Komplett salgsoppgave

Bergkrystallen 2

3 800 000 kr
66 m²
2 soverom
Lambertseter
Attraktivt beliggende 3-roms endeleilighet i høy 1. etg. Solrik balkong. Stort bad. Moderniseringsbehov.
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  316 000 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 124 626 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 233 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende 3-roms endeleilighet i høy 1. etasje, med kun få trappetrinn fra inngangspartiet. Stille, rolig og barnevennlig beliggenhet omkranset av store felles grøntarealer, og kun et et steinkast fra Lambertseter skole. Meget sentral og kort vei til alt området har å by på; skoler, diverse servicetilbud på Lambertseter Senter, offentlig kommunikasjon, turområder, matbutikker og store grøntområder.
En gjennomgående endeleilighet som har en åpen og arealeffektiv planløsning. Leiligheten inneholder: Entré/gang, stort bad, 2 soverom, kjøkken, og stue/spisestue med utgang til overbygget og solrik balkong. Godt med lagringsplass i 3 boder. Leiligheten har behov for modernisering med et godt utgangspunkt til å bli et meget hyggelig hjem.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bergkrystallen 2, 1155 OSLO
Gårdsnummer 159, bruksnummer 115, kommunenummer 301
Andelsnummer 130, Bergkrystallen Borettslag, organisasjonsnummer 950 201 746

Innhold

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm:
Entré, kjøkken, stue, bad og to soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 1 kvm:
Kott
I tillegg disponerer boligen tre boder. En bod på loft med skråtak og gulvflate på ca 6,5 kvm, samt to boder i kjeller på ca 2,6 og 2,3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk fra 1960 over 4 etasjer samt underetasje, kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner og etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein og liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater. Leiligheten har Swedoor glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2020.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bomlyd i enkelte fliser på bad og noe svakt fall til sluk. Bomlyd i enkelte gulvfliser i entré, og det mangler stedvis gulvlister. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. TG3: Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Bergkrystallen 2 er en solrik og gjennomgående 3-roms endeleilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Bergkrystallen. Stille, rolig og barnevennlig boområde med store grøntarealer rundt eiendommen. Leiligheten ligger et steinkast fra Lambertseter skole, og har nærhet til alt området har å by på bla. barnehager, kollektivtransport, Lambertseter senter, matbutikker, marka og et rikt fritidstilbud.
Leiligheten ligger i 1. etasje med hyggelig utsyn over frodige felles grøntarealer fra solrik balkong. En god og arealeffektiv planløsning, og med vinduer i tre himmelretninger som sikrer god lysinngang. Leiligheten inneholder: Entré, baderom, kjøkken, 2 soverom og kombinert stue og spisestue med utgang til balkong.
Entré:
Inn fra fellesgangen kommer du inn en romslig entré hvor det er god plass til yttertøy i tilliggende kott. Praktisk med fliser på gulvet.
Baderom:
Fra entréen er direkte adkomst til et romslig flislagt baderom som ble pusset opp i 2010/11. Baderommet er utstyrt med vegghengt wc, heldekkende servant, romslig dusjhjørne, og opplegg til vaskemaskin. God plass til oppbevaring i skuffer og skap. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. Downlights i taket sørger for godt lys.
Kjøkken:
Et romslig og trivelig kjøkken med noe original innredning og noe innredning fra IKEA. Godt med skapplass, og benkeplate i heltre. God plass til spisebord. Det store vinduet gjør rommet ekstra lyst og koselig.
Stue/spisestue:
Kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Rommet bades i lys fra vindusflatene mot syd og vest, og vedkaminen gir ekstra god varme og hygge på kalde høst- og vinterkvelder.
Balkong:
Utgang fra stue/spisestue til solrik balkong. Balkongen blir en naturlig forlengelse av stuen/spisestuen spesielt på sommerstid, og innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster gli sømløst mellom inne- og uterom i en harmonisk helhet. God plass på balkongen til sittegruppe og grill, og med hyggelig utsyn over frodige fellesarealer.
Soverom:
Det er to gode og romslige soverom i leiligheten: et med inngang fra entréen og et fra stuen. Hovedsoverommet er stort og har meget god skapplass, samt som det har mer enn nok plass til dobbeltseng, og evt. skrivebord eller annet man måtte ønske. Det andre soverommet er litt mindre enn hovedsoverommet, men også her godt med plass til både seng og skrivebord, samt godt med skapplass.
Leiligheten har behov for noe modernisering, men har ett flott utgangspunkt til å bli et meget hyggelig hjem.
I tillegg disponerer leiligheten 2 kjellerboder og 1 loftsbod som gir godt med lagringsplass.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner. Gulvvarme på bad. Vedovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.11.1956. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på balkongen datert 27.09.1960. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
ølgende servitutter er tinglyst på eiendommen:
Dagboknr. 14925, tinglyst 09.11.1953:
Oslo lysverker gis rett til å ha trafostasjon/kiosk stående på borettslagets tomt. De gis dessuten rett til tilgang til denne.
Dagboknr. 8660, tinglyst 02.08.1958:
Borettslaget skal fjene utsalgskiosen som er plassert på deres tomt dersom kommunen krevet det.
Dagboknr. 15388, tinglyst 30.11.1962:
Borettslaget skal fjerne frysebokshus for egen regning dersom kommunen krever det.
Dagboknr. 3332, tinglyst 12.03.1964:
Vedtak av Oslo kommune som omfatter borettslagets plikt til å knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen måtte kreve det. Borettslaget har det hele og fulle ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr. 78659, tinglyst 02.12.1986:
Kommunen gis rett til adgang til tomten og til å legge ledninger over tomten. Nærliggende eiendommer gis rett til adkomst over borettslagets tomt. Dersom kommunen krever det skal borettslaget opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen tomt.
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter. Flotte turmuligheter med lysløype i umiddelbar nærhet - her kan du starte søndagsturen rett fra din bolig. Lambertseter er et meget populært boområde med nærhet til bl.a. store fri- og skogområder, lekeplasser, fritidstilbud, treningssentre, barnehager, skole, offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud. Kort vei til Lambertseter Senter som kan by på et bredt utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, nytt bibliotek og Symra kino.
Få minutters gange til T-bane (linje 1 og 4) ved Bergkrystallen T-banestasjon. Reisetid til sentrum er ca. 19 minutter.
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. nærhet til store friområder og lokal lysløype. Nærhet også til Østmarka med lysløyper og turterreng for alle årstider. Her finner man bl.a. Skullerud/Rustad skistadion med stor kunstsnø-løype vinterstid. Kort vei også til Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole. Flere flotte badeplasser langs fjorden.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triatlongruppe. På Nordstrand Arena finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
I bydelen er det flere foreninger for turn, dans, kor og det lokale speiderlaget.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Nordstrand turn ved Leirskallen.
Dans i Step up Studio på Lambertseter.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena

Adkomst

Ta av fra Langbølgen, inn Glimmerveien og følg veien til Bergkrystallen.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og kommunale barnehager i området.
I følge utdanningsetaten sogner Bergkrystallen 2 til Lambertseter skole, som ligger en kort spasertur unna leiligheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 62 448 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområdet er pent opparbeidet med internstier, sykkelstativer, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.
Utgang fra stue/spisestue til solrik og overbygget balkong 7,7 kvm. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. Her er det god plass til sittegruppe og grill. En flott uteplass som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.

Parkering

Borettslaget har garasjer og parkeringsplasser som leies ut etter ventelister. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 45752 datert 07.10.1952.
Bystyret har vedtatt plan for Bergkrystallen Torg. Konferer megler for ytterligere opplysninger eller søk på saksnummer 201109678 på Oslo kommunes planinnsyn på nett.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 233,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann (a konto), kabel-tv/bredbånd (grunnpakke), vaktmestertjenester, renter og avdrag på fellesgjeld, generell drift og vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.04.2021 med 4%.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.998,-
HMS: 50,-
Akonto varmtvann: 185,-
2 av borettslagets lån er avdragsfritt frem til hhv. 01.08.2021 og 01.12.2022. Frem til disse datoene betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med ca. 79,- (2021) og 179,- (2022) pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 980 933,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 531 358,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 005,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 316 000,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 144.817.929,- pr. 01.03.2021 fordelt på 4 lån og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: 9.132.796,-
Rentebetingelser: 0,80%
Lånets restløpetid: 10 år.
Lån 2:
Restsaldo: 44.953.000,-
Rentebetingelser: 1,50%
Lånets restløpetid: 36 år, 8 mnd.
Avdragsfrihet til og med: 01.12.2022
Lån 3:
Restsaldo: 74.732.133,-
Rentebetingelser: 1,50%
Lånets restløpetid: 25 år, 5 mnd.
Lån 4:
Restsaldo: 16.000.000,-
Rentebetingelser: 1,50%
Lånets restløpetid: 29 år, 8 mnd.
Avdragsfrihet til og med: 01.08.2021

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.117.342,-
Av dette beløpet utgjør kr 316 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Knut Lorns Feragen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Bergkrystallen Borettslag.
Borettslaget består av 481 andelsleiligheter + 1 tjenesteleilighet fordelt på 20 bygninger.
Hjemmeside: www.vibbo.no/bergkrystallen
Forretningsfører er OBOS, tlf 22865500.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund i borettslaget. Eier skal forholde seg til bestemmelsene om dyrehold i husordensregler og vedtekter.
Borettslaget har eget selskapslokale "Kjellerstua" til utleie. Lokalet ligger i kjelleren i Feltspatveien 34, og har bordplass til ca 25 personer, pluss en hjørnesofa. Her er det også kjøkken med ovn, kjøleskap, oppvaskmaskin og toalett.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Skiftet vinduer og balkongdører. Arbeidet er pågående, men er fullført i den aktuelle leiligheten.
2019 - Etablert individuell avregning av varmtvann.
2018-2020 - Utbedring av feil på ventilasjonskanalene.
2017-2018 - Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein.
2017-2018 - Rehabilitering av piper. Piper over tak mures om, ikke alle, men etter tilstand. Innvendig piperehabilitering.
2017-2018 - Vask av balkongplater og fasade, lokale utbedringer.
2017-2018 - Overflatebehandling av balkonger.
2017-2019 - Arbeider med utomhus/grøntplan.
2017-2018 - Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein.
2017 - Oppstart av arbeid med rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade.
2015 - Oppstart av utemiljøprosjekt.
2013/16 - Våtroms-rehabilitering.
2015 - Taket på Kiwibygget rehabilitert.
2013/15 - Drenert langs alle langblokker fra Bergkrystallen 1-37, samt Feltspatveien 43-45 og 56.
2013/14 - Etablert søppelbrønner.
2013/16 - Alle rør skiftet. Etablert felles varmtvann
2012 - Skiftet overlys/takluker i punktblokkene
2012 - Montert nye lamper i oppgangene
2011 - Oppgradering av Calling-anlegg, porttelefoner, dørpumper og låssystem
2010/12 - Utbedring av verandatak fortsetter
2009 - Renset ventilasjonssystemet i boligene
2008/09 - Oppgradert til digitalt kabel-tv
2008/09 - Impregnert tegl.
2008 - 2009 Reparert verandatak i nummer 11 til 25 og i 1 til 11. Reparasjonsarbeid fortsetter.
2008 - Malt alle dører, vinduer, balkonger mm. Alle vinduer og balkongdører, samt trevegg på balkongene er malt med to strøk. En del vinduer er skiftet ut. Malt barnehage, vaktmesterhus samt vaskeri.
2008 - Reparert noen balkongtak.
2008 - Besiktiget piper der det er meldt fra om plager med nedslag.
2008 - Nye entredører, lånefinansiert. Tilbudt lånefinansiering gjennom borettslaget til utskifting av entredører.
2007 - Utskifting av tv/data og radiokabler.
2007 - Pusset opp oppganger, nye postkasser. Satt opp sykkelstativ.
2002/05 - Rehabilitert pussisolerte fasader
Planlagte/pågående påkostninger:
I forbindelse med oppgraderingene som er gjort, er det allerede gjennomført flere låneopptak og økninger av felleskostnadene. 2 av disse lånene er avdragsfrie (frem til hhv. 01.08.2021 og 01.12.2022), og ved utløpet av disse periodene må det påregnes en økning av felleskostnadene. I tillegg er det planlagt ytterligere økning på 10% fra 01.01.2023, deretter inflasjonsjustering med 3% fra 01.07.2024, 3% fra 01.01.2026 og 3% fra 01.01.2028.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0104/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21104

Dato

Sist oppdatert: 06. mai 2021 kl. 15:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.