Komplett salgsoppgave

Cort Adelers gate 17

5 100 000 kr
52 m²
1 soverom
Sarah Aamodt
Presenteres av
Sarah Aamodt
Vika
Lekker, lys og moderne 2-roms hjørneleilighet med fin utsikt og meget sentral beliggenhet. God takhøyde. Heis.
 • Prisantydning
  5 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  116 221 kr
 • Omkostninger
  128 842 kr
 • Totalpris
  5 345 063 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1887
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  3 178 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Arealeffektiv og pen leilighet med attraktiv beliggenhet i Vika. Lys og romslig planløsning med store vindusflater og ekstra gode lysforhold. Fra leiligheten er det fin utsikt ned Cort Adelers gate mot Akershus Festning, Aker Brygge, Oslofjorden og Ekeberg i bakgrunnen.
Det er heis i gården som stopper i hver 1/2 etg. Fyring og bredbånd er inkludert i felleskostnadene.
- Nytt gulv i gang, stue og kjøkken i 2019.
- Moderne kjøkken og bad.
- Høyt og fritt beliggende i 4. etg.
- God takhøyde på 2,8 meter.
- Nymalt kjøkken.
- Fasaden pusset opp i 2015.
- God planløsning.
- Særdeles sentral beliggenhet.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Cort Adelers gate 17, 0254 OSLO
Gårdsnummer 209, bruksnummer 14, seksjonsnummer 32, kommunenummer 301

Innhold

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført over 7 etasje samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmuren er i murkonstruksjon. Yttervegger av teglsten som er utvendig pusset og malt.
Takkonstruksjonen er tilnærmet flat og tekket med papp/membran.
Leiligheten har entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35db med kikkehull.
Vinduer med karmer av tre, to-lags glass fra 1990/91.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad:
- Det er gitt TG 2 på vannrør på badet pga alder.
- TG 2 på sanitærutstyr da det ikke er registrert drenering fra innebygget sisterne.
- TG 2 på membran, tettesjikt og sluk da det ikke er mulig å verifisere korrekt montering og om slukmansjett og klemring er benyttet. Det har blitt utført rørinspeksjon fra sluk, som viste god funksjon på avløpsledning. Se for øvrig egenerklæringsskjema.
- TG 2 på avløpsrør med sluk pga alder.
Kjøkken:
- TG 2 på ventilasjon da ventilator er tilkoblet felles avtrekkskanal, dette er en løsning som normalt sett ikke er godkjent. Styret i sameiet er innforstått med tilkoblingen.
- TG 2 på vannrør pga alder.
Gulv:
- TG 2 på overflater gulv da det stedvis er noe knirk.
Vinduer:
- TG 2 er gitt vinduene pga eldre dato.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

- Foretatt spyling av sluk for forebygging 2019.
- Oppgradering av sikringsskap 2020.
- Utført rørinspeksjon fra sluk for forebygging 2020
- Utskiftning av termostat på bad 2019.

Standard

Pen og delikat leilighet med godt lysinnslipp og praktisk planløsning. Leiligheten holder gjennomgående god standard på innredning og overflater, og har et moderne uttrykk.
Entré:
Romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Praktisk garderobeskap/bod.
Stue:
Romslig stue med vinduer på 3 sider som gir særdeles godt dagslys. Det er god plass til både salongmøblement og spisebord. Fra stuen er det flott utsikt mot Akershus Festning, Oslofjorden, Aker Brygge og Ekeberg. Fin takhøyde på hele 2,80 meter gir en betydelig romfølelse.
Kjøkkenet:
Kjøkkenet er separat og har hyggelig spiseplass. Delikat kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate i tre. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og ett-greps armatur. Mellom kjøkkenbenken og overskap er det fliser. Det er integrerte hvitevarer herunder induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Fra kjøkkenet er det adkomst til soverommet. Kjøkkenet er nymalt.
Soverom:
Meget romslig soverom med stort garderobeskap. Soverommet vender ut mot Hansteens gate.
Bad:
Delikat og pent bad som ble pusset opp i 2011 i følge forrige eier. Flislagt med pene fliser i beige utførelse. Varmekabler. Dusjløsning med skjermvegg i herdet glass, vegghengt toalett, praktiske hyller over toalett, servant med underskap og overskap med speil og belysning. Det er opplegg til vaskemaskin. Det ble i 2017 montert ny varmtvannsbereder i himlingen på 120 l. Ny termostat i 2019.
Himling:
Malte flater. Det er målt til 2,8 meter i entré, stue, kjøkken og soverom. Bad er målt til 2,28m.
Vegger:
Malte flater.
Gulv:
Laminat gulv i alle rom med unntak av badet som er flislagt. Nytt gulv i gang, stue og kjøkken i 2019.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Alle hvitevarer på kjøkkenet samt vaskemaskin.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer via fjernvarme. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1888.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet. Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1889.
I seksjoneringsbegjæringen fremkommer det en bod/garderobe i enden av soverommet mot badet. Denne er innlemmet i soverommet uten omsøking.
Ombyggingen til mindre leiligheter ble gjennomført i 1992.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
4. etg er opprinnelig byggemeldt som varig opphold. Det er ombyggingen til mindre enheter som det ikke er ferdigattest på. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Se sluttrapport på saksinnsyn sak: 201105270, hvor det konkluderes med "Plan og bygningsetaten har ikke krav om eller bryr seg heller ikke om det er ferdigattest på en slik gammel sak."
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvar for eventuelle fremtidige
pålegg fra kommunen og eventuelle fremtidige kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet forbud mot generende bedrift og tilleggsdel - bygning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eierseksjonen hører til eierseksjonssameiet Cort Adelers gate 17 og består av 20 seksjoner, 15 boligseksjoner og 5 næringsseksjon.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning.
Dokumentene vil være tilgjengelig på nett. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktivt og hyggelig boligområde i Vika, med alt av fasiliteter innen få minutters gangavstand. Her finner man matbutikker, parker, museer, treningssentre, apoteker, skoler og restauranter. Det er også kort gangavstand til gode rekreasjonsmuligheter på Aker Brygge og Tjuvholmen.
Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Rema 1000, Kiwi, Bunnpris og Joker. Ønsker du
ytterligere servicetilbud, har Aker Brygge og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalg av motebutikker,
interiørbutikker, spesialbutikker, restauranter og barer. Det er også kort vei til Tjuvholmen, Karl Johans gate og Bogstadveien - som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning, samt øvrige handlegater i sentrum.
I tillegg er det kort vei til Vika Terrasse som kan tilby kino, museum, kafeer, klesbutikker og restauranter.
Via i Vika skal stå ferdig i 2021 og vil også tilby matbutikk og flotte restauranter.
God offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for trikk er Ruseløkka og ligger ca. 2 minutters gange fra boligen. Nærmeste bussholdeplass (Solli) ligger ca. 5 min unna leiligheten med busslinje nr. 30, 31 (også nattbuss), 112, 121, 129 ,131, 139, 143, 149 og 159. Fra Solli kan man også ta trikk nr. 12 og 13.
Nationaltheatret (ca. 5 min) er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, Flytoget og flere
sporvogn- og busslinjer går derfra

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Ruseløkka skole. Det er barnehage på Bervens Løkke.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 644 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Asfaltert bakgård med sykkelparkering og asfaltert fortau mot gate.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende serviceformål i henhold til reguleringsplan S-1949 datert 26.9.74 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.9.74, delvis opphevet av bystyret i 2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens felleskostnader

Fellesutgiftene er kr 3 178,- pr. mnd. og inkluderer: fjernvarme, bredbånd, vaktmester, kommunale avgifter, renhold og drift av sameiet.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 0 pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 1 653,- pr. år. / 4 500 kwh. pr. år. Nettleie kr 3 494,-
Boligen og sameiet er tilknyttet HomeNet som leverandør av internett/fiber og har avgift på kr 329,- pr. mnd. Kostnad er inkludert i felleskostnadene. Bredbåndsutstyr kan følge leiligheten og enkelt overtas av ny eier.
Boligen er p.t. knyttet til RiksTV og selger har avgift på kr. 141 pr. måned. Kjøper kan tegne eget abonnement hos RiksTV, hvis ønskelig
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 195 179,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 302 643,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 0,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 748,- pr. 18.03.21
Andel fellesgjeld er kr 116 221,- pr. 18.03.21
Total fellesgjeld for sameiet er kr 4 703 657,- pr. 18.03.21 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,25%
Lånets løpetid: rest tid 14 år.
Avdragsfrihet: nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 228 842
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 345 063,-.
Av dette beløpet utgjør kr 116 221,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tracey Gravador

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet eierseksjonssameiet Cort Adelers gt. 17, med sameiebrøk 59/2438.
Sameiet består av 15 leiligheter og 5 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Astrid Louise Grymyr.
Det har ikke blitt innkalt til dugnader i selgers periode i sameiet.
Trappevask har blitt utført av renholdsfirma.
Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Ny heis 2020
- Ny adgangskontroll 2020
- Bytte til fiber.
Planlagte påkostninger:
- Oppgradering av fellesareal ved hovedinngangen (dette blir foreslått på årsmøtet 2021)
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Snarest mulig/ Etter avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 57-0019/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR57.2119

Dato

Sist oppdatert: 31. mars 2021 kl. 12:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.