Bragernes sentrum

Konggata 2 a

Prisantydning

5 575 000 kr

Fellesgjeld: 23 370 krOmkostninger: 145 397 krTotalpris: 5 743 767 kr
Etasje
2
Byggeår
1980
Soverom
2
Areal (P-ROM)
100 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
4 076 kr

Lekker og bortimot totalrenovert 3-roms eierleilighet med stor stue. Heis. Lave bokostnader. Garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Gjennomgående delikat og lekker eierleilighet, hvor alt er nytt fra 2015. 

Leiligheten fremstår som svært tiltalende og er innredet i rolige og fine farger. Dette er en leilighet som de aller fleste kan flytte rett inn i, uten å måtte løfte på en malepensel. 

Flott vestvendt veranda med skyve-/glassvinduer, gode solforhold og utsikt. I tillegg fin og østvendt frokostveranda.

Garasjeplass i kjelleretasjen.

Heis.

Leiligheten har lave boutgifter.

I byggets toppetasje har sameiet flotte fellesrom, blant annet et stort selskapslokale som kan lånes til for eksempel private selskaper.

Velkommen til visning av en absolutt strøken leilighet !

Eiendommen

Konggata 2 a, 3019 DRAMMEN 
Gårdsnummer 114, bruksnummer 1110, seksjonsnummer 8, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Gjennomgående leilighet som har en nydelig beliggenhet med utsikt og gode solforhold. Leiligheten ligger i et etablert boligsameie og hyggelig nærmiljø i Konggata. 

Leiligheten har en flott og svært sentral beliggenhet på Bragernes med kort gangavstand til alle servicetilbud/butikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand til flotte friarealer i marka og til elveparken langs elva. Umiddelbar nærhet til Drammen sentrum, Sykehuset og parken. Kort gangavstand også til Drammens Teater, Union Scene, kino, restauranter og uteliv i sentrum.

Busskommunikasjon langs Hauges gate og Strandgata med hyppige avganger. Vybussen (tidligere Timekspressen) fra Hauges gate retning Oslo, Kongsberg/Notodden og Gardermoen. Få minutters gange til bussknutepunkt og jernbanestasjon. 35 minutter med tog til Oslo.

Veibeskrivelse

Fra Bragernes Torg kjør Strandveien mot Åssiden. Ta til høyre skiltet mot sykehuset (Dronninggata). Før du kommer til Esso stasjonen ta av til venstre og følg veien nedover mot elven. Konggata 2 a er beliggende nederst mot elven. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 114 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm

P-rom: 100 kvm.: Entre, to soverom, baderom, kjøkken og stue. 

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder og en bod på loftet. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.19 utført av takstmann Per-Ove Fredsvik. 

Leiligheten ligger i 2. etasje med heis og inneholder:
Entre: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Garderobeskap. Romslig og fin entre.
Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Utvendig solskjerming. 
Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe med Elfa innredning. Utvendig solskjerming. Utgang til veranda med morgen- og formiddagssol. 
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Downlights i tak. Badekar. Dusjkabinett med regnfallsdusj og håndholdt dusj. Pissoar. Servant i seksjon med underskap og speil. Hylle og løst skap i baderomsinnredning medfølger. Vaskeromsløsning pent skjult bak skyvedør, med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt Intra utslagsvask.
Separat toalettrom: Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Vegghengt toalett. Servant i seksjon med underskap og speil. 
Kjøkken: Parkett på gulv, malt MDF-panel over kjøkkenbenk. malt tak. Ny og pen Huseby kjøkkeninnredning med god skap- og benkeplass, og skap/innredning helt opp til tak. Integrerte hvitevarer som medfølger: oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og komfyrtopp (induksjon). Kjøle-/fryseskap medfølger også. Montert komfyrvakt. God spiseplass. Romslig og meget pent kjøkken på ca. 13 kvm. 
Stue: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Peisovn med vinduer på tre sider. Lys, romslig og flott stue på ca. 35 kvm. Utgang til stor, innglasset og vestvendt terrasse. Innvendig solskjerming på terrassen, samt innvendige persienner i stuevinduene.

Leiligheten har totalt tre boder. En på loftet og to i kjelleretasjen. 

I byggets toppetasje har sameiet flotte fellesrom, blant annet et stort selskapslokale som kan lånes til for eksempel private selskaper. Fellesrommene innholder også et kjøkken, trimrom, bad og badstue. Det er også et felles vaskerom i toppetasjen.

Tomten

Felles eiet tomt på 1.763 kvm som tilhører sameiet. Asfaltert ferdsel, plen og diverse annen beplantning. 

Leiligheten har en flott veranda med utgang fra stuen. Verandaen er innglasset og vestvendt, med store vindusflater med skyvevinduer. Terrassevarmer. Det er montert innvendig solskjerming på terrassen, i tillegg til innvendige persienner i stuevinduene. 

I tillegg har leiligheten en østvendt veranda, med morgen- og formiddagssol. 

Parkering

En garasjeplass i felles garasjekjeller. Det er heis fra garasjekjelleren til 2. etasje. Forøvrig gjesteparkering på sameiets eiendom og gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Konggata som er en offentlig/kommunal gate. Interne veier vedlikeholdes av boligsameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Boligsameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Utvendig kledd med teglstein og noe panel. 

Leiligheten ble "strippet" ned til betongen av dagens eier i 2015, og alt i leiligheten er fornyet: baderom, kjøkken, alt elektrisk er fornyet, alt røropplegg, alle gulv er nye, alle vegger er nye og alle tak er nye. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at boligen fremstod som godt vedlikeholdt og i god stand. Takstmann har gitt samtlige punkter tilstandsgrad 1 (beste karakter), med tre unntak som har fått tilstandsgrad 2. Dette gjelder vinduer fordi de er fra byggeår 1980, noe dårlig fall på baderomsgulv utenfor dusjkabinett og registrert noe "bom" under fliser på baderom. Takstmann anbefaler også at det blir satt inn fuktsenstor/fuktstopper i vaskeromsdelen. 

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Renovert/oppusset

Leiligheten ble totalrenovert 2015.

Ferdigattest

Drammen kommune kan ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse/ferdigattest i sitt arkiv. Kommunen opplyser at bygningene er byggemeldt. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1981. 

Ferdigattest er gitt på innglassing av balkonger, datert 06.04.2010.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Gjennomgående delikat og lekker eierleilighet, hvor alt er nytt fra 2015. Leiligheten fremstår som svært tiltalende og er innredet i rolige og fine farger. Dette er en leilighet som de aller fleste kan flytte rett inn i, uten å måtte løfte på en malepensel. Velkommen til visning av en absolutt strøken leilighet !

Oppvarming

Rentbrennende peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i baderomsgulv og toalett. Panelovn på kjøkkenet, som medfølger. Ut over dette har selger har hatt noen flyttbare panelovner, som ikke medfølger. Selger opplyser om en varm og lun leilighet. 

Energimerke Energimerket E4

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Øvre Storgate 26, med sameiebrøk 92/2364. Sameiet består av 18 seksjoner.

Sameiet har et selskapslokale og fellesvaskeri i 5. etasje, til disposisjon for sameierne. 

Forretningsfører er Eiendomssenteret AS, tlf. 32 21 33 00.

Dugnad kan påregnes. 

Det er tillatt å ha hund eller katt i sameiet under forutsetning av at dette ikke sjenerer andre beboere. 

Foretatt påkostninger de senere år: Vinduer er skiftet i 2009 og balkonger ble innglasset ca. 2012. Fasaden ble utbedret i 2014, med utbedring av murpuss og korrosjonsskader samt maling av betongfasade. 

Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Kopi av dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av sameiets legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets felles eiendom:
Dagboknr. 1743, tinglyst: 21.09.1938: type heftelse. Drammen e-verk gis rett til å ha stående en kabelkasse for lavspent elektriske kabler. 
Dagboknr. 762, tinglyst: 01.02.1977: ingen relevans for eiendommen, overført ved fradeling. 
Dagboknr. 449, tinglyst: 21.01.1981: type heftelse. Seksjonering

Disse servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Kvartalene begrenset av Dronninggata-Øvre Storgate-Vinjesgate-Hauges gate, datert 24.03.1987. Eiendommen er også i kommuneplan avsagtt til nåværende boligbebyggelse. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler. 

Diverse

Verditakst: kr. 5.750.000,-.
Lånetakst: kr. 5.100.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til nøye å sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Hvitevarene på kjøkkenet, med unntak av kaffemaskin, medfølger. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, kan overtas på kort varsel. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19390

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr. 4.076,- pr. mnd. og inkluderer felles bygningsforsikring, renovasjon, vann og avløp, varmt vann, strøm fellesareal, revisjonskostnader, forretningsfører honorar, vaktmestergodtgjørelse(vaktmestertjeneste), diverse fortløpende bygningsvedlikehold, grunnpakke kabel-TV/internett fra Get og snørydding.

TV-tuner/dekoder medfølger ikke. 
Selgers strømforbruk utgjør iflg. strømleverandør 8.605 kWh pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 774.508,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.788.228,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 9.549,- pr. 29.08.2019
Andel fellesgjeld er kr. 23.370,- pr. 29.08.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr. 870.039,- pr. 29.08.2019. Sameiet har et lån i Sparebanken Øst. Lånet er et annuitetslån med rentesats pr. 28.09.2019 på 4,15 % pa. Lånet planlegges nedbetalt i 2032. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 4.800,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.743.767,-.
Av dette beløpet utgjør kr. 23.370,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen. Minimumsprovisjon: kr 45.000,-. Grunnhonorar: kr 12.500,-. Oppgjørshonorar: kr 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-. 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon
Mobil 91146100

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.