Komplett salgsoppgave

Jotunveien 3A

9 900 000 kr
145 m²
5 soverom
Romslig hage
Romslig hage
Kart
Del
Bekkelagshøgda
Romslig vertikaldelt familiebolig på 196 kvm (Bra) med attraktiv beliggenhet, hage og parkering. Renovering innvendig

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 900 000 kr
 • Omkostninger
  276 170 kr
 • Totalpris
  10 176 170 kr
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  145 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig familiebolig med stort potensiale. Her er det muligheter for å få akkurat den løsningen man ønsker samt sette sitt eget preg på boligen. Innvendige gulv-, vegg- og himlingsflater er fjernet og alle flater og utstyr i boligen er som gjenstående arbeid. I prinsippet er utvendig rehabilitering utført, men innvendig rehabilitering gjenstår.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jotunveien 3A, 1185 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 160, bruksnummer 117, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruksareal: 196 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Primærrom:
Kjeller 4 kvm:
Gang
1. etasje 58 kvm:
Entre/hall m/trapp, kjøkken, stue
2. etasje 58 kvm:
Trappegang, 3 soverom , dusjbad , bad
Loft 25 kvm:
Loftstue
Sekundærrom:
Kjeller 51 kvm:
3 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.06.2022 utført av Finn H. Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Del av vertikaldelt tomannsbolig over i alt 4 plan, opprinnelig bygget i 1955 men tilbygget i 2021-22. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt kjellergulv på komprimerte masser og trebjelkelag som etasjeskillere/gulv i 1. og 2. etasje samt loft. Grunnmur av betong som er utvendig er isolert opp til terreng og hvor det er montert grunnmursplast. Grunnmur i tilbygd del av Thermomur-elementer hvor det i midten av elementene er støpt med armert betong. Det ble re-drenert i 2021 i forbindelse med tilbyggingen. Det er montert grunnmurplast og utvendig isolasjon på grunnmuren opp til terreng. Taket er saltak i trekonstruksjoner, tekket med ny betongstein.
Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Yttervegger i kjeller er ikke innvendig foret ut. Innvendige trapper er delvis fjernet samt at det ikke er trapp til loftet. Boligen har pr i dag ikke heldekkende gulvoverflater og åpent bindingsverk i vegger og himling. Nye vinduer med isolerglass og balkong- og terrassedører. Vinduer er innvendig ikke foret ut/listet.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen innvendig fremstår med en svært enkel standard hovedsakelig fra byggeåret. Gulv-, vegg- og himlingsflater er delvis fjernet og alle flater og utstyr i boligen er som gjenstående arbeid. Som følge av alder og forventet levetid er det derfor vesentlig oppgradering- og utbedringsbehov innvendig. Det elektriske sprede-/fordelernettet i opprinnelig del av boligen er demontert/fjernet samt at det ikke er lagt i til- og påbygde deler. Det elektriske sprede-/fordelernettet må legges nytt samt nytt sikringsskap må monteres. Det er lagt trekkerør for ny el.tilførsel inn i boligen. Det er lagt nye avløpsrør utvendig men det er ingen avløpsrør i boligen, bortsett fra oppstikk i kjellergulvet.
Det henvises til tilstandsrapporten for nærmere informasjon, og det oppfordres til å lese denne nøye. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Del av vertikaldelt bolig over 3 plan + loft. Romslig bolig med stort potensiale. Her er det muligheter for å få akkurat den planløsningen man ønsker samt sette sitt eget preg på boligen med innredningsvalg. Se vedlagt forslag til planløsning.
Romslig stue med god takhøyde samt store vindusflater mot vest. Meget barnevennlig beliggenhet, godt tilbaketrukket, beliggende på en høyde. Boligen har eget vedtektsbestemt uteareal på syd og vestsiden, opparbeidet med gressplen, bed ved inngangspartiet samt epletre. Utgang til terrasse og hage fra stuen.
Bygningen har i 2021-22 blitt tilbygget i 3 etasjer + at loftet er påbygget:
* Det er lagt nye utvendige vann- og avløpsledning samt ny stigeledning inn i boligen.
* Grunnmur av betong som er utvendig isolert opp til terrengnivå og redrenert samt at det er montert grunnmursplast.
* Det er støpt nytt kjellergulv, isolert samt med radonduk og -brønn med mulighet for eventuelt uttrekk. Nye varmekabler i deler av kjeller.
* Det er i etasjene blitt montert nytt bæresystem av jerndrager og -stolper, bærekonstruksjonene for gulvene.
* Det er bygget opp ny skillevegg mot nabo.
* Yttervegger over grunnmur har ny utvendig kledning samt at det er tilleggsisolert + ny vindsperreduk.
* Det er montert nye vinduer, takvinduer og montert nye balkong-/terrassedører. Det kommer et takvindu til som blir montert over trappen før overtakelse.
* Det er bygget nytt tak, som er belagt med betongstein og med snøfangere og stigetrinn til pipe. Taket er i dag uisolert.
Innvendige gulv-, vegg- og himlingsflater er fjernet og alle flater og utstyr i boligen er som gjenstående arbeid. I prinsippet er utvendig rehabilitering utført samt at all innvendig rehabilitering gjenstår. Det må påregnes nye trapper, bad med røropplegg samt kjøkken m.m. Det elektriske anlegget mangler.
Se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven for ytterligere standard.

Oppvarming

Boligen er pr. idag oppvarmet med varmekabler i noen av rommene i kjeller. Panelovner er ikke installert, og dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.1957. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger rammetillatelse datert 19.02.2021 og igangsettingstillatelse datert 13.04.2021 for: Tilbygg, påbygg og fasadeendring av bygget. Bl.a. areal på loft og i kjeller. På bygningens sydside er det et nytt tilbygg i stuen.
Selger vil så forestå søknad om ferdigattest når kjøper har ferdigstilt oppussingen. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 993227, tinglyst 01.06.1923:
Bestemmelse om deleforbud. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 8181, tinglyst 14.07.1949:
Bestemmelse om vann / kloakkledning. Diverse bestemmelser om innlegging av vann- og avløpsledning. Eier av eiendommen har det totale ansvar for vann- og avløpsledningene frem til offentlig ledningsnett.
Dagboknr 8444, tinglyst 05.06.1953:
Bestemmelse om veg. Jotunveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 4 meter. Når kommunen forlanger det, plikter eier å opparbeide veien med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde, uten
utgift for kommunen. Gjerde skal settes opp etter områdets reguleringsbestemmelser.
Dagboknr 9079, tinglyst 09.08.1957:
Bestemmelse om vann / kloakkledning. Gnr. 160, bnr. 569 har rett til å føre kloakk- og vannledning over denne eiendommen, samt ha adgang til nødvendig reparasjon og vedlikehold av disse. Vann- og kloakkvesenet har rett til når som helst å stenge og forsegle utvendig stoppekran når det måtte anses for nødvendig.
Dagboknr. 240602, tinglyst 26.02.2021:
Plikt til vederlagsfri opparbeidese av vei og avståelse av veigrunn til Oslo kommune dersom utvidelse av Jotunveien vedtas.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik beliggenhet på populære Bekkelagshøgda. En kort spasertur til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning.
Gangavstand til diverse servicetilbud på Karlsrud med bla. Karlsrud mat- og vinhus, Rema 1000 og Kiwi. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med umiddelbar nærhet til buss i Raschs vei og få minutters gange til trikk på Holtet og T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Kort vei til unike friområdene på Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, lekeplasser, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m. Tilgang til flere populære badeplasser langs fjorden, Hvervenbukta, Fiskevollen, Katten for å nevne noen. Østmarka med flotte turmuligheter – sommer som vinter - er heller ikke langt unna.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget sportsklubb(BSK) - håndball, fotball m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Flott ny hall er ferdigstilt. Her serveres det daglig både lunsj og middag til en billig penge.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Ormsund Roklub på Malmøya.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.

Adkomst

Jotunveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Granstuveien til Frodes vei. Adkomst direkte fra Granstuveien til Jotunveien eller fra Raschs vei inn Granstuveien, via Frodes vei, til Jotunveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
I følge utdanningsetaten sogner eiendommen til Bekkelaget skole. Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 085,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfaltert og stenlagt gårdsplass med kantstein av granitt.
Hver seksjon har vedtektsfestet bruksrett på tomt i naturlig tilknytning til boligene (se vedtekter med tilhørende utomhusplan). Sameiets vedtekter har bestemmelser som viser hvilket hageareal den enkelte seksjon disponerer. Det presiseres at sameiets interne fordeling av utearealet således avviker fra seksjoneringen. Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhuskartet/seksjoneringen, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, kanstein, hekker, murer o.l.) som gjelder.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i carport under eneboligen (nr. 3c) samt 1 utvendig biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S- 4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Reguleringsplanen er under revidering og det er vedtatt midlertidig forbud mot tiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen. Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.
Boligen har ikke vært bebodd av selger og det foreligger således ikke oversikt over løpende utgifter for eiendommen.
Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten evt. vil utgjøre, men basert på eiendommens antatte ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen nylig er seksjonert er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.148.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jotunveien 3 AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,125 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,-pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0077/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2177

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2022 kl. 22:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.