Komplett salgsoppgave

Granhaugsvingen 14B

3 990 000 kr
105 m²
3 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Granhaugsvingen 14B
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Granhaugsvingen 14B
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Råholt
Attraktiv familiebolig over 3 et. med integrert dobbeltgarasje |Terrasse og balkong | Rolig - sentralt | Barnevennlig

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med nærhet til Råholt sentrum. Barnevennlig beliggenhet med kort vei til mye.
Attraktiv og funksjonell familiebolig over tre etasjer med gjennomgående normalt god standard - her kan du flytte rett inn. Boligen har en god og praktisk planløsning over tre plan med tre soverom, bad, vaskerom og åpen kjøkken- og stueløsning gjennomført på en god måte og med vedfyring i stuen. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 5 kvm og på baksiden av huset er det en stor vestvendt terrasse på ca. 25 kvm. med optimale solforhold. Inngangspartiet er på baksiden av huset, videre er det en praktisk løsning med integrert dobbeltgarasje, kjør rett inn i underetasjen og gå tørrskodd inn døren. Bod i underetasjen.
Velkommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Granhaugsvingen 14B, 2070 RÅHOLT
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 96, bruksnummer 582, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 148 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 148 kvm
Primærrom:
U. etasje 11 kvm: Trappegang
1. etasje 56 kvm: Entré, stue/kjøkken og bad
2. etasje 38 kvm: Gang, bad og tre soverom
Sekundærrom:
U. etasje 43 kvm: Bod og garasje
Boligen har dobbelt garasje i underetasje med adkomst via trappegang i underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og betong. Tomannsbolig oppført i 2009. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av lettklinker og betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Badet har i helhet fått TG 1, men det er gitt TG 2 på følgende punkter. Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann bør etableres. Sanitærutstyr: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Vaskerom har i helhet fått TG 1, men det er gitt TG 2 på følgende punkter. Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Konstruksjoner og overflater gulv i underetasje. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling i utlektet kjellevegg. Det ble målt forhøyede fuktverdier. Anbefaler videre utvidet undersøkelse.
- Skjevhetsmåling i underetasje. Skjevhetsmåling utført i trappegang viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 15 mm.
- Det er oppdaget muse ekskrementer på kneloft. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Konstruksjon. Det er stedvis manglende sikring av fasade mot inntrengning av skadedyr.
- Inspeksjonsmulighet for yttertak. Taket er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold.
- Terrasse ved entré. Terrassen har slitasje mht. alder på elementet. Vedlikehold anbefales.
- Balkong. Balkong har slitasje mht. alder på elementet. Vedlikehold anbefales. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
- Drenering har TG 1 for alder samt vann fra yttertak og bortledning, men det er gitt TG 2 på følgende punkter. Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur. Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling i utlektet kjellevegg. Det ble målt forhøyede fuktverdier. Anbefaler videre utvidet undersøkelse.
Takstmann kommentere i tillegg:
- Kjøkkeninnredning har noe bruksslitasje.
- Varmepumpe av ukjent årstall i stue. Vedlikeholdshistorikk av varmepumpe er ikke kjent.
Følgende punkter er ikke undersøkt av takstmann og vurdert til TGIU:
- Stakeluke. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Taktekking, takgjennomføringer og skorsteiner over tak. Ikke undersøkt grunnet manglende tilkomst.
- Fundamenter og byggegrunn. Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Glipe under garasjeport.
- Montert ny snøfanger over inngang og fikset ødelagte takstein i 2018. Firmanavn: Et-tak.
- Utover egenerklæringsskjemaet er stuen nymalt og gulvet slipt i 2022.
- Huset ble malt utvendig i 2018.

Standard

Attraktiv og funksjonell familiebolig over tre etasjer med gjennomgående normalt god standard - her kan du flytte rett inn. Boligen har en god og praktisk planløsning over tre plan med tre soverom, bad, vaskerom og åpen kjøkken- og stueløsning gjennomført på en god måte og med vedfyring i stuen. Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 5 kvm og på baksiden av huset er det en stor vestvendt terrasse på ca. 25 kvm. med optimale solforhold. Inngangspartiet er på baksiden av huset, videre er det en praktisk løsning med integrert dobbeltgarasje, kjør rett inn i underetasjen og gå tørrskodd inn døren. Bod i underetasjen.
Kjøkken:
Kjøkken i vinkelløsning med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, benkeplater av heltre og nedfelt oppvaskkum med ett-greps
armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert komfyr med nedfelt induksjonstopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Mekanisk kjøkkenventilator.
Bad:
Bad med inngang fra entré. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med overlys. Dusjnisje med glassvegger og dusjarmatur og vegghengt toalett. Downlights. Avtrekksventil i himling.
Vaskerom med toalett:
Praktisk vaskerom/toalett i 2. etasje med enkel adkomst fra alle soverom. Flislagt gulv og vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende servant og ett-greps
armatur med speil over servant med overlys. Gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger boligen ved salg: Tørketrommel.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.12.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 7455, tinglyst 20.09.1995, type heftelse: Erklæring/avtale. Utbyggingsavtale. Bestemmelse om utvikling av boligtomter for salg, mfl. Rettighetshaver: Lars Hytterød og Eidsvoll kommune.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen er ferdig utvasket og vil ikke bli ytterligere vasket til overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med nærhet til Råholt setrum. Her bor du sentralt og tilbaketrukket, men samtidig kort vei til mye! Videre er det også gangavstand til Eidsvoll Verk togstasjon med avgang hver halvtime og med reisetid på kun ca. 30 min. til Oslo og ca. 7 min. til Gardermoen.
Råholt er et hyggelig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg handlemuligheter og serveringsteder. Kort vei til Jessheim som med alt av bymessige fasiliteter!
Forden aktive er det kort vei til fotballbane, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper mm. som gjør område til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalssjøen, noe som har gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Mistberget
Mistberget, som ligger 663 moh, er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Mistberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TV-sendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DABradio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen er det en fantastisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal.
Råholt Bad
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn med høyde 5 meter, vannsklie med tidtaking, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent.
Tidsavstander med bil
Hurdalssjøen ca. 10 min.
Jessheim ca. 15. min.
Lillestrøm ca. 35 min.
Oslo ca. 40 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 728 kvm som tilhører sameiet. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er fellesareal, men fordelt til boligseksjonene iht. seksjoneringsbegjæringen. Se vedlagt kart i prospektet over fordelingen.

Parkering

Parkering i integrert dobbelgarasje og biloppstillingsplasser på gårdsplass. Det er adkomst til garasjen via trappegang i underetasjen. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Eiendommene 96/264 og 36 m. fl., med adkomstveger, Bekkedalshøgda" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 15.02.1993.
I kommuneplanen vedtatt 13.04.2021 er deler av eiendommen på 708 kvm avsatt til boligbebyggelse - nåværende, et delareal på 21 kvm avsatt til grønnstruktur( utgått), nåværende samt at 728 kvm er avsatt i hensynssone for "nedslagsfelt drikkevann".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 806,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Fakturerte kommunale avgifter for 2021 var kr. 19 214,-.
Eiendomsskatten er kr 3 902,- for inneværende år og inkludert i de kommunale avgiftene.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 733 713,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 641 366,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er kr 3 902,- for inneværende år og inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Sangereid Larsen og Joakim Broden

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 boligseksjoner, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 25.779,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (3 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0236/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22236

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2022 kl. 10:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.