Ytre Enebakk/Våglia

Fjellveien 59

Prisantydning

6 300 000 kr

Omkostninger: 158 722 krTotalpris: 6 458 722 kr
Byggeår
1978
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
161 m² / 187 m²
Tomteareal
723.6 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Arkitekttegnet enebolig med unik beliggenhet. Fantastisk panoramautsikt over Vågvannet! Solrikt og meget barnevennlig.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En fantastisk familiebolig med sol fra morgen til kveld, med luftige rom og et åpent bomiljø med særpreg. Må oppleves!

Her er et godt og rolig bomiljø som tilbyr en rekke naturopplevelser. Eiendommens nærmeste nabo er avsatt til friområde. Like ved boligen går det sti- og løypenett, koblet opp mot det sentrale nettet i Østmarka. Området byr på diverse fritidsaktiviteter.

Det er kort vei til skole, barnehage, idrettshall, Østmarka golfklubb med 18 hulls golfbane og Vågsenteret med apotek, postkontor, vinmonopol, matbutikk og treningssenter. Ca. 15 min med bil til Ski, ca. 30 min til Oslo S og 1 t til Gardermoen. Ca. 5 min. gange til buss ved Vågvannn, med hyppige avganger i rushtid mot Ski og Oslo. Kort reisetid med bil til sentrale punkter som Oslo, Ski, Lillestrøm.

Eiendommen

Fjellveien 59, 1914 YTRE ENEBAKK 
Gårdsnummer 90, bruksnummer 347, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3028

Områdebeskrivelse

Velkommen til Fjellveien 59 - En innholdsrik enebolig med fantastisk utsikt og god beliggenhet. Eiendommen har ypperlige solforhold og ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde i populære Våglia, sentralt i Ytre Enebakk. En fantastisk familiebolig med sol fra soloppgang til solnedgang!

Her er et godt og rolig bomiljø med et område som tilbyr en rekke naturopplevelser. Eiendommens nærmeste nabo (mot nord) er avsatt til friområde. Like ved boligen går det sti- og løypenett som er koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det finnes også flere badevann i nærheten. Rett utenfor boligen kan du nyte et rikt fugleliv og oppleve rådyr mm. på nært hold. Området byr også på mulighet for fritidsaktiviteter som bl.a. fiske, ski, sykling og løping i marka.

Det er kort vei til skole og barnehage samt idrettshall. Rett i nærheten finner vi Vågsenteret med apotek, postkontor, vinmonopol og matbutikk. I nærheten er også treningssenter og ydylliske Østmarka golfklubb med 18 hulls golfbane. Det er ca. 15 minutter med bil til Ski, ca. 30 minutter til Oslo S og én time til Gardermoen. Ca. 5 minutters gange til buss ved Vågvannn, med hyppige avganger i rushtid mot Ski og Oslo. Kort reisetid er det også med bil til sentrale punkter som Oslo, Ski, Lillestrøm.

Veibeskrivelse

Ca. 25 minutters kjøring fra Oslo. Kjør E6 sørover, og ta av mot Enebakk (riksvei 155). Følg riksvei 155 i underkant av 20 km. Kjør ca. 1 km etter rundkjøring. Ta så til venstre opp Gaupeveien (ved bussholdeplass). Ta deretter andre vei til høyre som er Vestbyveien. Ta så Fjellveien inn til venstre. Det vil være skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Velkommen til en hyggelig visning!

Barnehager og skoler

Det er kort gangavstand til flere barnehager (Ytre Enebakk barnehage, Fjellknatten korttidsbarnehage og Mjær FUS barnehage).
Det er også gangavstand til barne- og ungdomsskole (Ytre Enebakk skole og Mjær ungdomsskole).
Nærmeste videregående blir Drømtorp og Ski videregående skole. Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 207 kvm
Totalt bruksareal: 187 kvm
Totalt primærrom: 161 kvm

Bruksareal:
Bolig 187 kvm

Primærrom:
1. etasje 42 kvm: Gang m/trapp, bad, 2 soverom. Underetasje med separat inngang.
2. etasje 67 kvm: Entré, vaskerom, kjøkken/spisestue, hall m/trapp, bad, 1 soverom. Kaldloft over entrè/vaskerom med tilkomst via luke fra vaskerom.
3. etasje 43 kvm: Stue med utgang til ca 25 m² veranda.
4. etasje 9 kvm: Loftstue. Delvis målbare areal (mellom imtredragere). Totalt gulvareal inkl. trapp er ca. 24 m² og takhøyde høyeste mål (spiss) på ca 2,58 meter.

Sekundærrom:
Kjeller: 26 kvm: 4 boder, gang m/trapp.

Garasje: 27 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.01.2019 utført av Harald Ringen.

Tomten

Eiet tomt på 723,6 kvm. Pent opparbeidet, dels flat til meget skrå tomt med plen, busker og beplantning. Asfalt i innkjørsel. Kantstein og bed med busker utenfor inngang.

Enkelt stell/vedlikehold av friareal/tomt mot nord deles frivillig av naboer, da kommunen ikke har budsjett til dette.

Parkering

Parkering i garasje eller på egen grunn foran garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong/lettbetong. Støpte såler på fjell/faste masser. Grunnmur i betong som antas både inn- og utvendig er pusset. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning. Tidligere skade etter vanninntrengning over veranda i 2. etasje og i overgangen mellom garasje og husvegg. Skaden er reparert av fagfolk og kledning er skiftet. 

Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Nedløp fra taket er ført i bakken enkelte steder. Deler av konstruksjonen med kaldloft har tilkomst via loftsluke fra vaskerom. Ny pipehatt og finèrkasse for ventilasjon er etablert av fagfolk i august 2019.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
 
Det er ikke fremvist dokumentasjon på arbeidene med våtrommet. (Oppussing gjort i regi av tidligere eier.)

Det er en del løse fliser på terrassegulvet samt en del riss, hakk og fordypninger/oppbrekk. Det er også løse/manglende flis utenfor inngangsdør i underetasje.

Garasjen har fått tilstandsgrad 3 grunnet setningsskader i betongdekke i venstre bakkant av selve garasjebygningen. 

Grunn og fundamentering, takkonstruksjon og vinduer har fått tilstandsgrad 2. Det må naturligvis grunnet husets alder påregnes utbedringer fremover.

Det er observert noe fuktinnsig i karm ved vindu/skyvedør til stue ved regnvær nylig.

Nåværende eier identifiserte etter kjøp et behov for nødvendige tiltak og engasjerte tidlig håndverkere for å utbedre punkter på tak, fasade, og drenering mot terrasse. Dette er beskrevet i tilstandsrapport, og grundig beskrevet også i eiers egenerklæringsskjema. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.05.1978 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Radon er egenmålt av eier over en periode på 3 måneder fra 15.09.19 til 15.12.19 med et gjennomsnitt på 78 Bq/m3. Utført/logget med egen luftkvalitetsmåler fra Airthings, montert i gangtak i underetasje.

Standard

Dette er en flott arkitekttegnet enebolig med unik beliggenhet og fantastisk, uhindret panoramautsikt over Vågvannet og nærmiljøet! Kjøkken/spisestue har utgang til terrasse på ca. 76 m². Det er ypperlige solforhold rundt boligen. Boligen har luftige rom og åpent bomiljø med særpreg. Stor plassbygd åpen peis i teglstein og puss i 2. etasje.

Entré: Flislagt entré med varmekabler og plass til å henge fra seg. Videre innover er det mer garderobeplass og en delvis åpen løsning inn mot kjøkkenet.

Kjøkken: Luftig og åpent kjøkken med god takhøyde. Kjøkkeninnredningen er fra 2015 med glatte og folierte fronter. Underlimt kum i granitt benkeplate, ventilator med avtrekk over tak, glassfelt over benkeplater. Innredningen har integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskap, stekeovn og platetopp (induksjon) samt komfyrvakt. Ledstriper som belysningen. Godt med skapplass. Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue: Stuen går over to nivåer og har en fantastisk utsikt. I hovedstuen er det høyt under taket og god plass til flere soner. Herfra er det utgang til ca. 25 m² veranda. I øvre del av stue/hems er det rom for å trekke seg tilbake. Dette kan også fungere godt som en ungdomsstue.

Bad i underetasje: Flislagt baderom med varmekabler fra ca. 1993. Heldekkende servant, underskap med profilerte og folierte fronter. Speilskap med lys i plate, dusjhjørne med ramme, gulvmontert klosett, vindu i rommet. Avtrekk i rommet og tilluftspalte under dørblad.

Bad i 1. etasje: Flislagt bad fra 2003 med heldekkende servant, underskap og høyskap med folierte fronter. Speilskap med innfelt lys, gulvmontert klosett, badekar og glasskillevegg på badekarkant. Sluk i rommet. Ikke sluk under badekar, kun avløpsrør. Avtrekk fra rommet og tilluft-spalte under dørblad. Baderommet skal være pusset opp av godkjent våtromsentreprenør, men dokumentasjon er ikke fremlagt.

Vaskerom: Vaskerom med belegg på gulv og tapet på vegger. Diverse innredninger. Skyllekum, sluk i gulvet, opplegg for vaskemaskin. 2 stk. avtrekksventiler fra rommet.

Soverom: Boligen har tre soverom med god størrelse. Det er plassbygd skap på ett soverom.

Boligen har godt med garderobeskap med og uten skyvedører, samt hylleløsninger. Forøvrig er det stor plass til oppbevaring i kjeller.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via varmekabler i hele underetasjen. Det er også varmekabler i entrè, soverom, vaskerom og bad i 1. etasje. To Varmepumper - luft til luft. Ildsteder og elektrisk oppvarming ellers.
Tre takvarmepunkter.

Boligen har oljetank, men denne har aldri vært tilkoplet og benyttet/fylt opp, ifølge forrige eier.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 7656, tinglyst 01.12.1975, Erklæring/avtale: Forbud mot visse former for næringsvirksomhet. Bestemmelse om bebyggelse, anlegg, vedlikehold av ledninger. Bestemmelse om veg og gjerde mv.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for BY20 og BY21 datert 24.10.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.10.2011.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Oppussing utført av nåværende eier:
- To strøk beis på alle nye panelbord
- Stuens parkett er slipt og lakket av Gulvtech Oslo
- Teppefliser lagt av eier i øvre del av stue/hems.
- Stuens vegger og «gardinbrett» malt av eier.
- Vannkran på vaskerom er byttet av rørlegger.
- I tillegg har eier opplyst om utbedringer etter vanninnsig/skader på fire områder av huset. Dette skal være utbedret av fagfolk. Dokumentasjon/fakturaer kan fremvises av eier.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.19193

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.708,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Vannavgiften for denne eiendommen er iht. mottatte opplysninger: kr 4.563,- for 2019. Boligen er tilknyttet Kirkebygda og Ytre Enebakk Vannverk.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.936,- (Super Storebrand).
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og har avgiften avhenger av valgt kanalpakke. Grunnpakken koster forøvrig kr 489,- Dekoder medfølger ikke.
Internett fra Viken Fiber har avgift på kr 639,- pr mnd men her kan kostnad også variere med ønsket hastighet.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 419,- pr. mnd. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.011.796,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3.642.466,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,- av salgssummen 
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ragnhild S. Fjeldvig
Daglig leder / Eiendomsmegler

Ragnhild S. Fjeldvig

Telefon
Mobil 48212474

Lurer du på noe

Ragnhild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.