Solgt: 2 750 000 kr

Dag Hammarskjölds vei 69

2 750 000 kr
75 m²
2 soverom
Fyllingsdalen
Moderne 3- roms med sentral beliggenhet i "Dalen". Solrik balkong, gjennomgående god standard og ingen forkjøpsrett!
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  457 716 kr
 • Omkostninger
  1 932 kr
 • Totalpris
  3 209 648 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 375 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Dag Hammarskjölds vei 69!
Denne innbydende 3- roms leiligheten har en svært sentral og barnevennlig beliggenhet i Fyllingsdalen. Her har du kort vei til barnehager og skoler, et stort utvalg av turmuligheter, dagligvarebutikker, gode kollektive forbindelser med buss og snart bybane samt til Oasen senter med sine mange servicetilbud.
God planløsning, innflytningsklare kvaliteter, solrik balkong med fri sikt og sentral beliggenhet sikrer den rette rammen for dere som ønsker en enkel og trivelig bo-tilværelse.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dag Hammarskjölds vei 69, 5144 FYLLINGSDALEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 24, bruksnummer 10, ideel andel 1/1
Andelsnummer 207, Lynghaug borettslag, organisasjonsnummer 953 244 284

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom:
2. etasje 75 kvm: Stue/kjøkken, gang, bad, vaskerom og 2 soverom
I tillegg disponerer boligen en bod i 1. etasje på ca. 1,8 kvm og en bod like ved inngangsdøren til leiligheten på ca. 3,2 kvm. Bodene ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.05.2021 utført av Ian Lilletvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong/trekonstruksjoner. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fasaden er kledd med fasadeplater og trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak og vinduer samt balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2 på sanitærutstyr og innredning på bad grunnet moderat slitasjegrad på servantskap.
TG2 på vann- og avløpsrør grunnet alder
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Gulv byttet i hele leiligheten i 2019. Gulvtypen er av Pergo Living Expression (wide long plan med aqua safe), og innehar vært god kvalitet
Malt vegger og tak
Installert downlights i flere rom
Installert takdusj på bad
Byttet ut noen panelovner
Fornyet kjøkkenet med ny stekeovn (2018)
Nye fronter fra Designa kjøkken og skuffeseksjoner på kjøkken i 2021 skuffeseksjoner
Installert ny ekstra kurs inne på kjøkken for å unngå problem med strømkapasitet til ovn og stekeplate samtidig som annet utstyr på kjøkken

Oppvarming

Elektrisk oppvarming (panelovner på begge soverom og i stue) og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.04.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettlagets eiendom.
- Dagboknr. 308986, tinglyst 21.12.1967, type heftelse: Erklæring/avtale. Servitutten omhandler tillatelse til bruk av tilfluktsrom.
- Dagboknr. 308985, tinglyst 21.12.1967, type heftelse: Erklæring/avtale. Servitutten omhandler forpliktelser som andelseier ifht. solidarisk ansvar for vedlikehold av fellesledninger og solidarisk ansvar for vedlikehold og renhold.
- Dagboknr. 302719, tinglyst 17.04.1970, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Servitutten omhandler at vann- og kloakkvesenet har rett til å ha liggende vann- og kloakkledninger og skal for fremtiden kunne uhindret grave opp for å ha reperasjon/vedlikehold på ledninger.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Veggskap over TV, garderobeskap i gang og på det minste soverommet vil ikke medfølge handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde i Fyllingsdalen. Nærområdet er rolig og barnevennlig med mye plen og kort vei til lekeplasser. Gangavstand til Oasen bydelssenter med de fleste servicetilbud og fasiliteter som blant annet dagligvarebutikker, bank, vinmonopol, spisesteder og treningssenter. For den turglade kan en tur opp Løvstakken eller skogsturer i Kandaskogen anbefales. Gangavstand til barnehage, barneskole, fotballbaner, busstopp med gode bussforbindelser til Bergen sentrum og fremtidig bybanestopp. Nr. 12-bussen til Bergen sentrum har busstopp ca 100 meter fra boligen. Ca 10 minutters kjøretur til Bergen sentrum.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man over Puddefjordsbroen og gjennom Løvstakktunnelen mot Fyllingsdalen. Følg Fyllingsdalsveien forbi første rundkjøring. Ta deretter første vei inn til venstre inn på Dag Hammerskjölds vei. Kjør inn til høyre til Lynghaug borettslag. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Løvås skole (1-7kl.)
Lyshovden skole (1-7 kl.)
Seljedalen skole (1-7 kl.)
Lynghaug skole (8-10 kl.)
Ortun skole (8-10 kl.)
Fyllingsdalen videregående skole
Laksevåg og Bergen maritime vgs
Barnehager:
Løvås oppveksttun barnehage
Minken barnehage
Nebbestølen barnehage
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 54.326 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med blokkbebyggelse, garasjer, parkeringsplass og flotte plenarealer.

Parkering

Selgerne kjøpte en garasjeplass på borettslagets tomt i 2017 som medfølger handelen. Garasjen (plass nr 83) er tilknyttet Lynghaug Garasjelag 1 og man betaler en årlig felleskostnad på kr. 1.000,- til laget. Borettslaget praktiserer også soneparkering med oblater for andelseier i henhold til gjeldende parkeringsbestemmelser. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Fyllingsdalen. Boligfelt VII datert 31.03.1966.
Planer under arbeid: Reguleringsplan under arbeid: Fyllingsdalen. Gnr 22, 23 og 24, Fyllingsdalen sentrale deler. Dekningsgrad: 100%.
Hensynssoner:
Vei støy- gul sone. Dekningsgrad 9,4%
Vei støy- rød sone. Dekningsgrad 1,5%
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 375,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på lån, lønns- og honorarkostnader, forretningsførsel, byggforsikring, energi/andre driftskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt, vedlikehold, fondsavsetning og kabel-tv/bredbånd.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
To av borettslagets lån er avdragsfritt. Frem til 30.09.2023 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med
kr 601,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år og en årlig nettleie på ca. kr. 4.000,-.
Boligen er tilknyttet Telia (fiber) som leverandør av kabel-tv/internett og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 657 455,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 366 838,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 457.716,- pr. 04.05.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er på kr. 124.817.569,- pr. 04.05.2021 og lånevilkårene er:
Handelsbanken
Rentesats per 04.05.2021: 1,85% pa (flytende)
Saldo per 04.05.2021: kr. 4.817.570,-
Andel av saldo: kr 17.666,-
Forventet nedbetalt: Mars 2023
Handelsbanken
Rentesats per 04.05.2021: 1,9 pa (fastrente frem til mai 2027)
Saldo per 04.05.2021: 60.000.000,-
Andel av saldo: kr. 220.025,-
Forventet nedbetalt: Juni 2063
Avdragsfritt frem til 30.09.2023
Handelsbanken
Rentesats per 04.05.2021: 2,1% pa (fastrente frem til januar 2028)
Saldo per 04.05.2021: kr. 60.000.000,-
Andel av saldo: kr. 220.025,-
Avdragsfritt frem til 30.09.2023

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.209.648,-. Av dette beløpet utgjør kr 457 716,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Judilyn Salabsab Elvingdal og Jan Peter Elvingdal

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lynghaug borettslag.
Borettslaget består av 263 leiligheter.
Forretningsfører er Vestbo.
Borettslaget har ikke organiserte dugnader, da de har vaktmester som er ansatt på fulltid. Men den enkelte beboer kan utføre dugnadsjobb mot betaling og avtale dette med styret. Ref: https://www.lynghaug.no/om-oss/dugnad.
Søknad om dyrehold må sendes til styret i laget for behandling.
Planlagte påkostninger: Borettslaget holder på med rehabilitering av nye fasader/inngangsparti, rør-rehabilitering, ventilasjon og nye innglassede balkonger som ble vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 04.10.2017 med en estimert kostnad på ca. 230.000.000 for hele borettslaget. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån, vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende. Styreleder opplyser via borettslagets hjemmesider om at når prosjektet er ferdigstilt, vil andelen ha en estimert fellesgjeld på ca. kr. 843.430,-. Ny felleskostnad antas å være mellom 7.330,- og 7.721,-. Felleskostnadene vil stige trinnvis frem til rehabiliteringens slutt. Rentenivå vil påvirke endelige felleskostnader.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 mnd.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 6.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0070/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.2170

Dato

Sist oppdatert: 21. mai 2021 kl. 15:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.