Komplett salgsoppgave

Gamle Trondheimsveg 46

8 550 000 kr
247 m²
4 soverom
Krogsveen v/ Trude Stensby presenter Gamle Trondheimsveg 46. En meget flott eiendom som bærer preg av mange gode løsninger, utleiedel og byr på fine uteplasser
Krogsveen v/ Trude Stensby presenter Gamle Trondheimsveg 46. En meget flott eiendom som bærer preg av mange gode løsninger, utleiedel og byr på fine uteplasser
Kart
Del
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Jessheim
Attraktiv og innholdsrik enebolig med godkjent utleieleilighet på Langelandsfjellet| Dobbelgarasje | Tomt ca. 930 kvm |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 550 000 kr
 • Omkostninger
  214 920 kr
 • Totalpris
  8 764 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1996
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  247 m²
 • Bruksareal
  273 m²
 • Tomteareal
  930,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gamle Trondheimsveg 46 er en attraktiv og innbydende enebolig beliggende i et barnevennlig og sentrumsnært boområde på Jessheim. Boligen går over to plan med en familievennlig planløsning og har en separat godkjent utleieleilighet. Pent opparbeidet tomt på ca. 930 kvm med asfaltert og steinbelagt gårdsplass, plenarealer og vinterhage på ca. 23 kvm. Parkering i dobbelgarasje og på gårdsplass.
Boligens 1. etasje rommer entré, tiltalende stue, pent kjøkken med delvis integrerte hvitevarer, bad/vaskerom og toalett-rom. I 2. etasje finner man flislagt bad med badstue, 3 soverom og et kontor. I tillegg har etasjen to flotte loftstuer som byr på ekstra spillrom for familien. Godkjent utleiedel består av entré, stue, kjøkken, bad og et pent soverom, samt egen terrasse. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamle Trondheimsveg 46, 2053 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 131, bruksnummer 65

Innhold

Totalt bruksareal: 273 kvm
Totalt primærrom: 247 kvm
Bruksareal:
Enebolig 273 kvm
Primærrom:
1. etasje 142 kvm: Entré, stue, kjøkken, gang, baderom og toalett-rom samt utleieleilighet med entré, stue, kjøkken, bad og soverom
2. etasje 105 kvm: 2 loftstuer, kontor, 3 soverom og bad
Sekundærrom:
1. etasje 26 kvm: Innglasset vinterhage og bod hybel
Bruksareal:
Dobbelgarasje ca. 47 kvm.
Bakenforliggende vedskjul på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2022 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende trekledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med takstein.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad 1 har fått TG2 for vannrør, overflater vegger- og gulv, membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold og avløpsrør (inkl. sluk). Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Vegger: Baderomsplater har synlige sprekker i skjøter. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes. Tettesjikt: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Fallforhold: Høydeforskjellen fra topp sluk til topp overflater ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 14 mm fra overflate gulv ved dør/terskel til topp gulv ved sluk. Avløpsrør (ink. sluk): Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes.
- Bad 2 har fått TG2 for vannrør, innredning, overflater vegger-, himling og gulv, membran, tettesjikt og overgang til sluk samt avløpsrør (inkl. sluk). Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes. Innredning: Stedvis fuktsvelling underkant av skapfronter på innredningen. Vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert utenfor dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres. Himling: Stedvis synlige plateskjøter. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fornying av gulvoverflate bør påregnes. Tettesjikt: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Avløpsrør: Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes.
- Vann- og avløpsrør på kjøkken. TG grunnet alder.
- Toalett-rom har fått TG 2 på vann- og avløpsrør, overflater gulv og vegger. Vegger: Stedvis tapetslipp i hjørner. Gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Vann- og avløpsrør grunnet alder.
- Overflater gulv og innerdører i øvrige rom. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Enkelte innerdører er buet/har slått seg.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det foreligger ikke samsvarserklæring på hele anlegget eller el-kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år.
- Dører og vinduer. TG grunnet alder på vinduer. Ytterdør pga alder og behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
- Yttertak. Tekking. Taket er fornyet i 2019 med skifte av ødelagt takstein og impregnering, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen undertak, lekter og yttertekking har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Grunnmur. Det registreres riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Drenering. TG grunnet alder og for å belyse risiko.
- Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger). Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.
TG 2 gitt for uleiligheten:
- Overflater gulv i øvrige rom. Pga slitasje.
- Bad har fått TG 2 på vannrør, slukets tilkomstmulighet for rengjøring, innredning, overflater vegger- og gulv, membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold og avløpsrør. Vannrør: Alder på deler av det tekniske anlegget (vannrør) vurderes å være passert med mer en 50% av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden. Tilkomst til sluk: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende. Innredning: Enkelte skader på innredning. Vegger: Baderomsplater har synlige sprekker i skjøter. Gulv: Gulvoverflatens materiale er slitt/alderspreget. Gulvoverflate bør fornyes. Tettesjikt: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes. Fallforhold: Høydeforskjellen fra topp sluk til topp overflater ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til mm fra overflate gulv ved dør/terskel til topp gulv ved sluk. Avløpsrør: Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk og avløpsrør bør fornyes.
- Kjøkken har fått TG 2 på vann- og avløpsrør, overflater gulv og innredning. Vann- og avløpsrør pga alder. Innredning bærer preg av alder/slitasje. Gulvet bærer preg av slitasje.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, både av faglært og ufaglært. Oppgradering generelt 2010 Byttet 2 stk varmtvannsbereder i 2021. Firmanavn: Forberg.
- Noe råte på et par panelbord ved nedløp som ble fjernet.
- Rens, bytte av takstein og impregnering av hele taket 2019. Firmanavn: Takfornying AS.

Standard

Gamle Trondheimsveg 46 er en attraktiv og innbydende enebolig beliggende i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Jessheim. Boligen går over to plan med en familievennlig planløsning og har en separat godkjent utleieleilighet. Eiendommen er pent opparbeidet med asfaltert og steinbelagt gårdsplass, plenarealer og diverse beplantinger. God boltreplass for familien!
Entré
Innbydende eiendom med asfaltert gårdsplass mot dobbelgarasjen og videre steinbelagt gårdsplass som fører inn til boligen. Begge boenhetene har adkomst fra samme side, samtidig som de oppleves separat. I tilknytning til inngangspartiet er det en terrasse på ca. 18 kvm med delvis overbygg og plass for diverse utepynt og sittebenk.
Innenfor inngangsdøren venter en romslig entré med flislagte gulv med varme som byr på en lun velkomst. Det er god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Det er i tillegg en romslig skyvedørsgarderobe. Entreen har lysemalte vegger og god plass for avlastningsbenk.
Kjøkken
Pent kjøkken med innredning i profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Det er delvis integrerte hvitevarer bestående av induksjon koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. God plass på kjøkkenet for spisegruppe. Det er flislagte gulv, panelte vegger og downlights i himling.
Fra kjøkken/spisestue er det utgang til innglasset vinterhage på ca. 23 kvm som blir en naturlig forlengelse av boligen på sommertid. For kalde dager kan man ta i bruk en stemningsfull peisovn som byr på varme og ekstra stemning.
Stue/loftstuer
Tiltalende stue med plass for flere sittesoner og øvrig møblement. Stuen har flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Stuen har lysemalte vegger som gjør det enkelt å innrede etter egen smak. I boligens 2. etasje er det to romslig stuer, - begge byr på godt med spillrom for familien. Perfekt for de med eldre barn som ønsker litt albuerom.
Bad/toalett-rom
Boligen har to fine bad, ett i hver etasje, samt et praktisk toalett-rom. Badet i 1. etasje funker i dag som et kombinert bad og vaskerom. Rommet har flislagte gulv med varme og baderomsplater på vegger. Her er det dusjkabinett med skyvedør og integrert armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Innredning med slette skap- og skuffefronter og benkeplate med nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Det er opplegg for vaskemaskin. Boligens Oso varmtvannsbereder fra 2020 er på 194 liter og plassert her. Avtrekksventil i himling.
I samme etasje finner man et praktisk toalett-rom med flislagte gulv og malte overflater på veggene. Rommet har gulvstående toalett og innredning med profilerte skapfronter og servant med to-greps armatur. Avtrekksventil i himling.
Det andre badet ligger i 2. etasje og har adkomst til flott badstue. Badet har flislagte gulv og vegger samt varmekabler i gulv. Badet er innredet med frittstående toalett, dusjhjørne med skyvedør og ettgreps armatur med hånddusj og et kjærkomment boblebad med integrert armatur med hånddusj og tappekran. Innredning med dobbel servant med ettgreps armaturer. Vegghengt speil med overbelysning og stikkontakt. Rommet har avtrekksventil i himling.
Soverom
Boligen har tre lyse og fine soverom, alle plassert i 2. etasje. I tillegg et praktisk kontor for de som ønsker litt hjemmekontor.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett og fliser i entré.
Vegger: Panel og malte overflater.
Himlinger: Panel, platekledning og malte overflater.
UTLEIELEILIGHET
Utleieleiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og soverom. I tillegg en innvendig bod. Soverommet er i god størrelse med plass for seng og garderobeløsning.
Kjøkkenet har innredning i profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Hvitevarer består av oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap med fryser.
Badet er fra byggeår og har gulvbelegg med gulvvarme samt baderomsplater på vegger. Badet er innredet med gulvstående toalett og dusjkabinett med ettgreps armatur og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil på vegg. Leilighetens Oso varmtvannsbereder er fra 2020 på 194 liter og plassert på bad.
Fra stuen er det utgang til koselig terrasse på ca. 14 kvm med plass for sittegruppe.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring kombinert med vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 06.11.1996.
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider må utføres før ferdigattest utstedes:
Bygning:
1. Vindu over 1 etasje skal ha barnesikring, jfr. BF's kap. 43:23.
2. Det må dokumenteres at skilleveggen mellom leilighetene holder Byggeforskriftenes krav til lydskille, jfr. BF's kap. 52:31.
Rørleggerarbeider:
3. Det må innsendes tinglyst erklæring om rett til tilknytting til felles private ledninger, samt felles drift- og vedlikehold av disse.
4. Avløpsledning i bi-leilighet må ha sekundær lufting.
Kontroll av pipe og ildsted:
5. Ildsted og pipe må kontrolleres og godkjennes av feiermesteren, før det tas i bruk. Etter pålegg er det anlagt takstige og ståplate.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Dagens planløsning samsvarer med godkjente byggetegninger datert 21.01.1995. Det er tatt ned vegg mellom kjøkken og stue, slik at det at en del av stuen er innlemmet i kjøkkenet.
Den midlertidige brukstillatelsen omfatter ikke garasjen, men denne er byggemeldt kommunen i 1996.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 12854-1/10, tinglyst 23.11.1988, type heftelse: Bestemmelse om veg. Eiendommen gnr. 131, bnr. 21 er gitt vegrett over denne eiendommen til 4 meter bred vei fram til Gamle Trondheimsveg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gamle Trondheimsveg 46 ligger i et barnevennlig, rolig og sentrumsnært boområde på Jessheim. Her bor man tilbaketrukket til, samtidig som det er kort vei til sentrum.
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere.
Langelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper. Kart over turområdet finner man på oppslagstavla ved Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane og ved inngangen til skogen fra Fladbyseter. For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet - en oase i byen vår! Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommmer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skiannlegg og mange gode fiskevann!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 930,7 kvm. Pent opparbeidet tomt med steinbelagt gårdsplass, plenarealer og diverse beplantinger.

Parkering

Parkering i frittstående dobbelgarasje med elektrisk port (byttet i 2020) og flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
Egen biloppstillingsplass til utleiedelen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan vedtatt 23.03.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Avsatt i kommunedelplan for Jessheim sørøst vedtatt 15.06.2015 til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 918,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8 500,-.
Selger har privat brøyting og har i 2021-2022 betalt ca. kr. 1.200,-. Det betales pr. tur.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av Internett og kabel-tv. Avgiften er på hhv. kr. 1 200,- og 600,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 854 946,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 677 805,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.764.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole-Johan Garli og Ann-Torill Garli

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0168/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22168

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 13:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.