Komplett salgsoppgave

Furusvingen 2

5 200 000 kr
181 m²
4 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Furusvingen 2!
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Furusvingen 2!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Ebbestad/Svelvik
Pen og innholdsrik enebolig med hybel. 4(5) sov. Stort hageområde og solrike uteplasser. Garasje og gårdsplass.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Omkostninger
  131 170 kr
 • Totalpris
  5 331 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  181 m²
 • Bruksareal
  189 m²
 • Tomteareal
  887,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og innholdsrik enebolig med 2 etasjer.
 • Romslig stue og kjellerstue med innmurt peisinnsats
 • Klassisk kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer
 • Praktisk wc-rom og flislagt bad med dusjkabinett
 • Vaskerom fra 2020 med skapinnredning
 • 2-roms hybel i u. etg med separat egen inngang
 • Overbygget sydvendt balkong på ca. 7 kvm
 • Vestvendt terrasse på ca. 30 kvm
 • Stor og pent opparbeidet hageområde
 • Frittstående uteplasser med takoverbygg og basseng
 • Parkering i frittstående garasje og på gårdsplass
 • Eiendommen grenser til kommunalt skogsområde
 • Barnevennlig beliggenhet med rolige omgivelser
 • Gangavstand til barnehage, matbutikk, buss og idrettshall
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Furusvingen 2, 3060 SVELVIK
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 321, bruksnummer 165, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 189 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 181 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 8 kvm
Primærrom
Underetasje:
81 kvm:
Hoveddel - Kjellerstue, gang og vaskerom.
Hybel - Stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom og gang.
1. etasje:
100 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom, bad, 3 soverom, gang og entré.
Sekundærrom
Underetasje:
8 kvm: 2 boder.
Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Vaskerom. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
Frittstående garasje med bar
Bruksareal/S-rom: 24 kvm.
I tillegg har eiendommen en frittstående utvendig bod på 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.08.2022 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger med stående og liggende trekledning. Tak med saltaksform av trekonstruksjoner tekket med takplater. Boligen har profilerte ytterdører i tre med glassfelt fra ukjent årstall og 2019 i 1.etasje. Profilert ytterdør i tre med glassfelt fra 1997 i underetasjen. Vinduer i 2-lags glass med karmer/ rammer av tre fra ukjent årstall, 2005, 2008, 2011 og 2014. Terrassedører med 2-lags glassfelt fra 2005 og 2011. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er påvist forekomst av sølvkre i boligen. Sølvkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Selger opplyser om at dette har blitt utbedret og fulgt opp av Fremtind. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Etablert en hyggelig frittstående uteplass med nyere nedsenket basseng. Uteplass med terrassebord (ca. 36 kvm) og belegningsstein (ca. 19 kvm). Takoverbygg med utvendig belysning. Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til hoveddelens inngangsparti i 1. etasje. Videre er det trappeadkomst til hybelens inngangsparti i underetasjen. Eiendommen har sol fra ca. kl. 08.00 til 20.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
1. etasje
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass, åpen løsning mellom kjøkken og spiseplass. Innmurt Jøtul peisinnsats i hjørne. Rommet har flere store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Downlights i tak. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Utgang til vestvendt terrasse på ca. 30 kvm med delvis takoverbygg. Videre trappeadkomst til hageområdet.
Kjøkken: Klassisk kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Kjøkkenplater over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, integrert platetopp, integrert stekeovn, oppvaskkum og oppvaskmaskin. Opplegg for frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Wc-rom: Vegghengt servant og gulvstående toalett. Speil med lysarmatur over servant. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Dusjkabinett med regnfallsdusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling. Selger opplyser om hull i gulvmembran (montert dusjkabinett ifbm. dette.
Soverom 1: Laminat på gulv, malt samt panel på vegger og panel i himling. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 7 kvm.
Soverom 2: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, malt samt panelplater på vegger og panel i himling. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 7 kvm.
Soverom 3: Laminat på gulv, malt samt panel på vegger og panel i himling.
Gang: Downlights i tak. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Rommet har også utvendig adkomst. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
Entré: Trappegang til underetasjen. Laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.
Underetasje (hoveddel)
Kjellerstue: Innmurt Jøtul peisinnsats i hjørne. Downlights i tak over peis. Nyere laminat på gulv, malt mur samt panelplater på vegger og panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som soverom. Tilgang til bod.
Gang: Åpent garderobeskap med skuffer, hylle og klesskinne. Laminat på gulv, malt mur på vegger og panel i himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som garderoberom. Tilgang til bod med trappegang til 1. etasje.
Vaskerom: Vaskerom fra 2020. Skapinnredning med underskap i lys og profilert utførelse. Nedfelt utslagsvask i laminert benkeplate. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Downlights i tak. Fliser på gulv, våtromsplater samt malt mur på vegger og våtromsplater samt panel i himling.
Underetasje (hybel)
Stue: Stue med sofaområde. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
Kjøkken: Klassisk kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Kjøkkenplater over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, vegghengt ventilator og komfyr. Opplegg for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Laminat på gulv, panelplater på vegger og malt mur i himling. Rommet har også utvendig adkomst.
Bad: Badet ble oppusset i ca. 2010. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og vegghengt dusjarmatur med regnfallsdusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, våtromsplater på vegger og panel samt våtromsplater i himling.
Vaskerom: Rommet ble innredet som vaskerom i 2021. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt eller bygget som et våtrom.
Soverom: Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
Generelt om boligen: Montert luft-til-luft varmepumpe fra 2016 i stue (1. etg). Underetasjen har gulvvarme med varmekabler og varmefolie. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod under trapp (u. etg).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Utvendige trapper (til u. etg), drenering, frittstående byggverk (garasje og bar) og frittstående byggverk (bod): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, løs holder for hånddusj/regndusj i dusjkabinett, stedvis hull i vegger etter tidligere innredning og bomlyd i enkelte gulvfliser.
- Bad (u. etg): Våtromsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning, riss/sprekker i gulvflis samt flisfuger, bomlyd i enkelte gulvfliser, veggmembran (våtromsplater) er ikke en tilfredsstillende fuktsikring og utførelsen av badet bærer preg av egeninnsats.
- Vaskerom (u. etg - hoveddel): Redusert luftutskiftning, svelling/fuktskader på servantskap, usikkert om det er benyttet membran på gulv/vegger og for lite nivåforskjell på gulv.
- Kjøkken (u. etg - hybel): Vannrør er ikke plugget mot varerør og ikke montert automatisk lekkasjestopper.
- Wc-rom (1. etg): Redusert luftutskiftning.
- Øvrige rom (1. etg): Noe knirk i laminatgulv, enkelte glipper mellom laminat på gulv og dørblad til innerdør (v/stue) har kontakt med terskel/karm.
- Rom under terreng (u. etg): Stedvis noe ujevnt underlag under laminatgulv, enkelte glipper og sår på gulv, utlektet vegger fra grunnmur (fuktrisiko pga. alder på drenering), dørblad til innerdører (v/soverom, vaskerom, gang og begge bodene) har kontakt med terskel/karm og underetasjen bærer preg av oppussing med egeninnsats.
- Loft (uinnredet/råloft)/yttertak: Lekkasjemerker i området der skorstein er ført gjennom tak.
- Innvendige trapper: Knirk i trapp og manglende rekkverk/håndløper.
- Etasjeskiller (u. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 20 mm i gang, ca. 10 mm i kjellerstue og ca. 10 mm på kjøkken.
- Elektrisk anlegg: Løse ledninger samt usikrede ledninger i u. etg og fremlagt samsvarserklæring på kun deler av anlegget.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Vannbrett under vinduer har ikke vannbrettbeslag.
- Balkong: For lav rekkverkshøyde og rekkverksåpninger som avviker fra forskrift.
- Gårdsplass: Merkbart ujevn.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Vaskerom (u. etg - hybel): Rommet er ikke bygget som et våtrom - Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Tidligere vært vannlekkasje fra bad til kjøkken i u. etg, skader etter lekkasjen er utbedret men årsaken til lekkasjen er ikke utbedret.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Manglende ubrennbar plate på gulv under ildsted.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet (1. etg) medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.
Hvitevarer på kjøkkenet (u. etg - hybel) medfølger i handelen, dette gjelder komfyr.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Innmurt peisinnsats i stue (1. etg) og kjellerstue (u. etg - hoveddel). Varmepumpe i stue (1. etg). Varmekabler i gulv på begge bad. Underetasjen har gulvvarme med varmekabler og varmefolie. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for enebolig datert 27.05.1974. Det er ferdigattest for bruksendring av boligen (fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller samt mindre fasadeendring) datert 21.09.2021.
Det er utstedt godkjente byggetegninger for boligen fra 1969, for garasje (ikke datert) og for utvidelse av garasje (utvidet med bod) datert 21.08.1985.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det er godkjente byggetegninger for frittstående konstruksjon (takoverbygd del på terrasse) datert 28.06.2004. Det vites ikke om oppføring av konstruksjonen er et søknadspliktig tiltak eller om det kreves ferdigattest for utført tiltak. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen ved ferdigstillelse av tiltaket. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 496
Tinglysningsdato: 22.02.1972
Servitutten omhandler: Rett til anleggelse av vann- og avløpsledninger frem til hovedledning. Rett til anleggelse av diverse ledninger på denne eiendommen.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og rolig nabolag. Stille og barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet. Eiendommen grenser til kommunalt skogsområde/friområde. Gangavstand til barnehage, idrettshall, dagligvarebutikk og bussholdeplass med få minutters kjøring til koselige Svelvik sentrum med alle servicetilbud.
Nærhet til fjorden med gode fiske- og bademuligheter. Eiendommen ligger på Ebbestad, med flott turterreng og ski-/lysløype innenfor kort gangavstand.
Gode fritidstilbud i Svelvik med alle servicetilbud. Kort vei til båt- og badeliv. Aktiv båt og seilforening. Svelvik IF er et aktiv idrettslag med mange aktiviteter og de innehar flott idrettsanlegg med stor idrettshall og kunstgressbane. Forøvrig kan Svelvik by på mange tilbud i forbindelse med skoler og andre foreninger (tennishall, frititdsklubb, sykkelklubb, turnforening, hesteklubb, karateklubb. sportskytterklubb, orienteringslag, musikkkorps, kor. Aktivt Håndballmiljø) 15 min. med bil til Sande Golfklubb
Buss fra Mariås og Ebbestad ned til Svelvik og bussforbindelse videre fra Svelvik sentrum til Drammen og Sande, se www.brakar.no/www.vkt.no for rutetider. Togstasjon i Sande og Drammen, se www.vy.no for avganger. Fergeforbindelse fra Svelvik over til Verket og Hurumlandet. Det er ca. 25 minutters kjøring til Drammen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Ebbestad barnehage, Tømmerås barnehage, Berger barnehage.
Skoler: Tømmerås barneskole og Tangen barneskole (eiendommen er beliggende i et område med valgfri barneskoletilhørighet). Svelvik ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen, Sande og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 887,4 kvm. Svakt skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, trær, nyere thuja hekk og diverse beplantninger. Gårdsplass belagt med belegningsstein. Gårdsplass og adkomstveier er gruset.
Hageområdet ble utgravd og utbedret samt gravd og planert gårdsplass i nyere tid iflg. selger.

Parkering

Parkering i frittstående garasje, øvrig parkering på egen gårdsplass. Garasje med elektrisk leddport og belysning.
Garasjen har innredet bar i nyere tid, rommet er opprinnelig byggemeldt som bod og er derfor ikke godkjent for varig opphold.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål og liten del av eiendommen mot sørvest (skogsareal) er regulert til offentlig friområde, i henhold til reguleringsplan for Ødegården Juve datert 08.02.1969. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 07.09.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.271,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 4.873,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Storfamilie renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 24.000 kWh, dette utgjør ca. kr 24.000,- pr. år. Det må påregnes kostnader til nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Fremtind på kr 7.200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 999,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 5.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 218 927,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 063 090,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.331.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christian Henning Olafsen og Almerinda Vargas Rasmussen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0326/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22326

Dato

Sist oppdatert: 01. september 2022 kl. 12:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.