Komplett salgsoppgave

Sisikveien 43

5 100 000 kr
109 m²
3 soverom
Velkommen til Sisikveien 43!
Velkommen til Sisikveien 43!
Kart
Del
Dominik Zych
Charlotte Lunde
Presenteres av
Dominik Zych og Charlotte Lunde
Bjørndal
Halvpart vertikaldelt tomannsbolig - Garasjeplass m/lader - Utsyn mot grøntområder - 3 uteplasser - 2 bad - Loft

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 100 000 kr
 • Omkostninger
  9 229 kr
 • Totalpris
  5 109 229 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1992
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  109 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 529 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sisikveien 43!
Dette er en vertikaldelt halvpart av tomannsbolig med flott intern beliggenhet, flere uteplasser med lite innsyn og utsyn mot fine grøntarealer. Boligen har en god planløsning med 3 soverom og bad i underetasjen, samt kjøkken, bad og stue i 1. etasje. Innredet loft med svært god plass til oppbevaring. Det er kort vei til buss, matbutikk, fantastiske turområder og et bredt utvalg av barnehager. Bjørndal skole ligger 3-4 minutter unna.
Verdt å få med seg:
- Romslig familiebolig over 2 plan + innredet lagringsloft (ikke omsøkt eller godkjent til varig opphold)
- Garasjeplass med lader til elbil
- Internett/tv inkl. (grunnpakke)
- 2 bad og 3 soverom
- Fine uteplasser både på fremsiden og baksiden av boligen
- Lave kjøpsomkostninger
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sisikveien 43, 1275 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 176, bruksnummer 487, ideell andel 1/1
Andelsnummer 43, Bjørntun Borettslag, organisasjonsnummer 856 117 162

Innhold

Totalt bruksareal: 112 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Bruksareal:
-1. etasje 56 kvm: Gang, bad, omkledningsrom, 3 soverom og bod.
1. etasje 56 kvm: Entré, gang, bad, stue og kjøkken.
Primærrom:
-1. etasje 53 kvm: Gang, bad, omkledningsrom og 3 soverom.
1. etasje 56 kvm: Entré, gang, bad, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
-1. etasje 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen én utvendig bod på ca. 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.03.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Boden nede benyttes som walk-in og dermed primærrom. Loftet er innredet. Endringer fra sekundærrom til primærrom er søknadspliktige, og det er ikke søkt Plan- og bygningsetaten i disse tilfellene. Det presiseres også at loftet ikke kan brukes til varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til dette. Stuen i 1. etasje er opprinnelig delt i to. Veggen som skilte stue 1 og stue 2 er tatt bort.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og betong. Fasader utført i liggende/stående trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør av tre. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Automatsikringer med kursfortegnelse. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Begge bad er fra byggeår og TG2 er satt på grunn av alder og slitasje.
- Eldre rør på kjøkken, TG2 grunnet alder. Det er også registrert riss/sprekk i gulvflis på kjøkkenet.
- TG2 på gulv grunnet preg av alder og slitasje, samt noe knirk og hakk/riss på ett av soverommene.
- Eldre anlegg for vannbåren varme, dog uten påviste skader/lekkasjer.
- Ikke fremlagt samsvarserklæring på eventuelt arbeid utført etter 1999.
- Eldre vinduer og balkongdør.
Se for øvrig info om resterende TG2 i rapporten. Ingen TG3.

Standard

Rekkehus over 3 plan med 3 soverom, bad, lagringsplass og 3 soverom i underetasjen. Stor stue, kjøkken og bad i inngangsetasjen samt innredet loft med svært god lagringsplass.
Underetasje:
Baderom fra byggeår, oppgradert med nye fliser rundt år 2002. Downlights i himlingen. Varmekabler i gulvet og innebygget badekar. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling og det er ikke funnet forhøyde verdier eller andre avvik. Gulvflatene i etasjen for øvrig er belagt med laminat. Utgang til markterrasse fra soverommet nærmest trappen.
1. etasje:
Baderom fra byggeår, oppgradert med nye fliser rundt år 2002. Downlights i himlingen. Opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett med to-greps armatur. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling og det er ikke funnet forhøyde verdier eller andre avvik. Kjøkkenløsning fra byggeår med benkeplate samt kjøkkenfronter oppgradert rundt 2010. Flislagt vegg mellom benkeplate og overskap. Komfyr medfølger. Gulvflatene er primært belagt med parkett. Vegger utført i panel, brystningspanel samt malt tapet. Downlights i gang og stue. Peis i stue med skorstein fra byggeår. Innvendig trapp i trekonstruksjon. Sikringsskap med automatsikringer.
Innredet loft:
Innredet loft med gulvflater belagt med heltre. Vegger og himlingsflater utført i malt panel. Downlights i gang og loftsstue. Videre adkomst til kneloft.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme, elektrisitet og vedfyring (peis).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.06.1992. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke omgjøring av bod til walk-in, riving av vegg mellom stue 1 og stue 2 samt innredning av loft. Innredning av rommene (walk-in og loft) til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler midlertidig dispensasjon fra bygningsloven vedr. bruksendring - barnehage fra 1994.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sisikveien 43 ligger fint til i et veletablert og barnevennlig boligområde på Bjørndal. Boligen har epletre, tuer og ripsbusker i hagen - skikkelig sommeridyll.
Det er kort vei til både kollektiv transport og E6. Nærmeste bussholdeplass er Meklenborg, 2 minutter unna. Her finner du 77-bussen mot Holmlia, nattbuss (70N) og lokalbussene 77X og 71A.
Coop Extra, apotek, legesenter mm ligger 5 minutter unna. Større Rema 1000 3 minutter unna med bil.
Fine turmuligheter like forbi Kunstgresset på Bjørndal mot Grønliåsen eller innover mot Østmarka. Like ved kunstgresset (2 minutter unna) finner du også den lokale akebakken, tennisbaner mm. Flere lekeplasser og sittegrupper på borettslagets tomt.
Du finner større kjøpesentre på Mortensrud (Mortensrud Torg og Senter Syd) og Lambertseter. Det er også et bredt utvalg av forretninger på Hauketo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehagene Preståsen Kanvas, Christiania barnehave og Taranrød ligger like ved, 3-5 minutter unna.
Sisikveien 43 sogner til Bjørndal barneskole.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 17 196 kvm som tilhører borettslaget.    

Parkering

Garasjeplass nr. 43 med lader til elbil medfølger.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 29288 datert 14.03.2023 med tilhørende reguleringsbestemmelser/vedtak datert 05.07.1988. Det er ingen plan- eller byggesaker per 14.03.2023 som har innvirkning på denne eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 529,- pr. mnd. og inkluderer: Tv/internett, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forsikringer mm.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig, de ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3 000 kWh. pr. år. Selger opplyser også om en gjennomsnittlig kostnad for varmtvann og vannbåren varme på ca. kr. 1 500 pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv/internett og dette er inkludert i månedlige fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Postkasseskilt må bestilles via styret til kr. 150,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 330 046,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 788 164,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Eiendommen har ikke fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7 769,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 109 229,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6 850,- for andelsboliger. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Maria Nykaza

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Bjørntun Borettslag. Borettslaget består av 47 andelsleiligheter.
Forretningsfører er Obos.
Dugnad må påregnes. Borettslaget har avtale om vaktmestertjenester med Løvmyr drift og vedlikehold AS.
Dyrehold er tillatt mot at beboer undertegner "erklæring om dyrehold" og forplikter seg til å følge borettslagets husordensregler på dette området.
Den enkelte kan fritt modernisere leiligheten i form av maling, tapetsering, flislegging etc. Dersom en beboer vil rive eller flytte vegger, eller foreta andre omfattende endringer, må samtykke fra styret innhentes først.
Ved rehabilitering av bad må teknisk forskrift følges.
Ombygginger eller andre forandringer må ikke påføre borettslaget økte utgifter i form av forsikring, vedlikehold etc.
Loftene kan ikke brukes til soverom, før boligen har fått søknad om bruksendring til soverom godkjent av Plan- og Bygningsetaten. Eventuell godkjenning skal oversendes styret for registrering.
Ved utvendig beising skal kun godkjente farger benyttes.
Foretatt påkostninger de senere år: 
2021: Oppgradert lekeplass
2020: Skiftet alle dekodere for TV/internett
2019: Bygget infrastruktur til ladestasjoner
2017: Nye brannslokningsapparater til alle boenheter
2012: Beising + skifte av kledning.
2005: Beising av hus og garasjer
Ytterligere mindre arbeider er gjennomført fortløpende i perioden 1992 - 2023.
Planlagte påkostninger: 
Ingen opplysninger om planlagte påkostninger fra siste generalforsamling. Det må likevel påregnes en runde med utvendig maling/beising ettersom dette har blitt utført ca. hvert 10 år, sist i 2012.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten avklares normalt ca. 5 virkedager etter salg.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0023/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.2323

Dato

Sist oppdatert: 13. november 2023 kl. 07:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.