Komplett salgsoppgave

Mor Go'hjertas vei 23

4 200 000 kr
33 m²
1 soverom
Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Mor Go'hjertas vei 23 - En lekker 2-roms endeleilighet med idyllisk beliggenhet ved Akerselva!
Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Mor Go'hjertas vei 23 - En lekker 2-roms endeleilighet med idyllisk beliggenhet ved Akerselva!
Pernille Enger Lunn
Presenteres av
Pernille Enger Lunn
Sagene/Bjølsen
Lekker 2-roms endeleilighet med idyllisk beliggenhet ved Akerselva | Markterrasse på hele 23 kvm | "Alt" inkl. i f.utg.!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  14 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  4 215 632 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1948
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  33 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 568 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Selgers beskrivelse av eiendommen: Leiligheten har en god planløsning, hvor kjøkkenøyen fungerer som en romdeler, og som gjør at man har både arbeidsplass, spiseplass og opplevelsen av et separat kjøkken, selv om det er åpen stue - og kjøkkenløsning. Boligen har også en svært koselig uteplass, med gode solforhold og stor plass til grilling, uteservering og soling. Uteplassen har en egen åpning i enden av hekken, som gir direkte utgang til parken og Akerselva. Leiligheten ligger i et meget stille, rolig og naturskjønt område, med trær som delvis skjermer for naboblokker. Videre er det en meget koselig gangvei til Nydalen langs Akerselven i umiddelbar nærhet. Her finner du en badeplass kun 5 minutters gange fra leiligheten. Området har mange koselig nabolagsrestauranter, samt gode bussforbindelser, med buss nr. 37 og 54 som går gjennom store deler av byen, og i tillegg har nattruter.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Pernille Enger Lunn har gleden av å presentere Mor Go'hjertas vei 23 - En lekker 2-roms endeleilighet med idyllisk beliggenhet ved Akerselva! Leiligheten har en god og arealeffektiv planløsning, og holder gjennomgående god standard. I tillegg byr leiligheten på en fantastisk markterrasse på hele 23 kvm, med direkte utgang til Bjølsendumpa og Akerselva. Dette er en leilighet for deg som ønsker å kombinere den urbane livsstilen med flotte grøntområder og gode turmuligheter, og ha alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
 • Varmtvann, fyring, strøm, internett og kabel-TV inkludert i felleskostnadene
 • Akerselva og Bjølsendumpa som nærmeste nabo
 • Kjellerbod på ca. 3 kvm
 • Ingen forkjøpsrett! Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Mor Go'hjertas vei 23, 0469 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 222, bruksnummer 125, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 6, BORETTSLAGET PARKSIDEN, organisasjonsnummer 988891452

  Innhold

  Totalt bruksareal: 32 kvm
  Totalt primærrom: 32 kvm
  Bruksareal:
  Primærrom:
  1. etasje 32 kvm: Entré, bad, åpen stue - og kjøkkenløsning og soverom.
  I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 3 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert, utført av Anticimex AS.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen har iht. tilstandsrapporten grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsakelig betong. Yttertak i trekonstruksjoner tekket med takstein og utvendige fasader er forblendet med teiglstein.
  Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Tilstandsgrad 2:
  Bad:
  - Overflater vegger og gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
  Kjøkken:
  - Det bør etableres automatisk vannstopper og komfyrvakt.
  Øvrige rom:
  - Overflater gulv: Det er observert noe bruksslitasje på parketten.
  Elektrisk anlegg:
  - Dokumentasjon på arbeider utført de siste fem år: dette er ikke fremlagt da det ikke er utført noen arbeider av eier de siste fem år, med unntak av maling av flater (gjort av eier selv) og el-arbeid utført av kvalifisert elektriker i september 2022.
  - Erklæring om samsvar for det elektriske anlegget: I forbindelse med bytte av termostat i forkant av tilstandsvurderingen i september 2022, ble det avdekket feil på varmekabler på badet. Av den grunn kunne ikke elektriker signere samsvarserklæringen. Feil på varmekabler vil utbedres, og elektriker vil i etterkant av dette utføre ny måling og framlegge samsvarserklæring. Dette vil skje innen overtakelsestidspunkt.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
  Hentet fra selgers egenerklæringsskjema:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
  soppskader?
  - Ja. Det har vært et par tilfeller hvor det har luktet litt fra sluket i dusjen. Dette har gått over av seg selv, med unntak av det som er beskrevet i punkt 3.
  3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
  - Ja. Ved et av lukt-tilfellene i punkt 1, var det fordi vannlåsen i sluket hadde flyttet seg litt ut av posisjon, og det forekom noe lukt som forsvant da låsen ble satt i riktig. Jeg vet ikke årsaken til at låsen hadde flyttet seg.
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  - Ja. Det har vært tilfeller av vanninnsig i lite rom i "underkjeller", grunnet svikt i dreneringspumpe. Denne ble byttet, og problemet er så vidt jeg vet løst. Vaktmester kjenner til flere detaljer: Nordby Vaktmester & Vaktservice AS, 958 33 609, vaktmester.vaktservice@gmail.com, http://www.nvov.no/
  14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Nei. Styret bør kjenne til når dette sist ble utført.
  15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
  - Nei. Styret skal utrede om ladeanlegg skal monteres ved bygget, men er ikke avgjort ennå. Fra referat styremøte 25.08.22: "Sak flyttes til neste styremøte 03.11.2022"
  18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
  - Ja. I forbindelse med graving av ny forsyningsledning for vann til Oslo, vil det fra 2024 foregå noen mindre gravearbeider på andre siden av elven, i retning Sandaker (sørenden av Bjølsendumpa).
  Noe gravestøy må sannsynligvis påregnes i en periode.
  21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  - Ja. Det er planlagt utbygging av loftsleiligheter i bygget, men saken er ikke ferdig behandlet av styret. Fra referat styremøte 25.08.22: Saksfremlegg: Overføring styresak 30/2022 – Loftsleiligheters påvirkning Parksiden. Lasse Jensen-Aaris orienterer om sak. På bakgrunn av ferieavvikling har styreleder ikke fått behandlet sak. Styreleder håndterer sak i uke 35/36 og sendes ut til styret på høring. Sak utsettes pga. ferieavvikling.
  21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  - Nei. Ikke relevant ennå, da saken ikke er ferdigbehandlet av styret.
  23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
  - Nei. Det er ikke foretatt måling i denne leiligheten mens jeg har bodd her, jeg kjenner ikke til om det er gjort i bygningen generelt.
  24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
  - Ja. Det vil foreligge tilstandsrapport på leiligheten fra takstmann tilknyttet Anticimex ved salg.
  29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
  - Ja. Det var så vidt jeg vet et tilfelle av "veggdyr", men jeg er usikker på om det var skjeggkre. Usikker på definisjonen av skjeggkre, derfor setter jeg ja på dette. Dette gjaldt ikke min leilighet, men en annen i bygget. Så vidt jeg vet ble dette håndtert av Rentokil. Vaktmester har flere detaljer.

  Standard

  Entré:
  Innbydende entré med stor skyvedørsgarderobe som gir godt med oppbevaringsplass. Enstavs parkett på gulvflater og malte vegger i alle rom, med unntak av baderom.
  Stue:
  Hyggelig stue i åpen løsning mot kjøkkenet, med plass til sofagruppe med tilhørende TV-seksjon. De store vindusflatene gir rikelig med lysinnslipp, og bidrar til at rommet føles lyst og luftig. Vinduene i stuen og leiligheten for øvrig er fra 2017. Fra stuen er det utgang til en fantastisk markterrasse, som fungerer som en forlengelse av stuen på sommerstid.
  Kjøkken:
  Lyst og tidløst kjøkken med kjøkkenøy og rikelig med skapplass. Kjøkkenøyen skaper et naturlig skille mellom stue og kjøkken, og er samtidig en perfekt spiseplass. Kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum med ettgreps-kran. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenk og overskap, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Videre er det integrerte hvitevarer, som kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Samtlige hvitevarer på kjøkken medfølger.
  Soverom:
  Leiligheten har et lyst og romslig soverom, med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Vegghengt skap over sengen for oppbevaring, og plass til skrivebord om ønskelig.
  Baderom:
  Lyst og delikat baderom, med flislagte vegger og gulv. Baderommet er innredet med gulvstående klosett, vegghengt servant med ett-greps armatur, speil og stikkontakt på vegg over servant og dusj med innfellbare dører og dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Rommet har nedsenket himling med downlights og avtrekksventil plassert i himling. Varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin.
  Markterrasse:
  Fra stuen er det utgang til en fantastisk, østvendt markterrasse på hele 23 kvm, som fungerer som en forlengelse av stuen på sommerstid. Terrassen er belagt med terrassebord. Her er det god plass til uteservering, grilling og soling. På terrassen har du sol fra solen står opp til ca. klokken 17 på sommerstid. Uteplassen har også en egen åpning i enden av hekken, som gir direkte utgang til parken og Akerselva.
  Tilleggsinformasjon:
  Selger opplyser om at det fra tid til annen kan samle seg kondensvann under skuff i kjøleskap, og at dette da må tømmes ut. Det hender også at oppvaskmaskinen ikke starter hvis oppvasken er satt inn feil i forhold til sensorene. Ved å velge "eco"-programmet vil maskinen likevel starte.
  Selger informerer også om at varmekabler på badet ikke fungerer, men at dette skal ordnes før overtakelse av ny kjøper.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Oppvarming via felles radiatorer. Elektriske varmekabler i gulv på baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1948.
  Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 30.04.1949 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
  Dagboknr 326677, tinglyst 10.07.2006, type heftelse: Seksjonering.
  Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Mor Go'hjertas vei 23 har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Bjølsen, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
  I området finnes et rikt utvalg av kaféer og spisesteder, blant annet Sushi Rose, Norð Bjølsen, Bjølsen sushi og Bubbletea, Kompis Lillo Gård, Tiffany´s og China Star restaurant. Du finner også et godt utvalg av dagligvareforretninger, som Meny, Rema 1000, Kiwi og Joker. Kun en 15-minutters gåtur fra leiligheten finner du dessuten Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre, med 140 butikker, kaféer, spisesteder og helsetjenester. Sandaker Senter ligger også i nærheten av leiligheten. Her finner du vinmonopol, apotek, Coop Mega, Ark bokhandel, Mester Grønn og diverse andre forretninger.
  Med Bjølsendumpa og Akerselva som nærmeste nabo, kan du her lett kombinere en urban livsstil med flotte grøntområder og gode turmuligheter. Det er også kort avstand til Voldsløkka, hvor du finner et stort gressområde, med et høyt antall idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, samt en innendørs skatehall og turstier. Dette gjør plassen perfekt for å utøve alle mulige varianter av ballsport og andre fritidsaktiviteter.
  Du finner også Bjølsenparken, Myraløkka og Torshovparken i området. Like ved Bjølsenparken, som er en grønn oase med parsellhager og lekeområde, ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med Portveien 2.
  For deg som er glad i å trene finnes det en rekke treningstilbud i nærområdet, blant annet treningssentrene SATS Sagene, Imperia Gym, Fresh Fitness Storo, EVO Nydalen og Mudo Gym Torshov. Myrens Treningssenter, hvor du kan benytte deg av treningssenteret, squashavdelingen eller gode tilbud på Klatreverket, ligger kun en 5-minutters biltur fra leiligheten.
  Området har et svært godt kollektivtransporttilbud, med både buss, trikk og t-bane. Buss nr. 37 (Helsfyr - Nydalen) og nr. 54 (Tjuvholmen - Kjelsås Stasjon) går fra Bjølsen busstopp, kun 5 minutters gange fra leiligheten. T-banen fra Nydalen ligger ca. 10 minutters gange fra leiligheten, og tar deg til Oslo S på kun 15 minutter. Nærmeste holdeplass for trikk er Sandaker Senter med linjene 11, 12 og 18.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  - Riflegata barnehage (0-6 år)
  - Vannvokterboligen familiehus (0--5 år)
  - Idun FUS barnehage (0-6 år)
  Barne - og ungdomsskoler:
  - Fernanda Nissen skole (1.-7. kl.)
  - Bjølsen skole (1.-10. kl.)
  - Nordpolen skole (1.-10. kl.)
  - Morellbakken skole (8.-10. kl.)
  - Vestre Aker skole (8.-10. kl.)
  Videregående skoler:
  - Nydalen videregående skole
  - Foss videregående skole
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 2613 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  Borettslaget har 8 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste (kvartalsvis leie). Leietager vil bli belastet for administrasjonsgebyr i forbindelse med tildeling av plass. Det er muligheter for el-billading.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 01.10.1987.
  Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
  Saker i området:
  - I Bjølsendumpa i bydel Sagene skal man koble seg til eksisterende vannforsyningsnett på Akerselvas østside. Eneste synlige installasjon etter endt anleggsfase blir et mindre bygg på om lag 10 kvm. Se mer: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-oslo/berorte-omrader/
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 3.568,- pr. mnd. og inkluderer fyring, varmtvann, A-konto strøm, internett, kabel-TV, forretningsfører, kommunale avgifter, forsikringer, drift og vedlikehold mm.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Med tanke på at fyring, varmtvann og strøm er inkl. i fellesutgiftene og kostnadene for dette stadig øker må man påregne noe økning i fellesutgiftene på sikt.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader: kr. 3.143,-
  Kabel-TV: kr. 425,-
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene.
  Dekoder (Teliabox mikro) og trådløs ruter medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 786 180,- skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 830 246,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 8.663,- pr. 31.12.2021.
  Andel fellesgjeld er kr 14.000,- pr. 01.09.2022.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 38.198.006,- pr. 09.09.2022. og lånevilkårene er:
  Lånenummer: OBBK01-98207644587
  Restsaldo: kr. 29.544.929,-
  Restløpetid: 34 år og 2 mnd.
  Term pr. år: 12
  Type: A
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,68 %
  Lånenummer: OBBK02-98207644595
  Restsaldo: kr. 7.909.605,-
  Restløpetid: 34 år
  Term pr. år: 12
  Type: A
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,68 %
  Lånenummer: OBBK03-98207876941
  Restsaldo: kr. 743.472,-
  Restløpetid: 3 år og 8 mnd.
  Term pr. år: 12
  Type: A
  Type rente: Flyt
  Rente: 2,68 %
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-lån). Det er IN-ordning på lånenummer OBBK01-98207644587 og OBBK02-98207644595. Selger har nedbetalt det som er mulig å nedbetale av andel fellesgjeld med IN-ordningen. Restgjelden som følger leiligheten (kr. 14.000,-) er ikke mulig å innfri.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget (OBOS) på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 4 215 632 kr. Av dette beløpet utgjør kr 14 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Lorentz Vaagland

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Parksiden.
  Borettslaget består av 60 andelsleiligheter.
  Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold krever styregodkjennelse.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2022: Nytt brannvarslingssystem
  2021: Nytt sykkelskur med lås
  2021: Arbeid med nye markterrasser på veisiden sammen med nytt søppelanlegg og sykkelparkeringsbod på sydsiden av bygget
  2018: Rehabilitering av heis
  2017: Etablering av 10 stk. markterrasser mot parken.
  2016: Rehabilitering av alle kraner i kjellere
  2015: Etablering av ny renovasjonsløsning
  2015: Tak over inngangsparti
  2015: Balkongprosjekt for 1. etasje påbegynt
  2012: Rehabilitering balkonger
  2010 - 2012: Soil og bad rehabilitert i borettslaget Morgo - 40 leiligheter
  2010: Rehabilitering av heis
  2009: Tilkobling til Hafslund fjernvarme senhøsten -09
  2006 - 2007: Soil og bad rehabilitert i borettslaget Parksiden – 60 leiligheter
  Planlagte påkostninger/endringer:
  - Fusjon (sammenslåing) av borettslagene Morgo og Parksiden: Bygget i Mor Go'hjertas vei 23 består av 100 leiligheter, hvorav 60 tilhører Borettslaget Parksiden og 40 tilhører Morgo Borettslag. Det planlegges nå å innlemme Morgo Borettslag i Borettslaget Parksiden for enklere og mer økonomisk drift. Mer informasjon om fusjoneringen kommer på generalforsamlingen i 2022.
  - Heisen skal rehabiliteres/utskiftes på sikt. Det er pt. ikke planlagt når dette skal skje, men man må påregne noe økning i fellesutgiftene/fellesgjelden på sikt.
  - I løpet av 2023 skal det igangsettes utbygging av 6 leiligheter på loftet. Dette skal gjøres av selskapet Mor Go AS, som eier loftsarealet. Styreleder forteller at de ikke har fått mer spesifisert informasjon om dette enda.
  - Styret skal ha et budsjettmøte i starten av november, hvor det skal diskuteres vedlikehold for 2023. Styreleder har derfor ikke mer informasjon om andre planlagte påkostninger per nå.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 52-0074/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR52.2274

  Dato

  Sist oppdatert: 26. september 2022 kl. 16:10

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.