Komplett salgsoppgave

Oberst Rodes vei 29B

11 500 000 kr
254 m²
4 soverom
Oberst Rodes vei 29B
Oberst Rodes vei 29B
Kart
Nordstrand
Enebolig beliggende tilbaketrukket i andre rekke fra vei. 1 mål, gårdsplass, garasje, egen inng. til kjeller. Oppussing.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 500 000 kr
 • Omkostninger
  288 670 kr
 • Totalpris
  11 788 670 kr
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  254 m²
 • Bruksareal
  258 m²
 • Tomteareal
  1 010 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentralt på Nordstrand med kort avstand til alt som området og bydelen kan friste med, ligger denne store eneboligen med romslig og solrik tomt. Trafikkskjermet og særdeles familievennlig beliggenhet i andre rekke fra Oberst Rodes vei, godt tilbaketrukket fra vei. Kort gangavstand til bl.a. skoler og barnehager, servicetilbud og offentlig transport. Nærområdet byr på et særs rikt fritidstilbud med nærhet til både sjøen og marka, samt et vell av idrettslag og foreninger med arenaer og anlegg for alle mulige aktiviteter.
Huset har oppgraderingsbehov, men potensialet må sies å være nær ubegrenset: her ligger alt til rette for å skape et praktfullt hjem i et av byens mest veletablerte og attraktive villaområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oberst Rodes vei 29B, 1162 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 158, bruksnummer 737, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 258 kvm
Totalt primærrom: 254 kvm
Primærrom:
Kjeller: 104 kvm:
Vindfang, gang, kontor, bad, vaskerom, badstue, to kjellerstuer.
1. etasje 150 kvm:
Entré, gang, toalettrom, bad, kjøkken, stue/spisestue, fire soverom.
Sekundærrom:
Kjeller: 4 kvm:
Kjølerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 1969 over to plan, ombygget i 1986. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med delvis støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner samt lettklinkerblokker og trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende og stående trepanel samt felt av teglstein. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takplater. Entrédør med karmer av tre fra byggeår. Ytterdør fra kjeller med karmer av tre fra ukjent årstall. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra ukjent årstall, 1986, 2005, 2014 og 2020. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen er oppført i 1969 og ombygget i 1986, og fremstår i dag med en eldre/enkel standard. Pga. boligens standard må det påregnes full oppussing av boligen. I tilstandsrapporten har boligen hovedsakelig fått enten TG2 eller TG3 som tilstandsgrader. TG3 er gitt på utvendig vannrør på grunn av brudd/skade. Terassemarkise lar seg ikke ta inn / ut. Dekke på terrasse må utbedres. Øvrige bygningsdeler (utvendig og innvendig), tekniske installasjoner osv. er gitt TG2. Det henvises til tilstandsrapporten for nærmere informasjon, og det oppfordres til å lese denne nøye. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Stor enebolig på 258 kvm (BRA) med flat solrik tomt på 1010 kvm. Særdeles barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet i et av byens mest attraktive og populære villaområder på Nordstrand. Korte avstander til alt området og bydelen kan friste med og tilby. Garasje og biloppstillingsplass(er) på egen tomt.
Standarden er hovedsakelig fra byggeåret, kjeller ble innredet i 1986, og boligen bærer preg av vedlikeholdsmessig etterslep. Som følge av dette, alder og forventet levetid, er det vesentlig oppgradering- og utbedringsbehov. Det er i tilstandsrapporten gitt tilstandsgrad 2 på tilnærmet alle punkter. Full oppussing/renovering må derfor påregnes. Men: både tomt og hus har et enestående potensial som venter på å bli forløst, og her er det alle muligheter for å skape et nydelig hjem med en flott beliggenhet!
Villaen består av en første etasje, kjelleretasje samt råloft. Det totale arealet er på hele 258 BRA kvm – det sier noe om potensialet i boligen. I tillegg er det en frittstående garasje på 19 kvm på tomten.
Rominndeling og standard er preget av tiden, og du bør se forbi eksisterende lettvegger og inndelinger og heller skue frem mot hva som kan skapes og formes. Allerede gjennom de grønne hekkene, den fine innkjørselen, og inn mot vindfanget og inngangspartiet kan du sanse de mulighetene for å skape et varmt og godt hjem som tross alt ligger her.
1. etasje:
Fra vindfanget/den skjermede inngangen kommer du inn i en liten entré. Herfra er det direkte adkomst til en romslig Hall som deler boligen i 2 med soveavdeling samt bad på den ene siden samt stue og kjøkken på motsatt side.
Kjøkkenet er av god størrelse og har god plass til spiseavdeling. Fra kjøkkenet er det direkte adgang til hall samt den kombinerte spisestuen og stuen – et stort rom med plass til ulike soner. Store vindusflater mot syd og vest ut mot hagen i stuedelen, samt vinduer mot øst i spisestuen bader rommet i lys. Begge panoramavinduene mot sør i stue byttet i 2020. Peisen skaper ekstra hygge og varme på kalde høst- og vinterkvelder. Her er det bare å slippe fantasien løs med tanke på hvilke muligheter som finnes for å skape ditt drømmehus.
Fra hallen er det adkomst til soveromsfløy hvor du finner 4 gode soverom samt et bad og separat wc. Baderom fra 1998. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av malt flate. Vegghengt servantskap med skuffer og dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, skap og overbelysning med stikkontakt på vegg over servant. Høyskap på vegg. Innmurt badekar. Badekararmatur tilkoblet hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig oppdriftsventilasjon. Synlige vannrør av typen glødde kobber rør. Synlige avløpsrør av plast. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes.
Kjeller:
Stort potensiale i kjelleretasjen med egen separat inngang fra utsiden. Fra entre i 1 etasje går trappen ned til kjelleren, i bunnen av trappen kommer du til en hall. Herfra er det direkte adkomst til en meget stor kjellerstue som kan fungere utmerket som en ungdomshule, lekerom, bibliotek, hjemmekino/TV, eller kanskje et musikkrom. Her er mulighetene mange! Videre i kjelleren finner du bad med badstue, et stort hobbyrom, kjølerom samt kontor.
Baderom fra 1986. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling av panel med taklamper. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil samt overbelysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv med forheng. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Frittstående toalett. Naturlig ventilasjon. Synlige vannrør av typen kobber. Synlige avløpsrør av plast. Det ble blant annet registrert bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis. Stedvis sprekker i gulvfliser. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet.
Med 108 kvm (BRA) er det snakk om et stort potensial. Her er det alle muligheter for å for å skape akkurat de rommene du trenger for å oppfylle ditt drømmehjem.
Kort oppsummert:
Villaen i Oberst Rodes vei 29 B lengter etter noen kreative sjeler med varme hjerter og flittige hender, som ser potensialet og er villig til å gi eiendommen nytt liv.
Alle hvitevarer som står i boligen følger salget. For ytterligere standard se selgers egenerklæring samt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på begge bad, kjellerstue, hobbyrom i kjeller, gang i kjeller og vaskerom. Ildsteder i stue/spisestue og 1 kjellerstue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.07.70, ferdigattest på garasje datert 15.12.69 og ferdigattest på innredning av kjeller datert 22.07.87. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Den ene kjellerstuen nærmest trappen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som hobbyrom. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen, men det er tinglyst følgende servitutter på eiendommens hovedbøl og som følger eiendommen:
Dagboknr. 6259, tinglyst 21.05.1964:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 11757, tinglyst 05.09.1967:
Erklæring vedrørende garasje. Servitutten anses for ikke å ha relevans for denne eiendommen.
Dagboknr. 235, tinglyst 06.01.1969:
Eier av gnr. 158, bnr. 247 - 154 og 259 gir eieren av gnr. 158, bnr. 713 rett til å føre spillvann og overvann fra og vannledning til sin eiendom, over førstnevntes grunn, samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene samme sted når dette er påkrevd. For forvoldt skade og ulempe i den anledning kan det kreves erstatning etter skjønn.
Dagboknr. 2331, tinglyst 10.02.1969:
Oberst Rodes vei er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal eiendommen være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. Gjerder skal settes opp etter områdets bestemmelser.
Dagboknr. 5703, tinglyst 15.04.1969:
Erklæring vedrørende garasje. Servitutten anses for ikke å ha relevans for denne eiendommen.
Dagboknr. 8105, tinglyst 28.05.1969:
Samme erklæring som nevnt ovenfor med dagboknr. 6259, tinglyst 21.05.1964.
I tillegg er det tinglyst 2 servitutter datert 1923, med dagboknr. 993150 og 993151. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Oberst Rodes vei 29B har en meget solrik og flott beliggenhet, godt tilbaketrukket og skjermet fra trafikk, i andre husrekke fra vei.
Fra eiendommen er det kun noen få minutters gange til et rikt servicetilbud på Lambertseter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek, Symra Kino og Sats. Ønsker man et bredere servicetilbud er de to andre lokale handelssentrene, Sæter og Holtet, heller ikke langt unna. Sæter har et godt utvalg av caféer , spisesteder og butikker, mens man på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Umiddelbar nærhet til buss i Oberst Rodes vei og få minutters gange til Lambertseter T-banestasjon. Gangavstand også til Kastellet trikksestasjon.
(se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet med bl.a. kort vei til lokal lysløype på Lambertseter og til Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
Nærhet også til Østmarka med flotte turmuligheter, samt flere badeplasser langs fjorden.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort vei til Nordstrand IF («Niffen») med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Bækkelaget sportsklub (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Nordstrand turn, dans, kor, speider m.m.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, Best Helse på Holtet og Evo på Sæter.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra Oberst Rodes vei. Oberst Rodes vei strekker seg fra Raschs vei ved Karlsrud, krysser Lambertseterveien og fortsetter videre mot Nordstrandveien. Oberst Rodes vei 29B ligger i strekket mellom Raschs vei og Lambertseterveien, godt tilbaketrukket og skjermet, i andre husrekke fra vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og kommunale barnehager i området.
Oberst Rodes vei 29B sogner til Kastellet skole (1.-10. klasse).
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 010 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert adkomstvei, plenarealer, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i frittstående garasje på ca. 19 kvm med leddport og på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Privat innkjørsel fra Oberst Rodes vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 23 061,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 11 095,- for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 3 299 348,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 11 877 652,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.788.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Aas og Anders Aas

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgave: kr 3.800,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0246/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22246

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 22:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.