Komplett salgsoppgave

Ekebergveien

2 200 000 kr
800 m² (eiet)
Oversiktsbilde
Oversiktsbilde
Kart
Del
Thor Gunnar Stavsholt
Presenteres av
Thor Gunnar Stavsholt
Vinterbro/Kjærnes
Boligtomt i etablert boligfelt nærme sjøen. Gode solforhold samt utsikt. Her kan du bygge drømmeboligen.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 200 000 kr
 • Omkostninger
  56 170 kr
 • Totalpris
  2 256 170 kr
 • Tomteareal
  800 m² (eiet)
 • Type
  Tomt - bolig
 • Eierform
  Eiet

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd. Hvis du ønsker visning av tomten med selger, eller megler, ta kontakt med megler for avtale.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Kjærnes er kjent for å være et godt sted å bo med hyggelige naboer og godt samhold.
- Tomten har god beliggenhet på en høyde. Her vil du få god utsikt og gode solforhold.
- Offentlig vann og avløp ligger like nedenfor tomten.
- Enkelt å etablere adkomst. Adkomst vil være fra Ekebergveien.
- Her bor du landlig med kort avstand til sjøen samtidig som det er sentralt. Du har gangavstand til strand, fiskemuligheter, marina samt fantastiske turmuligheter. Det er gangavstand til buss som går til Oslo sentrum. Det er bare en kort kjøretur til Alti kjøpesenter, E6 og E18. Du kan handle matvarer ved nærbutikken Joker.
- Det er gangavstand til Løvstad naturbarnehage. Eiendommen sokner til Nordby barneskole og Nordbytun ungdomsskole.
- Sjelden sjanse til å bygge drømmehuset ditt:-)

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ekebergveien, 1407 VINTERBRO
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 110, bruksnummer 67, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst 21.10.1991 - Dokumentnr: 13636 - Erklæring/avtale. Vedlikeholdsplikt av veg. Har fulgt med under fradelingen av tomten. Gjelder veirett for gnr. 110, bnr 50, 51 og 52 over gnr. 111, bnr 2 og 3. Har ingen betydning for denne eiendommen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget fin beliggenhet i etablert boligområde nærme sjøen. Tomten ligger på en høyde og vil få flott utsikt og gode solforhold. Her er det gangavstand til sjøen med bading, fisking og båtliv. Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er kort avstand til Vinterbro senter/Alti kjøpesenter. Du kan også handle mat på nærbutikken Coop extra på Nesset. Det er kort avstand til E6 og E18 slik at det er lett å komme seg til Oslo. Det er også gangavstand til buss med god forbindelse til Oslo hvis man vil bruke offentlig transport. Det er gangavstand til Løvstad naturbarnehage. Det er også andre barnehager innenfor kort avstand. Eiendommen sokner til Norby barneskole og Nordbytun ungdomsskole. Det er videregående skole i Ski og Ås.

Adkomst

Ta inn Kjærnesveien fra Nessetveien. Følg Kjærnesveien til du får Ekebergveien på høyre side. Når veien deler seg er tomten på venstre side.

Barnehager, skoler og fritid

Det er gangavstand til Løvstad naturbarnehage. Det er også andre barnehager innenfor kort avstand. Eiendommen sokner til Norby barneskole og Nordbytun ungdomsskole. Det er videregående skole i Ski og Ås.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 800,4 kvm. Tomten består av fjell og vegetasjon i dag.

Vei, vann og avløp

Det er privat adkomst. Adkomst vil være fra Ekebergveien.
Det er offentlig vann og avløp som man må koble seg til via private stikkledninger.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen 2022-2034 avsatt til boligformål.
Det er tillatt med en enebolig, eller en enebolig med sekundærleilighet på inntil 70 m2.
Gesims: Inntil 8 meter. Møne: Inntil 9 meter BYA Inntil 25 %.
Gesims: Inntil 4 meter. Møne: Inntil 6 meter BYA Inntil 30 %.
Se nærmere bestemmelser i kommuneplanen. Punkt 18 og 19 er vedlagt i salgsoppgaven. Hele kommuneplanen kan lastes ned på Ås kommunes nettsider, eller ta kontakt med megler for å få den tilsendt.

Økonomi

Kommunale utgifter

Det er ingen kommunale avgifter per i dag.
Tilkoblingsavgifter følger høy sats:
Vann: Kr 380,-*kvadratmeter bruksareal på boligen.
Avløp: Kr 350,-*kvadratmeter bruksareal på boligen.
Strøm: Det vil være tilkobling via strømselskapet Elvia. Pris vil fastsettes etter søknad fra elektroinstallatør. Ved spørsmål om tilkobling av strøm kan teknisk avdeling i Elvia kontaktes på 21495068.
Tv/Internett: Det er mulighet for tilkobling til Viken fiber. Pris for tilkobling inn til huset er ca kr 10.000,- Deretter månedsabonnement. Pris for grunnpakke med tv og internett er per i dag kr 1.159,- pr. måned.
Siden det er privat vei må man kjøpe seg inn i veilaget. Innmeldingsavgift er for tiden kr 10.000,- Deretter er det kr 1.000,- i årlig avgift som går til diverse vedlikehold. Det betales for strøing for hver gang det behøves. Brøyting er gjennom Kjærnes vel. Ifølge vellet er anslått kostnad kr 550,- per år, men vil kunne variere etter behov.
Når huset er ferdig bygget vil det være følgende avgifter per 2023:
Vann:
Fast abonnementspris kr 1.700,- per år.
Pris per m3 i forbruk: kr 26,96,-
Avløp:
Fast abonnementspris kr 1.125,- per år.
Pris per m3 i forbruk: kr 22,-
Renovasjonsgebyr 240 liters beholder kr 4.066,-
Feie og tilsynsgebyr kr 1.100,-
Eiendomsskatt:
Bunnfradraget er satt til 1 million kroner, og skattesatsen er 2 promille for bolig- og fritidseiendommer i 2023. Takstgrunnlaget er normalt boligverdien fra skatteetaten. Eventuelt kan kommunen befare og taksere eiendommen.
Merk at prisene ovenfor er for 2023. Kjøper må påregne at det vil kunne bli endringer i avgiftene fra år til år.

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.256.170,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Westby

Konsesjon

Eiendommen er en ubebygd tomt. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. Erklæringen må godkjennes av kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, eventuell tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler, entreprenør eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45.000,- av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0183/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.22183

Dato

Sist oppdatert: 31. august 2023 kl. 07:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Tomten kan besiktiges på egenhånd. Hvis du ønsker visning av tomten med selger, eller megler, ta kontakt med megler for avtale.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.