Solgt: 2 280 000 kr

Vårliveien 23A

2 150 000 kr
36 m²
1 soverom
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Vårlitunet, Halmstad
Arealeffektiv 2-roms selveier fra 2018 i 1. etg. Kjøkken med hvitevarer. Balkong med ettermiddags-/kveldssol. Parkering.
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Omkostninger
  55 092 kr
 • Totalpris
  2 205 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  36 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  949 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

2-roms selveier fra 2018 i Vårlitunet, midt i Halmstad
 • Et godt valg for deg som har mindre plassbehov, men likevel ønsker å bo moderne
 • Gjennomgående og arealeffektiv romløsning
 • Balkong med ettermiddags-/kveldssol sommerstid
 • God standard, parkett og kjøkken med hvitevarer
 • Nærhet til alle Halmstads forretninger og tilbud
 • Enkel adkomst med bil, parkeringsplass medfølger
 • Godt kollektitilbud i nærområdet, bussholdeplasser i Ryggeveien
 • Kort gangavstand til togstasjon - ca. 50 min. videre til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vårliveien 23A, 1580 RYGGE
Gårdsnummer 104, bruksnummer 247, seksjonsnummer 19, kommunenummer 3002

Innhold

Totalt bruksareal: 36 kvm
Totalt primærrom: 36 kvm
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Entrè, gang, soverom, bad og kjøkken/stue.
I tillegg disponerer boligen 1 utvendig sportsbod.

Byggemåte

Støpt plate på mark. Yttervegger med liggende kledning. Vegger mellom moduler med gips. Innvendige himlinger med gipsplater. Saltak tekket med takstein.
Selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble ferdigstilt i 2018 og har gjennomgående en god, tidsaktuell standard.
Romløsningen er både moderne og svært effektivt utformet, blant annet er stuen og kjøkkenet samlet i åpen løsning i leilighetens vestre del. Stuen har vinduer i samme himmelretning som fremmer gode lysforhold og slipper solen inn andre del av dagen. Ettermiddags- og kveldssol kan du også få med deg på balkongen, som for øvrig er delvis overbygget.
For best mulig arealutnyttelse er kjøkkeninnredningen åpent integrert i stuens indre krok, slik at rommets øvrige fritt kan disponeres til møblering etter egne ønsker. Kjøkkenet rommer det essensielle til daglig bruk og er utstyrt med hvitevarer som medfølger, i form av komfyr, kombiskap og oppvaskmaskin av smal type.
Leilighetens soverom vender motsatt vei av stuen og har således vindu mot skyggesiden av bygget på ettermiddag og kveld. Soverommet har enkel adkomst gjennom to plassbesparende skyvedører; én fra gangen og én fra entreen som leder inn til hver sin side av sengen. Soverommet er utstyrt med to enkle garderobeskap, mens dobbelskap er montert i gangen utenfor.
Badet er tidsaktuelt utført med grå og hvite fliser på henholdsvis gulv og vegger, samt innredet med møbler som har oppbevaringsplass i både servantskap og speilskap. Badets øvrige utstyr inkluderer dusjhjørne med faste vegger, veggklosett og rør-opplegg til vaskemaskin.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré og på bad, for øvrig 3-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig malte gipsvegger.
Himlinger: Hvitmalte gipsplater.
Kjøkken: Skapinnrending med glatte hvite fronter og laminert grå benkeplate. Stålservant med ett-greps blandebatteri. Innbygget oppvaskmaskin. Nisje til kjøleskap. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatt hvit front og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj og faste skjermvegger. Veggmontert klosett på synlig sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varme i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.12.2017. Gjelder for hus C og D med tilhørende boder og p-plasser.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
I henhold til rekkefølgebestemmelser §6.2 skal kvartalslekeplassen L1 være opparbeidet vår 2018, arbeidene skal være utført innen 15.mai 2018.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 120805, tinglyst 10.02.2015, type heftelse: Erklæring/avtale.
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst følgende på eiendommen:
Dagboknr 1274845, tinglyst 15.11.2017 - Seksjonering.
Snr. 19. Formål: bolig. Tilleggsdel: grunn. Sameiebrøk 36/3174.
Da det vil skje en videre utbygging av boligfeltet vil det foretas en reseksjonering av sameiet. Reseksjoneringer har kun innvirkning for bygg G og E. Denne endringen vil bli tinglyst i grunnboken, og kjøper aksepterer dette.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Erverver og leier av seksjon må søkes skriftlig til styret.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Vårliveien vil du bo tilbaketrukket blant både etablert og ny boligbebyggelse midt i Halmstad og Rygge. Dette er et spennende vekstområde som opplever stor popularitet og økt tilflytting. Her møter du både barnefamilier, unge etablerere og godt voksne som har flyttet fra en enebolig til noe mer lettstelt og praktisk. Denne varierte sammensetningen legger grunnlaget for et godt bomiljø som du selv også kan bli en del av.
Så nær som de fleste fasiliteter og tilbud i Halmstad er lett tilgjengelig innenfor en radius på få hundre meter. For en liten familie er det spesielt verdt å merke seg nærheten til barneskolen med idrettshall og kunstgressbane, og ikke minst også den nye tufteparken - en moderne aktivitetspark med masse boltreplass for barna og et naturlig samlingspunkt i nærmiljøet.
I det utvidede nabolaget finner du både to dagligvareforretninger, konditori, apotek og en håndfull småforretninger, samt et tjenestetilbud innenfor personlig pleie som til sammen langt på vei dekker de fleste hverdagslige behov.
Fra Halmstad får du et svært godt utgangspunkt for utflukter i det solrike og frodige Ryggelandet som er rikt på historie og har et stort antall turmuligheter. Her ligger også Evje Golfpark som har vakkert banelandskap helt ned til vannkanten. Veien er heller ikke lang til sommerperler som Larkollen og Fuglevik langs kysten.
Skal du med toget, er det kjekt å vite at Rygge stasjon er lett tilgjengelig kun gode 700 meter unna på fortau og smågater gjennom nabolaget. Fra stasjonen er reisetiden videre til Oslo S i dag på like over 50 minutter, og etter den planlagte utbyggingen av jernbanen vil reisetiden reduseres betraktelig.
Langs Ryggeveien finner du i tillegg holdeplass for ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg, og ved E6 stopper flybuss til Gardermoen. Med bil er det svært enkel tilgang til E6 og kun gode fem minutter til de urbane områdene omkring Moss.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12 734 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Til seksjonen medfølger det et eksklusivt uteareal på ca 12,5 kvm. Dette iht. seksjoneringsbegjæringen og opplysninger fra kommunen.

Parkering

Parkering på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 03.11.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Halmstad felt C-F med formål lekeplass, annen veigurnn/grøntareal og boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 01.11.2012 med plannr.M196. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanens arealdel Halmstad med formål friområde nåværende, park fremtidig, sentrumsformål fremtidig, boligbebyggelse nåværende og fremtidig. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene dekker bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter (kun renovasjon), tv/internett (kun grunnpakke), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
I tillegg må seksjonseier betale kommunale avgifter kr 5 648,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten utgjør kr 1 662 pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Likningsverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 1 662,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 255,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 687,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.205.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Cathrine Hovring Herje

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vårlitunet Boligsameie, med sameiebrøk 36/3174.
Sameiet består av 60 leiligheter.
Forretningsfører er BDO AS.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold. Signert erklæring om dyrehold vedlegges søknad. Ved utleie/fremleie aksepteres ikke husdyr i boligsameiet.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen og dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning: kr. 4.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0030/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2130

Dato

Sist oppdatert: 10. mars 2021 kl. 12:23

Dokumenter

If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.