Lørenvangen

Vekslerveien 5

Prisantydning

4 650 000 kr

Fellesgjeld: 1 846 krOmkostninger: 117 638 krTotalpris: 4 769 484 kr
Etasje
4
Byggeår
2012
Soverom
2
Areal (P-ROM)
60 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
3 014 kr

Lys og fin 3-roms med HTH-kjøkken. Solrik balkong. Varmtvann og fyring inkl. Garasjeplass med mulighet for elbil-lader.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Fin og solrik 3-roms leilighet i 4. etasje. God beliggenhet sentralt på Løren. Stue med utgang til balkong, delvis åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, dusjbad/wc og entré.

  Fasiliteter:
 • HTH-kjøkken, integrerte hvitevarer følger med
 • Vestvendt og solrik balkong på ca. 10 kvm med fin utsikt og plass til sittegruppe og gassgrill
 • Felleskostnader INKLUDERT varmtvann og fjernvarme
 • Elektrisk gulvvarme på bad
 • Trappefri adkomst via heis
 • Kjellerbod på 5,2 kvm.
 • Viken Fiber leverer kabel-tv og fibernett
 • Løren Torg med flere servicetilbud ligger rett ved og du kan gå tørrskodd til senteret!
 • Garasjeplass med mulighet for elbil-lader
 • Godt kollektivtilbud med Løren t-banestasjon ca. 250 meter unna

Eiendommen

Vekslerveien 5, 0585 OSLO 
Gårdsnummer 124, bruksnummer 217, seksjonsnummer 98, kommunenummer 301,
Gårdsnummer 124, bruksnummer 217, seksjonsnummer 187, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger rett ved Løren Torg og det er tøffelavstand til kjøpesenteret (dvs du kan gå dit tørrskodd via garasjeanlegget). Her kan du faktisk gå innendørs til butikken!
Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Løyrin 1891 Restaurant og Bar, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Nyåpnede Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. 

Dagligvarer handler du hos Meny (100 m), Rema 1000 eller Kiwi. Bunnpris og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, legevakt, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
 
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna. 

House of Nerds er spill- og teknologinerdenes møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene. 

Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 250 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 1 km til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 500 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.

Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli den gode fremtidsbyen, med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, flerbrukshall, musikkskole, fortellerscene, handlegater med mange fasiliteter, samt kanskje et nytt badeland. 
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på http://www.projectokern.com/

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) 0.2 km
- 70 barn, 4 avdelinger
Kanonen barnehage (1-6 år) 0.3 km
- 100 barn, 4 avdelinger
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.3 km
- 113 barn, 6 avdelinger

Skoler:
Løren skole (1-7 kl.) 0.6 km
- 500 elever, 28 klasser
Sinsen skole (1-7 kl.) 0.9 km
- 427 elever, 19 klasser
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.1 km
- 800 elever
Hasle skole (1-7 kl.) 1.4 km
- 382 elever, 16 klasser
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.6 km
- 159 elever, 10 klasser
Kuben videregående skole 21 min
Valle Hovin videregående skole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm

Primærrom: 60 kvm
Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5,2 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.11.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. 

Tomten

Eiet tomt på 7.393 kvm. Fellesarealer og uteområder er opparbeidet som gårdsrom med beplantning, benker og lekeapparater. Bilfritt og barnevennlig. Asfalterte gang og kjøreveier.

Parkering

Fast garasjeplass med mulighet for elbil-lader (P-9) i felles garasjeanlegg. Garasjeplassene er fritt omsettelig. Dersom kjøper ikke ønsker garasjeplass så kan leiligheten kjøpes uten og garasjeplassen selges for seg. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Ekstra garasjeplass under Løren Torg kan også leies via Q-park. 
Flere offentlige parkeringsplasser i området med gratis parkering etter kl. 20.00.
Nærmeste offentlige lademulighet for elbil er under Løren Torg i Lørenveien 44. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasade er forblendet med spekket tegl. Flatt tak antatt utført som kompakt tak. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Balkong utført på betongdekke. Avrenning mot balkong ytterkant. 
Entrédør i fabrikkmalt utførelse. Balkongdør med 2-lags isolerglass datert 2011. Lette innerdører med glatt overflate og bikubekjerne av papp. Vinduer med 2-lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 2011. Felles varmtvannbereder i bygget. Berederen er ikke inspisert. Hovedstoppekraner er plassert bak luke i tak bad. Bad fra byggeår. Badet er et prefabrikkert modulbad produsert på fabrikk. Slike bad løftes ferdig konstruert inn i bygget hvor de kobles til vann, avløp og ventilasjon. Vedrørende membranutførelse forutsettes det at denne er iht gjeldende krav/standard for prefabrikerte bad. Hovedstoppekraner er plassert bak luke i tak. Det er personheis i bygget.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.11.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Solrik, lys og sydvestvendt gjennomgående 3-roms leilighet i 4. etasje med balkong som vender mot rolig gårdstun. Sentralt beliggende sameie på Løren med personheis i bygget og parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg. Her kan du gå innendørs via garasjeanlegget til Løren Torg. Nærsenteret har flere butikker og et godt servicetilbud. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og ca. 250 meter til Løren t-banestasjon.

Stue (ca. 24 kvm): Hyggelig stue med plass til sittegruppe og spisebord. Store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Direkte adkomst inn til soverom II og balkong.

Balkong (ca. 10 kvm): Sydvestvendt uteplass med sol fra ca. kl. 12-20 om sommeren. Balkongen er overbygd slik at her kan du være ute selv om det regner. Flislagt gulv. God plass til utemøbler, gassgrill, m.m. Stikkontakt på vegg. Stråleovn. Elektrisk styrt markise. Rekkverk i stål med stående spiler. 

Kjøkken: Åpen løsning mot stuen. Lys HTH-innredning med glatte fronter. Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Malt vegg over kjøkkenbenk. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Opplegg for frittstående kjøl/frys. Integrerte hvitevarer følger med. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin.

Soverom I (ca. 6,5 kvm): 2 soverom på ca. 6,5 og 9,5 kvm med garderobeskap, hvorav soverom I har vindu mot sydvest og soverom II mot nordøst. 
Soverom II (ca. 9,5 kvm): God plass til dobbeltseng med nattbord. Godt med garderobeskap og vindu mot nordøst. Sikringsskap med automatsikringer.

Dusjbad/wc (ca. 6 kvm): Prefabrikert badekabin: Heldekkende servant med underskap. Overskap, speil og belysning. Dusjsone med buede vegger i herdet glass. Vegghengt toalett med utenpåliggende sisternekasse. Opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

Hall (ca. 9,5 kvm): Ekstra stor skyvedørsgarderobe. 
Entré (ca. 3 kvm): Plass til garderobeløsning. Porttelefon med døråpner.

Lagringsplass: Godt med garderobeskap i soverom og gang. Kjellerbod på ca. 5,2 kvm.

Himlinger: Malte flater. Downlights på badet.
Vegger: Malte og sparklede gipsplater. Malt mur. Keramiske fliser på dusjbad/wc.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett i alle rom. Flislagte gulv med gulvvarme på dusjbad/wc.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming via radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Elektriske varmekabler i baderom gulv. 
Felles varmtvannbereder i bygget. Friskluftstilførsel via veggventiler og spalteventiler i vinduer. Avtrekk bad og kjøkkenventilator er tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er tilførsel av friskluft til badet via spalte under dørblad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttetLørenvangen eierseksjonssameie, med sameiebrøk 60/17344.
Sameiet består av 184 leiligheter og 3 næringslokaler fordelt på 4 bygninger med varierende høyde fra 5 til 6 etasjer. 
I underetasjen, på gateplan, er det bygget næringsarealer som vender ut mot Lørenveien. Fra første etasje og oppover er det leiligheter.
Under byggene er det parkerings-og bodarealer, med heis direkte opp til leilighetene. Innendørs søppelrom. 
Det er tillatt å holde husdyr sånn som hund og katt i leilighetene så lenge det ikke fører til sjenanse for nabolaget. 
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23891020. 
Securitas bomiljøvekter, tlf. 22971048.
Dugnad må påregnes. 
Vaktmesteravtale med Bygårdsservice AS. 
Se sameiets hjemmeside: www.lorenvangen.com

Viken Fiber er leverandør av Alt-i-box fibernett og TV-grunnpakke:
- Ny 4k lydløs dekoder (bluetooth)
- Internett 200/200 Mbit/s
- 15 faste kanaler og 20 poeng til valgfrihet av kanaler
- 50 timer opptak (mot et engangsgebyr)
- Funksjonene «se forfra», spol og pause, søk og anbefalinger
- Altibox-appen

Foretatt påkostninger 2012-2019:
- Montert opp søppelbeholdere ved hver inngang fra parkeringshuset.
- Montert infoskap i alle postkassegangene.
- Satt opp skilting i søppelrom, samt glass- og pappcontainer.
- Hatt to omganger med komprimatorbil for kasting av større gjenstander.
- Kameraovervåkning av garasjeanlegg og dets inn-og utganger. 
- Beboerene har også mottatt tilbud på montering av markiser. 
- Montert takrenner på bygningene. 
- Byttet låsesystem. 
- Styret har fått gjennomfort måling av radon stråling i sameiet. Rapporten viser at det ikke er farlige nivåer av radon stråling i sameiet. 
- Rensing av ventilasjonrør, gå over til lagring i sky i Alt-i-Box og nye informasjonstavler. 

Pågående påkostninger: 
- Ingen kjente planer. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
På bygget er det tinglyst pengeheftelse med dagboknr 486494, tinglyst: 16.06.2008: Erklæring/avtale: Evigvarende rett for Hafslund til bruk av rom til plassering av nettstasjon. 
Det er tinglyst 8 servitutter på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Disse omhandler blant annet bestemmelser om installasjoner i etasjeskillet, kabler for strøm, telefoni og data, fjernvarme, overflatevann, park og skulpturer, adkomst og fordeling av driftskostnader.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

I henhold til reguleringsplan S-4189 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.11.2005 er området regulert til: 
- byggeområde: bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål (treningssenter, galleri) (felt B2) 
- offentlig trafikkområde: vei, fortau
- fellesområde: gårdsplass 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Løren er i utvikling og på flere av nabotomtene er det pågående plansaker vedr. boligbygging. Se bl.a. plansak 201215384 og 200901755.

Diverse

Informasjon fra selgers egenerklæringsskjema: 
- Det er observert rotter på utvendig fellesareal i sameiet og Antcimex er engasjert med årsavtale fra høsten 2019. 
- Det ble observert skjeggkre i sameiet våren 2019, og tiltak ble umiddelbart satt i gang. I leiligheten er det totalt blitt observert og fjernet 3 stk skjeggkre. Det er ikke observert skjeggkre i leiligheten siden 17.06.2019, og det er heller ikke meldt om skjeggkre i resten av sameiet siden ca. medio august 2019. Ellers er det ikke blitt observert noen andre problemer med insekter i leiligheten eller i sameiet. 
- Har selv lagt granitt underdørs fliser på balkongen med membran. Motorisert markise er montert på balkongen av leverandør. 
- To små svimerker ytterst på markiseduken. 
- Termostatbryteren i stua er litt skadet, men fungerer fint. 

Bilpool: Når du bor på Løren, bor du så sentralt at de fleste transportbehov kan dekkes ved hjelp av en rekke kollektivtilbud. Derfor kan det være fristende å tenke tanken at du kanskje ikke trenger bil sånn i det daglige, og at du heller kan bli deleier i en bilpool. Dermed vil du ha tilgang på bil, bensindrevet eller elektrisk, når du av og til trenger det. Pris kr 200,- per måned pluss tillegg for bruk. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR54.1991

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.014,- pr. mnd. og inkluderer: grunnpakke kabel-tv, fibernett, garasjeplass, á-konto energi, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. 

Herav:
- Felleskostnader kr 1.700,-
- A-konto energi kr 540,-
- Kabel-tv/fibernett kr 399,-
- Garasjeplass kr 375,-

NorgesEnergi er leverandør av strøm og Hafslund leverer fjernvarme og varmt tappevann. Techem avregner etter faktisk energiforbruk per år mot innkrevd á-kontobeløp. Nåværende eier har et energiforbruk som tilsvarer (varmtvann og fjernvarme) ca. kr 585,- og (strøm) ca. kr 415,- pr mnd. Forbruket i 2019 av strøm (ca. 2.000 kWh). 

Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-TV og fibernett. Dette er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.226.565,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4.415.634,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20.973,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 1.846,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr kr 4.769.484,-.
Av dette beløpet utgjør kr 1.846,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum og omkostninger skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF

Kristine Mevik

Telefon
Mobil 91609270

Lurer du på noe

Kristine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.