Komplett salgsoppgave

Freserveien 23

4 035 000 kr
64 m²
2 soverom
Velkommen til Freserveien 23 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Velkommen til Freserveien 23 - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo
Kart
Del
Kværnerbyen
Attraktiv og gjennomgående 3-roms leilighet i 5 etg |P-plass - Vestvendt balkong - Bygg fra 2017 - IN-ordning - Lave omk

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 035 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 966 000 kr
 • Omkostninger
  8 729 kr
 • Totalpris
  6 009 729 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  64 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  12 754 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt for visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Freserveien 23!
Meget attraktiv og tiltalende 3-roms andelsleilighet beliggende i 5 etasje. Leiligheten byr på gjennomgående og funksjonell planløsning samt god standard. Det er gjort tilvalg som skyvedørsgarderobe, plissegardiner, påkostede hvitevarer og inventar. Leiligheten har en stor vestvendt balkong på ca 10 kvm med gode solforhold og luftebalkong på soverom. Medfølgende garasjeplass i kjeller klargjort for installering av ladeboks.
Flott leilighet med lite vedlikeholdsbehov i hyggelige og moderne omgivelser i Kværnerbyen!
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, 2 soverom, bad og entré. En bod på 8 kvm.
Høydepunkter:
- Gjennomgående
- P-plass
- To balkonger
- A-konto varme, varmtvann og bredbånd ink
- IN-ordning
- Skyvedørsgarderober
- Påkostede tilvalg/løsninger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Freserveien 23, 0195 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 228, ideell andel 1/1
Andelsnummer 23, KVÆRNERLIA BORETTSLAG, organisasjonsnummer 918 391 479

Innhold

Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 64 kvm
Primærrom inneholder: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.11.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Byggemåte: Boligblokk over ti etasjer med to underetasjer. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av betong. Tilnærmet flat takkkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med fasadeplater og teglstein.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2, og gjøres spesielt oppmerksom på:
- TG2 på gulv på bad grunnet manglende flisfug enkelte steder.
- TG2 på ventilator på kjøkken fordi den ikke fungerer optimalt.
- TG2 på overflater vegger pga skade på vegg ved balkongdør på hovedsoverom.
TGUI - Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I følge opplysninger fra borettslaget har det vært to tilfeller hvor beboer har meldt om skjegg- eller sølvkre. Som respons har borettslaget lagt ut limfeller. Nåværende eier har ikke selv observert skjegg- eller sølvkre i sin bolig. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Entré | Velkommen inn!
Leiligheten byr på en lys og innbydende entré med downlights i himling med dimmer. Entréen har plassbygd skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen med god oppbevaringsplass.
Stue | Åpen løsning
Stor romslig stue med generøs takhøyde på hele 2,80 m og store vindusflater. Dette bidrar til et lyst, luftig og ikke minst romslig oppholdsrom. Her er det god plass til å innrede slik du ønsker med sofaseksjon, spisestuebord, mediemøblement og interiør. Boligen har en sosial og åpen stue- kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til boligens største balkong. På vinduene i stuen er det installert plissegardiner duette på vinduer og balkongdør.
Kjøkken | Påkostede tilvalg
Delikat og moderne kjøkken fra kvalitetsleverandøren Aubo. Kjøkkeninnredning bestående av glatte fronter i hvit utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og utslagskum. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Belysning under overskap. Kjøkkenet er påkostet med blant annet kjøkkenhette fra Swegon og kran med uttrekk fra Grohe. Kjøkkenet byr på rikelig av oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging. Integrerte hvitevarer slik som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin samt frittstående kjøl/fryseskap medfølger boligen. Alle integrerte hvitevarene er fra Whirlpool og kjøl/fryseskap er fra Siemens, alle hvitevarene er nye fra 2017. Komfyrvakt og lekkasjestopper er montert.
Hovedsoverom | Luftebalkong
Stort romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på hver side. Soverommet har en østvendt luftebalkong på cirka 1 kvm med morgensol. Påkostet skyvedørsgarderobe fra Garderobemannen. Skyvedører fra gulv til tak med speil, meget god lagringsplass og smarte innredningsløsninger. Generøs takhøyde på ca 2,80 meter.
Soverom 2 | Barnerom, gjesterom og kontor
Soverommet kommer med garderobeskap og har god plass til en stor seng. Rommet passer utmerket som for eksempel et barnerom, gjesterom, kontor eller hobbyrom. Alt ettersom hva man skulle ha behov for. Generøs takhøyde på 2,80 meter.
Bad | Nytt fra byggeår
Delikat baderom fra byggeår med fliser på gulv og vegger samt downlights i himling med dimmer. Baderomsinnredning bestående av servantskap med glatte fronter i hvit utførelse. Servant i porselen med ett-greps armatur. Vegghengt speil og skap over servant. nedsenket dusjhjørne med to-gpres dusjarmatur og innfellbare dører i glass. Vegghengt toalett med innbygget sisterne fra Gustavberg. Praktisk innredning med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel under benk. Baderommet har påkostede tilvalg som regndusj og kran fra Grohe samt toalett med soft close. Varmekabler i gulvet.
Balkong | Vestvendt med kveldssol
Fra stuen er det utgang til boligens største balkong på cirka 10 kvadratmeter. Balkongen er vestvendt og byr på gode solforhold fra sen ettermiddag til kveld. Dette med utgangspunkt i tidsperiode når solen er på sitt høyeste. Balkongen har komfortabelt og slitesterkt uteteppe fra Garda som er laget etter mål. Her er det god plass til utemøblement, grill og beplantning.
Bod | Ekstra oppbevaring
Det medfølger en kjellerbod på 8 kvadratmeter.
Annet:
- Callinganlegg.
- Takhøyder: Entré 2,40 m, bad 2,43 m og øvrige rom 2,80 m.
- Glatt entrédør i brannklasse B30/lydklasse 35dB fra byggeår.
- Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra byggeår.
- Skyvedørsgarderobe ved entré og hovedsoverom.
Overflater gulv: Parkett og fliser på bad.
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger boligen. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren radiatorer tilknyttet fjernvarme. Ákonto oppvarming og varmtvann.
A-konto vil si at det gjøres en årlig avregning av faktisk forbruk varme og varmtvann opp mot hva som er er budsjettert.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.09.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 670997, tinglyst 22.06.2017, type heftelse: Felles pantedok for bor.innsk
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet utbyggingsavtale, rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr 0862 og 0629 i bygg, bestemmelse om parkering, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om drift og vedlikehold av fjernvarmeanlegg, belysning og stikkledninger, Erklæring/avtale, offentilgheten skal ha tilgang til grøntdrag på eiendommene og bruksrett til utendørs amfi.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kværnerbyen er et helt nytt og populært boområde med alt man trenger i umiddelbar nærhet. Bydelen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum.
Med sin nærhet til Bjørvika ligger bydelen i et meget spennende område. Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge siden 1652. Flere kulturinstitusjoner har planer om å etablere seg her, Deichmanske bibliotek og Operaen er som kjent allerede på plass. Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, blomsterbutikk, restaurant, bakeri med servering (her arrangeres det bl.a. quiz), treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk. Området er fremdeles under oppbygging og flere butikker er på vei til å etablere seg. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna sommerstid, vinterstid er det skøyteis og under St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.
Obos er flinke til å avholde kulturarrangement hele året: Vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), utekino på sommeren, julekonsert og Kværnerbylekene (skirenn for barn).
Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på 5 minutter. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger
Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5852 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med bilfrie gangstier, sittegrupper og grøntarealer og lekeplass.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i flåtesystem i lukket garasjeanlegg tilknyttet borettslaget. Plass nummer 220. Det er tilrettelagt for montering av ladeboks for elbil i garasjeanlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til forretning/bolig i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 08.11.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005.
Byggesaker/reguleringssaker i nærheten:
Saksnummer: 200705311 - Saken gjelder: Enebakkveien 69 og ønske om å bygge boliger. Status: planforslag
Saksnnummer: 202212750 - Kapasitetsøkende jernbanetiltak.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 12 754,- pr. mnd. og inkluderer: Bredbånd/tv, A-konto fyring, A-konto varmtvann, trappevask, drift, vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, styrehonorar, revisjon og renter og avdrag m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Garasje kr 400,-
Felleskostnader kr 3 644,-
Akonto oppvarming kr 558,-
Kapitalkostnader OBBK01 kr 8 152-
(Gjeldende fra 01.01.2023)
Borettslagets lån har flytende rente. Kapitalkostnadene kan øke som følge av økt rente på lånet.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 1 966 000,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 8 152,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 800,- pr. år. / 1200 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Dette er inkludert i månedlige felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 346 551,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 847 584,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 796,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 1 966 000,- pr. 31.10.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 245 333 880,- pr. 31.10.2022 og lånevilkårene er:
Lån: OBBK01-98207596795
Saldo: 245 333 880,-
Andel av saldo: 1 965 430,-
Rente pr 305.01.2023: 3,50%
Type rente: Flytende
Restløpetid: 34 år og 9 måneder
Avdragsfrihet: Nei
IN-ordning: Ja
Borettslagets lån har flytende rente. Kapitalkostnadene kan øke som følge av økt rente på lånet.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 1 966 000,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 8 152,-. Nedbetaling er mulig to ganger i året, pr 30.03 og 30.09. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Gebyr for avklaring forkjøpsrett kr 7.769,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6 009 729,- Av dette beløpet utgjør kr 1 966 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier, dette gjelder kun dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget fra før av.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beate Torsvik

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet KVÆRNERLIA BORETTSLAG. Borettslaget består av 130 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS og revisor er PricewaterhouseCoopers.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
Planlagte påkostninger:
Generell drift og vedlikehold.
Reklamasjoner mot utbygger:
Styret har de siste årene tatt opp en del reklamasjonssaker med OBOS. To saker er de ikke helt i mål med enda.
- Tegn på vanninnsig i U1 og U2 i nr 25 og 21. Dette ser nå ut til å være korrigert.
- Innglassing av balkongene. Her har OBOS/AF slitt med flere faktorer. Først Covid og så leverandører som ikke lenger eksisterer. Styret forventes at dette bringes i orden i løpet av våren.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Meldefrist for interessenter med forkjøpsrett er 16.11.2022.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0104/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.22104

Dato

Sist oppdatert: 10. januar 2023 kl. 12:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt for visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.