Solgt: 2 410 000 kr

Ystenesgata 31

2 500 000 kr
86 m²
2 soverom
Velkommen til Ystenesgata 31 - presentert av Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Ysteneset
Pen leilighet beliggende i sentrale omgivelser| 2 soverom | Peis | Betydelig oppgradert i 2015 |
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  30 756 kr
 • Omkostninger
  63 842 kr
 • Totalpris
  2 504 598 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1918
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  86 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 527 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott leilighet beliggende i sentrumsnære omgivelser i Ystenesgata 31. Leiligheten ble betydelig oppgradert i 2016 med nytt kjøkken og bad fra 2014, nytt rør- og el-opplegg samt nye overflater. Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder stue, kjøkken, bad, gang, 2 soverom og bod. Av overflater har leiligheten 1-stavs eikeparkett på gulv, malte slette vegger og malte himlinger.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ystenesgata 31, 6007 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 201, bruksnummer 776, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 97 kvm
Totalt bruksareal: 87 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm
Bruksareal:
Leilighet 87 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 86 kvm: Stue, kjøkken, bad, entrè og to soverom.
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 1 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en bod på loft.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen v/Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over tre etasjer, samt underetasje og loft. Gulv mot grunn av betong og grunnmurer av naturstein spekket med betong. Yttervegger av ålesundsmur/hullsteinsmur med utvendig murpuss. Saltakkonstruksjon tekket utvendig med skifer. Leiligheten har glatt entredør med kikkehull. Vinduer i stue og soverom vest har vinylkarmer og 2-lags og 3-lags glass fra 2014 og vinduer i kjøkken og soverom øst har trekarmer og 2-lags glass fra 1994.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2 og 3:
Bad, sanitærutstyr og innredning:
Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
Bad, membran, tettesjikt og sluk:
Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt.
Kjøkken, ventilasjon:
Ventilator er ikke tilkoblet avtrekksrør, og har heller ikke kullfilter.
Kjøkken, overflater himling:
Stedvis sparkelmerker og skruhull i himlingsplater.
Kjøkken, innredning:
Stedvis merker på fronter. Stedvis riper i overflater på benkeplater.
Øvrige rom, ventilasjon:
Ventilasjon i stue og på soverom vurderes til å ikke være tilfredsstillende.
Innerdører:
Enkelte innerdører har skader/slitasje.
Ildsteder:
Brannplate innvendig i ovn har sprekk.
Skjevhetsmåling:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 12 mm. på 2 m. og er 23 mm. totalt. Forskjellen på høyeste og laveste punkt i soverom vest er målt til 11 mm. på 2 m. og 32 mm. totalt. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Varmtvannsbereder:
Varmtvannsbereder i felles bod mangler leilighets-merking.
Vinduer:
Vinduer i kjøkken og soverom øst er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll fra enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefuksjonen fungerte som forventet. Resterende vinduer har tg1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater er belagt med 1-stavs eikeparkett/gulvbelegg og malte tregulv. Veggflater er av malte slette vegger. Himlingsflater har malte-/folierte himlingsplater.
Kjøkken:
Innredning med glatte malte fronter og benkeskap med integrert oppvaskmaskin og stekeovn. Laminerte benkeplater med underlimt oppvaskkum med ett-greps armatur og nedfelt induksjonstopp. Det er våtromsplater mellom benkeplater og overskap. Benkebelysning under overskap og innfelte downlights i tak. Lekkasjestopp-system montert i benkeskap.
Bad:
Flislagt bad fra 2015 med termostatstyrte varmekabler i gulv. Servantinnredning med glatte profilerte fronter. Heldekkende servant og vegghengt speil med innfelt belysning. Dusjvegg med skyvedør i glass med slange, hånddusj og takdusj. Vegghengt toalettskål med innebygget sisterne fra Geberit. Opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekksvifte. Fordelerskap for rør-i-rørsystem innfelt i vegg.
Tekniske installasjoner:
- Rør-i-rør (2015)
- Vannrør av kobber
- Avløpsrør i plast
- Garderobeskap/skyvedørsgarderobe i soverom
- Vedovn
- Automatsikringer

Oppvarming

Oppvarming er basert på varmekabler på bad, peis i stue og panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger byggeanmeldelse fra "Aalesund bygningskommission" på eiendommen datert 01.04.1916. samt ferdigattest ifbm. ombygging datert 28.11.2003. Dokumenter vedr. dette kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort ytterligere endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det opplyses om at badet i leiligheten er utvidet og tatt en del av hovedsoverom (mot vest) og det er en egen dør fra gang til soverom. Dette utgjør mindre avvik fra de originale plantegningene og søknad om ombygging datert 22.11.2002. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 553541, tinglyst 04.07.2008, type heftelse: Seksjonering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i Ystenesgata like øst for Ålesund sentrum. Gangavstand til barnehage og skoler, Color Line Stadion og
Sparebanken Møre Arena. Kort veg til treningssenter og dagligvareforretning. Flotte turområder på Aksla og på Volsdalsberga.

Adkomst

Når du kjører Borgundvegen innover fra Ålesund sentrum, tar du til høyre i slalomsvingen/Sjukehusgata. Følg vegen og eiendommen ligger på din venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Klipra barnehage (1-6 år) 0.2 km
Jugendby barnehage
Fjelltun barnehage (1-5 år) 1.1 km
Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.7 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 0.9 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 2 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 1 km
Ålesund videregående skole 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 516,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med fortau mot Ystenesgata/Sjukehusgata og bakgård mot nord. Hyggelig bakgård med stor felles terrasse.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Grensegata - Volsdalen datert 03.10.1991 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.08.1991.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4.527,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, strøm fellesareal, nedbetaling av fellesgjeld, Altibox og fiber, styrehonorar, vedlikehold, medlemskap i Huseiernes landsforbund og gangvask. .
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2021.
Eiendomsskatten er kr 3.117,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6-8.000 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 678 776,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 443 593,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35.286,- pr. 16.06.2021
Andel fellesgjeld er kr 30.756,- pr. 16.06.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 191.605,- pr. 21.06.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,5% flytende (nå 5,1%)
Lånets løpetid: Resttid: 2 år og 9 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.594.598,-.
Av dette beløpet utgjør kr 30 756,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simen Tangen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Ystenesgata 31, med sameiebrøk 87/542.
Sameiet består av 8 leiligheter.
Forretningsfører er Bjørn Solvåg, tlf. 975 32 666.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ny inngangsdør og enklere vedlikehold.
Ingen planlagte påkostninger opplyst verken av sameiet eller selger.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 30.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0152/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21152

Dato

Sist oppdatert: 26. august 2021 kl. 15:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.