Komplett salgsoppgave

Stabells veg 7B

3 050 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Stabells veg 7B - 3-roms i høy 1.etasje med romslig og solrik balkong vendt mot vest
Velkommen til Stabells veg 7B - 3-roms i høy 1.etasje med romslig og solrik balkong vendt mot vest
BYÅSEN
Romslig 3-romsleilighet beliggende i høy 1.etasje. Vestvendt balkong, vedovn, gode parkeringsmuligheter & 4 elbil-ladere

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  216 039 kr
 • Omkostninger
  8 776 kr
 • Totalpris
  3 274 815 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 954 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Stabells veg 7B og denne romslige 3-roms leiligheten på 73 kvm. Stabells veg ligger i et sentralt boligområde på Havstein, med en perfekt plassering med kort vei til både Bymarka og sentrum Verdt å merke seg:
 • Kjøkken fra 2004 med integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad fra 2004 med behagelig gulvvarme
 • Leiligheten har to store soverom på hhv. 13 og 9 kvm.
 • Flislagt entré med gulvvarme
 • Romslig vestvendt balkong med praktisk overbygg og grind til fellesareal
 • Det er etablert vedovn på stue for ekstra kos og varme i vinterhalvåret
 • Gode parkeringsmuligheter og det er etablert 4 stk. elbil-ladere
 • Kort vei til skoler, dagligvare, kollektivtransport og ikke minst Bymarka
 • Ingen forkjøpsrett! Den som får sitt bud akseptert får leiligheten

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stabells veg 7B, 7021 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 97, bruksnummer 420, ideell andel 1/1
Andelsnummer 14, Borettslaget Stabells veg 7 A/L, organisasjonsnummer 955 226 526

Innhold

Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 73 kvm
1.ETASJE:
BRA: 73 kvm
P-ROM: 73 kvm og inneholder: Entré/gang, bad, wc, kjøkken, stue og 2 stk. soverom.
I tillegg disponerer leiligheten 2 boder i kjeller oppmålt til ca. 4 kvm og 3 kvm og 1 bod på loft med skråtak (gulvflate målt til ca. 6 kvm.
Boeboere har også tilgang til:
- Felles snekkerrom
- Felles sykkelbod i oppgang A
- Vaskekjeller og tørkerom i oppgang A. 2 stk. vaskemaskiner og 1 stk. tørketrommel. Kr. 5,- pr. vask inkludert tørketrommel.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I følge takstmann og tilstandsrapport er boligbygg oppført i 1963. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Valmtak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i perioden 2013- 2022:
- Det ble foretatt utbedringer i 2013 på soverommene, stue og gang. Panel tak, smartpanel vegger, parkett gulv stue og soverom, samt lagt flis på gulv i gang.
- Nye panelovner på soverom og stue.
- Fasadestein bak vedovn i stue og flis under vedovn.
- Utskiftning av dører i hele leiligheten.
- Ny oppvaskmaskin i 2019.
- Rørfornyelse i hele borettslaget 2021.
- Nye taklamper soverom, gang og bad 2022.
- Dusjkabinett satt inn høst 2022.

Standard

56% har fått TG 0 og 1: I orden
39% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
5% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TGUI, TG2 og TG3.
Rapporten fra takstmann er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det at boligen er i god befatning, men noen forhold som kjøper må være oppmerksom på.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TGIU:
- Øvrige rom: Deler av overflatene i soverom var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
TG2:
- Helhetsvurdering (Bad): TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
- Overflater gulv (Kjøkken): Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale. Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak.
- Innredning (Kjøkken): Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Benkeplate har et par synlige riper/skader. Forholdet er av estetisk karakter.
- Overflater gulv (Toalettrom): Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.
- Innredning (Toalettrom): Kondenserer utvendig på sisterne på wc. Tiltak må påregnes.
- Overflater gulv (Øvrige rom): Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.
- Innerdører (Øvrige rom): Dørbladet på soverom kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
- Etasjeskiller 1. etasje: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
- Varmtvannsbereder (Tekniske anlegg, VVS anlegg): Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.
- Vannrør (Tekniske anlegg, VVS anlegg): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Balkonger, terrasser: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisk oppvarming og vedovn. Samt varmekabler i gulv på bad, toalettrom og entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1963.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger tillatelse fra Strinda Bygningsvesen å ta i bruk boligblokken datert 24.06.1961.
Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av bad datert 07.11.2011.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger tegninger av leiligheten i elektronisk arkiv mottatt fra kommunen. Dagens tegninger stemmer overens med opprinnelige plantegninger, med unntak av at terrassen er noe utvidet i senere tid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 301384, tinglyst 06.03.1962, type heftelse: Festekontrakt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen øvrige tinglyste servitutter på borettslagets eiendom.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Dette medfølger ikke handelen:
- Hyllesystem som står på soverommet som i dag benyttes som stue.
- Vegglamper på soverommene.
- Garderobeskap i gangen.
- Vitrineskap og taklamper i stue.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et familievennlig og sentralt boligområde – perfekt for alle. I nærområdet har du et av Trondheims beste kollektivtilbud, samt skoler på alle trinn og servicetilbud som dekker alle daglige behov. Fra området kan du søke rekreasjon i herlige Bymarka, eller nå sentrum og City Syd på få minutter via buss, trikk og bil. Området kan også by på et fritidstilbud for både barn og voksne.
Skoler og barnehager i nærområdet:
Byåsen barneskole ligger på Munkvoll. Byåsen har rundt 640 elever og rett ved barneskolen finner du Munkvoll barnehage. Andre barnehager i området er blant annet Gjørtlerveien barnehage og Sommerfuglen steinerbarnehage. Det er også kort vei til Byåsen Videregående skole på Hallset.
Idrettstilbud:
Området har et godt og variert idrettstilbud som favner bredt. I nærområdet finnes fotballbaner som Astorbanen og Havsteinbanen kun ett par steinkast unna, samt idrettsarenaer som Munkvollhallen og Åsveihallen. Sistnevnte er en av de nyeste i Trondheim kommune og ligger like ved Åsveien skole. Golfentusiaster kan slå seg løs på Havstein golfbane med par 3- bane og 9 hull. Det er også kort vei til Sommersætra og Trondheim Golfklubb som ligger i Bymarka.
Gagligvare og shopping:
Fra boligen kan du velge mellom flere dagligvarebutikker, blant annet Bunnpris Havstad (08-23), Rema 1000 Havstein, KIWI Ferstad og Coop Prix Rogheim. Det er Uno-x på Munkvoll som er selvbetjent og åpen hele døgnet og Circke K på Sverresborg (06-23). Med kort vei til Byåsen senter og Nye Sverresborg butikksenter har du nærhet til alt du trenger og mer til. Skulle du likevel ønske et enda bredere utvalg er det kun 10-15 min til både Trondheim sentrum og City Syd på Tiller.
Offentlig kommunikasjon:
Kollektivtilbudet i området er et av byens beste med hyppige avganger via buss og trikk. Trikken fra Munkvoll går hver 15. minutt frem til klokken 18:00 på hverdager og lørdager, samt hver halvtime på søndager. Bussen går stort sett hver 10. min. i Byåsveien.
Populære tur- og rekreasjonsområder:
Det er kort vei til moderne treningsstudio – 3T-Byåsen, og ikke minst Granåsen skisenter med hoppbakke og herlige skiløyper. Granåsen er også en av byens største konsertarenaer hvor verdenskjente artister opptrer. Det er også kort vei til Sverresborg Museum med konsertarena, Vertshuset Tavern, samt en rekke spennende utstillinger og samling av bygninger. Andre hyggelige spisesteder i nærområdet er Palermo på Munkvoll som tilbyr italienske gleder, Kompis på Munkvoll med restaurant og foodtruck, samt kinesiske Szechuan take-away og trivelige Go2 Bistro.
På fritiden innbyr Bymarka til gode naturopplevelser for store og små, sommer som vinter. Bymarka er Trondheims største utfartssted med et areal på 80 kvadratkilometer og kan by på en mengde aktiviteter i tillegg til ren rekreasjon. Marka er egnet for absolutt alle – mosjonister, syklister, skigåere og barnefamilier. Kyvannet er nærmeste vann hvor du kan ta deg et forfriskende bad. Det er også kort vei til populære Theisendammen med flott badeplass og like populært på vinterstid med isaktiviteter.

Adkomst

Det vil bli skiltet i regi av Eiendomsmegler Krogsveen ved avtale visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Munkvold.
Barnehager i nærheten:
- Sommerfuglen steinerbarnehage (1-6 år) 0,2 km
- Gjørtlervegen barnehage 350 m
- Munkvoll barnehage (0-5 år) 0,7 km
Skoler i nærheten:
- Byåsen skole (1-7 kl.) 0,8 km
- Nyborg oppvekstsenter (1-7 kl.) 1,3 km
- Åsveien skole (1-7 kl.) 1,7 km
- Selsbakk skole (8-10 kl.) 1,6 km
- Ugla skole (8-10 kl.) 1,8 km
- Byåsen videregående skole (1000 elever) 1,3 km
- Skansen videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles festet tomt på 4 265 kvm. Pent opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantinger og plenareal.

Regulering av feste

Bortfester er Eiendomssselskapet Gårdsnummer 1 AS og festekontrakten utløper i år 2060.

Parkering

Borettslaget disponerer 21 parkeringsplasser. Parkeringsplass følger ikke leiligheten. Styret fordeler ledige plasser etter ansiennitet.
Det opplyses at det er gode parkeringsmuligheter for beboerne. Det er også etablert 4. stk. elbil-ladere. 3 stk. gjesteparkeringsplass.
Det er også mulig å parkere i Stabells veg mellom 16:00-08:00

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r1202 datert 30.01.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.06.2005. Eiendommen også er berørt av reguleringsplan r0064 (boligformål) datert 09.01.1957.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 954,- pr. mnd. og inkluderer:
- Felleskostnader kr 2 782,-
- Lån kr 795,-
- TV/bredbånd kr 377,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til faktiske utgifter.
Selger opplyser at de har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15 000 kWh pr år. Kr. 7 500,- i strømforbruk og kr. 6 800,- i årlig nettleie.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og kostnaden for dette er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 832 896,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 998 427,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 662,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 216 039,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4.753.378,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: OBOS02-98207983365
Type: A
Restsaldo: kr 4 753 378,-
Restløpetid, 29 år og 2 md.
Terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,15%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Pantattest kr 172,-
I tillegg kommer innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3 274 815,- Av dette beløpet utgjør kr 216 039,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eva Margrethe Larssen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Stabells veg 7 A/L.
Borettslaget består av 24 andelsleiligheter.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
Alle beboere plikter å delta i dugnader etter styrets anvisning.
Det er anledning for beboerne til å holde hund, katt eller tilsvarende dyr i leiligheten etter godkjenning av styret. Katt i borettslaget må være innekatt. Det forutsettes at eieren til enhver tid sørger for at dyret ikke forvolder skade eller ulempe, eller sjenerer de øvrige beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år: Rørfornyelse høsten 2021. Bytte av pipehatter.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Ingen har valgt å benytte seg av forkjøpsretten.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0182/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22182

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 15:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.