Komplett salgsoppgave

Unnarennet 27

5 300 000 kr
64 m²
2 soverom
Velkommen til Unnarennet 27!
Velkommen til Unnarennet 27!
Kart
Del
Dominik Zych
Charlotte Lunde
Presenteres av
Dominik Zych og Charlotte Lunde
Idyll på Oppsal v/marka
Lekker 3-roms i firemannsbolig med unik beliggenhet - Marka utenfor - Garasje m/lader - Barnevennlig - Stor balkong

Boligen er leievurdert

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  589 000 kr
 • Omkostninger
  10 248 kr
 • Totalpris
  5 899 248 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 213 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Denne boligen har Østmarka som nærmeste nabo med alle de mulighetene det gir av aktiviteter som turgåing, løping, sykling, klatring, buldring og skiturer. Det er et veldig hyggelig, rolig og inkluderende nabolag, hvor det er enkelt å bli kjent med nye naboer. Leiligheten har meget god intern beliggenhet. Hagen er stor og innbydende. Det er enkelt å parkere i gaten like ved leiligheten. Leiligheten oppleves også sentral, med kort vei til kollektivtilbud og med gode sykkelveier helt ned til sentrum. Leiligheten har en veldig god og funksjonell planløsning, og oppleves veldig moderne og tidsriktig.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Klistret inntil inngangen til Østmarka ligger Unnarennet 27, en lekker 3-romsleilighet i Beverdalen borettslag. Utover en svært god standard på selve boligen, får du også en vestvendt og solrik balkong på hele 13 kvm., 2 kjellerboder på 7 og 13 kvm., egen garasjeplass med lader til elbil i garasjeanlegg og Østmarka som nærmeste nabo. Firemannsboligen har for øvrig flotte grøntarealer rundt hele boligen. Unnarennet anses som svært barnevennlig med veldig lite biltrafikk i enveiskjørt gate. Her vil du trives!
Verdt å få med seg:
- Innvendig oppusset i 2018 inkl. nytt bad og kjøkken
- Dovre peisovn
- 2 romslige soverom
- Vestvendt balkong på 13 kvm.
- 2 boder på 7 og 13 kvm.
- 200 L VVB fra 2018
- Utsyn mot Østmarka
- Flotte fellesarealer
- Garasjeplass leies ut for kr. 2 000,-/mnd. p.d.d.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Unnarennet 27, 0687 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 146, bruksnummer 259, ideell andel 1/1
Andelsnummer 101, Beverdalen Borettslag, organisasjonsnummer 950 253 495

Innhold

Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Bruksareal:
2. etasje 64 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken, 2 soverom og omkledningsrom.
Primærrom:
2. etasje 64 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken, 2 soverom og omkledningsrom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller, på 7 og 13 kvm. Det er lagt laminatgulv i den største boden.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 25.08.2022, utført av Anticimex AS. Det er kun gjort en mindre endring fra byggeår til dagens bruk av eiendommen. Dør fra entré til kjøkken er lukket igjen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong med yttervegger i bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av pulttaksform utvendig tekket med takpapp. Leiligheten har entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 38dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1987. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Fasaden har gjennomgående tilstandsgrad 2. Dette gjelder blant annet kledning, vinduer, dører, taktekking, og utkragede eller understøttede konstruksjoner. I tillegg er det satt TG2 på ventilasjon på kjøkken, vann- og avløpsledninger, drenering, innerdører og overflater på gulv. Les for øvrig mer om dette i rapporten.

Standard

Flott leilighet med entré, stue, åpen kjøkkenløsning mot stue, bad og solrik balkong. Her er det aller meste gjort i 2018, inkludert nytt bad, kjøkken, overflater og elektrisk anlegg. Gulvflatene er belagt med parkett, laminat og gulvteppe. Lekkert og flislagt bad med gulvvarme og mekanisk avtrekksvifte. Rør-i-rør system. Lys kjøkkeninnredning fra 2018 med integrerte hvitevarer. Lukket peisovn fra Dovre i stuen.
Anticimex har gitt våtromsbevis for bad. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
Følgende hvitevarer medfølger salget: Oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr, koketopp og mikro. Bodhyller medfølger. Det presiseres også at sittebenken under vinduet på kjøkkenet ikke medfølger.

Oppvarming

Boligen varmes opp med lukket peisovn og varmekabler i gulvet på badet, på kjøkkenet, i stuen og i entréen. Det fremkommer av husordensreglene at varmepumpe kan installeres. Retningslinjene for dette er listet opp i husordensreglene. Ny eier er selv ansvarlig for godkjenning og eventuell montering av dette.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.02.1966. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 8 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annetbestemmelser om bebyggelse, vann og kloakkledninger og trafostasjon/kiosk. Servituttene ligger i borettslagets eindom.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Unnarennet 27 har en helt unik beliggenhet i bydel Østensjø. Vekk fra trafikk og støy, klistret inntil Østmarka og med herlige fellesområder finner du Beverdalen borettslag bestående av rekkehus og firemannsboliger. Beliggenheten er svært barnevennlig med trygge fellesarealer på baksiden samt enveiskjørt bilvei (Unnarennet) på fremsiden. Her er det kun kjøring til eiendommene, og derfor svært lite trafikk. Dette er et av de veldig få stedene hvor du faktisk kan ta på deg skiene i trappen ved inngangspartiet, og skli rett inn i Østmarka - det blir ikke mer idyllisk. Retning Bøler og Ulsrud finner du blant annet Østmarkseteren, flere badeplasser og populære serveringssteder. Om sommeren er det både gode turstier og klatremuligheter like ved, hyppig brukt av markaglade beboere i området. Ta gjerne en titt på bildene av området i annonsen og salgsoppgaven.
Dersom du foretrekker kollektiv transport fremfor bil, finner du 76- og 79-bussen i Hellerudveien, knappe 2 minutter fra eiendommen. Bussene har hyppige avganger og tar deg blant annet til Helsfyr, Grorud, Abildsø og Hauketo. T-bane 10-12 minutter unna. Flybussen til Gardemoen finner du i Hellerudveien. Nattbussen (N3) stopper i Østmarkveien, 6-7 minutter fra Unnarennet.
2 dagligvarebutikker i nærheten med Coop Prix ved Oppsalstubben samt Rema 1000 rett forbi rundkjøringen på Ulsrud. I tillegg finner du Pizzabakeren i samme bygg. Flere kjøpesentre i begge retninger med 3 minutters biltur til blant annet Tveita- og Bøler senter. Større senter på Bryn og nye Oppsal senter beliggende like ved t-banen på Oppsal. Esso bensinstasjon ligger 500 meter unna, langs Hellerudveien. Her finner du også nærmeste ladestasjon til elbil (Recharge hurtigladere).
Leos Lekeland ligger ved rundkjøringen på Ulsrud og er en svært populær destinasjon for barn og unge. Den voksne finner flere treningssentre i nærheten med Mudo gym på Ulsrud samt Sats på Hellerud og Evo på Bryn senter. Utover det anbefales turstiene innover Østmarka på det sterkeste.

Adkomst

Ta inn Unnarennet fra Hellerudveien. Det er god plass til gateparkering i gaten. Nærmeste bussholdeplass er Eftasåsen (76- og 79-buss).
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Unnarennet 27 sogner til Trasop barneskole. Flere barnehager i området med Østmarka idrettsbarnehage som nærmeste alternativ.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 28 877 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er flott opparbeidet med diverse beplantning, sittegrupper, kasser til egen beplantning osv. Inngangen til marka i enden av felles tomt.

Parkering

Garasjeplass nr. 85 med lader til elbil i garasjerekke medfølger. Laderen er av merket Easee og opereres av selskapet Elaway. Alle har hver sin garasjeplass etter bygging av nye garasjer. Garasjeplassen følger leiligheten og kan ikke selges ut av borettslaget. Det opplyses videre at eier kan leie ut garasjeplassen, også til utenforstående. For øvrig gateparkering i gaten etter stedets gjeldende bestemmelser. Nærmeste hurtigladder til elbil er på Esso, ca. 400 meter fra Unnarennet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan s-1109 datert 31.08.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 08.02.1964.
Det foreligger rammetillatelse for påbygg i Unnarennet 29 - H0201 med saksnummer 202202358. Utover dette er det ingen plan- eller byggesaker som har direkte innvirkning på eiendommen per 31.08.2022.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 213,- pr. mnd. og inkluderer: TV/bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold, leietillegg for påbygg, garasje, diverse honorarer og energi/fyring til fellesarealer.
Felleskostnadene ble økt med 15% fra 01.07.2022 grunnet rehabiliterinsprosjekt, økte kommunale avgifter, høyere strømutgifter og høyere priser på øvrige tjenester i borettslaget. Selger opplyser om følgende antatt økning i felleskostnader knyttet til rehabiliteringsprosjektet: Estimert økning med 12-13% fra 01.07.2023.
Felleskostnadene fordeler slik:
Fellesutgiftene kr. 6 124,-
Garasje kr. 919,-
Leietillegg påbygg kr. 170,-
Ett av borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.06.2024. Frem til da betales det dermed kun renter. Estimert endring fra 01.07.2024 er et tillegg i felleskostnadene med kr 563,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.250 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Kostnaden er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 015 225,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 654 809,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 42 582,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 372 000,- pr. 05.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 42 456 445,- pr. 29.08.2022 og lånevilkårene er:
Lån: EIKA3-152075598
Rentebetingelser: Flytende, 2.40%
Lånets restløpetid: 16 år 2 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lån: OBOS01-98208016881
Rentebetingelser: Flytende, 2.40%
Lånets restløpetid: 30 år
Avdragsfrihet: Til 01.06.2024
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld per 13.01.2023.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 9 244,- (OBOS)
- Eierskiftegebyr for garasjeplass kr 794,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 899 248,-. Av dette beløpet utgjør kr 589 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6 850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eline Sannes Riiser og Gaute Dalastøyl Jensen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Beverdalen Borettslag.
Borettslaget består av 102 leiligheter fordelt på 3 rekker av 4- og 7 rekker av 6-fireroms rekkehusleiligheter og 12 horisontaldelte firemannsboliger.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 59 99
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt før skjema "erklæring om dyrehold" er fylt ut og godkjent skriftlig av styret. Retningslinjer for dyrehold er listet opp i husordensreglene under §10.
Foretatt påkostninger de senere år:
-1987: Utskiftning av balkonger og vinduer
-1995: Overflatebehandling av kledning
-2003: Omlegging av tak
-2005: Utskiftning av alle yttertak
-2010/2011: Oppgradering av elektrisk anlegg i firemannsboligene
-2011: Overflatebehandling av firemannsboligene samt etterisolering av fire endevegger
-2021: Etablering av radontiltak og piperehabilitering av alle boliger
Planlagte påkostninger:
Borettslaget har vedtatt å igangsette rehabilitering; etterisolering og omtekking av samtlige tak, etterisolering av fasade og utskifting av vinduer og dører i alle hus. I tillegg vil alle balkonger skiftes ut i alle firemannsboliger. Ekstraordinært årsmøte 09.03.2022 presiserer at styret har fått fullmakt til å etablere et rammelån inntil 95 millioner kroner til å gjennomføre byggprosjektet. Rehabiliteringen vil medføre økning i fellesgjeld og felleskostnader.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0.9% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0097/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2297

Dato

Sist oppdatert: 04. februar 2023 kl. 13:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.