Komplett salgsoppgave

Fredneskroken 1

4 200 000 kr
141 m²
3 soverom
Porsgrunn - Frednes
Flott enebolig | God standard | Alt på en flate | Skjermet hage | Garasje | Sentralt.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 306 342 kr
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  141 m²
 • Bruksareal
  150 m²
 • Tomteareal
  641 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Flott og velstelt enebolig med alt på en flate.
 • I 2012 ble utvidet med flere tilbygg og vesentlig oppgradert.
 • Skjermet hage som fremstår som en vakker og rolig oase.
 • Stor terrasse på ca. 65 kvm med gode solforhold.
 • Romslig garasje med sidedør fra Igland.
 • Meget sentral beliggenhet med kort avstand til sentrum og alle byens fasiliteter.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Fredneskroken 1, 3933 PORSGRUNN
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 200, bruksnummer 1255

  Innhold

  Totalt bruksareal: 150 kvm.
  Totalt primærrom: 141 kvm.
  Primærrom:
  Kjelleretasje: 27 kvm: Vaskerom, toalett og gang.
  1. etasje 114 kvm: Stue, kjøkken, bad, 3 soverom, trapperom, gang og vindfang.
  Sekundærrom:
  Kjelleretasje: 9 kvm: 2 boder.
  Kommentarer til areal:
  Det er ulik takhøyde i kjelleretasjen, ca 2 meter, og store deler av takhøyden er lavere enn 1,9 meter.
  Frittstående garasje på ca. 34 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.07.2022 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  Det foreligger ikke bygningstegninger av kjelleretasjen, og det er derfor usikkert om dagens bruk av vaskerom, toalett og gang er godkjent til varig opphold. For mer informasjon se punkt om ferdigattest.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, det vil si en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med ringmur av betong og sparesteinsmur. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk i tilbygg fra 2012 og plankevegger i reisverk fra byggeår. Valmtak tekket med betongtakstein. Takstein, lekter og papp på hovedbygg ble oppgradert i 2005. Pipehatt og luftehatt i heldekkende plastbelagt stål fra 2012. Vinduer består hovedsakelig av 3-lags isolerglass fra 2012 i hovedetasje, mens kjelleretasje har hovedsakelig eldre 2-lags vinduer. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Frittstående garasje fra 2007. Garasjen er oppført på ringmur av lettklinkerblokker med støpt betonggulv. Den bærende konstruksjonen består av reisverksvegger med liggende kledning. Valmet tak tekket med betongtakstien. Grasjeport i ledd med elektrisk åpner.
  Vaskerom må oppgraderes til dagens standard og har fått TG3. Drenering har fått TG3 fordi den er utilstrekkelig og har begrenset effekt. Det er opplyst at det er drenert på tre sider, men deler av grunnmur står direkte på fjell, og da er det vanskelig og oppnå tilfredsstillende drenering. Det er montert avfukter på vaskerom som ikke medfølger i handelen, og derfor bør det monteres ny permanent avfukter av ny eier. Innvendige trapper har også fått TG3 fordi de ikke tilfredsstiller dagens krav. Se utfyllende tekst i tilstandsrapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er etablert musebånd i nedre kant av veggkonstruksjon. Ventilering av loft er mangelfull, men det er ikke registrert vesentlig avvik. Kjellervinduer står nært terreng og er utsatt for mer fuktbelastning og råte over tid, og terreng rundt kjellervinduene bør senkes. Det mangler rekkverk til utvendig kjellertrapp. I kjelleretasjen er det er målt høy luftfuktighet i trevegger, og ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Bad har ikke tilstrekkelig fall på gulv til sluk og det bør etableres avrenning inn til sluk for hele rommet. Badet fungerer med dette avviket. Tilgangen til sluket på badet bør utbedres både for inspeksjon og rengjøring. Vegghengt toalett med innebygget sisterne har ikke tilfredsstillende løsning for synliggjøring av lekkasje. Ventilasjonen på badet har luftekanal via loft som må isoleres. Utvendige vann- og avløpsrør samt innvendige avløpsrør har ikke behov for utbedringstiltak fordi anlegget fungerer i dag, men ut i fra alder kan skader plutselig oppstå. Alle forannevnte avvik har fått TG2 i tilstandsrapporten. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.

  Standard

  Eneboligen holder gjennomgående god standard og ble betydelig oppgradert i 2012, med blant annet ny ytterkledning, nytt inngangsparti, utvidelse av stue, nye soverom, nytt kjøkken, nytt bad, nye vinduer i hovedetasjen, nye overflater i de fleste oppholdsrom og nye lyddempende innerdører.
  Hovedetasje:
  Stor og luftig stue. Fra stua har du utgang til stor terrasse. Egen spisestue med vinduer fra gulv til tak som gir gode innvendige lysforhold. Moderne og delikat kjøkkeninnredning fra Kvik, med profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr med pyrolyse, bred induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøle- og fryseskap. Hvitevarene er fra kvalitetsleverandøren Siemens. Moderne og kraftig ventilatorvifte i glass. Meget god benk- og skapplass. Det er installert komfyrvakt og nedfelt "pop up" strømsøyle i benkeplate. Pent og flislagt bad med god plass til både dusjkabinett og badekar. Vegghengt toalett. Sort baderomsinnredning fra Kvik med underskap, speilskap og høyskap. I tillegg er badet utstyrt med fuktstyrt vifte og håndklevarmer. Tre soverom utstyrt med garderobeskap. Hovedsoverommet har utgang til terrassen. Et av soverommene har blitt brukt som hjemmekontor. Fra vindfanget er det trapp opp til loft med gode lagringsmuligheter.
  Kjelleretasje:
  Fra vindfanget er det trapp som fører ned til kjelleretasjen. I trapperommet er det eget toalett. Videre innover kommer du til vaskerom med oppgraderingsbehov og flere boder med gode lagringsmuligheter. Vaskerommet er utstyrt med innredning, utslagsvask og god skapplass. På vaskerommet er det opplegg til vaskemaskin og plass til tørketrommel. Fra den ene boden er det utgang med trapp opp til bakkeplan.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  I stua er det montert tre stykk spotskinner med spotter som ikke medfølger i handelen. Avfukter i kjelleretasje medfølger heller ikke.

  Oppvarming

  Det ble gjennomført en pipefornying og satt inn et nytt stålrør i 2019. Flott moderne vedovn fra Scan med glassfelt i front i stue. Vedovn i kjelleretasje er ikke tilkoblet det nye piperøret. Varmepumpe i stue. Varmekabler på bad og i vindfang. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1936.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for hele eiendommen, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 15.08.2012, og ferdigmelding for garasje datert 23.06.2009.
  Det foreligger ikke bygningstegninger av kjelleretasjen, og det er derfor usikkert om dagens bruk av vaskerom, toalett og gang er godkjent til varig opphold. Konsekvensen ved en eventuell søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som kjeller/bod/midlertidig oppbevaring.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  Dagboknr. 200760, tinglyst 31.07.1940, type heftelse: Erklæring. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Disse omhandler blant annet at det er avsatt en liten trekant av tomten til vei.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
  Det er målt radonverdi i boligen i 2012, og radonnivåene var godt innenfor angitt grenseverdi.

  Diverse

  Det er montert fjernstyrte motoriserte utvendige persienner på vinduer i spisestuen, samt plissègardin på kjøkkenet fra Kjells markiser. Det er også montert screens på vinduer og verandadør ved stue.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har sentral beliggenhet med gangavstand til sentrum og alle byens fasiliteter. I sentrum ligger Down Town kjøpesenter som har et bredt utvalg av butikker, vinmonopol, kafeer, bowlinghall og treningssenter. Sentrum strekker seg langs østsiden av elvebredden og her finner du bank, diverse butikker, frisører og hyggelig restauranter som Elvebredden kafe, Jonas B. Gundersen og Øya Spiseri. Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi Skippergata. Selv om eiendommen har en sentral beliggenhet, så ligger den skjermet til i noe som kan beskrives som en liten oase, tilbaketrukket fra bykjernen. Det er også gangavstand til barnehage, skole og flotte tur- og rekreasjonsområder. Kort avstand til bussholdeplasser med gode forbindelser i hele Grenland, samt Porsgrunn togstasjon.

  Adkomst

  Fra Porsgrunn: Kjør Øykastvegen mot Herøya, og ta til høyre inn mot Frednes sykehjem. Følg veien ca. 200 meter rett frem og ta første vei til venstre inn i Fredneskroken. Eiendommen ligger på høyre side av veien merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager:
  Maristien barnehage (1-5 år)
  - 120 barn, 3 avdelinger 0.4 km
  Min barnehage Øyekast (0-6 år)
  - 56 barn, 3 avdelinger 0.7 km
  Rønningen barnehage (0-5 år)
  - 72 barn, 4 avdelinger
  Skoler:
  Grønli skole (1-7 kl.)
  - 325 elever, 14 klasser 1.4 km
  Vestsiden skole (1-10 kl.)
  - 450 elever, 30 klasser 1.9 km
  Klevstrand skole (1-7 kl.)
  - 300 elever, 10 klasser 1.9 km
  Myrene skole (1-7 kl.)
  - 206 elever, 19 klasser 2.1 km
  Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.)
  - 294 elever, 12 klasser 1.9 km
  Porsgrunn videregående skole Sør
  - 450 elever, 32 klasser 2.8 km
  Porsgrunn videregående skole
  - 1100 elever 2.8 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på ca. 641 kvm. Stor og solrik terrasse i trevirke, med direkte adkomst fra hovedetasjen og trapp ned til hagen. På terrassen er det plass til flere sittegrupper. Hagen er skjermet og fremstår som en vakker og rolig oase. Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk, prydbusker, epletre, ripsbusk og blåbærbusk. Frittstående garasje og gruset gårdsplass. Overbygd inngangsparti. Flott utvendig belysning, hvorav lampen på garasjen er sensorstyrt.

  Parkering

  Frittstående garasje og gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
  Innvendig kloakkrør ble oppgradert i 2003.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.06.2019 er avsatt til nåværende boligbebyggelse, bevaring av kulturmiljø og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer eiendommen. Det er plan "RV36 Skjelsvikdal-Skyggestein". Riksveg 36 har en sentral rolle i hovedvegsystemet i byområdet. Ny RV36 planlegges for hele strekningen fra ny E18 i Skjelsvikdalen til Skyggestein for å sikre helhetlig løsning for byområdet. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 21.444,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn.
  I selgers husstand har det bodd to mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 14.000 kwh pr år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 6.845,-.
  Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-TV og internett har avgift på kr. 937,- pr. mnd. TV-dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr. 617.421,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) ville formuesverdien for 2020 blitt kr. 2.222.717,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning kr. 4.306.342,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Geir Åge Søvde og Anne Karina Alsvik

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale, men det er mulighet for rask overtakelse.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret – i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, eventuell tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler, entreprenør eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,5 % av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 18.400,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0049/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2249

  Dato

  Sist oppdatert: 10. august 2022 kl. 21:54

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.