Komplett salgsoppgave

Fjellveien 1

3 800 000 kr
229 m²
4 soverom
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Svinndal
Oppgradert enebolig midt i bygda, med 4 soverom og innredet kjeller. Dobbelgarasje. Solrik hage. Nærhet til skole og bhg
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Omkostninger
  96 342 kr
 • Totalpris
  3 896 342 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  229 m²
 • Bruksareal
  235 m²
 • Tomteareal
  1 390,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med stor hage, midt i Svinndal
 • Flere rom oppgradert/pusset opp på 2000-tallet
 • Kjøkken (2010), bad (1998) og bad/vaskerom i kjeller (2010) modernisert.
 • Gjennomgående store rom, soverommene inkludert
 • Kjeller innredet, ikke omsøkt eller godkjent for opphold
 • Frittstående dobbelgarasje med to tilknyttede boder
 • 1.391 kvm. eiet tomt med velstelt og solrik hage
 • Barneskole, barnehage og nærbutikk i nabolaget
 • Umiddelbar tilgang til omfangsrike turområder
 • Cirka 10 min. til E6 og 10 min. videre til sykehuset på Kalnes

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjellveien 1, 1593 SVINNDAL
Gårdsnummer 105, bruksnummer 14, kommunenummer 3018

Innhold

Totalt bruttoareal: 257 kvm.
Totalt bruksareal: 235 kvm.
Totalt primærrom: 229 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 78 kvm.
1. etasje: 85 kvm.
2. etasje: 72 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Entré, gang, vaskerom, kjellerstue og omkledningsrom.
1. etasje: Entré, gang, bad, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang, gang og fire soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Bod.
Dobbelgarasje med gulvflate oppmålt til ca. 35 kvm. To tilliggende boder med gulvflate oppmålt til henholdsvis 8 kvm og 10 kvm er ikke medregnet i garasjen BRA.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte enebolig iht. boligsalgsrapport:
Enebolig over to plan samt innredet kjelleretasje. Støpt kjellergulv mot grunn og grunnmur av betong. Etasjeskillere, yttervegger og bærende konstruksjoner av treverk. Utvendige fasader kledd med stående malt trekledning. Saltakkonstruksjon med opplett i treverk tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Boligen har profilerte entrédører med glassfelt. Balkongdører med trekarmer og to-lags glass fra 2002/2010. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 2002/2018.
Byggemåte garasje:
Boligen har en frittliggende dobbelgarasje med tilliggende boder. Garasjen har leddporter i treverk. Bærende ytterveggskonstruksjoner av treverk.
Utvendig fasade kledd med stående og liggende malt trepanel. Pulttakkonstruksjon tekket med stålplater.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Skade i veggflis under servanter. Sprekk i gulvflis ved dør. Det er motfall på gulv mellom sluk i dusjsonen og døråpning. Det er med laser målt ca 6 mm forhøyning på gulv foran servanter. TG:2.
Vaskerom: TG:2. Det er fuktskader/råte nederst på lettvegg av treverk ved varmtvannsbereder. Ukjent årsak.
Rom under terreng: Kjelleretasjen er innredet av nåværende eier i ca. 2000. Tiltaket er ikke byggemeldt.
Det er ikke etablert snøfangere på taket.
Drenering: Det ble observert stedvis manglende klemlist på fuktsikringen.
Grunnmur: Riss stedvis observert.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg grundig inn i dokumentene før bud inngis, da disse inneholder mye viktig informasjon.

Standard

I utarbeidet boligsalgsrapport er boligen hovedsak gitt tilstandsgradene 0 og 1, samt stedvis grad 2 for blant annet alder og svekket tilstand på utstyr eller overflater. Flere rom ble pusset opp omkring tusenårsskiftet, deriblant kjøkken, bad og vaskerom. Vinduer og balkongdører er skiftet ut på 2000-tallet, innvendige overflatene er også skiftet ut eller fornyet - blant annet med laminatgulv i de fleste rom.
Boligens romløsning er noe ombygget fra hvordan den opprinnelig var og har i dag en utforming som både er praktisk og i tråd med nåtidens bruksmønster.
Første etasje er nærmest en eneste stor sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. Stuen alene er oppmålt til over 45 kvadratmeter og har glatte hvitmalte flater både på vegger og himling. Det er montert både varmepumpe og peis i stuen, oppvarming for øvrig skjer ved hjelp av elektrisitet. Stuen ble pusset opp i 2019 sammen med trappegangen.
Kjøkkenets innredning er fra rundt 2010 og består av et omfangsrikt antall skap med tilsvarende mange oppbevaringsmuligheter. Innredningen bærer preg av forsiktig bruk og er i boligsalgsrapport gitt tilstandsgradene 0 og 1, med unntak av grad 2 for manglende utkast fra ventilator. Benkene i innredningens hoveddel er av polert stein, og blant hvitevarene er platetopp samt stekeovn integrert og fra Miele.
Utenom den sosiale delen inneholder første etasje også badet, som ble pusset opp rundt 1998 og er utført med fliser på gulv og vegger. Rommet er interiørmessig stilfullt, blant annet med møbler i sort høyglans som har gode oppbevaringsmuligheter og dobbel servant med tidsaktuelle sorte blandebatterier. Badet er for øvrig velutstyrt med både hjørnebadekar, gulvklosett og bidé samt dusjhjørne med hånd- og regndusj. Boligsalgsrapport bemerker at ventilasjonsspalte mellom dør og terskel ikke er etablert, at motfall er målt mellom døråpning og sluk i dusjsonen, funn av sprekk i gulvflis ved dør og skade i veggflis under servanter, samt usikkerhet rundt membranens lekkasjesikkerhet og restlevetid.
Andre etasje er viet til boligens fire soverom, hvorav to er utpreget store med hele 17 kvadratmeter gulvflate og utstyrt med hver sin hendige skyvedørsgarderobe. Rommenes store areal åpner også for andre bruksmuligheter, eksempelvis som TV-stue.
Kjelleren er innredet i nyere tid, uten søknad eller godkjenning, og inneholder i dag blant annet to store rom hvorav ett benyttes som kjellerstue.
I kjelleren finnes også et kombinert vaskerom og bad som ble innredet omkring 2010 og er utført med fliser på gulv og vegger, samt utstyrt med blant annet dusjkabinett, gulvklosett, skyllekum og hylleinnredninger. Boligsalgsrapport bemerker at ventilasjonsspalte mellom dør og terskel ikke er etablert, at lettvegg av treverk ved varmtvannsbereder har fuktskade på nedre del, at rommet ikke tilfredsstiller krav til fukt- og lekkasjesikkerhet samt at vannrør har en alder som tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert. Nevnte forhold er gitt tilstandsgrad 2, det samme er varmtvannsbereder på bakgrunn av alder.
Det er for øvrig verdt å fremheve at kjelleren har egen entré og trappegang som leder opp til ytterdør vendt mot gårdsplassen.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, trebord og fliser.
Innervegger: Trepanel, malt trepanel, fliser, tapet og malte glatte flater.
Himlinger: Trepanel, malt trepanel og malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte lyse fronter og lyse benkeplater i polert stein. Nedfelt stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integrert Miele stekeovn og keramisk platetopp. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator med kullfilter.
Bad: Skapinnredninger i sort høyglans med to servanter og ett-greps blandebatterier. Veggspeil med overmontert belysning. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og svingbare glassdører. Hjørnebadekar. Gulvmontert klosett og bidé.
Bad/vaskerom: Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Benkeskap med laminert benkeplate og nedfelt skyllekum i stål. Veggmontert ett-greps blandebatteri. Rør-opplegg til vaskemaskin. Hylleinnredninger og laminert benkeplate.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I henhold til brev mottatt fra Mosseregionen interkommunale brann og redning fremkommer følgende:
Ved siste tilsyn ble det avdekket at:
Teglskorstein er innekledd, gjelder på en side i kjeller og en side på kjøkken i 1.etg.:
Teglskorstein er kledd med strekkholdige tapeter (vinyl- og strietapeter), gjelder på en side i 2.etg.
Røykvarslere fungerer ikke som forutsatt.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra den var ny, men det foreligger 2 stk ferdigattester fra hhv. 09.05.1977 og 08.09.1981. Ferdigattest fra 1977 gjelder tiltak for innredet bad og wc. På ferdigattest fra 1981 gjelder tiltaket tre, mur, betong og vvs. arbeider.
Kommunen har ikke opprinnelige godkjente bygningstegninger fra når boligen var ny. De har kun tegninger av garasjen. Av den grunn vites det ikke om boligen er endret fra de opprinnelige godkjente bygningstegningene.
I boligsalgsrapporten fremkommer følgende:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 1271, tinglyst 10.05.1951, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Plikter å holde eiendommen inngjerdet.
Dagboknr 7068, tinglyst 13.08.1985, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett.
Benytte utkjørselsvei over sin eiendom gnr.105, bnr.14. Kjøper skal vedlikeholde sin vei.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fjellveien 1 er en del av den veletablerte tettbebyggelsen i Svinndal. Bygda er kjent for å være både rolig og fredfylt, men har de seneste årene opplevd økt tilflytting gjennom utviklingen av nye boligfelt.
De store friluftsområdene omkring Svinndal gir deg tilgang på utallige turmuligheter av variert lengde til alle årstider, inkludert terreng for hverdagslige løpeturer. Både Harefjellhytta og Kjerringåsen har sti og skiløyper knyttet til Svinndal som passerer like i nærheten. Avstanden er cirka 45 minutter til fots eller på ski.
På omfangsrike Vansjø finner du tallrike muligheter for både kanopadling og fisking, mens nettverket av landeveier som blant annet passerer gjennom Svinndal er populære blant syklister og byr på milevis med løypemuligheter. Legg gjerne også turen opp til Mørk Golf som ligger cirka 14 kilometer nordover og kan friste med flott banelandskap i fredelige omgivelser.
Fra boligen er det få meters gange til alle bygdas tilbud, deriblant skole, barnehage og idrettsplass som er samlokalisert i nabolaget. Nærbutikk med tilknyttet bensinstasjon er også få hundre meter unna, et bredere utvalg av forretninger og tjenestetilbud finnes blant annet i Karlshus som er drøye kvarteret unna med bil og i tillegg har togstasjon med gode forbindelser videre til Oslo.
Til E6 ved Missingmyr kjører du på få minutter, sentrumsområdene av både Moss og Sarpsborg er innenfor ytterligere 10-15 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 390,7 kvm.

Parkering

Dobbelgarasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp via private stikkledninger.
Privat vann levert fra Våler Vannverk.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Våler kommune datert 04.02.2021 omfattes eiendommen av Kommuneplan med formål boligbebyggelse nåværende. Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
På reguleringsplankart fremkommer det et område bakenforliggende for boligen et område regulert til boligformål. Det må kunne påregnes at dette feltet blir bebygget i fremtiden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 511,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 4 060,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Vannavgift tilkommer fra Våler vannverk:
Fastavgift kr 1.500,- pr. år.
Forbruksavgift vann kr 22,50 pr. kubikk.
I tillegg kommer renovasjon som faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2020 er kr 3.712,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 883 267,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 179 761,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 4 060,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.896.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marzena Teresa Bernadeta Aasheim

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 18.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0039/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2139

Dato

Sist oppdatert: 20. april 2021 kl. 09:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.