Komplett salgsoppgave

Keiser Wilhelms gate 49

3 000 000 kr
70 m²
2 soverom
Keiser Wilhelms Gate 49 presentert av Krogsveen v/Frida Stormyr
Keiser Wilhelms Gate 49 presentert av Krogsveen v/Frida Stormyr
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Sentrum
Stilfull selveierleilighet med attraktiv beliggenhet | 2 soverom | 2 balkonger | Peis |
 • Prisantydning
  3 000 000 kr
 • Omkostninger
  76 342 kr
 • Totalpris
  3 076 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1907
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 500 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten befinner seg i byggets 2. etg og har en svært sentral beliggenhet i Ålesund sentrum. Her får man en svært god planløsning med 2 romslige soverom, åpen stue/kjøkkenløsning og flott flislagt bad. I tillegg har leiligheten en innvendig bod med god plass til oppbevaring og med opplegg for vaskemaskin. God takhøyde i de fleste rom, samt godt innslipp av dagslys fra syd og nord. Overflatemessig fremstår leiligheten som delikat og velholdt, med tiltalende fargevalg og innredninger. Leiligheten har downlights, peis i stue og callinganlegg.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Keiser Wilhelms gate 49, 6003 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 320, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Bruksareal:
Leilighet 70 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 70 kvm: Kjøkken/stue, to soverom, bad, vaskerom og entrè
I tillegg er det fellesareal/boder i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.06.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen v/Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over tre etasjer, samt loft og kjeller. Gulv mot grunn er av betong og grunnmurer av naturstein spekket med betong. Yttervegger av teglstein med utvendig murpuss. Etasjeskillere av tre. Saltakkonstruksjon av tre som er utvendig tekket med skifer. Leiligheten har entredør med formpresset dørblad. Balkongdører har trekarmer og 2-lags glass fra 1976. Vinduer har trekarmer og 2-lags glass fra 1976 og 2006.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Bad:
Sluk: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
Membran, tettesjikt og sluk: Membran/slukmansjett er ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer.
Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Vaskerom:
Varmtvannsbereder: Spesifikasjoner ikke opplyst/tilgjengelig.
Overflater vegger: Vegger har ikke oppbygging som våtromsvegger med membrantetting.
Overflater himling: Himling har slitasje.
Fallforhold: Ikke tilgjengelig for måling av fall.
Kjøkken:
Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Det er stedvis sprekker mellom gulvbord.
Øvrige rom:
Ventilasjon: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Det er ikke observert ventiler i vinduer eller vegger.
Overflater vegger: Vegger har stedvis bruksslitasje som hakk og andre skader.
Overflater gulv: Malte gulv har stedvis bruksslitasje i overflater.
Vinduer og dører:
Vinduer og balkongdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene/dørene sammenlignet med vinduer/dører fra nyere dato.
Følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 3:
Brann:
Det er ikke brannslukkingsutstyr iht. forskrift i boligen. Kravet er husbrannslange eller 6 kg pulverapparat eller 6 liter skumapparat. Selger opplyser om at nytt brannslukningsapparat settes på plass i leiligheten før overtakelse.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med parkett og malte gulvbord/parkett. Veggflater har malte slette flater og tapeter. Himlingsflater er malte slette flater.
Bad:
Flislagt bad fra 2006 med downlights i taket. Dusjnisje med dreibar dør av glass og ett greps armatur med slange, hånddusj og takdusj. Gulvstående toalett og gulvstående servantinnredning med glatte skuffefronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur fra Grohe. Vegghengt speil, lysbaldakin og hyller. Mekanisk avtrekksvifte og termostatstyrte varmekabler.
Vaskerom:
Vaskerom med fliser på gulv og sokler. Opplegg for vaskemaskin med vann, avløp og strøm. Varmtvannsbereder innebygget i vegg.
Kjøkken:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Flott kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter og laminerte benkeplater. Integrert oppvaskmaskin og stekeovn fra Bosch. Overskap med glassdører. Fritthengende ventilator og frittstående kjøl/fryseskap. Kun integrerte hvitevarer på kjøkken følger med.
Tekniske installasjoner:
- Skyvedørsgarderobe i soverom vest
- Vedovn i stue
- Rør-i-rør fra 2006
- Avløpsrør i plast
- Automatsikringer

Oppvarming

Oppvarming er basert på vedfyring i stue og varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.03.1907. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det er noen endringer fra opprinnelige byggetegninger og seksjoneringsbegjæringen: Kjøkken er flyttet inn i stue mot vest. Det er laget soverom i tidligere kjøkken. Det er bygd inn bod/vaskerom fra entrè, hvor døren til badet opprinnelig var. Del mot sør av soverom 2 er gjort om til gang med inngang til bad. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 3874, tinglyst 28.06.1979, type heftelse: Erklæring/avtale:
Dagboknr 102849, tinglyst 05.01.2006, type heftelse: Seksjonering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til med gangavstand til sentrum med alle sentrumsfasiliteter som butikker, bank, kommunikasjon, treningssenter, kultur og andre servicetilbud. Fine tur- og rekreasjonsområder i byparken og på Akslafjellet like ved.

Adkomst

Enkel adkomst direkte fra offentlig gate.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.5 km
Klipra barnehage (1-6 år) 0.8 km
Jugendby barnehage
Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.1 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 3.7 km
Ålesund videregående skole 0.9 km
Akademiet videregående skole Ålesund 1 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 288,9 kvm som tilhører sameiet. Del av bakgård tilhører seksjon 8. Se vedlagte seksjonering.

Parkering

Soneparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor og bevaringsområde i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.2000. Overordnet mål er å sikre bebyggelsen, både i helhet og detalj, ved restaurering/rehabilitering etter antikvariske retningslinjer, samt tilpasse ny bebyggelse innen strøkbevaringsområdene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.500,- pr. mnd. og inkluderer: Strøm i fellesareal, kommunale avgifter, bygningsforsikring, TV og internett.
Eiendomsskatten er kr 3.042 pr år (2020).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 552 313,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 988 326,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.076.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nicolai Eiken Brudevoll

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Keiser Wilhelms gate 49, med sameiebrøk 70/536.
Sameiet består av 6 leiligheter og 2 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Simon Roald Trå, tlf. 948 39 458.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Bakgården ble i 2018 oppgradert med ny drenering, støpt plate og levegger.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0144/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21144

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 09:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.