Møkster

Møkster 146

Prisantydning

3 850 000 kr

Omkostninger: 97 472 krTotalpris: 3 947 472 kr
Byggeår
2007
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
182 m² / 201 m²
Tomteareal
998 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Velkommen til Møkster! Unik eiendom med fantastisk utsikt og nærhet til sjø | Ingen boplikt | Egnet for utleie | Solrikt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Unik og attraktiv enebolig med en fantastisk beliggenhet på Møkster. 

Flott og opparbeidet uteområde og terrasse med utsikt mot sjøen og gode solforhold store deler av dagen! 

- Ingen boplikt 

- Parkeringsplass like utenfor boligen

- Nydelig utsikt 

- Nærhet til sjø

- Gjennomgående god standard med lyse og fine overflater

- Egnet for utleie 

- Nydelig soloppgang over Folgefonna

- Mulighet for fast båtplass på Møkster

Eiendommen

Møkster 146, 5387 MØKSTER 
Gårdsnummer 23, bruksnummer 93, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4625,
Gårdsnummer 23, bruksnummer 94, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4625

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til på øya Møkster med gode sol- og utsiktsforhold. Her har man flott natur og et levende lokalsamfunn på ca. 45 fastbeboende og like mange hyttefolk. På sommerstid benyttes et pent opparbeidet strandområde ved sjøen til sammenkomster med øyas befolkning. Gangavstand fra huset til stranden på ca. 10 min og ca. 15 min til både butikk, kai og kafé. Storebø barneskole og Solli barnehage er kun en kort tur over fjorden til Storebø, og så få minutters gange. Gode rekreasjonsmuligheter i nærheten hvor man har enkel tilgang til utflukter og fiske. Det er også gjestebrygge og privat marina hvor man kan kjøpe båtplass. Samlingspunktet er kaien med kafé og pub på sommerstid, samt Møkster butikk som gjerne byr på en kopp kaffe i kaffekroken og en hyggelig prat. I tillegg til det man trenger av dagligvarer tilbyr butikken tjenester som post i butikk, pakkeutlevering, hjemkjøring av varer og medisinutsalg. Det selges også fiskeutstyr og blomster til høytider, vår og sommer. Hurtigbåten mellom Møkster og Bergen tar deg til Bergen sentrum på ca.1 time. Flere avganger daglig.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum går det hurtigbåt til Møkster. Alternativt kan man ta ferje fra Krokeide - Hufthamar og hurtigbåt fra Hufthamar - Møkster. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager
Makkhamn maritime barnehage (0-6 år)
Lyngtua barnehage (0-6 år)
Kolbeinsvik barnehage (1-6 år)

Skoler
Kolbeinsvik montessoriskole (1-7 kl.)
Storebø skule (1-7 kl.) 
Selbjørn skule (1-10 kl.)
Eidsbøen ungdomsskule (8-10 kl.)
Austevoll vidaregåande skule

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 220 kvm
Totalt bruksareal: 201 kvm
Totalt primærrom: 182 kvm

Primærrom u.etasje:
Entré, 4 soverom, 2 stuer, kjøkken og bad: 88 kvm

Primærrom 1. etasje:
Entré, gang, trapperom til underetasje, stue/kjøkken, 2 soverom, gang, bad, toalettrom og bod: 94 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.10.2019 utført av Frøyen Takst v/Thomas Frøyen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 998 kvm. Tomten er pent opparbeidet med prydbusker, plen og terrasse.

Parkering

Rikelig med plass på egen tomt til parkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong. Grunnmur av murt leca og fundamenter/ringmur av betong. Yttervegger oppført som isolert bindingsverk med trekledning i fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag. Pultak tekket med pvc belegg/folie.


Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: 

TG2:
Våtrom grunnet alder og noe svakt fall på gulv i underetasje.
Ingen fall til sluk på bad i 1.etg som leder evt lekkasjevann mot sluk. 
Stedvis "bom" i gulvfliser i underetasje.


Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.10.2007.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Standard

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Mads Didrik Wickmann og Erlend Stokmo har gleden av å presentere en unik og flott eiendom med usjenert beliggenhet like ved sjøen og nydelig utsikt. 

Velkommen til Møkster!

Eiendommen er omgitt av flotte og opparbeidede uteområder. Hele boligen har en gjennomgående god standard og praktisk planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning i overetasjen som gir en lys og romslig følelse. Store vindusflater i stuen gir godt med lysinnslipp, samt panorama utsikt over fjord og fjell. Stuen har utgang til balkong hvor morgenkaffen og utsikten kan nytes på de varme sommerdagene.

I overetasjen er det 2 soverom hvor hovedsoverommet er vendt mot sjøen med flott utsikt og har god plass til dobbeltseng. Sjarmerende mosaikkfliset baderom med varmekabler i gulv, opplegg til vaskemaskin og badekar med dusj. I hoveddelen er det også et ekstra toalett. 

Ned i underetasjen møtes man med en romslig og koselig tv-stue med god plass til sofagruppe. Her er det også innredet kjøkken med lyse flater og spiseplass like ved utgangen til terrasse. Underetasjen har eget sjarmerende baderom med varmekabler i gulv. På opprinnelige bygningstegninger er det 2 soverom i kjelleretasjen, men denne er i dag bygget om og det er til sammen 4 soverom på dette planet. Underetasjen har tidvis vært utleid. 

Oppvarming

Varmekabler i gulv i entré, bod, bad og toalett i overetasjen og vedovn i stue. Varmekabler i hele underetasjen med unntak av bod og et soverom. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

21.10.2019 - Dokumentnr: 1241977 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver:  Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


13.03.2006 - Dokumentnr: 3881 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:1244 Gnr:23 Bnr:17 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til LNF-område med spredt bebyggelse i henhold til kommuneplan PBL 2008.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR79.19193

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.202,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og grunnavgift.

Vann og avløp er levert fra Austevoll Vatn og Avløp og er på kr 8.219,- pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 636.690,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.292.084,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.947.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring til kr 11.000,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 88.000,- fastpris 
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Austevoll: kr 7.500,-
Fotopakke: kr 13.000,-
Avisannonse: kr 7.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Mads Didrik Wickmann
Eiendomsmeglerfullmektig

Mads Didrik Wickmann

Telefon
Mobil 99319551

Lurer du på noe

Mads svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.