Fredensborg/Damstredet

Fredensborgveien 37 B

Prisantydning

6 480 000 kr

Fellesgjeld: 182 000 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 6 663 032 kr
Etasje
5
Byggeår
1892
Soverom
3
Areal (P-ROM)
72 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
5 108 kr

Sjelden perle! Solrik og privat takterrasse! Fantastisk utsikt mot sjarmerende trehusbebyggelse. Peis. Helt usjenert!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Særdeles lekker og romslig 4-roms loftsleilighet med takterrasse og en helt fantastisk utsikt over den sjarmerende og historiske trehusbebyggelsen i Damstredet.

Leiligheten ligger usjenert til i loftsetasjen og har blitt betraktelig påkostet fra den ble ferdigstilt.

Skjermet og barnevennlig i en av Fredensborgs mest etterspurte og attraktive beliggenheter.

Store vindusflater, som i kombinasjon med den gode takhøyden, gir gode lys- og solforhold, samt en helt fantastisk romfølelse. Høyeste romhøyde i stuen er på hele 3,92 meter.

Usjenert takterrasse som vender mot nordvest gir muligheter for lange solrike dager! 
Samtidig er man skjermet og har flott utsikt!

Eiendommen

Fredensborgveien 37 B, 0177 OSLO 
Gårdsnummer 208, bruksnummer 233, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og populært boligområde. Fredensborg er et område som i hovedsak består av eldre klassiske bygårder fra byggeboomen i årene 1870-1900. Geografisk ligger området midt imellom Sentrum, Grünerløkka og St. Hanshaugen og tilhører bydel St. Hanshaugen. Beliggenheten er "midt i smørøyet" med kun fem minutters gange til St. Hanshaugen via idylliske Damstredet og Telthusbakken samt få minutters gange til Youngstorget/ Karl Johans gate i Sentrum. 

Fredensborg har de siste ti årene hatt en meget positiv utvikling og fremstår i dag rikt på servicetilbud for den urbane by-beboer med et mangfold av restauranter fra alle verdenshjørner i nærområdet. Rett i nærheten ligger populære restauranter som Freddy Fuegos Burrito bar og Chez Colin med det tradisjonelle velsmakende franske kjøkkenet. Arno Ristorante er en av de nye spennende restaurantene i området som tilbyr sunn og vellaget italiensk mat på sitt beste. Romantiske Klosteret og Delhi Tandoori er også to klassikere i området som har eksistert i mange år. Der hvor Bon Lio lå kommer det en spennende vinbar, Nektar vinbar og du har også nyåpnede Eff Eff oyster og winebar like borte i gata.

To hyggelige nabolagspuber er også verdt å nevne, Fredens og Orlandos. Ett kvartal unna finner du Vega scene, et samlingspunkt hvor publikum og bransje kan dele, diskutere og få ny kunnskap om verden sett gjennom kunsten. Fredensborg er et unikt boligområde med nydelige gater som Damstredet og Telthusbakken. Videre er det en kort spasertur opp mot Gamle Aker Kirke, som er en av Oslos eldste bevarte middelalderbygg ved siden av Akershus Festning. Vår Frelsers Gravlund er også et flott område og fremstår som en stor, grønn lunge i området.

Innenfor gangavstand finner du idylliske St. Hanshaugen med lekeplasser og mye grøntområder. Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra toppen, hvor man også kan nyte konserter om sommeren. Videre er det gangavstand til Stensparken og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene, eller langs Akerselva som ligger enda nærmere? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Bislett Stadion, SATS og velrennomerte Bislett Bad eller ved Sentrum Squash og Fitness i Fredensborgveien. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Maridalen, Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
I dette området har man tilgang på flere nisjebutikker/restauranter som bl.a. Gutta på Haugen, St.Hanshaugen Fisk og Skalldyr, Smalhans, Indisk hos Albertine, Pascal, Kaffebrenneriet, Åpent Bakeri, Espresso House og Mathallen på Vulkan. Det er gangavstand til Sentrum, Aker Brygge, Majorstuen, Bislett og Grünerløkka. 

Youngstorget har de senere år virkelig blomstret og fra leiligheten er dette spennende området kun få minutters gange unna. Her finner du en rekke populære utesteder som Himkok, Kulturhuset, Justisen, Oslo Bar og bowling, Oslo Camping samt The villa, et populært clubsted som ofte booker anerkjente dj-er fra hele verden. Rundt Youngstorget har det også etablert seg mange spennende restauranter. Et knippe populære steder som kan nevnes er Fiskeriet, Illegal burger, Nikay og Lulu.

Det er heller ikke lang vei å gå til det spennende området rundt Torggata med koselige kafeer, den nye Oslo Street Food, eksotiske restauranter og særegne butikker. Noen steder som kan være verdt et besøk er TacoRebulica, Starbucks, Cacadou, Lokk og Oslos største mikrobryggeri Crowbar.

Ønsker du deg en tur østover finner du Grünerløkka med sine parker, restauranter, nisjebutikker og gallerier kun noen få minutter unna ved å krysse Akerselva. «Løkka» er kjent som Hipsterbydelen i Oslo og flere ganger for året arrangeres markedsdager hvor lokale butikker og kunstnere byr frem sine skatter. Mange reiser til Grünerløkka for dets spennende spise- og utesteder, som Bass, Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku, Parkteateret, Munchies, Chair og mye mer.
 
Vulkanområdet er blitt en populær møteplass for den matglade, her finner alltid noe som frister. Enten en ønsker å sitte ned for en god matbit med noe godt i glasset eller ferske matvarer i Mathallen. Kulturelt forenes mat med dans, musikk og kunst – Dansens Hus og Blå har lokasjon i dette området. Blå tilbyr store konsert- og klubbopplevelser med artister på et høyt kunstnerisk nivå. Nedre Foss Gård er nå restaurert, menyen har fått gode anmeldelser og bygget fremstår som et praktbygg fra en svunnen tid i idylliske grønne omgivelser, verdt et besøk!  

Skal du handle dagligvarer ligger det en stor Kiwi butikk ikke langt unna samt en Rema 1000 butikk i Fredensborgveien. 

Det er god dekning på kollektivtransport i området. 

Velkommen til trivelige Fredensborg, et sentralt og attraktivt boligområde med gangavstand til alt!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Hammersborg barnehage (1-5 år) - 2 min
Fryd barnehage (1-6 år) - 5 min
Akersveien barnehage (1-5 år) - 6 min

Skoler:
St. Sunniva skole (1-10 kl.) - 4 min
Møllergata skole (1-7 kl.) - 4 min
Ila skole (1-7 kl.) - 15 min
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) - 18 min
Kristelig Gymnasium ung.skole (8-10 kl.) - 19 min
Edvard Munch videregående skole - 6 min
Elvebakken videregående skole - 5 min

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:
5. etasje: Stue, kjøkken, bad, entré, omkledningsrom og 2 soverom: 72 kvm

I tillegg disponerer boligen en loftsbod på ca. 4 kvm samt en bod på ca. 5kvm. 
Det er også et lagringsloft på ca. 15 kvm gulvareal med tilgang via loftstige i entréen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 453 kvm. Borettslaget har en meget pent opparbeidet bakgård tegnet av anerkjente Snøhetta arkitektbyrå, se https://snohetta.com/projects/127-courtyard-fredens-garden.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur og yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Etasjeskiller i tre, antatt isolert med stubbloftsleire og saltakskonstruksjon tekket med takstein. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Vinduer (ikke takvinduer):
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder på de vertikale vinduene. Takvinduer er nye i 2015.

Varmtvannsbereder:
Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på berederen (2002).

Eier har en vanndetektor koblet opp mot alarmsystemet til Verisure, dog anbefales det en vanndetektor som kobler ut vannet automatisk og umiddelbart ved en evt. lekkasje.

Bad:
Tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og utløpte garantier. Se tilstandsrapport for nærmere detaljer. 
Det ble tatt et fuktsøk med en Protimeter MMS2 med noe forhøyede verdier i en vegg. Fukten antas derfor å ligge på riktig side (baderomssiden) av membranen.
Det er fall til sluk i dusjsonen, ellers er gulvet tilnærmet flatt.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1892

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 09.11.1891, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
Det foreligger også ferdigattest for utbygging av loftsleilighet datert, 30.08.1988. 

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Særdeles lekker og romslig 4-roms loftsleilighet med privat takterrasse og en helt fantastisk utsikt over den sjarmerende og historiske trehusbebyggelsen i Damstredet.

Leiligheten ligger usjenert til i loftsetasjen og har blitt betraktelig påkostet fra den ble ferdigstilt. 
Skjermet, usjenert og barnevennlig i en av Fredensborgs mest etterspurte og attraktive beliggenheter. 

Stilmessig har leiligheten særpreg og er svært tiltalende med sine moderne og stilrene linjer, samt smakfulle materialvalg. Store vindusflater, som i kombinasjon med den gode takhøyden, gir gode lys- og solforhold, samt en helt fantastisk romfølelse. Høyeste romhøyde i stuen er på hele 3,92 meter og gulvarealet til leiligheten er på 82 kvm. 

Badet ble totalrenovert i 2005 og gir en herlig "spa-følelse"!

Usjenert takterrasse som vender mot nord-vest gir muligheter for lange solrike dager! Samtidig er man skjermet og har flott utsikt!

Leiligheten innholder: 

Entré: 
Innbydende entré med adkomst til nesten alle rom i leiligheten, noe som understøtter den gode planløsningen. Plass til klesoppheng og skotøy. Tilgang til eget lagringsloft på ca. 15 kvm gulvareal. Dørcalling.

Bad/Wc:
Lekkert bad som ble totalrenovert i 2005. Badet er av god størrelse med dusjhjørne, opplegg til vaskemaskin og egen badstu. Vegghengt toalett og varmekabler i gulv. 

Kjøkken:
Eksklusivt kjøkken fra kvalitetsmerket, Bulthaup. Integrerte hvitevarer fra Guggenau. Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen som gir mulighet for sosial kontakt mellom sonene når du har gjester. Kjøkkenet er romslig og har bra med skap- og benkplass, samt mye naturlig lys inn via vinduene. Nedfelt stålkum med ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp(gass og kjeramisk) og kjøl/frys. Boligens plassering gjør også at du selv fra kjøkkenet kan nyte den helt unike utsikten, vakkert og usjenert.

Stue:
Stor stue med store glassflater og en helt fantastisk utsikt Damstredet. Stort rom med flere soner som åpner for flere møbleringsmuligheter. Her kan man invitere venner over på et hyggelig lag. Peisovn som gir ekstra varme på kalde vinterdager(pipeløp rehabilitert i 2008). Høyeste romhøyde i stuen er 3,92 meter! Fra stuen er det utgang til leilighetens fantastiske terrasse på hele 7 kvm. med flotte solforhold og en fantastisk utsikt!


Takterrasse:
Fantastisk nord-vestvendt terrasse på ca. 7 kvm. Her har ettermiddagssol og ut kvelden. Samtidig som du griller eller har et festlig lag i solen, er det også en sjelden utsikt over den nydelige trehusbebyggelsen. Terrassen ble pusset opp i 2015 med ny membran, dekke og platekledning.

Hovedsoverom:
Romslig og pent hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Ekstra lagringsplass i vegghengte hyller. 

Soverom II:
Hyggelig soverom/kontor med plass til dobbeltseng, kommode og skrivepult. Plassbygde hyller for ekstra oppbevaring. Vindu ut mot rolige omgivelser. 

Soverom/Lagringsrom: 
Stort lagringsrom med gode oppbevaringsmuligheter i plassbygd skyvedørsgarderobe. Plass til seng og nattbord. 

Innvendig lagringsloft: 
For ekstra lagringsplass har man et eget lagringsloft på hele 15 kvm gulvareal med adkomst via trappestige i entré. 

Det elektriske anlegget i leiligheten ble kontrollet den 08.03.2019 av Hafslund og er tilfredsstillende etter dagens krav. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmekabler på baderomsgulv og ildsted i stue. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Fredensborgveien 37 .
Borettslaget består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke medfører ulemper for øvrige beboere i borettslaget.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2019 - Kjelleren ble renovert av Thorendahl AS og ferdigstilt i mars. Veggene er renovert og murt, plankevegger og dører er tatt bort. Ventilasjonen er forbedret med nye og bedre luker.
2019 - Ferdigstilt sikring av takkonstruksjoner i kjelleren, samt branndører i gangens boder og kjellerdører. Ferdigstilt av Firesafe i april.
2015 - Nye takvinduer i loftsleiligheter.
2015 - Borettslaget Fredensborgveien 37 ble friskmeldt for veggedyrene som ble påvist i 2014.
2013 - Balkonger/kjeller: 9 leiligheter fikk balkonger i bakgården.
2012 - Oppussing/rehabilitering: Gården hadde omfattende oppussing og rehabilitering fra april til september. Det gjaldt fasaden både foran og bak, portrom og oppganger.
2009 - 2010 - Alle trappene oppgradert med sparkling (utjevning) av trappetrinn, nytt gulvbelegg og trappeneser.
2008 - Våren 2008 ble bakgården oppgradert. Nye brannvarslere og nye pipeløp(stålrør).
2006 - Felles avtale om digital TV inngått med GET. Utbedring av avløpsrør i 1, 2 og kjeller, andre oppgang.
2004-2005 - Baderoms-rehabilitering.
2002 - Ny nedløpsrenne på gatefasade og ventilasjon i kjeller.
2001 - 2002 Gårdsrommet ble utbedret. Tilskudd fra O.K. på 80%.
2000 - Trappeoppgangene ble malt i mars. Terrassene ble utbedret/reparert.
1999 - Calling-anlegg ble installert i oktober/november.
1997 - 1998 Maling og utbedring av gårdens fasade (mot Fredensborgveien 37).
1984 - 1985 Gården ble rehabilitert.

Planlagte påkostninger: 
Ingen kjente. Vanlig løpende vedlikehold må påregnes.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Borettslaget har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
 
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og benyttelse.

Servituttene vil følge eiendommen.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977 ( Endret S-2937 01.10.1987).

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. 

Leiebeløp inkluderer

Fibernett, trappevask, renter og avdrag lån, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, styrehonorar, kommunale avgifter.

Oppdragets KR-kode

KR42.19102

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fibernett, trappevask, renter og avdrag lån, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, styrehonorar, kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.165.541,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.195.947,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48.077,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 182.000,- pr. 01.09.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 1.417.182,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:

Lånenummer: OBOS02-98207800023
Rentebetingelser: Flytende, 2,99%
Lånets løpetid: 12 år 9 mnd
IN-ordning: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6.663.032,-. Av dette beløpet utgjør kr 182.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Visningshonorar: 2.500,- 
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Tom Martinsen
Eiendomsmegler

Tom Martinsen

Telefon
Mobil 91353319

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.