Slettås

Stenersætervegen 453

Prisantydning

770 000 kr

Omkostninger: 20 592 krTotalpris: 790 592 kr
Byggeår
1940
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
115 m² / 131 m²
Tomteareal
4831 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet

Eldre småbruk med våningshus, fritidsbolig og driftsbygning. Noe behov for renovering.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Koselig eiendom beliggende i flotte omgivelser på Slettås i Trysil. På eiendommen står det et eldre våningshus, ei hytte og en gammel låve. Romslig tomt!

 • Innholdsrik eiendom med hus, hytte og låve.
 • Tomt på 4.831 kvm!
 • Beliggende i flotte omgivelser
 • Eiendommen

  Stenersætervegen 453, 2432 SLETTÅS 
  Gårdsnummer 38, bruksnummer 224, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3421

  Områdebeskrivelse

  Eiendommen ligger langs Stenersætervegen i Slettås, nordre Trysil. Område er preget av spredt landbruk og boligbebyggelse. Til nærbutikk i Slettås sentrum er 10 km, og till Trysil sentrum med fasiliteter som bank, rådhus, offentlige tjenester, restauranter m.m. er 26 km.

  Veibeskrivelse

  Følg Osveien/Slettåsvegen fra Nordre Osen i ca 17,5 km før du tar til venstre inn på Tøråsvegen. Kjør i ca 2,9 km og sving til venstre inn på Stenersætervegen. Etter ca 4,5 km ligger eiendommen på venstre hånd. 

  Barnehager og skoler

  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 144 kvm
  Totalt bruksareal: 192 kvm
  Totalt primærrom: 115 kvm
  
  Bruksareal:
  Enebolig 131 kvm
  Fritidsbolig 61 kvm
  
  Primærrom:
  Enebolig: 
  1. etasje 63 kvm: Entré, kjøkken, 2 stuer og WC.
  2. etasje 52 kvm: Trapperom og 3 soverom. 
  
  Fritidsbolig: 
  1. etasje 61 kvm: Bad, hall, kjøkken og stue. 
  Fritidsboligen har to hemser som er brukt til soveplasser. 
  
  Sekundærrom:
  Enebolig: 
  Kjeller: 16 kvm: Bod.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2019 utført av Halvor Opseth. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

  Tomten

  Eiet tomt på 4.831 kvm. Arealet er beregnet fra kommunen. Historisk oppgitt areal er iflg. målebrev på 4.634 kvm. 

  Parkering

  Parkering på eiendommen. 

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
   
  Eiendommen er tilknyttet vann via privat brønn på annen eiendom. Vannledningen kan fryse ved lite bruk. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Eiendom med våningshus, fritidsbolig og driftsbygning. 
  Iht. rapport fra takstmann er bindingsverkshuset i dårlig forfatning, låven er preget av elde og slitasje, og hytta har enkel standard og er ikke ferdigstilt. 
  Bindingsverkshuset er oppført i treverk kledd med stående utvendig panel. Taket er tekket med bølgeblikk. Innvendig må det påregnes oppussing/renoveringsarbeider. 
  Hytta er utført i høvlet furutømmer fundamentert på støpt såle med grunnmur av betong. Saltak av ås og sperrekonstruksjon med taktekking av profilerte stålplater. 
  
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er laget en tilstandsrapport på noen av bygningene.
  Selger opplyser at det er noe fukt i kjelleren og at det mest sannsynlig forekommer noe sopp/råteskader. Det er også merkbare skjevheter i huset. Bygget er å anse som et renoveringsobjekt. 
  Hytta er oppført av selger som ikke er fagmann. Baderommet er selvgjort, og ikke omsøkt eller godkjent av kommunen til dagens bruk. Det er ikke målt etter fukt i byggene.
  
  Selger opplyser også at strømtilførselen er variabel ved vind og snøfall, og brudd har oppstått ved tidligere anledninger. Vannledningen kan fryse ved lite bruk. 
  
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

  Ferdigattest

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Standard

  Trivelig eiendom bestående av våningshus, fritidsbolig i høvlet furutømmer og en eldre låve. I våningshuset finner du blant annet to stuer, kjøkken, bad og tre soverom. Hytta er av enkel standard med flislagt bad, stue og kjøkken. Soveplassene finner du på to hemser over henholdsvis kjøkken og bad, med adkomst fra stuen. 
  
  Badet er i våningshuset er ikke funksjonelt, og oppussing/renovering må påregnes. 
  I fritidsboligen er det bad med fliser på gulv med varmekabler, dusjkabinett, toalett og servant. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin.
  
  I våningshuset er det kjøkken med innredning av laminat, og malte, profilerte fronter. Godt med skap- og benkeplass. 
  Hytta har også innredning av laminat, og malte, profilerte fronter. Heltre benkeplate. Propankomfyr. 
  

  Oppvarming

  Både våningshus og fritidsboligen varmes opp med vedfyring og elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G4

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i henhold til Kommuneplanens arealdel 2014-2025 datert 20.08.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  
  Kontakt megler for mer informasjon.

  Konsesjon

  Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

  Diverse

  Før overtakelse vil noe møbler og inventar fjernes fra eiendommen. Eiendommen leveres ellers uten ytterliggere rydding og rengjøring.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR65.1954

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 1.523,- for 2018. I dette inngår gebyr for tømming av tett tank, renovasjon og kartlegging og tilsynsgebyr.
  Eiendomsskatten er kr 592,- pr år.
  Det foreligger ingen erfaringstall vedr. strømforbruk.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 121.427,- for den ene bygningen, og kr 101.284,- for den andre bygningen ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 437.137,20 og 364.622,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 790.592,-.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- 

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 35.000,- av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 13.500,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre

  Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

  Herman Sørli
  Eiendomsmegler

  Herman Sørli

  Telefon
  Mobil 98117251

  Lurer du på noe

  Herman svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

  Sjekk din boligverdi!