Komplett salgsoppgave

Viktors vei 29B

2 150 000 kr
99 m²
4 soverom
Tjøme sentrum
Pen og innholdsrik leilighet over to plan. To solrike uteplasser, 4 soverom og garasje. Gangavstand til alt av sentrum!
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  291 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  2 449 957 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  99 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 440 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Viktors vei 29B!
Pen og innholdsrik andelsleilighet over to plan.
Leiligheten ligger i byggets 2 + 3 etasje og har to solrike verandaer, hele 4 soverom og 2 bad m.m.
Til leiligheten medfølger en utvendig bod og 1 garasjeplass. Forøvrig biloppstillingsplass på borettslagets område.
Gangavstand til alt av sentrumsfunksjoner, bussholdeplass, skoler, barnehager, fritidsaktiviteter og flott turområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Viktors vei 29B, 3145 TJØME
Gårdsnummer 218, bruksnummer 194, kommunenummer 3811
Andelsnummer 19, Øvre Haug borettslag, organisasjonsnummer 948 684 985

Innhold

Totalt bruttoareal: 107 kvm
Totalt bruksareal: 99 kvm
Totalt primærrom: 99 kvm
Primærrom:
2. etasje 69 kvm: Vindfang, trapperom/gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, kontor/pc-rom, soverom
3. etasje 30 kvm: Trapperom/gang, 2 soverom, bad/wc
NB! Takhøyde ca. 2,10 meter i 3. etg. Garderobe er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.
NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes anbefaling eller krav til oppholdsrom.
Krypeloft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.
Veranda i tre ca. 8 kvm.
I tillegg disponerer boligen garasjeplass på ca. 17 kvm (BRA) / 18 kvm (BTA) og en utvendig bod på 5 kvm. BRA.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.11.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 2. og 3. etasje i firemannsbolig oppført i tre i 1991. Garasje i felles garasjerekke antatt oppført i 2011.
Firemannsbolig oppført i tre på støpt betongplate. Utvendig kledd med stående kledning. Dører og vinduer i tre. Takkonstruksjon i tre. Taket er tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;
- bad i tredje etasje har fått tg2- tilnærmet flat konstruksjon med motfall til sluk fra deler av gulv (tg2)
- bad i andre etasje har fått tg2- tilnærmet flat konstruksjon med motfall til sluk fra deler av gulv (tg2). Skade i gulvflis.
Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge baderommene har sin nåværende utførelse - fall eller mangel på tilfredsstillende fall.
- det anbefales å etablere rekkverk/håndløper på vegg ved trapp.
- enkelte dører bør justeres.
- soveromsvindu i 3. etasje sydvest bør justeres (tg2).
Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert.
Selger opplyser om:
- kan forekomme noe lydgjennomgang mellom leilighetene men at dette ikke oppleves som sjenerende.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Praktisk og funksjonell andeleilighet i byggets 2+3 etasje. Leiligheten er malt i lyse og tidsriktige farger og har en planløsning som gjør at den egner seg perfekt til en familie!
I boligens 2.etasje er det entre, flislagt baderom med toalett, servant og dusj. På dette badet er det også opplegg for vaskemaskin. I denne etasjen har leiligheten 2 soverom og det ene soverommet har stor skyvedørsgarderobe med speil. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning. Her er det en deilig vedovn og utgang til veranda som ligger mot vest. På denne verandaen har du fin ettermiddagssol.
I boligens 3.etasje er det også 2 soverom med garderobeløsning. Også denne etasjen har eget bad med toalett, servant og dusj. Romslig bod for oppbevaring.
Leiligheten har 1 utvendig bod og 1 garasjeplass i rekke.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabler på bad i 2. etasje. For øvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Siste feiebesøk var 22.03.2013.
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 09.08.2016. Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget i boenheten da tilsynet ble utført.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.03.1992 og på garasjer datert 30.01.2012 Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
På borettslagets grunnbok er følgende tinglyst:
Dagboknr 13234, tinglyst 04.11.1991, type heftelse: eldre skjøte med blant annet ebstemmelse om forkjøpsrett for kommunen til utpeking av kjøpere til leilighet,
Dagboknr 13235, tinglyst 04.11.1991, Fellesobligasjon for borettslaget som til enhver tid vil hvile på eiendommen.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Oppvaskmaskin medfølger ved salg, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området er svært hyggelig og rolig med gangavstand til alt av fasiliteter Tjøme sentrum har å by på. Gangavstand til treningssenter, Rema 1000 og Extra med post og bank i butikk. I sentrum er det blant annet dagligvarebutikkene Spar, vinmonopol, Grand frisør, to apotek, interiørbutikken Helt Interiør, Tjøme pizza og Skafferiet, samt kafe Larsen- to hyggelige kafeer. På Grand Park er to klesforretninger- Brodersens Handleri og barnebutikken Engler og Pirater, samt Tjøme Kolonial og skjønnhetssalongen Tjøme Cabinet. Gangavstand til både barnehage og skole. Det er busstopp i sentrum med avganger til Tønsberg der du har et større fasilitetstilbud.
Tjøme er spesielt kjent for sin vakre skjærgård på sommerstid. Fra eiendommen er det gangavstand til fine turområder og Bekkevika - en av Tjømes fine sandstrender som kan nytes sommerhalvåret. Ellers flotte turområder i Moutmarka og ut til Verdens Ende - en del av Færder Nasjonalpark, hyggelige restauranter og isbar på Hvasser, samt mange hyggelige strand- og badeområder. Det er flere muligheter for den aktive med ridesenter på Verdens Ende, Golfbane på Rød, idrettshall på Lindhøy, tennis- og fotballbane på Ormelet, samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man R308 mot Tjøme. Kjør Vestveien mot Tjøme sentrum og ta til venstre ved kirken. Følg veien og ta inn til venstre inn Viktors vei. Følg denne veien helt inn til enden. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Lindhøy skolekrets. Barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen og på Lindhøy finner du en kommunal barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.719 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte veier, plenområder og område for lek.

Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles rekke. For gjester er det gjesteparkering på fellesområdet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til anlegg for lek, konsentrert småhusbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan Haug datert 16.09.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.12.1987.
I henhold til kommuneplan datert 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse- nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 440,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, bygningsforsikring, tv-anlegg/bredbånd grunnpakke, drift og vedlikehold, nedbetaling av fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførerhonorar, m.m
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og blir justert 01.02.2021 på grunn av at styret jobber med rehabiliteringsarbeid i hele borettslag.
Borettslaget skal i forbindelse med rehabilitering ta opp et nytt lån på totalt ca. 10.000.000,- som fordeles på andelene. Ny estimert fellesgjeld vil bli ca 815.200,- Det tas forbehold om endringer sier forretningsfører OBOS.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Borettslaget har avtale med Home Base/Los for telefoni og tv. I henhold til ordensregler skal dette bli stående i leiligheten ved overtagelse.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 709 316,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 553 538.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr 291 000,- pr. 01.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.629.773,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2.20% flytende
Lånets løpetid: 11 år og 11 mnd.
Avdragsfrihet: Ingen
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.999.957. Av dette beløpet utgjør kr 291 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Emilie Fossaas Andersen og Sebastian Enersen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Øvre Haug borettslag.
Borettslaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Husdyr: Da vi har valgt å bo så tett, er det i utgangspunktet ikke lov å holde husdyr. Ved spesielle behov som f.eks førerhund, kan man søke Borettslagets styre om tillatelse. Utekatter stereliseres / kastereres. Båndtvang hele året for hunder. Husdyr skal ikke være til sjenanse for naboene.
Vei og gjesteparkeringer vil bli brøytet av brøytemannskaper som er engasjert av Borettslaget. Ellers må man selv stå for måking av inngangsparti, utenfor uteboder og garasjer. Snøskuffer og snøfres er plassert i fellesbod. Plenklipping og kantklipping vil i sommerhalvåret bli foretatt en gang per uke av firma som er engasjert av Borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ny verandadør
- Ny kjøkkenvifte
- Nytt vindu på sydsiden i stua
Planlagte påkostninger:
- styret jobber med ny løsning for avfallshåndtering, mulig nedgravde løsninger
- styret jobber med rehabiliteringsarbeid
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 27.000,- av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 12.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0148/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.20148

Dato

Sist oppdatert: 15. mars 2021 kl. 16:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.