Årnes

Drognestoppen 5

Prisantydning

3 550 000 kr

Fellesgjeld: 5 314 krOmkostninger: 99 472 krTotalpris: 3 654 786 kr
Etasje
1
Byggeår
2015
Soverom
3
Areal (P-ROM)
97 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 928 kr

Moderne og nyere 4-roms eierleilighet fra 2015 | Garasjeplass med heisadkomst |sentrumsnært og med egen hagedel.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Drognestoppen 5!

Tiltalende og lys 4-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje av boligblokk. Tilhørende leiligheten er parkeringsplass i felles garasjeanlegg med heisadkomst, samt 1 sportsbod i kjeller som byr på eksta lagringsplass. Stor felles takterrasse.

Leiligheten har en familievennlig planløsning og gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og luftighet. Innbydende entré fører inn til flott stue og kjøkken i åpen løsning, flislagt og romslig bad, praktisk bod og 3 lyse soverom. Vannbåren varme via radiatorer og balansert ventilasjonsanlegg bidrar til et godt inneklima. 

Eiendommen

Drognestoppen 5, 2150 ÅRNES 
Gårdsnummer 169, bruksnummer 297, seksjonsnummer 7, kommunenummer 3034

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et hyggelig boligområde i nærheten av Glommas bredde i Årnes i Nes kommune, med kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området har også kort vei til lekeplass, fotballbane, idrettsanlegg som ishall og svømmehall, turstier, lysløyper, kino og bibliotek, m.m.

Kollektivtilbud
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog, med kun 10 minutters gange fra leiligheten til Årnes stasjon med en avgang i timen til Oslo, to ekstra avganger i rushtiden til Oslo. Årnes stasjon ligger i Årnes sentrum, og er en av de opprinnelige stasjonene på Kongsvingerbanen. Stasjonen blir betjent av alle tog på Kongsvingerbanen, se mer om rutetider på: www.nsb.no. Buss mellom Årnes og Jessheim/Gardermoen.

Shopping
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Bunnpris Coop Mega, Spar og Kiwi.

Fra boligen er det gangavstand til Årnes sentrum og BB-senteret, som har et variert utvalg med bl.a. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege etc. Jessheim, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Kulturhus
Nes har et rikholdig kulturliv. Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til BB-sentret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag.

Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag.

Rekreasjonsmuligheter
Det er ikke mangel på rekreasjonsmuligheter! Eiendommen ligger i sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. Tursti m/lysløype til sportshytte, samt lyslagt elvesti. Av arrangementer kan nevnes matfestival, Årnesdager, Viking-marked v/elva, oktoberfest mm.

Tidsavstander med bil
Oslo S. ca. 49 min.
Jessheim ca. 23 min.
Oslo Lufthavn ca. 31 min.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 110 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm

Bruksareal:
Leilighet 100 kvm

Primærrom:
Entré, gang, stue, kjøkken bad og 3 soverom: 97 kvm

Sekundærrom:
Bod/teknisk rom: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 sportsbod på ca 5 kvm i bygningens underetasje. Stor felles takterrasse.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.10.2019 utført av HLC AS v/ Hans Petter Lindstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Stor terrasse og egen eksklusiv bruksrett til hage på ca.50 kvm. Eiet tomt på 892,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Garasjeplass i kjelleranlegg, samt gjesteparkering på sameiets fellesområder.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Vann: Eiendommen er tilknyttet privat vannverk via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Avløp: Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Lavblokk over 3-plan med ringmur i betong på antatt fast grunn. Bygningen er oppført med hovedbæresystem i betongkonstruksjoner med utfyllende vegger i trebindingsverk. Fasaden utvendig er kledd med teglstein, liggende dobbeltfalset trekledning og glatte Steni fasadeplater. Flatt tak i trekonstruksjon tekket med papp. Etasjeskillere i prefabrikerte betongelementer. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på

Bygningen er oppført i 2015, og har gjennomgående TG1(tilstandsgrad 1).

Selger opplyser videre:
- Noen tilfeller av mus på terrasse og en mus i leiligheten og ett tilfelle av rotte i garasjen. Anticimex har vært på befaring og dette skal utbedres av borettslaget.
- Noen utette balkonger i etasjene over, men dette utbedres nå. Ingen feil på vår terrasse.
- Blokken skal males utvendig og mulig husleie blir økt i forbindelse med dette i 2020. Ingen stor økning.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.09.2015.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Drognestoppen 5!

En tiltalende, lys og gjennomgående 4-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje av boligblokk. Leiligheten har tilhørende garasjeplass og sportsbod i kjeller med heisadkomst. Vannbåren varme via radiatorer og balansert ventilasjonsanlegg bidrar til et kontrollert og godt inneklima. Stor terrasse og egen eksklusiv bruksrett til hage på ca.50 kvm

Entré
Innbydende og lys entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Entreen fører inn til gang med dør inn til alle rom i leiligheten.

Stue
Tiltalende stue med nøytrale farger og kontrastvegg som bidrar til en beroligende romtilværelse. Stuen er av god størrelse med plass til både sofaløsning, spisebord og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til overbygget og flott terrasse.

Kjøkken
Pent kjøkken med hvit glatt innredning og laminat benkeplate med buet frontkant. Det er integrert platetopp og stekeovn samt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps blandebatteri.

Bad
Romslig og flott bad med eget hjørne for vaskemaskin, tørketrommel og skyllekum i stål. Badet er flislagt med varmekabler i gulv. Det er innredet med toalett, dusjhjørne med innfeldbare glassvegger og helstøpt servant i servantplate.

Soverom
Leiligheten har 3 lyse og fine soverom.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med vannbåren oppvarming fra fjernvarmeanlegg med radiatorer og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Solsikken 1 Boligsameie, med sameiebrøk 100/2656.
Sameiet består av 36 boligseksjoner.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike, tlf. 63 89 02 30
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er sjenerende for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold.
Planlagte påkostninger: Blokken skal males i 2020, foruten dette er det kun generelt vedlikehold.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutt på sameiets eiendom:
Dagboknr 1140839-1(3)/200, tinglyst 08.12.2016, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett. Erklæring/avtale.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Drognesjordet BB1" datert tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 10.12.2013. Bygging er igangsatt på nabotomten.

Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til boligbebyggelse - nåværende vedtatt 03.09.2019.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kjøleskap, fryser, taklampe over stuebord, lampettene over sofa og lysekrone på stort soverom medfølger ikke boligen ved salg.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR63.19213

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.928,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, fjernvarme, forretningsførsel, grunnpakke kabel-tv og internett, drift og vedlikehold av sameiet m.m.
 Fra 1.4.2020 øker fellesutgiftene med 10 %.

Eiendomsskatten er kr 4.215 pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.360,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er inkludert i felleskostnader, med mulighet for individuell oppgradering. Selger har en oppgradert internett-avtale til kr 449,- pr mnd. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 886 066 ,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 189 837

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28.272,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 5.314,- pr. 31.12.201.8

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. 

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.640.032,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Vegard Fjell Gjeisklid
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Vegard Fjell Gjeisklid

Telefon
Mobil 93462732

Lurer du på noe

Vegard svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.