Komplett salgsoppgave

Vågliveien 26

4 600 000 kr
159 m²
3 soverom
Vågliveien 26
Vågliveien 26
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Våglia
Enebolig sentralt i Våglia | Attraktiv beliggenhet og stor tomt | Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 600 000 kr
 • Omkostninger
  116 170 kr
 • Totalpris
  4 716 170 kr
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  159 m²
 • Bruksareal
  182 m²
 • Tomteareal
  955,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Praktisk familiebolig, med god plass inne og ute.
Mulighet for flere soverom.
Sentral beliggenhet i populære Våglia. Barna og de voksne vil fort finne seg til rette her med nye hyggelige naboer og lekekamerater.
Kort vei til skole, barnehage, treningssenter og butikksenter.
Enebakk er også kjent for sin rike naturopplevelse med sin nærhet til Østmarka, sommer og vinter. Kommunen byr også på gode tilbud innen kultur og idrett.
Kommunikasjon:
Buss til Oslo, Ski og Lillestrøm.
15 min., bil til Ski.
30 min., bil til Oslo.
Boligen har behov for noen oppgraderinger.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vågliveien 26, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 90, bruksnummer 164, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 182 kvm
Totalt primærrom: 159 kvm
Primærrom:
Underetasje 62 kvm: Entré, gang, soverom, trapperom, kjellerstue, bad, gang, vaskerom
1. etasje 97 kvm: Trapperom, stue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad
Sekundærrom:
Underetasje 23 kvm: Fyrrom/teknisk rom, 2 boder, bod/verksted, kott
Garasje 26 kvm: Garasjerom
Innglasset terrasse er ikke medtatt i arealoppstillingen ettersom konstruksjonen ikke er tett.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.11.2022, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med saltak (skråtak til to sider) i trekonstruksjoner fra byggeår. Taktekkingen er av takpanner (stål/aluminiumsplater) fra ukjent år. Undertak av ukjent type og alder. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra ukjent år. Luftehatt. Pipebeslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Malte trevinduer med 2-lags glass fra ukjent år og enkelte glass ser ut til å være fra 1990. Doble vinduer fra byggeår i trerammer. Eldre ytterdør i tre. Terrassedør i tre ved soverom fra 2009. Terrassedør ut til overbygget terrasse antatt fra 2009. Drenering fra byggeår. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Støttemur mot gårdsplass/garasje. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
- Overbygget terrasse fremstår med store ufagmessigheter og gjenstående arbeider. Overbygget terrasse er ikke søkt iht. eier. Knust terrassedør ved overbygget terrasse. Ytterdør ved overbygget terrasse som ikke er egnet
til formålet. Uegnede materialer benyttet for overbygget terrasse. Etterslep av vedlikehold på veranda. Overflatebehandling må påregnes. For store åpninger i rekkverk av mur.
- Utvendig gjerde er for lavt i forhold til dagens krav. Råte og svikt i konstruksjonen.
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Saltutslag/avflassing av murvegger på vaskerom og boder samt kott under trapp. Muggsopp/svertesopp på nedre del av murvegg bod. Kjellerlukt registrert i kott under trapp.
- Åpninger i rekkverk på innvendige trapper er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet i underetasjen.
- Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på vaskerommet. Rust i øvre del av sluk. Vannet renner ikke tilstrekkelig unna i sluk ved tapping i skyllekum.
- Synlig fukt-/råteskade på vegg ved badekar, på badet i 1. etasje. Det er heller ikke her tilfredsstillende membran/tettesjikt.
- Oljefyr er ikke ombygd til biobrensel. Fyrrommet oppfyller ikke krav til brannsikkerhet. Oljetanken må kontrolleres. Anlegget for øvrig må kontrolleres. Det foreligger pålegg om sanering.
- Sikringsskap med skrusikringer i gang i underetasjen. Store deler av anlegget er eldre/fra byggeår. Løse kabler i kott og ledninger skjult i konstruksjon uten rør. Kabel ved inngang til overbygget terrasse med ufagmessig avslutning.
- Brannslukkingsapparat er eldre enn 10 år. Mangler røykvarslere i underetasjen.
- Terreng faller inn mot bygning. Skråning i nordøst med fall mot bygningen vil øke fuktbelastningen mot grunnmur.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Enebolig med stor tomt, fine uteplasser, vinterhage og garasje.
Entré:
Velkommen inn i en flislagt entré med flere knaggrekker og skoskap. Stor gang med plass til diverse møbler.
Kjøkken:
Eldre innredning fra ukjent år. Kjøkkenet har innredning med malte, profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Det er oppvaskmaskin. Frittstående komfyr og kjøleskap.
Det er kjøkkenventilator antatt med avtrekk ut over tak. På kjøkkenet er det plass til frokostbord og stoler.
Stue:
Stor stue med muligheter for flere soner. Spisestuemøbler er plassert i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Store vindusflater slipper inn mye naturlig lys. Koselig, åpen peis i stue. Ved peisen er det plass til sofagruppe, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Utgang til møblert vinterhage, terrasse og hage fra stue.
Bad i 1. etasje:
Fliser på gulv, tapet på vegger og panel i tak. Servant i servantskap, gulvmontert toalett og badekar. Det er naturlig ventilasjon.
Soverom:
Boligen har to romslige soverom med garderobeløsninger. Utgang til veranda med fin utsikt fra hovedsoverom. To rom i underetasjen benyttes som soverom/stue, men er i bygningstegningene kalt hobbyrom og diverse.
Det ene rommet i kjelleren har vedovn.
Bad i underetasje:
Flislagt bad med panel i tak. Gulvmontert toalett, servant i servantskap og dusjnisje. Naturlig ventilasjon med åpning av vindu.
Vaskerom:
Stort vaskerom med fliser på gulv og malte vegger. Skyllekum, arbeidsbenk og opplegg for vaskemaskin. Det er også god plass til tørketrommel og oppbevaringskurver/kasser.
Kaldt loft med adkomst fra luke ved overbygget terrasse.
Boligen er eldre og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.

Løsøre og tilbehør

Komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin følger med salget.

Oppvarming

Åpen peis i stue, vedovn i kjellerstue og stedvis elektrisk gulvvarme. Panelovner ellers.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Det foreligger pålegg om sanering. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.08.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Baderom mellom soverom i 1. etasje er flyttet til tidligere soverom. Dette er antatt gjort mens flyttingen var søknadspliktig. Vindfang i 1. etasje eksisterer ikke i dag. Ukjent om det ble bygget. Bad ved trapp underetasje er etablert i tidligere bod. Vaskerom er etablert i tidligere bod. Innerste bod var tidligere vaskerom. Fyrrom er bygget om hvor deler nå er gang/del av kjellerstue. Merk at soverom/stuer i underetasjen opprinnelig er søkt som hobbyrom og diverse. Del av dagens entré var tidligere garderobeskap/-rom. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 3110, tinglyst 14.09.1966, type heftelse: Erklæring/avtale: Omhandler bestemmelser om gjerdeplikt, bestemmelser om vann/kloakkledning, bestemmelser om drensvann/stikkrenner mv, bestemmelser om fritt stolpefeste.
Dagboknr 4283, tinglyst 20.11.1967, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelser om drensvann/stikkrenner og fritt stolpefeste.
Dagboknr 4284, tinglyst 20.11.1967, type heftelse: Bestemmelse om veg: Vegvesenets betingelser vedtatt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig til i Våglia, i Ytre Enebakk. Området har nærhet til skoler (ny barneskole åpnet i 2018), barnehager, Vågsenteret og god offentlig kommunikasjon.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, idrettshall, treningssenter og en svært populær vannskiklubb. Om sommeren er det også lett å legge turen til en nyanlagt badeplass ved Vågvann, eller ca. 1 km. til Østmarka golfklubb, med 18-hulls golfbane. Her finner du også både kafé og restaurantfasiliteter.
Området har nærhet til flotte tur- og friluftsområder som bl.a. Østmarka med Vangen skistue, som er et ypperlig utgangspunkt for turer i marka enten det er sommer eller vinter. Skistuen er åpen hver dag, hele året og byr på mange aktiviteter med bl.a. padling om sommeren og skigåing om vinteren. Østmarka har ellers vakker natur, små fiskevann og godt tilrettelagte turløyper.
Med bil ligger Ski sentrum ca. 20 minutter unna. Inn til Oslo tar det kun ca. 28 minutter.

Adkomst

Bil: Følg E6 sydover fra Oslo og ta avkjøring 27 mot Rv155 mot Enebakk/Holmlia/Bjørndal/Klemetsrud. Fortsett ut på Rv155 Enebakkveien og følg denne over i Rv155 Osloveien. Sving til venstre opp Vågliveien (rett etter Esso), boligen ligger på høyre hånd etter ca. 600 m.
Offentlig kommunikasjon: Få minutters gange til bussholdeplass med god forbindelse til Ski og Oslo. Bussen bruker ca. 20 minutter til Ski og ca. 43 minutter til Oslo.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området har nærhet til skoler (ny barneskole åpnet i 2018) og barnehager.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 955,7 kvm. Skrånende fra nordøst. Opparbeidet med gruset gårdsplass/adkomst, plen og beplanting.

Parkering

Parkering i garasje, samt oppstillingsplass utenfor garasjen.
Garasjen fremstår med behov for vedlikehold. Kommunen har ikke bygningstegninger av garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til: Boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.309,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk: Vannavgiften for denne eiendommen er kr 8.100,- for 2022.
Strømforbruk er ikke opplyst.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.286,-
Innboforsikring kommer i tillegg.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av tv/internett og har avgift på kr 1.129,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 880.274,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.168.985,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.716.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Monika Johansen Søgård

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger/privatvisninger/overtagelse: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0213/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.22213

Dato

Sist oppdatert: 09. september 2023 kl. 08:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.