Komplett salgsoppgave

Ravnkroken 21C

4 450 000 kr
97 m²
3 soverom
Velkommen til Ravnkroken 21C - 4-roms leilighet med solrik terrasse på ca 43,5 kvm - høyt og fritt beliggende med pent utsyn
Velkommen til Ravnkroken 21C - 4-roms leilighet med solrik terrasse på ca 43,5 kvm - høyt og fritt beliggende med pent utsyn
Kart
Sebastian Håbesland
Presenteres av
Sebastian Håbesland
NEDRE RAVNÅSEN
Romslig 4-roms i et meget populært brl. - stor skjermet sydvestv. terrasse - bad 2020 - fyring/vv ink. - garasje m/lader

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  535 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  4 994 104 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  97 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 057 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Stor terrasse med fin utsikt og svært gode solforhold. Ingen innsyn til terrasse eller leilighet. Rolig og familievennlig område med fine turmuligheter og lekeplasser. Gode naboer. Fin planløsning på leilighet. Lys og åpen leilighet. Kort vei til Holmlia senter og kollektivtransport. Toget tar 10 minutter til sentrum. Bademuligheter på Hvervenbukta er en 15 minutters gåtur unna.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott beliggende leilighet i et populært borettslag. Pent oppusset leilighet med gode sol- og lysforhold. Store vindusflater uten innsyn. Utgang til solrik uteplass med utsikt
 • Lys og innholdsrik leilighet - leiligheten inneholder stor stue, pent kjøkken, bad (oppusset 2020), separat wc (oppusset 2020), 3 sov, vaskerom og entré. Romslig terrasse (renovert 2016/2017) på ca 43,5 kvm med sol fra morgen til kveld
 • Oppvarmet garasje med elbil-lader. Enkel adkomst til garasje - kun 2 trapper fra inngangsparti
 • Fyring, varmtvann, TV, internett, garasjeplass m.m. er ink. i fellesk.
 • Rolig og barnevennlig område med sentral beliggenhet ved Holmlia. Kort vei til bl.a. skoler, barnehager, Hvervenbukta og off. komm. (ca 10 min gange til tog, samt ca 3 min gange til buss)

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ravnkroken 21C, 1254 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 185, bruksnummer 58
Andelsnummer 44, Nedre Ravnåsen Borettslag, organisasjonsnummer 948 416 328

Innhold

Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm
Primærrom:
3. etasje 97 kvm: Entré/gang, kjøkken, toalettrom, bad, stue/spisestue og tre soverom.
Sekundærrom:
3. etasje 6 kvm: Bod benyttet som vaskerom
I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass (nr.4011) med el-bil lader i felles garasjeanlegg i 5. etasje, samt en bod på ca 4,3 kvm. i felles bodanlegg i 6. etasje samt en utebod på terrassen på ca 2,5kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.10.2022, utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Boligbygg over 9 etasjer med felles garasjeanlegg i 5 etasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med malte betong/murkonstruksjoner og felter med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og elektrisk kodelås. Terrassedør med tre-lags glass fra 2016. Vinduer med to-lags glass fra 1987 og 2016.Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
81% TG 0 og TG 1, 17% TG 2 og 2% TGIU
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på følgende bygningselementer;
- Kjøkken: Kun kullfilter og ikke separat avtrekk, samt svelling/skader i underkant på benkeplate ved oppvaskkum og oppvaskmaskin
- Overflater vegger: Riss i plateskjøter på veggflater ved vinduer i soverom 2 og 3, samt stedvis brukslitasje på parkettgulv og sprekk mellom ett gulvbord i entré/gang
- Etasjeskiller; Noe merkbare skjevheter i leiligheten (forskjell mellom høyeste og laveste punkt i i entré/gang er 12 mm på 2 meter)
- Teknisk anlegg: Eldre anlegg/element på vannbåren varme (ingen påviste skader/lekkasjer)
- Elektrisk anlegg: Kun samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget
- Vindu: Vindu på kjøkken er eldre (fra 1987). Øvrige vinduer har fått tilstandsgrad 1
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/bygningsdelene for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen frem til 2021. Borettslaget leide inn Anticimex som kontrollerte og behandlet alle boliger i borettslaget. Ikke sett skjeggkre etter 2021. Det ble utført kontroll av Anticimex 6 mnd etter behandling og de fant ingen skjeggkre. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Flott beliggende 4-roms leilighet med god planløsning i populære Nedre Ravnåsen borettslag. Lettstelt leilighet med enkel adkomst - kun to trapper opp fra leilighetsplan til oppvarmet garasje (garasje rett ved nærmeste inngangsdør til garasjeanlegget). Egen inngang til leiligheten gir leiligheten en "rekkehusfølelse". Leiligheten er oppusset senere år med bl.a. bad/separat wc i 2020, fornyet kjøkken, slipt gulv (2017) og malt vegger.
Entré: Egen inngang. Garderobeskap følger. Ytterdør malt i 2020.
Stue: Romslig stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Mange innredningsmuligheter. Store vindusflater gir stuen et lyst og luftig preg. Lite/ingen innsyn. Innvendige persienner/solskjerming følger. Utgang til solrik terrasse på ca 43,5 kvm.
Uteplass med adkomst fra stue: Romslig uteplass med god plass til spisebord, sofaløsning, m.m. Sol fra morgen til kveld. Flott utsikt. Terrasse er renovert i regi av borettslaget i 2016/2017. Beiset i 2021.
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning fra 2004 med oppussede/nylakkerte fronter fra 2017. Godt med skap- og benkeplass. Integrert platetopp og komfyr følger. Kombinert kjøl-/fryseskap og delvis integrert oppvasmaskin følger.
Bad: Oppusset 2020 i regi av fagpersoner, det foreligger dokumentasjon på utført arbeid. Flislagt gulv og vegger (60x60 fliser på gulv, 60x90 fliser på vegger), malt himling. Gulvvarme. Downlights i himling (Philips Hue Bridge med sensor og dimmer). Interiør fra bl.a. Scala og Vikingbad. Baderomsinnredning (dobbel servant). Dusjhjørne. Badekar. Badet har fått våtromsbevis fra bygningssakskyndig - se tilstandsrapport for nærmere informasjon om hva dette innebærer.
Separat wc: Oppusset 2020. Flislagt gulv med gulvvarme. Downlights i himling (Philips Hue Bridge med sensor og dimmer). Baderomsinnredning. Vegghengt toalett.
Vaskerom: Byggemeldt som bod. Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke). Waterguard installert i rommet. Garderobeskap.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Rommet er oppusset i 2021. Garderobeskap (fra 2021) følger. Vindu orientert mot sydvest.
Soverom 2: God størrelse. Vindu orientert mot sydvest.
Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot sydvest. Nye lister, malt vindu og malt vegger i 2022.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Drivhuset på terrassen kan følge ved nærmere avtale.
- Fryser i utvendig bod følger.
- Hue lampe på soverom 1 følger ikke med.

Oppvarming

Varmekabler på bad og separat wc. Forøvrig er boligen oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg (fyring/varmtvann er inkludert i fellesutgiftene).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger følgende ferdigattest for bygget datert 05.09.1984. I tillegg foreligger det ferdigattest for tak over inngang samt bod på terrasser datert 21.01.1993 og ferdigattest for fasadeendring datert 17.11.2017.
Endringer i fra opprinnelig byggemeldte tegninger opp mot dagens bruk:
- Vaskerom er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke bruksendret/omsøkt. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som vaskerom, og at rommet da må brukes som bod. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom i 1983. Disse omhandler blant annet bruksretter, bestemmelse om gjerde, erklæring om trafostasjon/kiosk som er servitutter som måtte tinglyses i forbindelse med bygging av Ravnkroken.
Videre er det tinglyst i 1986 en erklæring/avtale om regulering av areal i forbindelse med veigrunn/jernbanegrunn når togstasjon på Holmlia ble etablert
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i rolige og idylliske omgivelser på Ravnåsen. Rolig boområde med blant annet turmuligheter og flere lekeapparater i nærområdet gjør området perfekt for kjøpere i alle aldre.
Meget godt kollektivtilbud. Kort gangavstand til Holmlia stasjon med hyppige avganger til Oslo S. Det kan benyttes matebuss (3 minutters gange fra leiligheten) som frakter deg til togstasjonen på ca 2 minutter. Direktetog til Oslo S tar 10 min. Leiligheten ligger like ved bussholdeplass. Forøvrig er det ekspressbuss fra Holmlia stasjon til Nationaltheatret.
Flotte turområdet i nærområdet med kort vei til blant annet populære badestrender som Hvervenbukta og Fiskevollen, koselige Søndre Ås gård med ridesenter samt slalåmbakke på Sloreåsen for vinteraktiviteter.
Kort gangavstand til nye Holmlia senter med MENY, frisør, restaurant, vinmonopol, apotek, m.m. Se mer informasjon her: https://www.holmliasenter.no/nye-holmlia-senter
Videre er det kort bilavstand til et rikelig utvalg av fasiliteter innenfor blant annet servicetilbud, butikker og restauranter på blant annet Sæter Torg, Mortensrud senter, Lambertseter senter og Kolbotn Torg.
Få minutters kjøreavstand til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Idretts- og svømmehall ved Holmlia. Kort gangavstand til Lia treningssenter, samt Fresh fitness ved Hauketo. Lusetjern idrettsanlegg i nærområdet. Videre er det golfbane ved Grønmo og slalåmbakke ved Sloreåsen.
Gåavstand til Joker som også er åpen søndager og helligdager.

Adkomst

Ravnkroken har adkomst fra bl.a. Ravnåsveien. Ravnåsveien har adkomst fra bl.a. Holmliaveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til Lusetjern barneskole og Holmlia ungdomsskole. Nærmeste videregående skole er Bjørnholt på Bjørndal. Flere barnehager i nærområdet, nærmeste er Hallagerbakken barnehage (rett ved gjesteparkeringen).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 19 648,6 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidede fellesarealer med asfalterte gang/stikkveier, bord, benker, lekeplasser, grøntarealer, prydbusker, trær, belysning og beplantning.

Parkering

Bruksrett til én garasjeplass nr 4011 i felles garasjeanlegg med elbil-lader (laderen følger). Garasjer kan ikke omsettes, men følger leilighetene.
Mulighet for leie av parkeringsplass av borettslag på området ved gjesteparkeringen.
Egen garasjeplass kan leies ut til andre beboere (estimert utleiepris er omkring kr. 600,- pr. mnd.)
Gjesteparkering på anviste plasser, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8 057,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, fyring/varmtvann, tv-anlegg/bredbånd, drift og vedlikehold samt forretningsførsel.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 5 755,-
Oppvarming kr 1 726,-
Økning av felleskostnader fra 1.1. 23: kr 576,-
Felleskostnader som ikke er spesifiserte dekker leilighetens andel av borettslagets driftskostnader. Posten inkluderer blant annet renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, tv og internett, drift og vedlikehold, samt forretningsførsel. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Forretningsfører har ikke gitt informasjon om eiendomsskatten for eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen ikke vil få eiendomsskatt for 2022. Ta kontakt med forretningsfører for nærmere informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av tv og internett, og standard tv-/internett abonnement er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 4.188,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 004 454,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 616 034,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29 438,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 535 000,- pr. 01.11.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 54.954 226,- pr. 01.11.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,55%
Lånets løpetid: 23 år og 5 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 994 104,- Av dette beløpet utgjør kr 535 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Estée Haugen Emami og Daniel Bo Gösta Eriksson

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nedre Ravnåsen Borettslag, org.nr. 948.416.328.
Borettslaget består av 109 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02300.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Det er utarbeidet egne regler for dyrehold. Beboere som har hund/katt må fylle ut erklæring om dyrehold og forplikter seg til å overholde reglene.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021- Utskiftet 6 avtrekksvifter, beising yttervegger
2020 -Gjennomført radontiltak i laveste leiligheter. Rengjort og impregnert heller på gangplan, reparasjon og maling av boder m/dører gangplan, beising av yttervegger
2019- Skiftet 52 og justert cc ytterdører. Asfaltert vei fra snuplass og til gjesteparker. Iverksatt ny avtale med P-Service for parkeringskontroll.
2018 - Kamerainstallasjon garasje, utbedring betong.
2017 - Fullført rehabilitering av fasader og utbedring av membraner.
2016 - Rehabilitering av fasader og utbedring av membraner. Startet mars 2016 og ferdigstilt innen mai 2017.
2015 - Nytt fibernett for TV og data ferdigstilt. Gjesterommet og styrets møterom har fått fiberoptisk bredbånd. Det er også forberedt for elektrisk opplegg for ladning av elbiler og lagt opp signalkabler for TV-overvåking av garasjeinngangen og gjesteparkeringen.
2014- Reparasjon og omtekking av membran på gangplan over nr. 13 og 27. Fremføring av fiber til borettslagets inntak.
Borettslaget har en egen gjesteleilighet som beboere kan leie til sine gjester (pt er leiepris kr. 250,- pr døgn - ukesleie er noe rimeligere).
Borettslaget har egen hjemmeside www.nedreravnasen.no.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten paralellavklares - kontakt megler for nærmere informasjon.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.
Forkjøpsretten paralellavklares - kontakt megler for nærmere informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19 500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0072/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2272

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 21:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.