Komplett salgsoppgave

Lyngveien 9

5 000 000 kr
75 m²
3 soverom
Enderekkehus beliggende i meget attraktivt boområde
Enderekkehus beliggende i meget attraktivt boområde
Nina Bøe
Presenteres av
Nina Bøe
Tangen
Endrerekkehus i meget attraktivt og barnevennlig boområde. Kort vei til "alt". Oppgraderingsbehov.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 170 kr
 • Totalpris
  5 126 170 kr
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Bruksareal
  89 m²
 • Tomteareal
  217,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fin beliggenhet, solrikt, hyggelige naboer, stille og rolig strøk. Fin endetomt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lyngveien 9 er et hyggelig enderekkehus i et barnevennlig og sentralt område, med trygg vei til skoler, barnehager og kjøpesenter. Boligen har fin solrik tomt, opparbeidet hage og sydvestvendt terrasseplatting.
Boligen har en god planløsning over to plan. Det er lys og fin stue med praktisk sonedeling mellom stuen- og spisestuen, og utgang til den sydvestvendte terrasseplattingen og hagen. Fra spisestuen er det åpning inn til kjøkkenet som er adskilt fra stue området. Videre er det 3 soverom, og et bad i boligens 2. etasje. Det er et hyggelig ildsted i stuen som varmer godt på kalde dager, og gulvvarme på badet. Det er godt med lagringsplass i husets kjeller, samt en bod i 2. etasje. Det er parkering på asfaltert gårdsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngveien 9, 1452 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 4, bruksnummer 493, ideell andel 1/1

Innhold

Bolig
Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Primærrom:
1. etasje 40 kvm: Entré, trapp/gang, kjøkken, spisestue, stue
2. etasje 35 kvm: Trapp/gang, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
Kjelleretasje 12 kvm: Trapp/gang/bod
Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i gang.
Adkomst til felles gang og krypkjeller fra kjeller etasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2022 utført av Anticimex v/Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og er fundamentert med grunnmur i betong og bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre tekket med takstein. Vinduer i 2-lags glass fra år 1980-1985. Ytterdør med lås og glassfelt fra byggeår og trrassedør i 3- lags glass fra år 1980.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er gitt:
Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder/ slitasjegrad. Det er ikke foretatt hulltaking grunnet rommet har behov for total fornying. Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000
Kjøkken: TG 3 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Kjøkkenet har behov for oppgraderinger/fornying.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000
Elektrisk anlegg: Manglende deksler ved automatsikringer. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det
gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres tiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-sjekk.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
TG2 er gitt:
- Innvendige overflater bærer preg av alder/slitasje. Støvkondens er stedvis observert i himling/yttervegger. Indikerer kuldebru og/eller dårlig isolasjon. Overflater må fornyes.
- Kjelleretasje - Det ble registrert "kjellerlukt". Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjelleretasje - Veggoverflater er slitt. Overflater må fornyes.
- Kjelleretasje - Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjelleretasje - Etasjen har vegger under bakkenivå og dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Krypekjeller har tilsig av fukt. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det er etablert fuktsperre mot grunn.
- Loft - Fuktmerker påvist ved takgjennomføring. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Loft - Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen må påregnes.
- Skorsteiner inne i boligen er gitt TG2 ut i fra alder. Bygningsdelen er fra byggeåret og vedlikehold kan være aktuelt.
- Innvendige trapper har åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter samt kun rekkverk/håndløper på en side.
- Trappen til kjeller har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Det er merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 12mm i stue, 15mm i kjøkken, 22mm i soverom. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.
- Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Hovedstoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
- Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
- Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
- Terrasse og trapp. Bygningsdelen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Betyr at økt vedlikehold er en del av planleggingen.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2021:
- Skiftet varmtvannstank
- Malte hele huset utvendig

Standard

Stue
Hyggelig stue med plass til sittegruppe og spiseplass. En deilig vedovn gir god varme på kalde dager. Det er utgang fra stuen til sydvestvendt terrasse på ca. 15 kvm.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte, profilerte fronter, samt benkeplater i laminat med 2 oppvaskkummer i rustfritt stål. Det er vinylbelegg over benk, belysning og stikkontakter under overskap. Det er avsatt plass til frittstående komfyr, kjøl- og fryseskap, samt oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med avtrekk til kanal er integrert i overskap. Varmtvannsbereder fra 2021 på 100 liter er plassert i hjørnebenkeskap. Hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Soverom
Boligen har tre soverom med garderobeskap i 2. etasje.
Bad
Baderom fra byggeår med stedvis oppgraderinger ved egeninnsats i ca. år 2007. Fliser med varmekabler i gulv, membransystem og våtromspanel på vegger. Servantskap med glatte fronter og heldekkende servant. Det er montert speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører i glass og veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Naturlig ventilasjon.
Vegger: Malt tapet, malt trefiberplater, malt treklednning, teglsteinsmur, tapet, våtromspanel og malt mur.
Gulv: Vinylbelegg, 1-stavs heltregulv, tepper, fliser og betonggulv m/tepper.
Himling: Trefiberplater, malte trefiberplater/tapet, malte, folierte trefiberplater og trekledning.
Annet fast inventar
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Garderobeskap i soverom

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn i entré, gulvvarme på bad, samt varmepumpe og vedfyring i ovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap
Sikringsskap med skrusikringer og digital strømmåler er plassert i trapp 2 etasje. Skrusikringer og 2 nyere kurser med automatsikring.
Hovedsikring er på 60 AMP.
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Dette er ikke uvanlig for boliger av eldre dato på Nesodden.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser:
24.09.1986 - Dokumentnr: 10981 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Forklaring:
Ved nødvendig vedlikehold av egen bolig, forutsettes et medlem av Huseierforeningen å ha rett til rimelig bruk av naboeiendommen.
For områder som i reguleringsplanen er betegnet "felles avkjørsel/parkering/felles uteareal" - gjelder:
Hver eiendom har alene bruksrett til den andel av fellesareal som ligger rett ut for hus/leilighet. Denne avgrenses normalt av tomtegrense - forlengelse av tomtegrense - grense mot offentlig vei - eller grense for regulert område.
Fri ferdsel fra andel av fellesareal skal foregå uhindret over nabos/-naboers tilsvarende område frem til offentlig vei.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Skogen II Huseierforening:
Styret jobber med "Rørsaken" Ref. innkalling til gen. forsamling for 2022. (Punkt. 5.1 og 5.2). Det skal jobbes med å avdekke tilstanden på stikkledninger, finne ut om ansvarsforhold og finansiering i forbindelse med dette. Protokoll og innkalling kan fås av megler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et solrikt og barnevennlig boområde sentralt på Tangen. Fra eiendommen er det kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud.
Få minutter til marka med skiløyper og barnevennlig slalåmbakke. Gode muligheter for sportslige aktiviteter i området med blant annet flere fotballbaner, friidrettsbane, tennisbaner og fine turstier. I tillegg er det fine badestrender langs Nesoddlandet og kun en kort spasertur til Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje.
Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Galleri Vanntårnet anbefales, samt Hellviktangen med egen kunstkafé, brygge, badestrand og park. Ved Nesoddtangen brygge ligger Nesoddens nye stolthet, nemlig Signalen Sjøbad, et godt sted for mat og hygge.
Kort gåavstand til lite senter på Flaskebekk med blant annet dagligvare, flere restauranter, frisør, jernvarehandel, lege, apotek, tannlege m.m, og ca. 300 meter til Tangen Senter med blant annet dagligvare, vinmonopol, samt et godt utvalg av butikker og velværetilbud.
Kun 2 minutters gange til buss som korresponderer med båt til Aker Brygge og Lysaker. Fra Nesoddtangen tar båten deg til Lysaker på ca. 9 min og til Aker brygge på ca. 23 minutter. Total reisetid med buss og båt tar ca. 40 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 25 min til Vinterbro, 25 min til Drøbak, 35 min til Ski, 45 min til Oslo S og 1 time 5 min til Gardermoen.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Skoklefall kirke og følg Kapellveien til neste rundkjøring. Ta til høyre i denne og følg fv 157 nordover. Ta inn første vei på høyre hånd som er Bekkeblomveien og deretter første vei på venstre hånd som er Lyngveien. Eiendommen ligger på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager, samt barne- og ungdomsskole på Tangen. Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Hellvik/Berger. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 217,1 kvm som er opparbeidet med asfaltert innkjørsel og gårdsplass, busker, plen og beplantning.

Parkering

Det er parkering på Huseierforeningens eiendom gbnr. 4/503.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger og kjørevei i henhold til reguleringsplan Skogen II datert 20.06.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål i kommuneplan for 2018-2042.
Planforslag kommuneplan for 2022-2046 er under arbeid.
Områdeplan for Tangen Sentrum er under arbeid.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 693,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgifter til Skogen II Huseierforening er kr. 2 465,-/kvartal (kr. 822,-/md.)
Fellesutgiftene inkluderer: Telenor Kabel-tv/Internett, vedlikeholdsfond, snømåking/strøing/feiing, fellesprosjekter i huseierforeningen som container om våren etc., samt drift/forretningsførsel.
Det er pliktig medlemskap i Skogen II Huseierforening.
Huseierforeningen består av 71 rekkehus og kjedede eneboliger.
Forretningsfører er USBL Follo, tlf. 22 98 38 00
E-post: skogen.to@gmail.com
Dugnad må påregnes.
Det er uvisst hva strømforbruket har vært.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 205,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 989 657,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 562 766,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 126.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hulda Turine Ingvaldsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1.0% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0105/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.22105

Dato

Sist oppdatert: 25. september 2022 kl. 14:55

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.