EIKSMARKA

Lijordveien 24C

Prisantydning

7 790 000 kr

Fellesgjeld: 159 525 krOmkostninger: 207 697 krTotalpris: 8 157 222 kr
Etasje
3
Byggeår
1954
Soverom
3
Areal (P-ROM)
111 m²
Tomteareal
61534 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
2 234 kr

Lekkert rekkehus over 3 plan med solrik, vestvendt terrasse -Gjennomgående god standard -Særdeles barnevennlig og rolig

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til et strøkent rekkehus med svært god beliggenhet i et barnevennlig boligområde på Eiksmarka. Boligen, som ble pent pusset opp i 2015, fremstår lekker og moderne og passer ypperlig for barnefamilier. Fra boligen har du kort vei til skoler og barnehager, samt butikker og offentlig kommunikasjon. Det er videre kort vei til flotte turområder både sommer og vinter. Boligen har en god planløsning og består av entré, stue, kjøkken, 2 bad, 3 soverom, peisestue og innvendig bod. Med direkte utgang fra stuen har du en svært hyggelig terrasse hvor du kan nyte ettermiddags- og kveldssolen. Det medfølger én garasjeplass i fellesgarasje. Det skal bygges nye garasjer til boligene i sameiet. Velkommen til felles visning eller etter avtale med megler

Eiendommen

Lijordveien 24C, 1359 EIKSMARKA 
Gårdsnummer 35, bruksnummer 3, seksjonsnummer 75, kommunenummer 3024

Områdebeskrivelse

Lijordveien 24 C ligger i et rolig og barnevennlig boligområde på Eiksmarka. I nærheten av boligen har du hyggelige grøntarealer samt flotte turområder hvor du blant annet kan gå til Fossum og videre inn i marka, med flotte løyper både sommer og vinter.
Dersom hesteløp er av interesse har du Øvrevoll i nærheten av boligen, som byr på Norges eneste galoppbane.
Kort vei fra boligen har du Østerås T-Bane, som tar deg til Nationaltheateret på under 20 minutter. Fra Nationaltheateret kan du ta tog videre både øst- og vestover, og her finner du også Flytoget. Ved Østerås T-bane har du også et godt busstilbud med ruter mot Sandvika og Bekkestua én vei, og mot Skøyen den andre veien. Det er for øvrig bussholdeplass i umiddelbar nærhet, hvor også flybussen går fra. 
Østerås Senter, som ligger i gangavstand fra boligen, kan by på over 20 forretninger / virksomheter med blant annet dagligvarebutikken Meny, apotek og Vinmonopol, samt legesenter og treningssenter.
I tillegg finner du også nye Eiksmarka senter i nærområdet, hvor du blant annet finner en pizzarestaurant, en hyggelig café, frukt- og grøntbutikk, blomsterbutikk og dagligvarebutikken Kiwi.
En kort kjøretur unna finner du også CC-Vest og Røa Senter, samt Grini næringspark med blant annet Møbelringen, Europris, Jysk, Italian House, Kid og Leo's Lekeland. Du har også søndagsåpne Jokerbutikker på Eiksmarka og Hosle.
For de treningsglade sjeler er nærområdet spekket med et godt utvalg av fritidsaktiviteter som f.eks. tennisbaner, Fresh fitness på Østerås, golfbaner på Haga og Grini, Sats med svømmehall på Røa, Nadderudhallen på Bekkestua og volleyballbane utenfor Eikeli videregående skole.
Eiksmarka / Fossum har gode fritidsaktiviteter og byr på blant annet fotball på gressletta rett ovenfor Eiksmarka bibliotek, skiløyper med egen lysløype fra Fossummarka og innover med milevis av preparerte løyper.
Gode turmuligheter også på sommerstid med Østernvann som en skjult oase i Løvenskioldskogen. Hagabråten er et populært område for barnefamilier og blir mye brukt på vinterstid.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
- Eikeli-Lijordet barnehage
- Østerås barnehage
- Fururabben barnehage
- Eikelia barnehage
- Grav kindergarden

Barneskole:
- Eikeli
Ungdomsskole:
- Østerås

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 131 kvm
Totalt bruksareal: 118 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 118 kvm

Primærrom:
Rekkehus: 
Kjeller: 31 kvm: Stue, bad
1. etasje 40 kvm: Entré, stue, kjøkken
2. etasje 40 kvm: Bad, gang, 3 soverom

Sekundærrom:
Rekkehus: 
Kjeller: 7 kvm: Bod

+ Vestvendt terrasse på ca. 23 kvm med utgang fra stuen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.12.2019 utført av Boa Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 61 534 kvm som tilhører sameiet. Tomten er opparbeidet med grøntarealer og beplantning. Tomten er fellesareal. Seksjonene har et eget bruksområde utenfor sin enhet og er ansvarlig for vedlikehold av eget bruksområde. Eiere av seksjoner med midtleilighet har rett til ferdsel over bruksområdet til naboer. Se forøvrig vedlagte vedtekter.

Parkering

Parkering for én bil i felles garasjerekke. Øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Grunnmur:
Støpte betongvegger ut mot grunn, utført med isolasjon og bindingsverk av tre på innsiden.
Grunn og fundamenter:
Gulv på grunn med støpt såle av betong, antatt fundamentert på komprimerte, faste masser.
Drenering:
Drenering ble skiftet i 2006.
Yttervegger:
Bindingsverksvegger av tre, isolert med mineralull som er utvendig kledd med liggende kledning.
*Kledning og isolasjon ble skiftet i 2007.
Etasjeskillere:
Etasjeskillere av tre.
Takkonstruksjoner:
Saltakkonstruksjon av tre, tekket med shingel / papp, og nedløp av stål.
*Taktekking, renner, nedløp og beslag ble skiftet i 2006.

Vinduer:
Vinduer med 2-lags isolerglass fra 2006/2007 og 2015. Stuen i 1. etasje har karmer fra eldre tid. Ett av kjellervinduene er med 3-lags isolerglass (Antatt å være fra 2015). Vinduer på bad har karmer av PVC.

Ytterdører:
- Ytterdør med glassfelt og kodelås fra 2005.
- Balkongdør med 2-lags isolerglass fra 2006/2007.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper med malte trinn, vanger og rekkverk, med tepper i gangsonen.

Terrasse:
Terrasse på bakkeplan, belagt med terrassebord. Utgang til terrasse fra stuen.

VVS:
- Vanntilførsel rundt boligen er utført med rør-i-rør system. Avløpsrør i antatt plast. Fordelerskap til rør-i-rør system i kjellerbod og stoppekran av kobber i bod.
- Tilluft via luftespalter i vindu og ventiler montert på vegg. Avtrekk på kjøkken og bad.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
- Rekkverk i trapper

Det er påvist forekomst av sølvkre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt sølvkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Rommene i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som boder jf. originale byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Utleie skal meddeles styret. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Strøkent rekkehus med svært god beliggenhet på Eiksmarka. Boligen ble totaloppusset i 2015 og fremstår lekker og moderne. Boligen har en god planløsning og består av entré, stue, kjøkken, 2 bad, innvendig bod og 3 soverom. Med utgang fra stuen har du en svært hyggelig vestvendt terrasse hvor du kan nyte ettermiddag / kveldssolen.

Kjøkken:
Lekkert og stilrent kjøkken med over- og underskap med glatte fronter på skap og skuffer, og benkeplate i eik med stålkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Kjøkkenet har fritthengende ventilator over platetopp.

Våtrom:
Bad 2. etasje:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt himling. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant med underskap, nedsenket dusjhjørne med glassvegg, veggmontert speil med lys over. Avtrekk koblet via ventilasjonskanal ut på yttervegg.
*Varmekabler

Bad kjeller:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger, og malt himling. Badet er innredet med vegghengt toalett, servant med underskap, nedsenket dusjhjørne foldbare glassvegger, veggmontert speil med lys over, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekk koblet via ventilasjonskanal ut på yttervegg.
*Downlights
*Varmekabler

Innvendige overflater:
Gulv:
I hovedsak 1-stavs parkett og fliser.
Vegger:
I hovedsak malte flater og panel.
Himling:
Malte flater. Romhøyde i kjeller og 1. etasje er hhv. 2,02 og 2.35 meter. 2. etasje har mellom 1,90 og 2.86 meter.

Utstyr:
- Motorisert markise på terrasse

Oppvarming

Elektrisitet:
- Panelovner
- Varmekabler på bad og i entré
- Varmtvannsbereder fra 2015 på 198 liter (Montert i kjellerbod)
Ildsteder:
- Peisovn i 1. etasje
- Åpen murt peis i kjeller
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Boligsameiet Hofbo, med sameiebrøk 1/132.
Sameiet består av 132 ideelle eiendomsandeler, fordelt på 33 firemannsboliger.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes. Dyrehold er tillatt.
 
Foretatt påkostninger / vedlikehold de senere år: 
- Det er gitt støtte til utskifting av kjellervinduer.
- Skiftet ut enkeltvinduer og dører som enten var ødelagt eller ikke utskiftet ved tidligere renoveringsprosjekt.
- Drenskummer og sandfang er tømt.
- Vedlikeholdsspyling av alle avløp.
- Trepleie / tilplanting på fellesområde ved General Fleischers vei / Lijordveien.
- Mindre utskiftinger av fellesrør i enkelte hus.
- Dumpa er tømt.
- Oppgrusing og rehabilitering av parkeringsplasser i Nadderudveien.
- Oppsett av ødelagt støttemur / gjerde.
- Frakobling og vurdering av takvannsavløp.

Planlagte påkostninger / vedlikehold: 
- Tiltak knyttet til drenering i forbindelse med eventuell bygging av nye garasjer
- Tiltak knyttet til vannet inn til enhetene i forbindelse med kommunens vann- og avløpsprosjekt.

Det ble avklart på årsmøtet 25/04/2019 at boligsameiet Hofbo overtar drift og vedlikehold av garasjene i sameiet under den forutsetning at garasjelagene oppløses og at det bygges nye garasjer innen utgangen av 2020. Det ble vedtatt å bygge inntil 23 garasjer i Nadderudveien og et anlegg med inntil 100 garasjer. Målet er å sette opp 142 garasjer. 

Det ble avholdt ekstraordinært sameiermøte i sameiet 12.12.19. 
Styret har vurdert sameiets økonomi og har vedtatt (styremøte 3.12.19) å nedjustere de månedlige felleskostnadene som nevnt over. Bakgrunnen er at sameiet har 3,5 mnok i disponible midler, drives med overskudd og at de store vedlikeholdsprosjektene bør nedbetales over lang nedbetalingstid. Samtidig gjør styret oppmerksom på at felleskostnadene vil øke ved bygging av garasjer
når disse bygges (for de som skal ha ny garasje). Etter at garasjene er bygget og vann-og avløpsprosjektet er ferdig vil det gis tilbud om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
- Det ble på møtet vedtatt at boligsameiet skal bygge nye garasjer til enhetene som allerede har garasjer i sameiet i 2020. Kort oppsummert for denne enheten vil denne seksjonen få garasjeplass ca. på samme sted som den har garasje idag. Det vil bli tatt opp 1 felles lån for finansiering av garasjene. Garasjene kommer til å koste ca. 160-170.000 pr. seksjon. 
Det vil bli muligheter for montering av ladepunkt for el-bil som bekostes av eier selv. 
- Det ble vedtatt at boligsameiet Hofbo skifter vannledninger og separerer avløp på General Fleischers vei 3-14, Lijordveien 22-39 og Nadderudveien 123-127. Det er foreslått at dette skal finansieres med et felleslån på inntil kr. 7.700.000,- med en nedbetalingstid på 30 år. Kostnaden fordeles på seksjonseierne etter eierbrøk (Arbeidet starter i følge forrteningsfører januar 2020)
- Sameiet godkjente under samme møte også kjellernedgang og omregulering av kjellerareal i Lijordveien 22 A.

Konferer megler for mer informasjon vedr. ovennevnte.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av tinglyst servitutt 15159, datert 18.07.1980, at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. 

Det er tinglyst 19 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
- Dagboknr 303464, tinglyst 28.07.1961, type heftelse: Erklæring / Avtale: Bærum Elektrisitetsverk, eller dets rettsgyldige etterfølgere, gis rett til å plassere en stålmast og føre frem til denne mast en 10 kV luftlinje. Erklæringen omfatter også rett til nødvendig kvisting, rydding, trefelling og adkomst til linjen for tilsyn / reparasjon. 
- Dagboknr 300776, tinglyst 16.02.1962, type heftelse: Bestemmelse om veg: Gjensidig rett til å bruke eksisterende veier for gbnr. 35 / 1 og gbnr. 35 / 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14 og 45 frem til reguleringen av de to eiendommene blir gjennomført med nye veier.
- Dagboknr 303732, tinglyst 11.07.1963, type heftelse: Erklæring / Avtale: Peisestuer (eventuelt hobbyrom) på gbnr: 35/3 som Bærum bygningsvesen måtte godkjenne innrettet på eiendommen skal bare brukes leilighetsvis som birom.
- Dagboknr 307083, tinglyst 08.11.1968, type heftelse: Erklæring / Avtale: Garasje på gbnr. 35/3 som Bærum bygningsråd godkjente i strid med veilovens avstandsbestemmelser skal ikke kunne kreve ulempeerstatning utover det en ville hatt krav på dersom veilovens avstandsbestemmelser hadde vært fulgt, ved eventuell veiutvidelse, omlegging av avkjørsel, snøbrøyting m.m.
- Dagboknr 303384, tinglyst 19.05.1971, type heftelse: Erklæring / Avtale: Tilbygg til våningshus på gbnr. 35/3 som Bærum bygningsråd godkjente i strid med veilovens avstandsbestemmelser skal ikke kunne kreve ulempeerstatning utover det en ville hatt krav på dersom veilovens avstandsbestemmelser hadde vært fulgt, ved eventuell veiutvidelse, omlegging av avkjørsel, snøbrøyting m.m.
- Dagboknr 409769 tinglyst 02.08.1972, type heftelse: Erklæring / Avtale: Tilbygg på gbnr. 35/3 som Bærum bygningsråd godkjente i strid med veilovens avstandsbestemmelser skal ikke kunne kreve ulempeerstatning utover det en ville hatt krav på dersom veilovens avstandsbestemmelser hadde vært fulgt, ved eventuell veiutvidelse, omlegging av avkjørsel, snøbrøyting m.m.
- Dagboknr 8009 tinglyst 16.04.1980, type heftelse: Erklæring / Avtale: Garasjer på gbnr. 35/3 som ligger nærmere den prosjekterte turveitrasé enn 4 meter, må fjernes uten utgift for Bærum kommune når bygningsrådet forlanger det.
- Dagboknr 15159 tinglyst 18.07.1980, type heftelse: Erklæring / Avtale: Hver eier plikter å være medlem av Boligsameiet Hofbo 1 og følge sameievedtektene. Kun fysiske personer kan eie sameiedel.
- Dagboknr 20715 tinglyst 03.07.1985, type heftelse: Erklæring / Avtale: Kjøreadkomst over gbnr. 35/3 til garasjeanlegg.
- Dagboknr 76334 tinglyst 27.07.2016, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Frafallelse på ethvert erstatningskrav som har sin årsak i at byggverket er etablert innenfor ledningsnettets restriksjonsbelte.
De øvrige servituttene omhandler: Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven på andre boliger, på samme gårds- og bruksnummer.

Det fremgår seksjoneringsbegjæring i grunnboken med dagboknr. 905253. Denne er forsøkt innhentet av megler, men finnes ikke hos statens kartverk eller hos forretningsfører. Det vites dermed ikke hva dokumentet inneholder.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Reguleringsplaner:
- Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (54 725 kvm) og kjørevei (5809 kvm) i henhold til reguleringsplan Østerås og Grav med planID: 1951187 med ikrafttredelse 24.01.1952.
- Eiendommen er regulert til kjørevei (15 kvm) i henhold til reguleringsplan Østerås, del, endring. regulering med planID: 1972319 med ikrafttredelse 04.04.1974.
- Eiendommen er regulert til turvei (136 kvm) i henhold til reguleringsplan Nordterrassen med planID: 1988026 med ikrafttredelse 21.06.1989.
- Eiendommen er regulert til turvei (822 kvm) i henhold til reguleringsplan Østerås og Grav med planID: 1950241 med ikrafttredelse 02.07.1954.
- Eiendommen er regulert til kjørevei (26 kvm) i henhold til reguleringsplan Nadderudveien, mellom Nordsv/Vollsv med planID: 1979034 med ikrafttredelse 31.07.1984.

Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med planID: 201601 er eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse (60 577 kvm), nåværende grønnstruktur (958 kvm), hensyn grønnstruktur (136 kvm) og miljøkvalitet / estetikk / natur / landskap / grønnstruktur (2 286 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018

Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangssatt.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Leiebeløp inkluderer

Kommunale avgifter er kr 9 659,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Fellesutgiftene er kr 2 234,- pr. mnd. fra og med 01.02.2020 og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kabel-TV / bredbånd, nedbetaling av felles lån, drifts- og vedlikeholdskostnader, 
Felleskostnader: kr. 303,-
Lånekostnad renter: kr. 563,-
Lånekostnad avdrag: kr. 1 168,-
Fibernett fra Viken: kr. 100,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
*Felleskostnadene er kr. 3 234,- pr. mnd frem til 01.02.2020, men reduseres med 1 000 pr seksjon fra 01.02.2020 til kr. 2 234,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16 000,- pr. år. / 12 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Oppdragets KR-kode

KR10.19235

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 659,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Fellesutgiftene er kr 2 234,- pr. mnd. fra og med 01.02.2020 og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kabel-TV / bredbånd, nedbetaling av felles lån, drifts- og vedlikeholdskostnader, 
Felleskostnader: kr. 303,-
Lånekostnad renter: kr. 563,-
Lånekostnad avdrag: kr. 1 168,-
Fibernett fra Viken: kr. 100,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
*Felleskostnadene er kr. 3 234,- pr. mnd frem til 01.02.2020, men reduseres med 1 000 pr seksjon fra 01.02.2020 til kr. 2 234,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16 000,- pr. år. / 12 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 373 677,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4 945 237,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23 872,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 159 525,- pr. 01.12.2019
Total fellesgjeld for sameiet er kr 21 057 104,- pr. 10.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HABA01-94907008155
Restsaldo: 19 589 047,-
Restløpetid: 14 år og 2 mnd.
Rente (pr. 10.12.2019): 3,75 %, flytende rente.
Lånenummer: HABA02-94907029187
Restsaldo: 1 468 057,-
Restløpetid: 3 år og 1 mnd.
Rente (pr. 10.12.2019): 3,50 %, flytende rente.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8 149 467,-
Av dette beløpet utgjør kr 159 525,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,5 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Fredrik Nordstrøm
Eiendomsmegler MNEF

Fredrik Nordstrøm

Telefon
Mobil 99521413

Lurer du på noe

Fredrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.