Komplett salgsoppgave

Gamle Røykenvei 18

4 300 000 kr
88 m²
3 soverom
Velkommen til Gamle Røykenvei 18, presentert av Terje Tveit i Krogsveen. Meget pen 4-roms endeleilighet!
Velkommen til Gamle Røykenvei 18, presentert av Terje Tveit i Krogsveen. Meget pen 4-roms endeleilighet!
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
GULLHELLA
Sjarmerende, pen og romslig 4-roms endeleilighet. Balkong med fint utsyn mot fjorden. Parkering*. Nært til buss og tog

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  198 980 kr
 • Omkostninger
  113 620 kr
 • Totalpris
  4 612 600 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  88 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 500 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Leiligheten oppfattes som hjemmekoselig, varm og sjarmerende. Eiendommen ligger svært rolig til. Likevel er det sentralt. Det er 6 minutters kjøring til Asker sentrum. Leiligheten ligger i kort gangavstand til buss, tog og butikk. Det er et engasjert og inkluderende sameie som er opptatt av trivsel og vedlikehold av eiendommen. Terrassen er stor og byr på mange soltimer. I tillegg er det utsikt til Oslofjorden. Leiligheten ligger i 2. etasje med flott utsikt over nærområdet med både skog og topper. Du er i stand til å se til Oslo. En hører ikke lyder fra de andre leilighetene. I nærheten har du også barnehage, skole og omsorgsbolig. Det er kort vei til både by og skog. I nærheten har du Vardåsen som er en populær skibakke om vinteren. Leiligheten oppleves som romslig med stor stue, to toalett og tre soverom.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gamle Røykenvei 18, presentert av Terje Tveit i Krogsveen. Velkommen til en sjarmerende, romslig og pen endeleilighet beliggende i en firemannsbolig på Gullhella i Asker. Her bor du med kort avstand til buss, tog og Asker sentrum. Det er nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke og lysløyper om vinteren. Den populære kyststien går langs fjorden, ut mot Konglungen og mot Vollen. Det er og flere fine badeplasser i nærheten. Her vil både liten og stor kunne trives! Kort fortalt:
 • 3 fine soverom
 • Romslig og lys stue med peisovn
 • Bad og separat toalettrom
 • Nyere kjøkken fra 2020 med profilerte fronter
 • Stor balkong med fint utsyn mot fjorden
 • *Felles parkeringsplass i sameiet
 • Trivelig og inkluderende sameie

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamle Røykenvei 18, 1386 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 61, bruksnummer 118, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 61, bruksnummer 771, ideell andel 1/24

Innhold

Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 88 kvm
Bruksareal:
Leilighet i firemannsbolig 88 kvm
Primærrom:
2. etasje 88 kvm: Gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom, to soverom og kontor.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca 5,3 kvm og 1/4 av loftet på ca 28 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 09.09.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Badet er noe utvidet ut i gangen, men utenom dette samsvarer leiligheten med tegninger fra 2005.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Leilighet i firemannsbolig over to plan, samt loft fra 1958. Leiligheten er tilbygget med stue og soverom i 2006 i følge selger. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Bærende vegger og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger av tre utvendig kledd med liggende kledning. Yttertak i saltaksform tekket med takplater. Renner, nedløp og snøfangere av metall. Entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2006 - 2012. Vindu med koblet glass fra byggeår på bad.
Teknisk anlegg/VVS
Vannrør av typen rør-i-rør system, plast og kobber. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap med stoppekraner til rør-i-rør system plassert på toalettrom. Hovedstoppekran og varmtvannsbereder plassert på kjøkken. Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trappeoppgang. Leiligheten har delvis synlig og delvis skjult elektrisk anlegg.
Brann
Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat fra 2017.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 2 er gitt på følgende utvendige og tekniske bygningsdeler:
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling (noe merkbare skjevheter i boligen).
- Elektrisk anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
- Vinduer: Enkelte vinduer er tunge og åpne/lukke. Vindu på bad er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling.
- Dører: Balkongdør er tung og åpne/lukke
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
- Grunnmur: Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur
- Drenering: Vann fra yttertak og bortledning. Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark
Det er ikke påvist noen TG 3.
Se mer under punkt om "Standard" for tilstandsgrad 2 gitt på innvendige bygningsdeler og overflater.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om overnevnte bygningsdeler. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i tillegg om følgende:
- Boblebadekaret har en sprekk og er lekk.
- Det er et eldre vindu på badet som kan være vanskelig å lukke igjen.
Se vedlagt dokument til salgsoppgaven med selgers egenerklæring for tilleggsinformasjon til tilstandsrapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert og påkostet med følgende utbedringer de senere år:
Arbeid utført ved innflytting i august 2020:
- Gang, soverom, stue, kjøkken, soverom er malt.
- Oppheng av skap og hyller i gang og på to soverom.
- I gangen har det blitt montert gipsvegger.
- I stuen har det blitt montert to taklamper over stuebord.
- Ny taklampe på kjøkken.
Arbeid ferdigstilt i august 2022:
- Utvendig har hele huset blitt malt, nytt tak har blitt lagt og nordveggen har fått fasadeskift med etterisolering.

Standard

Leilighet beliggende i 2. etasje i en firemannsbolig. Boligen består av gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom, to soverom og kontor. Leiligheten har en god planløsning og er malt i tidsriktige farger. Leiligheten med tilbygget med et ekstra soverom og utvidelse av stuen i 2006.
Entré
Entré med plass til kommoder langs vegg og oppheng av jakker i nisje innenfor inngangsdøren. Nedsenket himling med downlights om gir god belysning til rommet. Videre adkomst til bad og toalettrom fra gangen.
Stue
Stor og luftig stue med god plass til en større hjørnesofa midt i rommet. Langs den ene veggen er det en koselig peisovn som varmer godt utover høsten og vinteren. Gulvet er belagt med lyst 1-stavs laminatgulv og veggflatene er malt i en lun tone. I deler av himlingen er det bygget kasse til downlights. Fra stuen har du adkomst til den fine balkongen.
Kjøkken og spisestue
Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2020 med profilerte hvite fronter. Benkeplater i laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminert plate mellom benkeplate og overskap i samme stil som benkeplaten. Belysning og stikkontakter under overskapene. Frittstående hvitevarer med kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og komfyr. Vegghengt ventilator. Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap. Mellom kjøkkenet og stuen er det plass til spisebord.
Kjøkkenet har fått TG 2 på 2 punkter (Vannrør. Innredning). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Toalettrom
Toalettrom vurdert til å være fra 2013. Flislagt gulv og vegger, og himling i malte flater. Servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Vegghengt toalett. Avtrekksventil i vegg.
Toalettrom har fått TG 2 på 3 punkter (Vannrør. Sanitærutstyr/innredning. Overflater gulv). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Bad
Baderom fra 2013. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Servantskap ovenpåliggende servant og ettgreps armatur. Speil, belysning og stikkontakt over servant. Vegghengt toalett. Badekar med hånddusj (selger opplyser om at boblebadekaret har en sprekk og er lekk). Avtrekksventil i vegg.
Badet har fått TG 2 på 5 punkter (Ventilasjon. Vannrør. Sanitærutstyr/innredning. Overflater vegger. Overflater gulv). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.
Soverom og kontor
Leiligheten har i dag tre fine soverom, der det ene har vært benyttet til kontor av dagens eier. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Der det er innredet til kontor er det garderobeskap og vegghengte skap til oppbevaring. Dette og det tredje soverommet egner seg godt til barnerom.
Lagringsplass
Boligen har godt med lagringsplass. Det er en bod i kjeller på ca 5,3 kvm og en disponerer 1/4 av loftet på ca 28 kvm.
Overflater
Gulv: Fliser, 1-stavs laminat, heltregulv
Vegger: Fliser, malte flater, malte plater, tapet
Himling: Malte flater, malte plater, panel
Øvrige rom har fått TG 2 på 2 punkter (Overflater vegger. Overflater gulv). Se vedlagt tilstandsrapporten for utfyllende informasjon.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved bruk av elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.05.1958. Denne følger vedlagt til salgsoppgaven.
Det foreligger godkjentmelding på tilbygget datert 07.04.2006.
Tegningene fra da eiendommen ble tilbygget i 2006 datert 27.09.2005 viser at leiligheten samsvarer med dagens planløsning. Badet er noe utvidet ut i gangen, men det er ingen ytterligere endringer.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 11821, tinglyst 12.06.1980, type heftelse: Pantsettelseserklæring kr 15 000 til sikkerhet for betaling av fellesutgifter til sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 7363, tinglyst 30.08.1957, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vannrett. Med flere bestemmelser - Eldre kjøpekontrakt med diverse bestemmelser og tillatelser til å føre rør og ledninger over eiendommen.
Dagboknr 5008, tinglyst 29.03.1978, type heftelse: Skjønn. Ekspropriasjon ved utv. av Røykenvn. - Dokumentet var ikke å finne i arkivet hos Kartverket.
Dagboknr 506300, tinglyst 08.06.2015, type heftelse: Jordskifte. Jordskiftesak 0200-2010-0039 Gamle Røykenvei. Akershus og Oslo jordskifterett. Grensebeskrivelse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Det følger av sameiets vedtekter punkt 2.3 at styret skal underrettes om alle leieforhold. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Seksjonseier skal informere styret i forkant av utleien om når, hvem som leier og hvor lenge de skal leie.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og attraktivt område på Gullhella i Asker med nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke, lysløyper og offentlig kommunikasjon. Eiendommen ligger sentralt til i forhold til offentlig kommunikasjon, og det er kort vei til Asker sentrum.
Fra boligen er det kort vei til fine opplevelser på sjøen og i marka. Det finnes flere fine badeplasser i nærheten - Hvalstrand, Spirabukta og Blakstadbukta, samt Asker seilforening ved Børsholmen. Den populære kyststien går langs fjorden, nydelige turområder i skogsterreng ut mot Konglungen, Aaby gård med store jordbæråkere like i nærheten, samt Vollen Handelssted som er kjent for Askers sørlandsidyll med blant annet marina, restauranter, små nisjebutikker og båt inn til Aker Brygge morgen og ettermiddag. Det er for øvrig også flere båthavner i området, deriblant Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn, Vollen Marina m.m. Nærmeste badestrand er populære Hvalstrand - her har du med andre ord en rekke rekreasjons- og fritidsaktiviteter i nærområdet til både store og små. Fra boligen er det heller ikke langt til Askerhallen og Risenga hvor du finner blant annet fotballbane, ny ishockeyhall, tennishall og svømmehall. Dersom du ønsker å komme deg ut i skog og mark grenser området til Vardåsen i bakkant av boligfeltet. Her har du noen av Askers beste tur og skimuligheter rett utenfor døren. Vardåsen skisenter ligger i gangavstand fra leiligheten. Ellers ligger leiligheten sentralt med kort vei til Blakstad skole og Risenga ungdomsskole. Espira Gullhella barnehage ligger i umiddelbar nærhet og Barnas hus Gullhella ligger ved Rema 1000.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema1000 Gullhella eller Kiwi Bondi - begge i gang/sykkelavstand fra boligen. På Vettre finner du også et koselig Nærsenter som har alt man trenger, ca. 7 min. unna med bil, med blant annet blomster/cafe, Kiwi, apotek, lege og veterinær. Ønsker du deg et bredt utvalg av butikker, restauranter og kulturopplevelser er det ca. 8 min. med bil til Asker sentrum.
Det er rundt 11 minutters gange til tog fra Gullhella stasjon, og 2 minutter til bussholdeplassen ved Gullhella sykehjem. Fra togstasjonen går det lokaltog hver halvtime i retning Oslo. I Asker finner du et knutepunkt for kollektivtransport med tog mot Oslo hvert 10. minutt.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse nederst i annonsen på krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Espira Gullhella
Bondi barnehage
Østenstad Menighets barnehage
Nedre Bleiker barnehus
Åby barnehage
Skoler:
Blakstad barneskole
Hovedgården ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på ca 4 047,6 kvm. Fellesområder opparbeidet med gruslagte internveier, sittegrupper, plenarealer, trær og diverse beplantning.
Fra stuen er det utgang til en nordvestvendt balkong på ca 21 kvm. Herfra har du fint utsyn over området og ned mot fjorden. Gulvflaten er belagt med terrassebord og det er rekkverk av tre. På veggen er det montert utebelysning. Det er sol på uteplassen fra rundt kl 12-21 midtsommers i følge selger.
Boligen har 1/24 andel av et realsameie på gnr. 61, bnr. 771. Dette er den private veien i sameiet.

Parkering

Det er felles parkering foran huset - ingen fast parkeringsplass for den enkelte.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Boligen har 1/24 andel av et realsameie på gnr. 61, bnr. 771. Dette er den private veien i sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Gullhella (id 0220151) datert 11.11.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 500,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, avdrag og renter på fellesgjeld, drift og vedlikehold, forretningsførsel, måking/strøing mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er felles vannmåler i sameiet.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8 029 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett (fiber) og har avgift på kr 950 pr. mnd. Dekoder/ruter medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 015 981,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 657 531,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 198 980,- pr. 26.08.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2 387 758,- pr. 26.08.2022 og lånevilkårene er:
Bank: DNB
Rentebetingelser: 5,40%
Lånets løpetid: 25 år. Nedbetalt 02.01.2047
Fellesgjelden deles pt likt på de 12 seksjonene i sameiet og leiligheten har 1/12.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 612 600,-.
Av dette beløpet utgjør kr 198 980,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christoffer Arnessen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Gullhella Boligsameie, med sameiebrøk 1/12.
Sameiet består av 12 leilighetsseksjoner.
Forretningsfører er Mathias Andreasen, tlf. 913 01 906.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Selge opplyser om følgende:
- Sameie har satt opp en oversikt over trappevask. Denne må gjennomføres en gang i måneden og går på rundgang blant beboerne i sameiet. Nylig har det kommet en klippeliste for gresset også.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Sameiet har sommeren 2022 foretatt et større vedlikeholdsløft av husene. Nr 18 har fått utført et fullstendig takskifte, fasaderenovering av endevegg med 10 cm etterisolering og huset er blitt malt.
Planlagte påkostninger:
- Det er i 2022 utarbeidet en vedlikeholdsplan. Tiltak med høy prioritet er taktekke, fasaderehabilitering, drenering og vinduer. Rapporten følger vedlagt til salgsoppgaven. Ved utbedringer vil fellesutgiftene kunne øke dersom det blir tatt opp felles lån.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssum.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0091/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.2291

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2022 kl. 13:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.