Solgt: 4 800 000 kr

Kirsebærveien 32

3 890 000 kr
168 m²
3 soverom
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Kirsebærveien 32 - en innholdsrik enebolig m/sjøutsikt. Her har du muligheten til å skape ditt drømmehjem!
Azra Hadzic
Presenteres av
Azra Hadzic
Hånes
Innholdsrik enebolig over 2. etg |3 sov, 2 bad, 2 stuer |2 garasjer| Sjøutsikt| Oppussingsobjekt|Sentralt & barnevennlig
 • Prisantydning
  3 890 000 kr
 • Omkostninger
  98 592 kr
 • Totalpris
  4 898 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  168 m²
 • Bruksareal
  193 m²
 • Tomteareal
  835,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kirsebærveien 32 - din neste bolig!
Dette er en innholdsrik familiebolig over 2 etasjer med sentral og flott beliggenhet på Hånes. Boligen har behov for oppussing, og her har du muligheten til å skape ditt eget drømmehjem! Eneboligen har en god planløsning og kan by på separat kjøkken, stor og romslig stue med peis og varmepumpe i trappeoppganger, tre soverom, to bad, kjellerstue og godt med oppbevaringsmuligheter. Videre er det flott uteplass med en god veranda hvor sjøutsikten kan nytes og en romslig hage. Garasje og biloppstillingsplass rett utenfor døren samt en ekstra garasje i rekke ved innkjørsel til gaten.
Like i nærområdet er det dagligvarebutikk, skoler og barnehager samt bussforbindelser som tar deg til Kvadraturen på ca. 15 min og Sørlandssenteret.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirsebærveien 32, 4635 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 63, bruksnummer 145, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 211 kvm
Totalt bruksareal: 193 kvm
Totalt primærrom: 168 kvm
Bruksareal:
U. etasje 94 kvm: Bad, vaskerom, 2 soverom, 2 gang, stue, lager, 2 boder.
1. etasje 99 kvm: Vindfang, gang, soverom, bad, kjøkken, stue.
Primærrom:
U. etasje 69 kvm: Bad, vaskerom, 2 soverom, 2 gang, stue.
1. etasje 99 kvm: Vindfang, gang, soverom, bad, kjøkken, stue.
Sekundærrom:
U. etasje 25 kvm: Lager, 2 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.09.2021 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Sammendrag byggemåte:
Enebolig over 2-plan bygget i 1975 med sydvendt usjenert terrasse. Grunnmur oppført i betong. Yttervegger i trekonstruksjon med stående trekledning. Vinduer/skyvedør i 2-lags glass fra 2020 i stue med utvendig elektrisk solskjerming (Screens med fjernstyring)Øvrige vinduer fra byggeår til 2020 av typen 2-lags glass. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Kryploft. Etasjeskiller i trebjelkelag. Oppvarming er elektrisk og ved. Varmepumpe montert i trappegang 1.etg. Peis er montert i stue 1.etg. Inntilbygget garasje med vippeport og elektrisk portåpner. I tillegg det en tilhørende garasje i rekke ved eksternt garasjebygg. Gruset gårdsplass. Beplantet hage med gressplen, prydbusker og frukttrær.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad 1 etg: Naturlig ventilasjon, vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet, overflater vegger og gulv (tapet har slitasje samt gulv), membran, tettesjikt og sluk.
- Bad U.etg: Naturlig ventilasjon, vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet, overflater vegg, himling og gulv er aldringspreget, membran (ikke benyttet membran, og derav ikke tilfredsstllende krav til fukt og lekkasjesikkerhet)
- Vaskerom u.etg: Naturlig ventilasjon, vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet, overflater vegg, himling og gulv er aldringspreget, membran (ikke benyttet membran, og derav ikke tilfredsstllende krav til fukt og lekkasjesikkerhet)
- Kjøkken: Overflater vegger og innredning er aldringspreget. Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er usikker restlevetid.
- Rom under terreng: Overflater vegger, himling og gulv er aldringspreget. Symptomer på fukt registrert innerst i bod som er under bakkenivå.
- Innvendige trapper: TG2 satt grunnet for store åpninger mellom trappetrinn etter dagens forskrift.
- Fasader inkl. kledning: Stedvis råteskader i vindskier.
- Vinduer: TG2 settes på de vinduer som er av eldre dato. Bemerkes at det er punktert glass i vinduer soverom underetasje.
- Yttertak: Tekkingsoverflate og undertak (Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.) Fotbeslag rundt skortstein, beslag, renner og nedløp er aldringspreget. Råteskader i taksperr ved garasje.
- Drenering: Noe fukt ble registrert ved hjelp av fuktindikasjonsinstrument type Protimeter MMS i utforede veggflater bod underetasje. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Garasje i rekke: Moderat vedlikehold vurderes til å være tilstrekkelig.
Sammendrag selgers egenerklæringsskjema:
- Pkt. 2: Byttet toalett på begge bad, samt blandebatteri til vasker og dusj
- Pkt. 12: 2020/2021: Byttet 10 vinduer, satt inn skyverdør, montert nye screens (m fjernstyring), markise (m fjernstyring), ny garasjedør, ny garasjeportåpner (m fjernstyring). Malt 2 strøk, hele huset.
- Pkt. 13: Konservert nedgravd oljetank, 2020
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen har behov for oppussing og inneholder:
Kjøkken:
Separat større og funksjonelt kjøkken med eldre innredning. Kjøkkenet har både inngang fra stuen og også gang. Kjøkkenet oppleves gjennomgående og har en luftig atmosfære. Komfyr vil medfølge.
Bad:
Boligen har totalt to bad, ett i underetasjen og ett i hovedetasjen. Begge badene har behov for oppgradering, men har nyere toalett samt vaskebatteri og dusjbatteri. Hovedbadet har badekar og dobbel servant. Begge badene har godt med plass og gode oppbevaringsmuligheter.
Stue:
Romslig og stor stue i hovedetasje med gode møbleringsmuligheter. Det er egen avdeling/sone for spisestue med plass til en større spisegruppe som passer ypperlig til sammenkomster med familie, venner og naboer. I stuedelen er det satt inn større vinduer og ny skyvedør som har åpnet opp for en nydelig utsikt som virkelig kan nytes. Det er også peis i stuen som gir godt med varme på kaldere dager. Videre er det i underetasjen en kjellerstue som passer flott som ekstra tv-stue, lekerom eller det en måtte ha behov for. Fra kjellerstuen er det utgang til hage.
Soverom:
Det er totalt tre soverom i boligen, ett større hovedsoverom i 1.etasje og to soverom i underetasjen. Soverommene har god plass til seng, tilhørende møblement og har innebygde skap.
Boligen har en flott romslig hage som passer flott til både store, små og firebeinte. Det er godt med hageareal til både trampoline, fotballmål, lekestativ og det en skulle ha behov for. Fra hovedstuen er det utgang til terrasse hvor en kan nyte utsikten. Det er gode solforhold på tomten med sol fra soloppgang til solnedgang.

Løsøre og tilbehør

Komfyr på kjøkken medfølger.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Eneboligen har peis som oppvarming, varmekabler i gulv på bad og ellers elektrisk oppvarming.
Det er tidligere fyrt med olje. Denne tanken er sanert og fylt. Arbeidet ble utført av NorTank AS i 2020.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.01.1977. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst tre servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet ommnumering ved kommunendring, registrering av grunn og bestemmelse om eiendomsrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Eiendommen vil ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse av ny eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og barnevennlig beliggenhet på Hånes.
Boligen ligger fint til med kort avstand til både barnehager, skoler og idrettsanlegg. Alt innenfor en radius på 1 km. Det er også busstopp m/linjer A2 og M2 200 meter fra boligen som tar deg til bl.a Kvadraturen og Sørlandssenteret.
Fra Kirsebærveien er det gangavstand til servicetilbud som Coop Prix Hånni. En kort kjøretur unna finner du også Kiwi Hånes, Lemongrass Indonesian Kitchen, Sørlandssenteret, Rona senter og Kvadraturen.
Nærområdet byr på mye hyggelig for både store og små. Det er bl.a flere lekeplasser, og idrettsanlegg som Hånnibanen kunstgress, Solvika kunstgress, Padel-bane og Solviga badestrand.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Rakkerungan barnehage (0-6 år)
Berhuskollen familiebarnehage (0-5 år)
Jordbærveien barnehage (1-5 år)
Barne- og ungdomsskoler:
Hånes skole avd. Heståsen (1-3 kl.)
Hånes skole avd. Brattbakken (4-7 kl.)
Vigvoll skole (8-10 kl.)
Videregående skole:
Kristiansand Katedralskole Gimle
Kvadraturen Skolesenter
Tangen videregående skole
Akademiet Vgs

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 835,1 kvm. Tomten har gruset innkjørselparti samt større hage. Ellers pen beplantning med hekk og blomster.

Parkering

Garasje på egen tomt med ny elektrisk garasjeport. I tillegg eies en garasje med ideell andel 1/32 i garasjesameie like ved.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan nr. 253 Hånesområdet A og B, datert 17.12.1973.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.674,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Gebyr for renovasjon fra Avfall Sør vil komme i tillegg. Normalgebyret for 2021 er kr. 3.925,-. Merk at gebyr for renovasjon kan variere etter forbruk og behov.
Eiendomsskatten er kr 5.510 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 932.371,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.356.536,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5.510,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.988.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,,- eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Farbrot og Jan Erik Farbrot

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Budgivere oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visningspakke: kr. 5.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0414/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21414

Dato

Sist oppdatert: 22. oktober 2021 kl. 12:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.