moderne. Det ble i tillegg lagt inn rør-i-rør og balansert ventilasjon i boligen.
Boligen fikk ny og moderne radiator sommeren 2017. Sentralvarme og varmtvann er inkl. i felleskostnadene.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 6757, tinglyst 13.09.1965, type heftelse: Festekontrakt med vilkår. 
- Dagboknr 10433, tinglyst 22.04.1991, type heftelse: Urådighet. Erklæring fra grunneier om at ingen har rett til å pantsette sine andeler av grunnen. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Den ene servitutten omhandler bestemmelser om varmesentralen, og den andre bruksrett, vei og vedlikehold av denne. 

Servituttene vil følge eiendommen.

Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i henhold til reguleringsplan "Fyllingsdalen. Boligfelt V" datert 08.06.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Støysoner :
Veistøy, gul sone. Berøringsgrad : 5,2%
Veistøy, rød sone. Berøringsgrad: 1,8%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Oppvaskmaskinen er defekt. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR69.19122

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 648 448,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  2 334 412,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 840,- pr. 12.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 475 470,- pr. 12.12.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 254 464 944,- pr. 12.12.2019 og lånevilkårene er:

Lånenummer: 13531371, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.12.2019: 1.89% pa.
Antall terminer til innfrielse: 1
Saldo per 12.12.2019: 2 011 120
Andel av saldo: 3 758
Første termin/første avdrag: 30.12.1999 ( siste termin 30.12.2019 )

Lånenummer: 95227201860, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.12.2019: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56
Saldo per 12.12.2019: 252 453 823
Andel av saldo: 471 713
Første termin: 31.12.2017
Neste avdrag: 30.12.2020 
Siste termin: 30.06.2047

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 827 302,- Av dette beløpet utgjør kr 475 470,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,- (BOB)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 39 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Henriette Muri
Eiendomsmeglerfullmektig

Henriette Muri

Telefon
Mobil 45491768

Lurer du på noe

Henriette svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.