Sentrum

Skaregata 20

Prisantydning

1 600 000 kr

Fellesgjeld: 75 807 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 1 676 839 kr
Etasje
4
Byggeår
1958
Soverom
1
Areal (P-ROM)
45 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 902 kr

Andelsleilighet med vestvendt balkong | Sentrumsnær beliggenhet | Heis i bygget

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten er beliggende i 4. etasje og har en vestvendt orientering og inneholder: Gang, stue, kjøkken. alkove og bad. I tillegg 2 boder. Utg. fra stue til vestvendt balkong med gode solforhold.

Leiligheten har en sentral beliggenhet med gangavstand til Ålesund sentrum. Kort vei til Aspøy barneskole. Barnehager i Midtbyen, Klipra- og på Storhaugen. Ungdomsskole i Skarbøvika. Turområder på Akslafjellet i gangavstand fra leiligheten, samt byparken like ved. Kort veg til sentrum, gågata, treningsstudio, diverse spisesteder, hurtigbåt og flybuss m.m. Her bor man stille og rolig til, men i løpet av få minutters gange har man tilgang til alle fasiliteter og tilbud som sentrum kan by på.

Eiendommen

Skaregata 20, 6002 ÅLESUND 
Gårdsnummer 201, bruksnummer 598, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral beliggenhet med gangavstand til Ålesund sentrum. Kort vei til Aspøy barneskole. Barnehager i Midtbyen, Klipra- og på Storhaugen. Ungdomsskole i Skarbøvika. Turområder på Akslafjellet i gangavstand fra leiligheten, samt byparken like ved. Kort veg til sentrum, gågata, treningsstudio, diverse spisesteder, hurtigbåt og flybuss m.m. Her bor man stille og rolig til, men i løpet av få minutters gange har man tilgang til alle fasiliteter og tilbud som sentrum kan by på.

Veibeskrivelse

Følg Skansegata mot Skateflukaia. Ta til høyre i Skaregata og følg gata til ende. Skaregata 20 ligger som siste blokk på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Steinerskolen i Ålesund 0.7 km
1-7 kl. Aspøy skole 1.4 km
1-7 kl. Volsdalen skole 2.2 km
8-10 kl. Kolvikbakken u-skole 3.4 km
8-10 kl. Skarbøvik u-skole 3.9 km
Ålesund videregående skole 1.1 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 1.2 km
Midtbyen barnehage (3-5 år) 0.5 km
Klipra barnehage (0-5 år) 1.5 km
Storhaugen barnehage (3-5 år) 1.6 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 49 kvm
Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm

Primærrom:
4. etasje, 45 kvm: Gang, stue, kjøkken. alkove og bad.

I tillegg disponerer boligen 2 boder, en på loft og en i kjeller. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2019 utført av Boligverdi AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 2.707 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte gangarealer, parkering, støpte plattinger og noe naturtomt. Det er parkering på borettslagets eiendom. Det er soneparkering i gate. 

Parkering

Parkering på borettslagets tomt mot parkeringsbevis fra sameiet. Forøvrig soneparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Borettslaget inneholder 52 leiligheter.
Denne leiligheten ligger i 4. etasje. med balkong mot vest.
Det er heis i blokken.

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong-/murkonstruksjoner som er utlektet og kledd med fasadeplater.
Takkonstruksjon med oppfora tresperrer tekket med asfalttekking el.l. Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 1982/88. Balkongdør fra 1986 med treramme og glassfelt. Balkong på ca 10 m² mot vest med støpt plate og fliser på stålkonstruksjoner. Rekkverk i metall og fasadeplater.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger innflyttingsattest på eiendommen fra 1958. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger også ferdigattest på nye balkonger dat. 20.12.2004.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men det er ifølge selger ikke gjort endringer i hans eietid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten er beliggende i 4 etasje og har følgende standard på innvendige overflater: 

Gulv: 
Laminat (litt knirk). 

Vegger: 
Malt tapet og brystningspanel på kjøkken. 

Himlinger: 
Malt mur.

Kjøkkeninnredning med hvite fronter og stålhåndtak. Heltre benkeplate med kontaktplast. Det ble montert ny kran/blandebatteri i 2019. Det er også kontaktplast på sokkel. Ventilator. Fliser på vegg over benk på ene vegg. Kullfilter vifte. Oppvaskmaskin komfyr og kjøl/frys medfølger etter opplysning fra eier. 
Kjøkkenbord medfølger (fastmontert i vegg).

Bad ble sist oppusset/ombygd i 2012. Det er lagt flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt murtak. Åpen dusjløsning med dusjdører i glass. Veggfestet toalett. Hvit baderomsinnredning med 2 skuffer, servant, høyskap og speilskap med lys. Mekanisk avtrekk på badet. 2 sluker i gulv. 

Skyvedørsgarderobe i alkove og i gang. 
Skoskap i gang medfølger (fastmontert).

Opplegg for vaskemaskin i skyvedørsgarderobe i gang. Her er det belegg på gulv og montert vannstopp.

Av tekniske installasjoner nevnes: 
- Automatsikringer og krus hovedsikringer
- Sentralvarme
- Varmtvannstank fra år 2000 i kjøkkenbenk
- Rør i rør på vannrør i leilighten. 
- Porttelefon.

Oppvarming

Sentralvarme (radiatorer). Varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Skaregata 20 A/L Borettslag.
Borettslaget består av 52 leiligheter.
Forretningsfører er Obos Nordvest, tlf. 70 16 19 00. 
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt.  

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Det blir avregna fjernvarme en gang årlig, og ved flytting blir selger fakturert med ett àkontobeløp som skal dekke påløpt fjernvarme og flyttegebyr fra Istad.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse og elektrisk kraftlinjer.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av grunnboken kan fås av megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Leiebeløp inkluderer

Driftsutgifter, kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling av felles lån, strøm i fellesareal, eiendomskatt, tv og internett etc. 

Oppdragets KR-kode

KR71.19122

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Driftsutgifter, kommunale avgifter, forsikring, nedbetaling av felles lån, strøm i fellesareal, eiendomskatt, tv og internett etc. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 399.329,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.437.584,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 39.124,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 75.807,- pr. 31.12.2018

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 4.140.390,- pr. 06.09.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,74 %
Lånets løpetid: Restløpetid 10 år 
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.676.839,-. Av dette beløpet utgjør kr 75.807,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Even Roth
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Even Roth

Telefon
Mobil 98239666

Lurer du på noe

Even svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.