Komplett salgsoppgave

Karlstadveien 42E

4 200 000 kr
97 m²
2 soverom
På balkongen sees en flott utsikt rett mot Værlebukta og Oslofjorden.
På balkongen sees en flott utsikt rett mot Værlebukta og Oslofjorden.
Kart
Del
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Rekkehus på Framnes med vidstrakt sjøutsikt. 3 uteplasser - sol dagen gjennom. Garasje. Få meter til badestrand.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  495 011 kr
 • Omkostninger
  8 775 kr
 • Totalpris
  4 703 786 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Fellesutgifter
  5 950 kr

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende, kontakt megler! Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rekkehus med attraktiv plassering få meter fra sjøen på Framnes, Jeløy
 • Flott, vidstrakt utsikt til Værlebukta og Oslofjorden
 • Tre uteplasser som til sammen gir tilgang til sol dagen gjennom
 • Praktisk to-plans romløsning med to soverom
 • Terrassedører og flere vinduer skiftet ut i 2018/2020
 • Yttertak omlagt i 2015
 • Plass i felles garasjeanlegg, med bod
 • Fredelige omgivelser på Jeløys sydspiss
 • Barfot-avstand til nærmeste sandstrand. 31 min med tog Moss-Oslo
 • Nærhet til Jeløys unike landskap med turmuligheter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karlstadveien 42E, 1516 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 1512, ideell andel 1/1
Andelsnummer 47, Framnes 2 Borettslag, organisasjonsnummer 948211750

Innhold

Totalt bruksareal: 109 kvm.
Totalt primærrom: 97 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 55 kvm.
U. etasje: 54 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, stue/spisestue og kjøkken.
U. etasje: Stue, to soverom, wc-rom og bad.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
1. etasje: Kott.
U. etasje: To boder.
I tillegg disponerer boligen en bod i forbindelse med garasjeanlegget. Bod oppmålt til ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.12.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Rekkehus fra 1967. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av betong. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i
stående/liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med papp. Profilert entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og
vinduer med karmer av pvc og tre-lags glass fra 2018. Terrassedør med karmer av aluminium og tre-lags glass fra 2020. Vinduer med karmer av tre
og to-lags glass fra 1982.
Det gjøres oppmerksom på enkelte utdrag fra tilstandsrapporten:
Bad: bomlyd i enkelte gulvfliser, redusert luftutskifting, kan ikke verifisere tettesjikt/slukmansjett/klemring, alder på sluk og avløpsrør, TG:2.
Toalettrom: bomlyd i enkelte gulvfliser, TG:2.
Rom under terreng: mindre sprekk/riss på vegg i bod, TG:2.
Ildsted/skorstein: riss/sprekk påvist på skorstein, TG:3.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Ja - Rørfornyelse, husleieøkning.

Standard

Boligen er oppgradert i flere omganger siden byggeåret og har av den grunn varierende alder og tilstand på overflater og utstyr. Enkelte overflater er pusset opp av nåværende eier i 2022, blant annet veggene i entreen og stuen. Sistnevnte har også vinduer og terrassedør fra 2000-tallet som både fremmer gode lysforhold og gir flott utsikt til sjøen. Spesielt verdt å fremheve er det i tillegg at stuens himling skråner opp til nesten 3 meter på det høyeste og fremmer en voluminøs romfølelse. Et innfelt takvindu av eldre dato gir naturlig overlys til stuens indre del.
Kjøkkenet ble rundt 2014 oppgradert med ny innredning som har et klassisk moderne uttrykk og benkeplater i heltre. Innredningen er bruksvennlig utformet og omfatter en rekke skap og skuffer som til sammen har mange oppbevaringsmuligheter. Av hvitevarer medfølger platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin som alle er innbygget. TG 2 er gitt for et fåtall forhold ved kjøkkenet.
I underetasjen har nåværende eier endret romløsningen noe ved å etablere et ekstra soverom på like over 6 kvm. Det nye soverommet er skilt ut fra hovedsoverommet, som i utgangspunktet var utpreget stort og fortsatt er av god størrelse til sitt formål. Praktiske skyvedørsskap som medfølger finnes i både hovedsoverommet og gangen utenfor soverommene. Gangen er oppmålt til over 12 kvm. og benyttes i dag som stue.
Foruten soverommene inneholder underetasjen også badet som er av en generøs størrelse på hele 9 kvm., inkludert et adskilt toalettrom. Badet er av ukjent alder og gitt TG 2 for enkelte forhold. Utstyret inkluderer klassisk moderne baderomsmøbler og et dusjhjørne som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Gulvet og veggene er i badets hoveddel utført med fliser.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat, fliser og betong.
Innervegger: Malt panel, MDF-plater, tapeter, fliser og pussede flater.
Himlinger: Malt panel og malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Benkeplater av heltre. Nedfelt stålvask med ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med to-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter og overbelysning. Høyskap med speilfront. Dusjkabinett. Rør-opplegg til vaskemaskin.
Toalettrom: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Møbler (inkl. utemøbler) og alt inventar, løse hvitevarer (kjøleskap, fryseskap, mikrobølgeovn og vaskemaskin) medfølger ikke. Skjenk i stua, innebygde hvitevarer (komfyr/ovn og oppvaskmaskin), garderobeskap i u.etasjen,
gardinstenger og panelovn medfølger.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.12.1967.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning. Endringen er fra hoveddel til hoveddel.
Tidligere soverom i første etasje er omgjort til kjøkken, og således er det blitt større stue.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Karlstadveien 42E er en del av den veletablerte boligbebyggelsen ved sjøen på Framnes, et fredfylt nabolag med tilbaketrukket atmosfære og lite trafikkerte gater.
Nærheten til sjøen er blant det mest attraktive ved å bo på Framnes. Her er det fullt mulig å tusle barbeint til og fra Sølystranden, som er den nærmeste av en rekke fine badesteder på øya. Stranden er også et ypperlig utgangspunkt for padleturer på fjorden, kajakken kan du lagre hjemme og enkelt trille ned når lysten melder seg. Framnes har for øvrig også et aktivt miljø for kiting og fantastiske forhold året gjennom. Til den store båthavnen på Søly er det få minutters gange.
Jeløy i sin helhet har et mangfold av turmuligheter i vakker natur, blant annet i et unikt landskapsvernområde med både tur- og treningsmuligheter. Hit kan du ta deg til fots eller med sykkel på Kyststien som leder fra Framnes og videre til det frodige landskapet omkring Alby. Her eksisterer også et veletablert og anerkjent kulturmiljø på gårdene Røed og Alby.
Skoler på alle grunntrinn er lett tilgjengelig i nærområdet. Kort vei er det også til Søly barnehage med økologisk fokus. Med sykkel tar det få minutter til både Kanalen og til sentrum. Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen går det hyppig avganger og reisetiden til Oslo S er fra kun 30 minutter. Buss til sentrum stopper i Strandpromenaden, få meter unna.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 19 812 kvm som tilhører borettslaget.
Grunneier er Frelsesarmeens Eiendommer AS.

Parkering

Boligen disponerer oppstillingsplass i felles garasjeanlegg (ca. 5,54 x 2,26 meter) med elektrisk leddport. Det er ladepunkt for elbil i garasjen (ny eier må selv betale oppkobling og strømforbruk).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 01.12.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Framnes - Karlstadveien 37 og 38" med formål boliger, vedtatt 11.02.1999 med plannr. 268. Reguleringsplan "Framnes - friareal mellom Strandpromenaden 59 og 61" med formål boliger, vedtatt 16.03.1971 med plannr. 71. Reguleringsplan "Framnes - del av Framnes gnr.3/7" med formål felles gangareal, boliger, felles parkeringsplass, konsentrert småhusbebyggelse og kjørevei, vedtatt 13.03.1966 med plannr. 49. Videre omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i faresone for "Ras- og skredfare".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, tv/internett (kun grunnpakke), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, strøm fellesarealer, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023 fra kr 5.400,- til kr 5.950,-.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 700 797,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 522 869,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 138,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 495 011,- pr. 01.12.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 26.730.596,- pr. 28.09.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,06 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 753,-, hvorav renter utgjør kr 337,- og avdrag utgjør kr 416,-.
Lånets løpetid: 2034.
Lånenr. 67140503833.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,05 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.775,-, hvorav renter utgjør kr 1.200,- og avdrag utgjør kr 575,-.
Lånets løpetid: 2048.
Lånenr. 61188247562.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,15 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 517,-, hvorav renter utgjør kr 382,- og avdrag utgjør kr 135,-.
Lånets løpetid: 2050.
Lånenr. 61188253465.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.643,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.703.786,-. Av dette beløpet utgjør kr 495 011,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Line Ødegård Angeloff

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Framnes 2 Borettslag.
Borettslaget består av 54 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag,
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Saker som styret har jobbet med og vedlikehold som har vært utført de siste år:
Bygging av nye verandaer.
Nye heve- skyvedører.
Reklamasjoner og avvik på verandaer og skyvedørprosjektet.
Byttet kledning og vannbrett/kåpebord på mange av garasjene.
Vedlikehold og nyanskaffelser som er ønskelig i 2022:
Planer om å finne ut hvilken tilstand det er på avløps/bunnledninger i hver rekke.
Nye reviderte vedtekter for borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Konf. megler for informasjon rundt denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegginginkl. alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/stylingrådgivning: kr. 6.400,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0390/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22390

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 19:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende, kontakt megler! Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.