Drangedal - Gautefall

Bjønndalsveien 18

Prisantydning

2 500 000 kr

Omkostninger: 63 722 krTotalpris: 2 563 722 kr
Byggeår
2015
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
57 m² / 63 m²
Tomteareal
438.8 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Ny og moderne hytte - stor terrasse med bålplass og badestamp - få stavtak bort til skiheisen.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Ny og moderne hytte fra 2015. Hytta rommer stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, hems med stor soveplass, bad, bod med opplegg til vaskemaskin, hall og vindfang. Hytta ligger rett ved Gautefall Skisenter, og med få stavtak sklir du bort til skiheisen. Skisenteret har flotte alpinbakker og milevis med oppkjørte skiløype. Det er en stor terrasse med bålplass og vedfyrt badestamp, som er et flott samlingssted for familien etter en lang dag i bakken. Det er enkel adkomst med bilvei helt frem til hytteveggen, samt god plass til parkering.

Eiendommen

Bjønndalsveien 18, 3750 DRANGEDAL 
Gårdsnummer 44, bruksnummer 323, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3815

Områdebeskrivelse

Hytta har sentral beliggenhet rett ved Gautefall Skisenter, og med få stavtak sklir du bort til skiheisen. Her finner du flotte skibakker med både stolheiser og skitrekk. Skisenteret er utstyrt med barnepark og terrengpark med hopp, big jumps og rails. Skisenteret har skiutleie, skiverksted og skiskole. Skibakkene er utstyrt med snøkanonanlegg som sørger for gode forhold gjennom hele vinteren. I bunn av skibakken er det kafeteria hvor du kan ta en pause med mat og varme. Hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall har lounge, restaurant og afterski. For mer informasjon om Gautefall Skisenter og løypekart: www.gautefall.no.

Området har av vakker natur. Flotte turområder med oppmerkede stier om sommeren. Det er flere fjellvann i området, hvor du kan fiske (husk fiskekort), padle eller bade. Rikelig med bær om høsten. Milevis med maskinpreparerte og merkede langrennsløyper om vinteren. I gangavstand har du Gautefall Biathlon, som er et av Norges flotteste helårs skiskytteranlegg. Anlegget har 4,5 kilometer asfalterte løyper som gir de beste forholdene til rulleskitrening på sommerstid. Det er fantastiske muligheter for terrengsykling i nærområdet, med lett, åpent og tilrettelagt terreng. Det ca. 100 kilometer med løyper som i hovedsak består av svaberg, og det er bygget bruer, kloppet myrer og vardet stiene.

Fra hytta er det er ca. 15 minutter med bil til Treungen med dagligvarebutikk. Det er ca. 30 minutter med bil til Drangedal sentrum med alle sentrumsfasiliteter, som butikker, vinmonopol og apotek.

Veibeskrivelse

Følg Riksvei 38 fra Drangedal sentrum og videre mot Bostrak. Ta til venstre opp mot Gautefallheia. Følg veien i ca. 13 kilometer og ta avkjøringen til venstre rett før Gautefall Skisenter. Hold til venstre i veikrysset, og ta første avkjøring til høyre. Følg veien i ca. 160 meter hvor hytta ligger på venstre side av veien. Hytta er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 63 kvm.
Totalt primærrom: 57 kvm.

Primærrom: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, to soverom, hems, hall og vindfang.

Sekundærrom: Bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 438 kvm. Overbygd terrasse med dreide søyler. Stor terrasse i trevirke med bålplass og vedfyrt badestamp. Overbygd inngangsparti med adkomst fra terrassen. Stor gruset parkeringsplass.

Parkering

Gruset parkeringsplass med plass til flere biler på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen.

Bebyggelse

Hytta er oppført av Drammens Hus & Hytter AS. Bygningen er oppført på støpt betongplate på mark. Det er tilfarergulv på i alle rom med unntak av bad, vindfang og bod. Bærende konstruksjon består av reisverk med stående villmarkspanel. Saltak tekket med torvtak. Taket har integrerte takrenner, forhøyede vindskibord og er forsterket for 650 kg/kvm snø. Etaskjeskiller mellom hovedetasje og hems er isolert. Alle vinduer har 2-lags isolerglass med argon gass.

Selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.04.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

I henhold til byggetegninger er hemsen angitt som ikke måleverdig areal, men ved måling på stedet er arealet innenfor krav, og er derfor medtatt i måleverdig areal med hensyn til størrelse. Det tas forbehold hvorvidt adkomst og rømningsvei er tilfredsstillende.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Ny og moderne hytte fra 2015 med gjennomgående god standard. Det er hovedsakelig heltre behandlet med Osmo voks på gulvene. Vegger har stående skyggepanel. I himlingene er det panel med 2-strøk hvitpigmentert lakk. Stue med åpen løsning som gir et sosialt rom. Lyst og romslig med direkte utgang til overbygd terrasse. Hvit kjøkkeninnredning med integrert stekeovn, induksjonstopp, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. Overskapene strekker seg helt opp til himlingen. God benk- og skapplass. Bad med flislagt gulv, hvit baderomsinnredning med servant, dusjkabinett, toalett og avtrekksvifte. Hytta har to soverom, hvor det ene har integrert dobbeltseng. Hems med skråhimling, lukket dør og egen stuedel. Vindfang med flislagt gulv. Boden har flislagt gulv, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Oppvarming er basert på peisovn med stålrørspipe, elektrisitet og varmekabler i vindfang og bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan "Del av Gautefallheia sør" med tilhørende reguleringsbestemmelser sist revidert 05.12.2016.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Drangedal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger fritidsboligen. Følgende medfølger ikke i handelen, fastmontert lampe ved spisebord, vinstativ og vegglamper. Dette gjelder også pyntegjenstander som fastmontert kjelke, ski, staver og truger. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det gjenstår å beise noen plakebord på levegg. Ny 10 liter beis følger med i handelen. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR28.19160

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr. 21.669,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 10.000,-  pr. år.
Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 2.952,-.
Velavgift er kr. 500,- pr. år.
Fritidsboligen er tilknyttet Altibox som leverandør av interentt og har avgift på kr. 349,- pr. mnd.
Veiavgift på kr. 3.000,- pr. år til vedlikehold, brøyting og strøing, samt brøyting av egen parkering.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr. 600.000,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.563.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr. 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Vederlag: kr. 45.000,-.
Tilrettelegging kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 4.550,-.
Markedspakke: kr. 13.750,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Thomas Johan Nilsen
Eiendomsmeglerfullmektig

Thomas Johan Nilsen

Telefon
Mobil 45419945

Lurer du på noe

Thomas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.