Bjergsted

Vistegata 12 A

Prisantydning

2 150 000 kr

Fellesgjeld: 336 773 krOmkostninger: 8 457 krTotalpris: 2 495 230 kr
Etasje
2
Byggeår
1964
Soverom
1
Areal (P-ROM)
57 m²
Tomteareal
2518 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 481 kr

Sentrumsnær leilighet med herlig takhøyde og luftig utsikt. Skjermet og solrik terrasse. Helt ny fasade!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Krogsveen har gleden av å presentere Vistegate 12 A, en lys og sentrumsnær 2-roms leilighet med praktisk planløsning og god lagring. 

-Rolig og etablert område med kort vei til sentrum og turområder.
-Helt ny fasade som var ferdig i desember 2019. Ny isolasjon, kledning, tak, vinduer, dører og balkonger.
-Arealsmart leilighet med gode rom.
-Store vindusflater og luftig utsyn. Ingen innsyn.
-Herlig takhøyde.
-Godt med oppbevaring inne i leiligheten og tilhørende boder.
-Skjermet og solrik terrasse.
-Kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer.
-Hele leiligheten malt innvendig i 2018.
-Felles parkeringsplass.

Eiendommen

Vistegata 12 A, 4007 STAVANGER 
Gårdsnummer 59, bruksnummer 1596, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1103

Områdebeskrivelse

Vistegata 12 A ligger luftig og åpent til i et sentrumsnært og etablert boligområde i Bjergsted/Kampen. Her får du en bra leilighet i et stille og rolig boligområde, med kort vei til Stavanger by.
Leiligheten ligger i en meget rolig gate med lite trafikk, og fra kjøkkenet har en luftig utsyn ned mot Bjergsted området.
Ønsker du å spasere til byen, så er det fint å gå via Gamle Stavanger som er Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Sentrum har et rikt mangfold av butikker, kaféer, utesteder, restauranter og kulturtilbud. Fra leiligheten er det kort vei Stavangers flotte konserthus i Bjergstedparken.
Like nedenfor Bjergstedparken ligger den Blå Promenade, en fire kilometer sammenhengende gangpromenade som strekker seg langs sjølinje og havnearealer, fra Bjergsted til Badedammen.
For den daglige handelen finner en det aller meste på Bunnpris, Kiwi, Rema 1000 og Prix som er få minutters spasertur unna.
Det er gode bussforbindelse både i Randabergveien og Tastagata. Det er kun få minutters gange til hver av bussholdeplassene.

Veibeskrivelse

Fra Stavanger sentrum, kjør Løkkeveien til Borgermester Middelthonsgate. Ta så av til venstre inn Alsteinsgata. Følg denne til endes inn i Vistegata. Boligen kommer så på din venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 57 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm

2. et.: Gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

I tillegg disponerer leiligheten to boder på hhv 3,5 kvm og 8 kvm i kjelleren.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2020 utført av Rogaland Takstpartner AS.

Tomten

Eiet tomt på 2 518 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har parkering på utvendig oppstillingsplass etter førstemann til mølla prinsippet. Eventuelt parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Renovert/oppusset

2019

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.04.1965, og de nedgravde containere datert 08.02.2016. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Vistegata 12 A, en lys og sentrumsnær 2-roms leilighet med praktisk planløsning og god lagring. Borettslaget består av 40 leiligheter og har en fin beliggenhet i et stille og rolig område, omkranset av grøntområder og parkeringsplasser som tilhører borettslaget. Bygningene har fått et stort løft etter fasaderehabilitering, som for nr 12 var ferdig i desember 2019. Ny isolering, kledning, tak, vinduer, dører og balkonger.

Man kommer inn i gangen hvor det er to skap for avheng av yttertøy og sko. Videre kommer man inn i stuen som oppleves luftig med gjennomgående naturlig lys fra begge sider av boligen. Den blå kontrastveggen gir rommet et moderne og tøft uttrykk. Hele leiligheten ble for øvrig malt innvendig i 2018. 
Det er åpen stue/kjøkkenløsning samtidig som kjøkkenet er praktisk tilbaketrukket. Kjøkkenet er fra Ikea og var nytt i 2014. Kjøkkenet har en praktisk utforming og det er godt med arbeidsbenk med belysning. De integrerte hvitevarene medfølger i handelen. I forlengelsen av kjøkkenet er det god plass til spisebord, og nåværende eier informerer om 12 personer til bords på det meste. Siden kjøkkenet vender mot øst kan man nyte soloppgangen mens frokosten inntas.
Fra stuen er det utgang til terrasse som ble utvidet samtidig med fasaderehabiliteringen. Terrassen ligger skjermet til mot sør-vest, og om sommeren har man solen her helt frem til ca kl 22.
Romslig soverom med store vindusflater som vender ut mot hagesiden. Godt med oppbevaring i garderobeskapene som følger takhøyden.
Badet er av eldre dato, og det må påregnes utskifting av gulvbelegget, ref. vedlagte våtromsrapport. Badet har ellers våtromsplater på veggene, dusjkabinett, toalett og servant med underskap og speil. Det er felles vaskerom i kjelleren hvor leiligheten har eget opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Leiligheten disponerer to boder i kjelleren på hhv 3,5 kvm og 8 kvm. Sikringsskapet henger også i kjelleren, og har automatsikringer og automatisk måleravleser.

Oppvarming

Oppvarming via panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Solandstrappa.
Borettslaget består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er Bate, tlf. 51849500.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Begge parter kan si opp avtalen med minimum 6 måneders varsel.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1348 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.11.1991.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Baderomsgulvet har fått TG3, ref. vedlagte våtromsrapport. Belegget holder ikke dagens krav til tetthet da belegget ikke har en tett overgang/klemring i sluk. Det må påregnes utskiftning. Badet er ellers funnet i grei stand, og det var ingen målbare fuktindikasjoner på befaringen.

Lampen på soverommet, gardinene og vaskemaskin medfølger ikke.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Inventar og hvitevarer

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Oppdragets KR-kode

KR33.19150

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 629 088,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr  2 264 715. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27 030,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 336 773,- pr. 03.01.2020

Lån 96867184039, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer pr år
Rentesats per 03.01.20: 2, 65%
Antall terminer til innfrielse: 117
Saldo per 03.01.20: kr 13 470 925,-
Andel av saldo: kr 336 773,-
Første termin: 30.09.2019 (siste termin 31.03.2049)
Lånet gjelder fasaderehabilitering

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (Bate Bbl.)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 495 230,-. Av dette beløpet utgjør kr 336 773,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fast provisjon kr 38.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Katrine Hodne Håland
Eiendomsmegler MNEF

Katrine Hodne Håland

Telefon
Mobil 92461819

Lurer du på noe

Katrine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.