Komplett salgsoppgave

Tussestien 3F

5 690 000 kr
131 m²
4 soverom
Velkommen til Tussestien 3 f!
Velkommen til Tussestien 3 f!
Kart
Del
Langhus
Rekkehus med sentral beliggenhet på Langhus. Fire, (fem) soverom, to stuer, takterrasse og garasjeplass med ebil-lader.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 690 000 kr
 • Omkostninger
  143 420 kr
 • Totalpris
  5 833 420 kr
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  131 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 000 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott rekkehus med to stuer, fire soverom, (mulighet for fem), fine uteområder og garasjeplass med elbil-lader.
Boligen ligger meget sentralt til. Det er umiddelbar nærhet til Coop Extra, frisør, tannlege og interiør/blomsterbutikk. Kort gangavstand er det også til Vevelstad togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Toget har avganger hvert 15. minutt på hverdager og hver halvtime i helgene. Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 minutter med bil til Ski. Kjøretiden med bil inn til Oslo sentrum er på ca. 20 min. utenom rushtid.
Eiendommen ligger nært skog- og friluftsområder, som gir gode muligheter for trening og rekreasjon. Kort vei til idrettsanlegg og Tusse badeplass. Langhus tilbyr også et aktivt lokalmiljø med mange ulike fritidsaktiviteter for barn og ungdom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tussestien 3F, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 123, bruksnummer 964, seksjonsnummer 10, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 131 kvm
Primærrom:
1. etasje 52 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken og toalettrom
2. etasje 48 kvm: Gang, tre soverom og bad
3. etasje 31 kvm: Stue og soverom
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Teknisk rom
Boligen disponerer i tillegg en kjellerbod på ca. 5 kvm, merket Humlerekka (hus 10 i nabobygget).
Kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.01.2023, utført av Morten Nyborg v/Anticimex.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av tre. Utvendig fasade med stående og liggende trekledning. Svakt skrånende takkonstruksjon (taket er ikke inspisert grunnet is og snø). Dører og vinduer fra byggeår. Utvendig profilert entrédør med elektronisk dørlås og glassfelt. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Terrassedører med karmer av tre, og tre-lags glass. Varmtvannsbereder på 198 liter fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad 2). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det har vært påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Skadedyrfirma har gjort tiltak i boligen. Ikke observert noe siden. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Flott rekkehus med fire soverom, (mulighet for fem), fine uteområder og garasjeplass med elbil-lader.
Koselig, steinlagt platting ved inngangspartiet med plass til kafésett, med bord og stoler. Her kan morgenkaffen nytes.
1. etasje
Vi kommer inn i en lys, flislagt entré med skyvedørsgarderobe og varmekabler på gulv.
Videre kommer man inn i stue/kjøkken i åpen løsning. Stuen har vedovn som varmer godt på kjølige dager. Det er parkett på gulv, malte flater på vegger og himlingsflater med downlights. Plass til spisebord og stoler i praktisk tilknytning til kjøkkenet. Sofa, bord, TV og annet stuemøblement er det også god plass til. Boligen har sentralstøvsuger, noe som gjør rengjøringen enklere. Fra stuen er det utgang til markterrasse på ca. 20,5 kvm. Terrassen er skjermet av hekk og levegger som gjør at du kan sitte usjenert.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2012 med delvis åpen løsning mot stue. Takhøy innredning med slette fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er bakplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøleskap og stekeovn i høyskap, oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Kombinert microbølgeovn og ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system, avløpsrør av plast, trådløs fuktføler og komfyrvakt. Oppgraderinger: Stekeovn og platetopp var ny i 2020.
2. etasje
Gang i 2. etasje har plass til en liten lesekrok og kommode/bokhylle.
Bad: Flislagt bad fra 2012 med varme i gulv. Himling med malt flate. Vegghengt høyskap og servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Det er dusjhjørne med innfellbare dører, dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling og fuktføler i vegg ved innebygget sisterne.
Soverom: Boligen har fire soverom. Tre av soverommene ligger i 2. etasje og ett soverom ligger i 3. etasje. Det er skyvedørsgarderobe på soverom 1 og garderobeskap på soverom 3. Det er muligheter for å sette opp en vegg ved siden av soverom 4 og på den måten få et femte soverom i huset.
3. etasje
Stue: Romslig loftstue med plass til sofa, bord, TV og tilhørende møblement. Store vinduer slipper inn godt med dagslys. Fra stuen i 3. etasje er det utgang til delvis overbygget takterrasse på ca. 19,5 kvm. Her får du den siste kveldssola og kan sitte i fred helt uten innsyn.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 10.11.2016. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr. 828463, tinglyst 12.10.2011, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Omhandler enighet om å anlegge felles stikkledning for vann- og avløp. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift, vedlikehold og fornyelse.
Dagboknr. 833108, tinglyst 08.10.2012, type heftelse: Bestemmelse om parkering: Omhandler bestemmelser rundt parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Tussestien 3F!
Rekkehus med meget sentral beliggenhet. Det er umiddelbar nærhet til Coop Extra, frisør, tannlege og interiør/blomsterbutikk.
Kort gangavstand til Vevelstad togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski.
Boligen ligger nært skog- og friluftsområder, som gir gode muligheter for trening og rekreasjon. Kort vei til idrettsanlegg og Tusse badeplass. Det er også gangavstand til Langhus Senter med diverse butikker, restauranter, apotek og legesenter. Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. Ski sentrum kan by på Ski Storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kino, offentlige kontorer og Ski stasjon.
En helt ny og moderne togstasjon finner du i sentrum av Ski. Follobanen, som stod ferdig i desember 2022, reduserte reisetiden med tog mellom Ski og Oslo S ned til kun 12 minutter, og hele seks avganger i timen. Fra Ski stasjon er det også gode bussforbindelser til Drøbak, Ås og Vinterbro. Det er nærhet til både E6 og E18, noe som gjør det enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Det tar ca. 20-25 minutter med bil til Oslo med firefelts motorvei.
Det er ca. 10 minutter med bil til Vinterbro med den populære fornøyelsesparken Tusenfryd, Alti (Vinterbro Senter) og Bunnefjorden, med marina og badeplass på Breivoll og Kjærnes.

Adkomst

Fra Ski sentrum: Følg Langhusveien mot Langhus. Ta andre avkjøring i rundkjøringen og fortsett videre på Langhusveien. Ta av til Tussestien på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er gangavstand til flere barnehager i nærområdet. Kort vei til Vevelstadåsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Ski videregående skole og Drømtorp videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 44 kvm. Tilnærmet flat og svakt skrånende tomt. Adkomst fra vei til fellesarealer og gangvei til inngangspartiet.

Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass med elbil-lader, i felles garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei til privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor i henhold til reguleringsplan for Langhusveien 211, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 03.03.2004.
I kommuneplan for Nordre Follo 2019-2030 fremkommer følgende hensynssone:
- H220_1: Gul støysone (163 kvm)
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
- Fortau langs FV. 1372, Oppegårdveien nord.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 11.863,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 3.000,- pr. mnd. og inkluderer: TV, internett, avsetning til utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester og strøm på fellesarealer. Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert juni 2023.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år/12.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i fellesutgiftene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 445 708,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5.204.547,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22.596,- pr. 01.01.2023
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.833.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hege Telle Frantsen og Lars-Henrik Schem Ellingsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Humlerekka Eierseksjonssameie, med sameiebrøk 1/11.
Sameiet består av 11 seksjoner.
Regnskapsfører er Camilla Fallsen, tlfnr. 98627801.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Planlagte påkostninger: Boligene skal males utvendig og felleskostnadene økte i den forbindelse med kr. 700,- pr. mnd. fra 1. juni 2023.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0088/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2388

Dato

Sist oppdatert: 18. september 2023 kl. 18:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.