Komplett salgsoppgave

Tærud Terrasse 10

4 450 000 kr
137 m²
4 soverom
Velkommen til Tærud Terrasse 10! Enderekkehus med en idyllisk beliggenhet i Tæruddalen!
Velkommen til Tærud Terrasse 10! Enderekkehus med en idyllisk beliggenhet i Tæruddalen!
Kart
Kari Killi
Presenteres av
Kari Killi
Stort enderekkehus med loftsstue og 2 bad | Garasje | Direkte nærhet til marka m/skiløyper og badevann

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  261 544 kr
 • Omkostninger
  9 254 kr
 • Totalpris
  4 720 798 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  137 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 645 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tærud Terrasse 10!
Enderekkehus med en idyllisk beliggenhet i Tæruddalen. Området byr på fantastiske turmuligheter sommer som vinter, samt flere aktivitetstilbud i direkte nærhet. Gangavstand til barnehage og skoler samt kollektivtransport. Kort vei til Skedsmosenter og kun 10 min. til Lillestrøm by og 20 min. til Oslo.
Kort fortalt:
- Enderekkehus med en flott beliggenhet i Tæruddalen
- Familievennlig planløsning over 3. etasjer
- Stor og luftig stue med rikelig av naturlig lys
- Peis montert i stue
- Kjøkken i Italiensk stil med rikelig av skap- og benkplass
- Tre gode soverom samlet på ett plan
- 2 bad - ett i hver oppholdsetasje
- Solrike nybeisede terrasser på 30 kvm og 42 kvm
- Flere oppbevaringsboder både ute og inne
- Garasjeplass m/E.l-lad i direkte nærhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tærud Terrasse 10, 2020 SKEDSMOKORSET
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 51, bruksnummer 111, ideell andel 1/1
Andelsnummer 23, Tærud Terrasse Borettslag, organisasjonsnummer 975908771

Innhold

Totalt bruksareal: 140 kvm
Totalt primærrom: 137 kvm
Primærrom:
1. etasje 68 kvm: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, stue og hall m/trapp
2. etasje 53 kvm: Trapperom, gang, bad og 3 soverom
3. etasje 16 kvm: Trapperom, alkove, loftstue
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en sportsbod i garasjeanlegget på ca 4,5 kvm samt en bod på terrassen på ca 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 26.08.2022, utført av Gard Sundbø Haaland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trebindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak tekket med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Ved knekott er det ikke montert plast på undersiden av isolasjon.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Ved befaring ble det fremvist at det står vann på overflaten.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Bad/vaskerom - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Lav terskel fra baderom til entré.
- Bad - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Selger opplyser om følgende:
- Vanngjennomgang til garasje under terrasse. Himling/overgang mellom vegg og himlingselementer holdes under oppsikt av borettslaget. Enkelte tilfarere har trukket til seg vann og er fuktskadet. Eventuell utbedring med ny membran og ny terrasse vil bli utført og bekostet av Borettslaget.
- Ny varmtvannsbeholder Oslo saga 2000 installert juli 2020, med Waterguard også på kjøkken - Oslo Vest Rørlegger AS
- Et par ganger tett avløp fra kjøkken, fikset med Plumbo og spyling.
- Samtlige tak og drensrør inspisert og reparert for skader, rengjort for mose og ev. takstein med skade skiftet. Utført i regi av borettslaget høsten 2020.
- Selger opplyser til megler at orginal håndløper i trapp monteres før overtakelse.

Standard

Velkommen til Tærud Terrasse 10 - Enderekkehus med flott beliggenhet i Tæruddalen!
E N T R É:
Romslig inngangsparti med flislagt gulv og stor skyvedørsgarderobe med speildører.
B A D 1. E T A S J E:
Baderom fra byggeår. Badet har fliser på gulv og vegger, samt takessplater i himling. Varmekabler i gulvet. Dusjarmatur med waterfall og sekundær hånddusj. Det plass og opplegg for vaskemaskin på badet. Vaskemaskinen medfølger eiendommen.
S T U E:
Lys og romslig stue med flere forskjellige innredningsmuligheter. Stuen har plass til stort spisebord og en hyggelig sofakrok. Fra stuen er det adkomst til uteplassen på baksiden av huset. I stuen er det en flott peis for ekstra varme og hygge på kjølige høst- og vinterdager. Det mye vinduer i stuen som skaper en naturlig lys atmosfære.
K J Ø K K E N
Romslig kjøkken med kjøkkeninnredning i heltre furu i beislakkert utførelse, vitrineskap, laminerte benkeplater, nedfelt oppvask-/skyllekum i rustfritt stål, ettgreps kjøkkenarmatur, fliser over kjøkkenbenk, benkebelysning under overskap og integrert kjøkkenventilator. I kjøkkenbenk er det installert WaterGuard med ventil for automatisk avstenging ved evt. lekkasje.
B A D 2. E T A S J E:
Baderom fra byggeår. Badet har fliser på gulv og vegger, samt takessplater i himling. Varmekabler i gulvet. Godt med oppbevaringsplass i baderomsinnredningen med profilerte hvite fronter. Det er hjørnebadekar
S O V E R O M:
Boligen har tre soverom av god størrelse samlet i andre etasje. Alle soverommene har god plass til seng, nattbord og annet møblement. Løst garderobeskap på det største soverommet medfølger ikke. En markise på soverom er defekt.
L O F T S E T A S J E:
Loftsetasjen er innredet og består av trapperom, alkove og loftstue. Loftsstuen har fin utsikt og god plass. Loftsetasjen er ikke søkt innredet hos kommunen og således ikke lovlig innredet.
U T E R O M:
På boligens fremside en pent inngjerdet markterrasse med plass til blant annet en sittegruppe. Her har man solen på formiddagen mellom 0800-1500 (sommerstid) iflg. selger.
Fra stuen er det utgang til uteplassen på baksiden av huset som er opparbeidet med markterrasse og og thujahekk som avskjermer godt. Her har man god plass til en utvendig spisegruppe og en grill - solen har man i tidsrommet 1300-2000 (sommerstid).
O P P G R A D E R I N G E R:
Varmtvannsbereder, kjøkkenvifte med forbedret avtrekk bad og oppvaskemaskin samt komfyr er nyere. Samt installering av el.lader i garasje. Stue, kjøkkenfronter, ett soverom og trappegelender er nymalt. Nybeisede terasser på begge sider og det er skiftet terrassebord og stendere på baksideterrasse. El. anlegg kontrollert i juni 2022 og downlights på loft er skiftet til LED og det er satt opp dobbelstikk på uteterrassen.
L Ø S Ø R E- OG T I L BE H Ø R
Vegg- og taklamper stue, vegghengt hyllesystem i trappegang til 3. etg. (kan medfølge om ønskelig) samt løst garderobeskap hovedsoverom medfølger ikke i handelen. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektriske panelovner og varmekabler på baderomsgulv samt vedfyring i peis plassert i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25. mars 1998. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke tilbygg til stue. Det foreligger fasadetegninger av tilbygget til stue datert 29.04.2002.
Det foreligger også ferdigattest for oppføring av skorstein datert 26.06.1997.
Loftsetasjen er opprinnelig byggemeldt som uinnredet loft jf. bygningstegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget barnevennlig og populært boligområde med marka som nærmeste nabo. Tæruddalen byr på et svært godt bomiljø ved inngangen til Romeriksåsen og flotte turområder med badevann og turløyper( lysløype på vinterstid). Veletablert tun, med lekeplass og store flotte fellesarealer. Ellers er det mange flotte lekeplasser til felles bruk i Tæruddalen. Boligen har et stort fellesområde med lekeplass, akebakke/bane for skøyter og ballspill i umiddelbar nærhet.
Tærudhallen og marka ligger i umiddelbar nærhet. Nærområdet byr også på fotballbaner, rulleskibane, volleyballbane og lysløype i umiddelbarnærhet. Det er rikelig av vandringsmuligheter i marka i direkte nærhet. På vinterstid er bare å spenne på seg skiene og følge lysløypene innover i marka. Fra Tærudhallen går det en lyssatt rundløype på 4,3 km med forbindelse videre innover i Romeriksåsene via Ringdalshytta.
Det er både barnehage og ungdomsskole i Tæruddalen og fin gangavstand til barneskole.
Kort vei til busstopp med god kommunikasjon til Lillestrøm og Oslo. Det er kort vei til E6 fra Skedsmokorset og kun ca. 20 min. med bil til Oslo og ca. 7 min med bil til Lillestrøm med alt av bymessige fasiliteter. Det er kun et par minutter med bil til Skedsmo Senter med ca 40 butikker og forretninger, i tillegg er det mange dagligvareforetninger på Skedsmokorset; Kiwi, Coop Extra, Rema1000 og Europris.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Åsenhagen skole (1-7 kl.) 1.6 km
Sten- Tærud skole (1-10 kl.) 2.6 km
Tæruddalen skole (8-10 kl.) 0.8 km
OKS Videregående skole
Lillestrøm videregående skole 7.4 km
Barehager:
Tæruddalen barnehage (0-5 år) 0.2 km
Skolsegglia barnehage (0-6 år) 1.7 km
Korshagen barnehage (1-5 år) 1.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12 797 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Garasje med el-port i felles garasjerekke under boligen. El- lader er montert og medfølger. Godt med gjesteparkering i området. Felles sykkel- og redskapsbod v/gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 03.04.1979.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 150 697,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 142 507,-/4 142 509,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 201,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 261 544,- pr. 03.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.061.699,- pr. 03.08.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 60308113089, Nordea Bank ABP
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.08.2022: 2.95% pa. (flytende rente)
Antall terminer til innfrielse: 33
Saldo per 03.08.2022: 7 061 699
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.09.2030 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.720.798,-. Av dette beløpet utgjør kr 261 544,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Øistein Røkholt

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Tærud Terrasse Borettslag.
Borettslaget består av 27 boliger.
Forretningsfører er BORI BBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men må søkes om via styret.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Fasade malt i 2015
- Asfaltering av internveier sommeren 2015
- Lagt fibernett i borettslaget høsten 2016
- Sikkerhetsgjerder er undersøkt og reparert 2015/2016
- Fellesgjerder, trappegelendere og postkassestativ er malt/oljet 2015/2016
- Noen garasjeporter ble skrapt og malt 2015/2016
- Ny drenering på oversiden av Tærud Terrasse 8 i 2016
Planlagte påkostninger:
- Vedlikeholdsplan, BEVAR, for fremdtlig vedlikehold av byggningsmassene.
- Rehabilitering av garasjeporter er under drøftelse.
- Utvendig vask for maling av fasader er i gangsatt av Borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er parallellutlyst. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Ønsket overtagelse er desember 2022. eller etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon på 1,00 % av salgssum
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 59-0035/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR59.2235

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 10:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.