Komplett salgsoppgave

Plutosvingen 18

5 290 000 kr
146 m²
4 soverom
Eiendomsmegler Krogsveen v/ Marcus Grundy har gleden av å presentere Plutosvingen 18!
Eiendomsmegler Krogsveen v/ Marcus Grundy har gleden av å presentere Plutosvingen 18!
Kart
Del
Marcus Tengs Grundy
Presenteres av
Marcus Tengs Grundy
Neskollen
Kjedet enebolig fra 2019|Garasje med el-billader|4 soverom|2 stuer|2 bad|Nærhet til skole og barnehager.

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 290 000 kr
 • Omkostninger
  133 420 kr
 • Totalpris
  5 423 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  146 m²
 • Bruksareal
  175 m²
 • Tomteareal
  545 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  2 800 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Plutosvingen 18!
Plutosvingen 18 er en moderne og attraktiv kjedet enebolig fra 2019. Her får du en bolig med god planløsning, samt en god intern beliggenhet på populære Neskollen. Fra utgangsdøren har du umiddelbar nærhet til skog og mark.
Boligen går over to etasjer, og tilbyr blant annet en åpen kjøkken/stueløsning noe som gir en god og åpen romfølelse, to bad som er meget praktisk for alle familier, og fire gode soverom som gjør det til en komplett familiebolig. Klebersteinsovnen i stuen sikrer en koselig og lun stemning, samt et godt inneklima.
På Neskollen finner du barnehager, barneskole, dagligvarebutikker, fotballbaner og Nes Arena, alt innenfor gangavstand.
Uteområdene er flott opparbeidet med asfaltert gårdsplass, og platting rundt boligen.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Plutosvingen 18, 2165 HVAM
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 79, bruksnummer 494, seksjonsnummer 9

Innhold

Totalt bruksareal: 175 kvm
Totalt primærrom: 146 kvm
Bruksareal:
1. etasje 102 kvm.
2. etasje 73 kvm.
Primærrom:
1. etasje 73 kvm: Entré, stue/kjøkken, vaskerom og bad.
2. etasje 73 kvm: Trappegang, stue, soverom 1, soverom 2, soverom 3, soverom 4 og bad.
Sekundærrom:
1. etasje 29 kvm: Garasje og bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.01.2023 utført av Anticimex AS v/ Espen Hansen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Boligen har kun fått TG0 og TG1. Det gjøres oppmerksom på det som ikke har blitt undersøkt, altså TGUI. Les mer om dette i tilstandsrapporten.
Kommentarer fra eiers egenerklæring:
- Utekran frøs i stykker desember 2022. Kranen ble skiftet i sin helhet og har to års garanti.
- Markterrasse ble oppført av selger sommer/høst 2019. Grunnarbeid ble utført av utbygger.
- Det er satt inn dør mellom boden og terrassen.
- Garasjen er isolert og frostfri.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

- Anlagt markterrasse rundt huset.
- Laget skillevegg mot nabo og tak over deler av markterrassen på baksiden av huset.
- Laget utetrapp for lettere adkomst til naboer på nedsiden av huset.
- Anlagt plen og hekk på tomtegrensen.
- Støttemur med naturstein mot nabo (Plutosvingen 14).
- Isolert tak i garasjen, samt vegger og tak i tilstøtende bod.
- Laget lagringsloft med fullt gulv over garasjen, med lys og adkomst via loftsluke med utfellbar stige.

Standard

Moderne og innbydende enebolig fra 2019 over to plan. Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på 545 kvm.
På fremsiden av boligen blir du møtt av en asfaltert gårdsplass med en markterrasse som strekker seg rundt huset, samt innkjøring til garasjen. I garasjen finner du en veggmontert el-billader, egen inngang til huset, gjennom vaskerommet, bod i bakkant av garasjen med gjennomgang til hagen og fullisolert loft som gir deg rikelig med lagring.
Inne blir du møtt av en hyggelig entré som gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen. Det er fliser med varmekabler på gulvet og malte flater på veggene, med garderobeskap hvor du kan henge fra deg yttertøy. Fra entreen har du inngang til vaskerommet, som tar deg videre til garasjen.
Boligen har en åpen kjøkken/stueløsning som gir en god romfølelse og atmosfære. På kjøkkenet finner du integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombiskap. Kjøkkeninnredningen er innbydende med hvite glatte fronter, og kjøkkenbenken er av laminat. Det er gjort tilvalg som å legge til en integrert kjøkkenøy, noe som gjør kjøkkenet til et sosialt sted og gir ekstra med skapplass. Fra stuen ser du mot vinkelstuen som du fint kan møblere etter eget ønske. Her har du god plass til både spisestue og sofagruppe. Klebersteinsovnen er plassert fint til mellom spisestuen og TV-stuen og sikrer et lunt og varmt inneklima på kalde vinterkvelder. Både gulv og vegger er gjennomgående fra kjøkkenet og gir et helhetlig inntrykk av boligen. Stuen har rikelig med vinduer som gir mye naturlig lys. Fra stuen har du utgang til markterrassen som går rundt huset til inngangsdøren.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Integrert komfyr, nedfelt induksjonstopp, integrert oppvaskmaskin og integrert kombiskap.
Plutosvingen 18 byr på to innbydende bad, ett i hver etasje. Begge bad har pene fliser på både gulv og vegg og har varmekabler i gulvet. I første etasje finner du vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, dusjnisje med innfellbare glassdører og vegghengt wc. I andre etasje finner du vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur, speilskap over servanten med overlys, badekar med glassvegg og dusjarmatur samt vegghengt wc.
Videre i andre etasje finner du boligens fire soverom, samt loftstuen. Alle soverommene er av god størrelse og har plass til garderobeløsninger. På gulvet har du den samme parketten som i resten av huset og det er malte flater på veggene. Loftstuen gir deg det ekstra rommet i huset hvor barna kan være med venner, eller om far skal se en fotballkamp. Her finner du også utgang til balkongen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre medfølger ikke salget:
- Garasjeinnredning.
Følgende medfølger salget:
- El-billader.
- Integrert komfyr, nedfelt induksjonstopp, integrert oppvaskmaskin og integrert kombiskap.

Oppvarming

Det er elektriske varmekabler i kjøkken/stue, entré og på begge bad. I stuen finner du en klebersteinsovn som gir rikelig med varme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.11.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 153507, tinglyst 06.02.2019, type heftelse: Seksjonering. Søknad om seksjonering, byggetegninger og situasjonskart.
Dagboknr 691650, tinglyst 25.04.2018, type heftelse: Erklæring. Rett til bruk av renovasjonsløsning, felles postkassestativ og nødvendig vedlikehold.
Dagboknr 141339, tinglyst 15.02.2017/ Dagboknr 141301, tinglyst 15.02.2017, type heftelse: Erklæring. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon av Hafslund nett AS.
Dagboknr 1006439, tinglyst 15.12.2008, type heftelse: Bestemmelser. Det er pliktig medlemskap i Neskollen velforening. Eier av de ulike infrastrukturtiltak har rett til å legge, ha liggende og vedlikeholde vei, lednings - og kabelnett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger på populære Neskollen boligfelt i Nes kommune på Øvre Romerike ved kommunegrensen mellom Nes og Ullensaker, med kort vei til Jessheim og Årnes. Neskollen fremstår som et "eget samfunn" med 2 dagligvarebutikker (Rema 1000 og Coop Extra), Mix kiosk, frisør, 3 barnehager, barneskole, skolefritidsordning og idrettsanlegg.
Neskollen ligger i naturskjønne omgivelse med meget gode tur- og treningsmuligheter både sommer og vinter. Det er flere skogsløyper og turstier til turopplevelser og rekreasjon, med bl.a oppkjørte lysløyper på vinterstid, og stolpejaktløyper på sommertid. Hvamsetertjernet på populære Hvamsetra ligger i nærheten, hvor det er bade - og grillmuligheter på sommeren, og et treffpunkt for familieskøyting på vinteren.
Det lokale idrettslaget HVAM IL med over 1000 medlemmer arrangerer aktiviteter i nærmiljøet, og har lagt til rette et stort idrettsanlegg med kunstgress- og grusbaner og skatepark. Populære Nes Arena ligger også på Neskollen med innendørs løpebane, treningssenter, klatrevegg m. m.
Rommen Golfpark og Hvam golfbane ligger i nærheten, og Miklagard Golf Klubb som har en 18-hulls internasjonal mesterskapsbane som har fått flere utmerkelser for kvalitet og design ligger på Kløfta kun 10 min. kjøring med bil i fra boligen.
Andre populære tilbud i Nes: ishall, kino, kulturhus, opplevelsesmuseer, kunstforening og ridesenter. Nes Kirkeruiner som er en vakker og populær park med samlingspunkt for bryllup, gudstjeneste, konserter og andre kulturaktiviteter ligger i umiddelbar nærhet til Neskollen.
På Amfi-senteret i Vormsund finner du servicetilbud som dagligvarebutikker, skobutikk, klesforretninger, apotek, tannlege, fysioterapi m.m. Jessheim, som fikk bystatus, har et rikt servicetilbud med blant annet kino, kulturhus og et stort bysenter med over 140 butikker.
Nærmeste bussholdeplass ligger kun ca. 400 m i fra boligen, hvor det bl.a. korresponderer til Jessheim, Årnes og Oslo Lufthavn.
Fra Rød bussholdeplass ca. 7 min gange i fra boligen går det det buss til Kløfta, med bytte til lokaltog til Oslo.
Avstander med bil:
Gardermoen: ca. 24 min.
Årnes: ca. 10 min.
Jessheim: ca. 12 min.
Hurdal skisenter: ca. 48 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Norlandia Neskollen Melkevegen: 1,1 km.
Norlandia Neskollen Tellusvegen: 1,3 km.
Læringsverkstedet Øvre Neskollen: 500 m.
Neskollen barneskole: 1,1 km.
Vormsund ungdomsskole: 8,8 km.
Hvam VGS: 4,2 km.
Nes VGS: 11,5 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 545 kvm.
Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plen og platting rundt huset. Hekken på tomtegrensen mot nr. 8 eies og vedlikeholdes i fellesskap. Det er laget en trapp ned skråningen på baksiden av huset.

Parkering

Det er en parkeringsplass i garasjen, og det er plass til 3 biler på gårdsplassen foran huset.
Fastmontert lader for EL-bil i garasjen følger med. I garasjen har du gode lagringsmuligheter med fullisolert loft og bod i bakkant av garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp og privat vann fra Årnes Vannverk. Vannkostnader tilkommer, info om dette under kommunale avgifter.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Neskollen Felt B4 og B5 datert 05.11.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.12.2017.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.718,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 6063,- for inneværende år.
Eiendommen er tilknyttet Årnes private vannverk, og eier betaler etter antall personer i boligen.
Pris eksempel Årnes vannverk 2021:
1-2 personer: ca. kr. 2.800, pr. år.
4 personer: ca. kr. 4.200,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarte ca. kr 12.750,- i 2021. / 13.500 kwh. pr. år.
Velavgift er kr 2.800 pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av TV og internett.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.148 pr. år. Abonnement kan videreføres til ny eier.
Det betales ingen felleskostnader til sameiet. Eier opplyser om at det er utgifter i forbindelse med rengjøring av avfallsbeholdere for hele sameiet og at styreleder sendte ut vippskrav til hver enhet. Det vises til vedtektene hvor det står forklart at innkjøringen til Plutosvingen 18 og 20 anses som fellesareal og at vedlikeholdsplikten påhviler brukerne, altså nr 18 og nr 20.
Sameiets vedtekter fås ved forespørsel til megler.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 266 473,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 559 302,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjorde kr. 6 063,- i år 2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.423.420.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karoline Hertzenberg Røseth og Andreas Hertzenberg Røseth

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Neskollen Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 24-0107/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR24.22107

Dato

Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 10:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.