Komplett salgsoppgave

Fjellstien 1H

1 490 000 kr
47 m²
1 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Stathelle - Sundby
Tiltalende endeleilighet på bakkeplan med terrasse.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  1 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  91 382 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  1 582 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  47 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 000 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lettstelt og tiltalende endeleilighet på bakkeplan. De fleste overflater i alle oppholdsrom er pusset opp. Fra stuen er det utgang til hyggelig terrasse med modernisert terrassegulv. Leiligheten ligger sentralt til på Sundby mellom Langesund og Stathelle. På Stathelle har du alle sentrumsfasiliteter og kjøpesenter. Det er bussholdeplass like ved leiligheten med gode forbindelser. Nærområdet byr på flotte turmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjellstien 1H, 3961 STATHELLE
Kommunenummer 3813, gårdsnummer 29, bruksnummer 166, ideell andel 1/1
Andelsnummer 7, Sundby Borettslaget, organisasjonsnummer 950 785 934

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm.
Totalt primærrom: 47 kvm.
Primærrom:
1. etasje 47 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, soverom, gang og vindfang.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.09.2022, utført av Anticimex Sandefjord AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av leiligheten hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på ringmur og støpt plate i betong. Yttervegger av mur- og trekonstruksjon med pusset mur og stående og liggende kledning. Saltak tekker med shingel. Vinduer og verandadør med 2-las glass fra 2003. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på vann- og avløpsrør i leiligheten er fra byggeår og har passert forventet brukstid. Selger opplyser at det ble lagt nye vannrør i kobber og nye avløpsrør i plast på kjøkkenet i 2011. Hovedstoppekran er ikke tilgjengelig og tilkomst bør etableres. Dør inn til badet har kontakt med dørterskel, noe som gjør at døren henger når den åpne og lukkes. Tilkomst til sluket under dusjkabinettet er utilfredsstillende med hensyn til rengjøring. Badets gulv og vegger bærer preg av lite håndverksmessig utførelse. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Det er rørgjennomføringer med mangelfull tetthet ved servant, toalett og innkassing mot kjøkken. På kjøkkenet er veggplater montert med lite håndverksmessig utførelse, og vegg mot bad gar svikt i overflaten. Kjøkkeninnredningen har stedvis løse hengsler og skjevheter, samt som benkeplater er løse og det er sprang i hjørneskjøter. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner. Det er heller ikke montert komfyrvakt på kjøkkenet. Alle forannevnte avvik har fått TG2. Se utfyllende tekst i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

De fleste overflater i stue, kjøkken, soverom og gang har blitt pusset opp i senere tid. I tillegg har terrassegulvet blitt modernisert.

Standard

Lys stue med store vindusflater og åpen kjøkkenløsning. Både stuen og kjøkkenet har nylig modernisert parkettgulvet og malt veggene i Washed Linen fra Jotun. Fargen som er brukt på veggene har en varm gråbeige tone. Fra stuen er det direkte utgang til delvis overbygd terrasse, hvor også terrassegulvet nylig har blitt modernisert. Kjøkkeninnredning er fra HTH og har rammefronter. Heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er satt inn ny kjøkkenvifte og kjøkkenarmatur. Integrerte hvitevarer som platetopp, ventilator, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Det gjøres særskilt oppmerksom på at stekeovnen har nedsatt funksjon og bør oppgraderes. Badet er utstyrt med baderomsmøbel med sideskap og speil, dusjkabinett og toalett. Dusjkabinettet er nytt og ubrukt. På badet er det opplegg til vaskemaskin og varmekabler i gulvet. I tillegg til stuen og kjøkkenet har også soverommet og gangen blitt malt med Washed Linen på veggene. Gangen har også modernisert parkettgulvet, mens det er lagt et mer slitesterkt gulv i vindfanget. Innvendig bod med direkte adkomst fra gangen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er pipeløp i leiligheten, men ikke montert ildsted.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på leiligheten, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.10.1976.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Vindu på soverom må fikses.
2. Taknedløp mangler.
3, Ventiler mangler på bad.
4. Ventilasjonskanaler må isoleres over himling.
Selger opplyser at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har fin beliggenhet på Sundby mellom Stathelle og Langesund. I nærheten har du det populære turstedet "Dammane", som har tilknytning til lysløype hvor det er fint å ta seg en gå- eller løpetur. Det er også andre fine turmuligheter i området. Rett ved leiligheten finner du bussholdeplass med gode forbindelser til både Langesund og Stathelle, samt videre oppover i Grenland. På Grasmyr ligger Kiwi som er nærmeste dagligvarebutikk.

Adkomst

Fra Stathelle: Kjør øvre vei mot Langesund og ta av veien mot Bamble legevakt på Sundby. Følg veien og ta første avkjøring til høyre inn på Fjellstien. Leiligheten ligger på høyre side av veien merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort gangavstand til Sundby barnehage, som har både skogen og Dammane tett på. Nustad barnehage, Solstua kulturbarnehage og Tiriltoppen barnehage er andre barnehager i nærområdet. Det er ca. 1,8 kilometer til Langesund barneskole. Grasmyr ungdomsskole ligger ca. 2,6 kilometer fra leiligheten. Bamble videregående skole ligger rett ved siden av ungdomsskolen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.901 kvm som tilhører borettslaget. Tomten består hovedsakelig av grøntområder, diverse beplanting, asfalterte veier og felles parkeringsplass med garasjeanlegg.
Delvis overbygd terrasse i trevirke på ca. 18 kvm. Terrassen er inngjerdet og har nylig slipt terrassegulvet.

Parkering

Biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten. Selger har brukt parkeringsplassen i sin eiertid, men det foreligger ingen tinglyst rettighet eller skriftlig avtale på at biloppstillingsplassen tilhører denne leiligheten. Styreleder i borettslaget opplyser at de tillater parkering ved inngangspartiet.
Felles biloppstillingsplass og garasjeanlegg på borettslagets tomt. Garasjeplass tildeles etter venteliste.
Styret i borettslaget har en pågående sak med Kjeldal Elektro vedrørende lader til elbil. Alle med garasjeplass vil få tilbud om lader til elbil, samt som det blir montert en utvendig lader til elbil ved garasjeanlegget.
I husordensreglene til borettslaget står det følgende om parkering og bilkjøring: Parkering av biler og motorsykler skal kun skje på de fastsatte parkeringsplasser, unntatt kortvarige parkeringer for av- og pålasting av gods og passasjerer. Borettshavere som disponerer garasje bør benytte denne ved parkering slik at utendørsplasser kan disponeres ved gjesteparkering m.v. All kjøring innen boligområdet må foregå med stor forsiktighet. Borettshaverne plikter å påse at deres besøkende overholder ferdsels- og parkeringsbestemmelsene. Lagring av campingvogner/båter må avtales med styret i borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, offentlig friområde, fellesområde, felles parkeringsplass og felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan Sundby datert 19.03.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan datert 18.06.2015 er avsatt til nåværende boligbebyggelse og friområde, samt som reguleringsplan fortsatt skal gjelde.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 4.000,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, grunnpakke for TV og internett, utvendig vedlikehold, honorar til styre og forretningsfører og andre driftsutgifter. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 132,-
Avdrag kr. 548,-
Driftsutgifter kr. 3.320,-
I selgers husstand har det bodd et menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 7.000 kwh pr år.
Leiligheten er tilknyttet Telenor som leverandør av TV og internett, og avgiften for grunnpakken er inkludert i felleskostnadene. I tillegg har selger hatt en avgift på kr. 350,- pr. mnd for bedre internetthastighet. TV-dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 463 990,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) ville formuesverdien for 2020 blitt kr. 1.670.365,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 25.472,- pr. 28.06.2022.
Andel fellesgjeld er kr. 91.382,- pr. 28.06.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 2.366.467,- pr. 28.06.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 114938731, Husbanken.
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.06.2022: 1.07 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 26.
Saldo per 28.06.2022: kr. 1.470.134,-.
Andel av saldo: kr. 56.770,-.
Første termin: 31.12.2008.
Første avdrag: 31.12.2010.
Siste termin: 31.12.2034.
Lånenummer: 16362084435, DNB.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.06.2022: 2.55 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 51.
Saldo per 28.06.2022: kr. 896.334,-.
Andel av saldo: kr. 34.613,-.
Første termin: 30.09.2020
Første avdrag: 30.09.2020.
Siste termin: 31.12.2034.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 1.582.342,-. Av dette beløpet utgjør kr. 91.382,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger leiligheten.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.
Hvis kjøper ikke er medlem i Porsgrunn Bamble Borgestad boligbyggelag, kommer det et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 700,- pr. ny andelseier.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 7.644,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jørgen Haugerud Heie

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sundby Borettslaget.
Borettslaget består av 24 leiligheter.
Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag, tlf. 35 57 31 00.
Styreleder er Terje Norli, tlf. 916 02 874.
Planlagte påkostninger:
Det er planlagt å etablere automatiske lekkasjestopper til vanninstallasjoner i leilighetene i borettslaget.
Dyrehold er ikke tillat uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret – i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr. 27.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr. 19.400,-.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0044/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2244

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 05:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.