Komplett salgsoppgave

Koiabakken 2

9 990 000 kr
2 946,7 m² (eiet)
Tomten ligger i et idyllisk villaområde i Vollen i Asker kommune. Tomten har nærhet til skoler, barnehager,
offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud.
Tomten ligger i et idyllisk villaområde i Vollen i Asker kommune. Tomten har nærhet til skoler, barnehager,
offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud.
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
SJELDEN UTSIKTSTOMT I VOLLEN
Spektakulær tomt (2,9 mål) m/ rammetillatelse for 2 moderne eneboliger m/ garasje - Fantastisk utsikt og sol hele dagen!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  9 990 000 kr
 • Omkostninger
  251 092 kr
 • Totalpris
  10 241 092 kr
 • Tomteareal
  2 946,7 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nydelig tomt i Vollen med rammetillatelse for 2 nye eneboliger med integrert garasje
 • Tomten ligger høyt og fritt i populært villaområde nær sjøen
 • Fantastisk utsikt og solrikt
 • Kort vei til Vollen marina med mulighet for båtplass
 • Parsell 2a gir totalt BRA på 263 m2 inkl dobbelgarasje
 • Parsell 2b gir totalt BRA på 214 m2 inkl dobbelgarasje
 • Begge husene må prosjekteres og bygges samtidig
 • Boligene er iht. ramme trehus med moderne arkitektur
 • Prosjekterte, vedlagte tegninger er utført av TAKTIL arkitekter
 • Det er gitt spesielle vilkår i rammen som må oppfylles (se Regulering i salgsoppgaven)
 • Landlig og solrik beliggenhet i rolige omgivelser
 • Kort vei til skole, buss, og hurtigbåt til Aker brygge
 • 3D bilder er kun ment som illustrasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Koiabakken 2, 1390 VOLLEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 64, bruksnummer 67, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 64, bruksnummer 68, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
- Dagboknr 3069, tinglyst 18.08.1937, type heftelse: Bestemmelse om veg - Eldre skjøte fra 1937 med bl.a. bestemmelser om bebyggelse og benyttelse. Denne sier bl.a. at det må på parsellen ikke oppføres mer enn et våningshus i 1. etg. høyde og at uthus og ingen del av husene må komme nærmere naboeiendom enn 10 meter, eller nærmere midtlinje av vei enn 11 meter. Det må ikke drives farbrikkvirksom osv., bestemmelse om gjerde, og rettighet til adkomstvei over Plommedalsveien og Skogveien samt plikt til å bidra til vedlikehold av disse. Begge bnr. på denne eiendommen er selv rettighetshaver for servitutten.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:64 Bnr:67
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:64 Bnr:68
- Dagboknr 727, tinglyst 30.11.1971, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Kjøpekontrakt med bestemmelser om fremtidig tilføying av tilstøtende parsell, arronderingen av denne tomten samt bestemmelser om hva som kan bygges på tomten. Dette gjelder gnr. 64, bnr. 67 og 68. Den sier bla. at det forutsettes at parseller iht. kart skal kunne bebygges med brutto gulvareal på ca. 200m2 + garasje. Eiendommens bnr 68 er rettighetshaver for denne servitutten.
Rettighetshaver: Knr:3025 Gnr:64 Bnr:68
- Dagboknr 712997, tinglyst 06.08.2015, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. - Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger samt plikt for til å ikke bygge for nær traseen der ledninger ligger m.m. Rettighetshaver: Asker Kommune
- Dokumentnr: 786139, tinglyst 05.07.2019, type heftelse: Erklæring/avtale - Asker kommune har tinglyst rett til ha liggende vann- og kloakkledning på eiendommen samt bestemmelser rundt dette. Rettighetshaver: Asker Kommune
Servituttene vil følge eiendommen og ligger vedlagt i salgsoppgaven. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til bruk av Plommedalsveien og Skogveien (Koiabakken) og veien over demningen ved Plommedalsdammen.
Rettighet hefter i: Knr. 3025, Gnr: 64 Bnr: 5, 67 og 68.
Reguleringsplanen og Asker kommune er klar på hvordan tomten ønskes utnyttet. Servituttene og reguleringsplan samsvarer ikke med hverandre. Selger informerer om at servituttene ikke ar hatt betydning for byggesøknaden/rammetillatelsen. Kjøper overtar likevel ansvar og risiko for dette. Servituttene kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det er pliktig medlemskap i veilaget for Plommedalsveien og Koiabakken. Veilagets oppgaver er å sørge for drift og vedlikehold av veien og veiavgift vil bli fastsatt av velet.
Da dette er en ubebygd tomt og har selger ingen kunnskap om tomtens grunnforhold. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være uoppdagede forhold ved grunnen som normalt oppdages ved graving på eiendommen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
Det har blitt prosjektert tegninger utført av TAKTIL arkitekter as, som omfatter oppføring av to eneboliger. Hver enebolig vil ha 1 boenhet, og en garasje med plass til to biler integrert i boligen.
Kommunen har utstedt rammetillatelse for oppføring av to eneboliger, datert 21.01.2022. Begge boligene må prosjekteres og bygges samtidig. Tiltaket må settes i gang innen 3 år etter rammetillatelsen er gitt. Er ikke tiltaket igangsatt innen 3 år faller tillatelsen bort. Endringer må godkjennes av kommunen før de kan gjennomføres. Det har kommet inn klage på rammetillatelsen som må behandles. Klagen går primært ut på vilkår satt av kommunen om utvidelse av veien forbi Koiabakken 1 og dennes potensielle kostnad med veiutvidelse, samt krav om at enkelte eiendommer rundt Koiabakken 2 pålegges å være medeiere i felles lekeplass som skal oppføres på Koiabakken 2s tomt iht. regulering. Igangsetting før klagefristen er ute eller før eventuelt endelig klagebehandling er avsluttet hos Statsforvalter, skjer for tiltakshavers egen økonomiske risiko. Kontakt megler for mer informasjon.
Selger anfører at eiendommens størrelse gir rom for større utnyttelse og ytterligere bebygd areal, men dette forutsetter endringer i rammetillatelsen, ny søknadsprosess eller en full omregulering av eiendommen. Kjøper bærer i så fall alt ansvar og risiko for dette.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tomten ligger i et idyllisk villaområde i Vollen i Asker kommune. Tomten har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud.
Her bor man urbant ved Vollen sentrum og nær Asker sentrum (10 min med bil) og Oslo (30 min med bil), men likevel i landlige omgivelser med fantastiske rekreasjonsmuligheter like utenfor døren. Kort vei ned til Vollen marina med ett yrende båtliv om sommeren. Her ligger også den populære restauranten Vitos hvor du kan nyte deilig mat og drikke med fantastisk sjøutsikt. Vollen er kjent for sin flotte marina med kiosk og muligheter for leie av båtplass. Vollen har også fått et lite handlesenter som rommer mange fine tilbud som Rema-butikk, frisør, delikatesse m.m. Napa Winebar & Craft Beer har en nydelig beliggenhet og tilbyr et nøye utplukket sortiment av vin og øl kombinert med herlige småretter - Et flott tilskudd det til sosiale livet i Vollen.
Vollen med Oslofjorden som nabo byr på en rekke fine badestrender. Vollen stranden ligger i gangavstand fra boligen, rett nedenfor Vollen sentrum. Sandstranda er 40 meter bred og har rikelig tilgang på friskt vann fra fjorden. Her finnes det også Kiosk og kafe i Fjordmuseet, badeflåte med stupebrett og WC. Sjøstrand er også en kjent strand i området. Her er det også kiosk hvor man kan kjøpe is, pølser, snaks og drikke sommerstid. Sjøstrand byr på stupetårn og badebrygge. Til Sjøstrand bruker man ca. 5 min med bil, det er også mulighet for å gå Kystkulturstien som går som en rød tråd gjennom store deler av strandområdet forbi Vollen. Dette er en nydelig tur der man har mulighet til å følge stier langs med vannet hele veien til Slemmestad.
Vollen Montessoriskole og -barnehage ligger i nærheten. Kort gangvei til Arnestad barneskole og Vollen Ungdomsskole. Her finner man også et godt miljø for de som driver med idrett. Her er det blant annet ball binge, flere kunstgressbaner og stor gresslette. Det er i tillegg til fotballbaner også mange lekestativer i tilknytning barneskolen. Det er satt opp tuftepark (utetreningspark) der barn og voksene har mulighet til å stoppe innom etter en evt. løpetur og ta en treningsøkt med kroppsvekt. Disc-golf banen i Vollen starter ved parkeringsplassen til ungdomsskolen og strekker seg i retning nedover mot Rabben.
God offentlig kommunikasjon. Nærmeste bussholdeplass er Skjæret som ligger ca 5 min gange fra tomten. Fra Vollen sentrum går hurtigbåten fra Vollen til Aker Brygge. Denne bruker ca. 25 minutter inn til Aker Brygge og er en behagelig måte å reise til Oslo. Eventuelt er det både buss/ekspressbuss som går hvert 8 min og toget fra Heggedal lett tilgjengelig. Det er også mulighet for pendlerparkering ved Asker stasjon for dem som ønsker og ta tog. Se www.ruter.no for rutetider.
Se også www.vollenvel.no for informasjon om butikker, rutetider for kollektivtrafikk og andre aktiviteter i nærområdet. Fra Vollen er det kun 10 minutter med bil til Asker sentrum som tilbyr et rikt utvalg av forretninger, servicetilbud, kino, kulturhus, spisesteder og offentlig kommunikasjon som buss, tog og flytog.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Nilsemarka barnehage
- Vollen Montessori barnehage
- Nansentunet musikkbarnehage
- Bjerkås barnehage
- Vollen kystkulturbarnehager
Skoler:
- Arnestad barneskole
- Vollen Montessori skole
- Vollen ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 946,7 kvm.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei (Koiabakken) med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har tinglyst veirett.
Eiendommen må tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. Det må påregnes kostnader for graving/legging av vann- og avløpsrør etc. Asker kommune har lagt kommunal vann- og avløpsledning ved siden av eiendommen i 2016. Det er derfor kort vei til påkoblingsmuligheter. For avstand til kommunalt nett, se vedlagte ledningskart.
Kjøper må påregne normale tilknytningsgebyrer til Asker kommune for vann og avløp. Tilknytningsgebyret beregnes etter boligens bruksareal og faktureres ved igangsettingstillatelse.
Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift på:
Vann per m2: kr 141,- (inkl. mva).
Avløp per m2: kr 141,- ( (inkl. mva).
Satsene er innhentet fra kommunens hjemmeside og gjelder for kommunale avgifter pr. 2022, se kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Kommunen regulerer normalt sine gebyrer ved hvert årsskifte.
Brannvann:
Det finnes to brannkummer i nærheten av gbnr 64/67-68.
Fibernett/strøm:
Det er lagt fiber og strøm frem til tomtegrensen.
Kostnader til graving, tilkobling, installasjon og eventuelle andre kostnader for tilrettelegging av strøm må påregnes. Kjøper må selv avklare tilkobling og kapasitet med netteier.

Regulerings-og arealplaner

Kommuneplan:
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse iht. kommuneplan for Asker kommune 2018 - 2030.
Så fremt det ikke er motstrid med kommuneplanen, vil reguleringsplaner, herunder tomtegrenser/delegrenser mv. gjelde som vist på plankartet, og være utfyllende i forhold til kommuneplanen, jfr. pbl. § 1-5.
Ny kommuneplan 2022 - 2034:
Det gjøres oppmerksom på at Asker kommune er i gang med å utarbeide en samlet kommuneplan for den nye kommunen. For mer informasjon og innspill til ny arealdel, se: https://www.asker.kommune.no/om-asker-kommune/styring-og-verdier/kommuneplan-2020---2032/kommuneplanens-arealdel/
***
Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (1.311 kvm), fristiktsone (47 kvm), kjørevei (1.176 kvm), bevaring av landskap og vegetasjon (394 kvm), felles lekeareal (130 kvm) og friluftsområde (325 kvm) i henhold til reguleringsplan for Plommedalsveien / Skogveien, GBNR. 64/4 m.fl. - 157 p, datert 26.04.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.05.2006. For mer informasjon, se reguleringsbestemmelsene vedlagt i salgsoppgaven.
***
Rammetillatelse:
Det foreligger rammetillatelse for 2 eneboliger med garasje. Rammetillatelsen er gitt på vilkår og tillatelsen følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsdokumentasjonen før bud inngis. Under er et utdrag fra rammetillatelsen.
Reguleringsplanen krever at parsell 2 skal planlegges og bygges ut samlet – men parsell 2 må deles i to parseller – parsell 2a og parsell 2b - en gang mellom midlertidig brukstillatelse og ferdigattest for de nye eneboligene.
Maksimum tillatt grad av utnytting på hver boligparsell er %-BYA = 20 %. Parsell 2a vi få %-BYA = 19,2 % og parsell 2b vil få %-BYA = 16,9 %.
Arealgrunnlaget for tiltaket er derfor oppgitt per parsell under:
Parsell 2a:
BYA totalt: 117,0 m2 (Enebolig m/integrert garasje på 37,9 m2 og en frittliggende sportsbod på 7,4 m2 )
%-BYA: Netto tomt 610 m2. %-BYA = 19,2 %
BRA underetasje: 47,2 m2
BRA 1. etasje: 102,4 m2 (inkl. 36 m2 garasje og 6,6 m2 frittliggende sportsbod)
BRA 2. etasje: 53,0 m2
BRA 3. etasje: 33,0 m2
BRA loft: 23,0 m2
BRA totalt: 263,0 m2
Parsell 2b:
BYA totalt: 105,4 m2 (Enebolig m/integrert garasje på 36,0 m2 og en integrert sportsbod på 5,1 m2 )
%-BYA: Netto tomt 622 m2. %-BYA = 16,9 %
BRA underetasje: 97,0 m2
BRA 1. etasje: 87,2 m2 (inkl. 36 m2 garasje og 5,1 m2 integrert sportsbod)
BRA loft: 29,8 m2
BRA totalt: 214,0 m2
Beskrivelse av tiltaket:
Hver parsell vil ha sin egen adkomst nordfra, slik reguleringskartet over krever. I søknaden er det vist at det er mulig å snu bilene inne på egen eiendom – på det arealet som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Eneboligene har saltak, de er plassert innenfor den regulerte byggegrensen, og avstanden fra hver enebolig til delelinjen mellom de to parsellen er minst 4,0 m. Begge parsellene har skrånende terreng, så det har vært utfordrende for søker å oppfylle alle bestemmelsen i reguleringsplanen. Men, begge eneboligene er nå plassert greit inn i terrenget, og de har høyde og møneretning innenfor det som er tillatt på eiendommen. Krav til egnet uteoppholdsareal MUA er oppfylt for begge eneboligene. Alt overvann vil bli avledet inne på egen eiendom. Kravene til slokkevann er oppfylt for begge de nye eneboligene.
De nye eneboligene passer godt inn i bebyggelsen rundt. Byggherren har et genuint ønske om å lage noe som har tidløse kvaliteter, tar hensyn til tomt og natur, og som i materialvalg er solid og presist. Eneboligene vil være trehus i konstruksjon og kledning, med mur i base og enkelte detaljer.
Det skal ikke utføres noe tiltak på de delene av eiendommen som er regulert til terreng og vegetasjon bevares eller til spesialområde naturområde.
Felles lekeareal FL – som vist på kartutsnittet i rammen – må opparbeides som en del av søknaden.
Opparbeidelse av veiarealet er ikke inkludert i denne søknaden. Det må sendes inn en egen søknad om opparbeidelsen av vei - ref. vilkår 1 for å kunne gi IG over.
Vilkår i rammetillatelsen:
Rammesøknaden godkjennes, jfr. plan- og bygningsloven § 20-2, på følgende vilkår:
- Innenfor det området på eiendom 64/67 og 64/68 som har skravert ”terreng og vegetasjon bevares” særskilt avmerket på plankartet, skal naturlig terreng og vegetasjon bevares. Inngrep i terreng og vegetasjon, utover vanlig skjøtsel, herunder lagring, tilrigging og massedeponering tillates ikke. Området på eiendom 64/67 og 64/68 som er regulert til spesialområde natur skal også bevares. Terrenginngrep som endrer områdets karakter er ikke tillatt, herunder lagring, tilrigging og massedeponering.
Vilkår for å kunne gi igangsettingstillatelse (IG):
1. En egen søknad om opparbeidelse av offentlig vei - som regulert -fram til og langsmed eiendommen - må være godkjent, og avtaler om grunnerverv må være inngått, jf. Plan- og bygningsloven § 18-1. Veien fram til omsøkte eneboliger må være opparbeidet (minus topplaget/»finishen») – og veien må ha fått midlertidig brukstillatelse (minus topplaget) – før IG kan gis for boligene. Omsøkte vei må oppfylle bestemmelsene i gjeldende reguleringsplan Plommedalsveien/Skogveien – inkludert blant annet § 3.1, § 3.3 og hele § 5 Offentlig kjørevei. (Både Koiabakken m/snuhammer, Plommedalsveien og krysset mot fylkesveien må være med i søknaden om opparbeidelse av vei).
2. (UTFØRT - Selger har bedt arkitekten ordne dette) Et revidert situasjonskart må sendes inn – som viser at sportsboden på parsell 2a er en frittliggende bygning som er 3,1 m x 2,4 m stor.
3. En egen søknad om sanitærmelding – for både innvendige og for utvendige sanitærarbeider - må være innsendt til og godkjent av avdelingen for vann- og vannmiljø (VOV), jfr. plan- og bygningsloven §§ 27-1 og 27-2.
4. De to eneboligene må planlegges og bygges ut under ett, slik reguleringsplanen krever. (Det forutsettes at parsell 2 senere blir delt i to parseller – parsell 2a og 2b, som vist på reguleringskartet – men eiendommen tillates ikke delt i to parseller før det er gitt midlertidig brukstillatelse for de to nye eneboligene.)
5. En egen utomhusplan for felles lekeareal FL for parsellene 1-4 må være sendt inn til og godkjent av byggesak – ref. reguleringsplan § 9. Ifølge vedlegg 3 til kommuneplan for tidligere Asker bør et slikt felles lekeareal ha apparatlek – som for eksempel huske, klatrestativ, sklie og sandlekeplass – og sitteplass med bord og benker. Sammen med utomhusplanen - som viser hva lekearealet skal inneholde og plassering av lekeapparatene - må det sendes inn en beskrivelse av de lekeapparatene som skal settes opp.
6. En oppdatert gjennomføringsplan og erklæringer om ansvarsrett må sendes inn.
Vilkår for å kunne gi midlertidig brukstillatelse:
1. Veien fram til omsøkte eneboliger (ref. vilkår 1 over) må være helt ferdig opparbeidet – inkludert topplaget/»finishen» – og veien må ha fått ferdigattest - før midlertidig brukstillatelse for eneboligene kan gis.
2. Felles lekearealet FL inne på eiendommen – som kan benyttes av parsellene 1-4 – skal være ferdig opparbeidet iht. tidligere godkjent utomhusplan for dette lekearealet.
3. En søknad om tillatelse til å dele parsell 2 i to parseller – parsell 2a og 2b – må være klar til å sendes inn til planavdelingen.
4. Oppdatert gjennomføringsplan.
Vilkår for å kunne gi ferdigattest:
1. Parsell 2 skal ha blitt delt i to parseller – parsell 2a og 2b - som vist på reguleringskartet. Oppmålingsforretningen skal være gjennomført.
2. Felles lekearealet FL inne på eiendom 64/67 og 64/68, skal være fradelt på eget gårds- og bruksnummer – og etablert som felleseiendom for parsellene 1-4 slik reguleringsplan § 9 krever.
3. Sluttrapport for faktisk disponering av avfall, jfr. byggesaksforskriften § 8-1, må være sendt inn.
4. Endelig gjennomføringsplan må være sendt inn.
***
Vilkår satt i rammetillatelsen er påklaget av nabo(er). Se punkt diverse. Klagen og saksbehandlingen for øvrig ligger offentlig på https://asker-bygg.innsynsportal.no/byggsak
***
Nærmere informasjon om vilkåret rundt utbedring av vei:
- Det er stilt krav til utvidelse av veien som nevnt i punkt 1 under vilkår for Igangsettelsestillatelse (IG).
- Dette medfører at kjøper av denne eiendommen må påregne forskuttering av kostnaden til prosjektering og utbedring av veien før IG vil bli gitt.
- Selger har siden 2019, parallelt med rammesøknaden, jobbet med å få avklaringer rundt prosjektering og gjennomføring av veiprosjektet.
- Selger har innhentet tilbud på prosjektering av vei fra Stener Sørensen AS og hvor Ingeniør Jonson AS har laget et prisestimat. Prisestimatet utgjør for tiden ca. 5,5 mill. for prosjektering og gjennomføring. Kjøper vil overta all informasjon selger har tilgjengelig, samt få tilgang til alle kontaktpersoner som har bistått selger i estimeringen og som kan evt. bistå i veien videre.
Selger har vært i kontakt med advokat som har redegjort for følgende:
- Plan- og bygningslovens § 18-3 til § 18-12 gir bestemmelser for refusjonsberettigede tiltak. De som gjennomfører opparbeidelse av veien iht. kommunens krav, vil igjen ha krav på refusjon fra andre eiendommer innenfor reguleringsplanen som har nytte av opparbeidelsen. Reglene er ganske omfattende og til dels kompliserte. Det anbefales fagkyndig bistand til et slikt prosjekt.
- Refusjonspliktige eiendommer er eiendommer som vil ha det samme opparbeidelseskravet som Koiabakken 2 og som er ubebygde eller bebygde, men med mulighet for ytterligere utbygging. Hovedpoenget er at andre eiendommer som drar verdimessig nytte av opparbeidelsen skal være med å dekke kostnadene.
- Kostnadene fordeles etter to hovedfaktorer: Eiendommenes areal og eiendommenes tillatte utnyttelsesgrad. Jo større eiendomsareal og jo større tillatt utnyttelsesgrad jo større andel av kostnadene må eiendommen dekke.
- For å ha krav på refusjon, må det sendes refusjonssøknad til Asker Kommune før arbeidet igangsettes. Det er detaljerte regler om kravet til innholdet i en slik søknad, og søknaden skal bla. beskrive refusjonspliktige eiendommer, kostnader ved veiopparbeidelse og fordeling mellom eiendommene.
- Refusjonskravene forfaller først etter at veien er ferdigstilt. Det innebærer at den eller de som står for opparbeidelsen må legge ut for alle kostnadene. Enkelte refusjonskrav kan også forfalle på et enda senere tidspunkt.
- Det vil være fornuftig og rimelig at de som eier eiendommen over veien i Koiabakken 3, og som søker om å føre opp 2 eneboliger, blir med på veiprosjektet og å legge ut for kostnadene. Det bør også undersøkes om det er andre refusjonspliktige eiendommer som er i ferd med å realisere utbyggingsplaner, og som kan være med å ta kostnadene.
- Refusjonsreglene åpner også for at det søkes om tillatelse til å utsette veiopparbeidelsen, slik at denne ikke trenger være ferdig før IG (igangsetting) gis, men først når husene er ferdig.
- Veien krever en egen søknad og det er også egne regler for veiopparbeidelsen i reguleringsbestemmelsene som må hensyntas.
Selgers har sammen med Ingeniør Jonson AS sett på følgende fordeling:
- Det er totalt 7 eiendommer innenfor reguleringsplan 157p og det ser ut til å være minimum 4 refusjonspliktige eiendommer. Hvis disse blir ansett som refusjonspliktig, skal de da ta sin andel av utgifter relatert til prosjektering og gjennomføring.
- Det er estimert at kostnaden for denne tomten i så fall vil utgjøre ca. 1/5-del av totalprisen for veien. Denne vil igjen kunne fordeles på begge de to nye boligene som bygges. Ved et slikt estimat som nevnt, vil prisen på veien utgjøre ca. 555.000,- pr. bolig i Koiabakken 2 a og b.
- Det gjøres oppmerksom på at de skisserte kostnadene over er estimater og må ikke forveksles med et bindende pristilbud. Den faktiske kostnaden for utarbeidelse av veien er ukjent. For det tilfelle det er ønskelig med en nærmere vurdering av dette, anbefales det å kontakte en entreprenør i forkant av bud. Risiko knyttet til faktisk kostnad for opparbeidelse av veien overføres til kjøper.
Annet:
- Av hensyn til salamanderbestanden i Rønningendammen kan opparbeidelse av vei kun tillates i tidsrommet 15. oktober – 15. mars.
For mer informasjon om forholdet rundt veiopparbeidelsen oppfordres interessenter til å kontakte Asker kommune, arkitekt eller advokat.
***
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser følger vedlagt denne salgsoppgaven.
Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.

Økonomi

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.241.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for tomt.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marthe Høegh Skagen og Jan Dankert Høegh Skagen

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet veilaget for Plommedalsveien og Koiabakken.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0172/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21172

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 08:22

Dokumenter

Avkjørselsplan
PDF 809 KB
Diagram MUA - 64_67
PDF 341 KB
Diagram MUA - 64_68
PDF 384 KB
Fasader - 64_67
PDF 143 KB
Fasader - 64_68
PDF 138 KB
Gebyr
PDF 74 KB
Planer 64_67
PDF 261 KB
Situasjonskart
PDF 1 MB
Snitt 64_67
PDF 188 KB
Snitt 64_68
PDF 179 KB
Utomhusplan
PDF 1 MB
Reguleringsplan
PDF 1 MB
Områdeanalys
PDF 2 MB
Ledningskart
PDF 989 KB
Oversiktskart
PDF 575 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende tomter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.