Komplett salgsoppgave

Brødrene Bergs vei 18

3 790 000 kr
191 m²
4 soverom
Velkommen til Brødrene Bergs vei 18 - formidlet av Krogsveen Moss.
Velkommen til Brødrene Bergs vei 18 - formidlet av Krogsveen Moss.
Kart
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Bergfeltet, Våler
Høytliggende, tilbaketrukket enebolig med flott utsyn. Alle oppholdsrom på én flate. Garasje. Eiet tomt på 1.243 kvm.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Omkostninger
  96 092 kr
 • Totalpris
  3 886 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  191 m²
 • Bruksareal
  214 m²
 • Tomteareal
  1 243,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høytliggende enebolig på Bergfeltet, med flott utsikt mot vest
 • Tilbaketrukket og usjenert med lite innsyn
 • Familievennlig romløsning med alle oppholdsrom samlet på én flate
 • Overflater i de fleste rom pusset opp i senere år
 • Bad modernisert med nye overflater og innredninger
 • Underetasje med boder og flere innredede rom
 • Omfangsrik terrasse oppført i 2020, fasaden malt samme år
 • Garasje tilbygget første etasje
 • Stor eiet tomt på 1.243 kvm. med bærbusker og frukttrær samt fredet minnesmerke
 • Kort vei til barnehager, skole med 1.-10. trinn og Vålerhallen
 • Nærsenter på Folkestad med dagligvare og helsetilbud
 • Mosseporten, E6 og Moss sentrum innenfor ca. 15 min.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brødrene Bergs vei 18, 1592 VÅLER I ØSTFOLD
Kommunenummer 3018, gårdsnummer 72, bruksnummer 18, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 214 kvm.
Totalt primærrom: 191 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 110 kvm.
U. etasje: 104 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, gang, trapp, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom og 3 soverom.
U. etasje: Trapp/kjellerstue og 3 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: 3 boder og bod under trapp.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2022 utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Vedrørende soverommene i underetasjen henvises til det informasjonen under punktet "Ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte enebolig iht. tilstandsrapport:
Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Grunnmur i murkonstruksjoner.
Yttervegger har stående og liggende trekledning/ pusset mur på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er shingel takpapp.
Byggemåte garasje iht. tilstandsrapport:
Frittstående garasje i trekonstruksjon. Port og belysning. Støpt plate på mark. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i
tre. Yttertaktekking er shingel takpapp. Gipsplater på innvendig vegger og himling.
Det gjøres oppmerksom på:
Bad: redusert avrenningshastighet, bomlyd i enkelte gulvfliser, TG:2.
Øvrige rom: laminatgulv bærer preg av egeninnsats, TG:2.
Rom under terreng: "kjellerlukt", fuktmerker på murvegger, stedvis fuktmerker rundt rørgjennomføringer, stedvis riss/sprekker i gulv, TG:2.
Loft - uinnredet: Det er fuktmerker i taket/undertaket som har sin årsak i en nylig taklekkasje, som er utbedret. TG:2.
Ildsted: ingen ubrennbar plate under ildsted, TG:3.
Yttertak: Det er påvist utettheter/skader, men de er utbedret nå nylig. Økt vedlikehold er aktuelt, TG:2.
Drenering: svekket funksjon, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Selger informerer i sin egenerklæring at det er observert sølvkre/skjeggkre på badet. Forutsatt skjeggkre kan dette ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Nåværende eier overtok boligen i 2012 og har siden gjennomført oppussing av de fleste rom, senest så nylig som i 2021. Veggene er tapetsert og malt, gulvene er oppgradert med ny laminat. Selve romløsningen er i praksis uendret, med unntak av fjerning av delevegg mellom stuen og kjøkkenet.
Kjøkkenets innredning er både omfangsrik og bruksvennlig utformet, blant annet med store arbeidsflater på langstrakte benker. Koke- og vaskesonene er praktisk plassert side om side. Alle hvitevarer som står på kjøkkenet i dag medfølger, deriblant en stor komfyr fra Smeg med en rekke gassbluss. Innredningen er for øvrig noe preget av bruksslitasje, men funksjonell.
Boligens tre soverom er trukket lengst mulig unna stuen og samlet på rekke i etasjens nordre side. Alle er tilgjengelig fra gangen, som kan lukkes helt av mot stuen. Soverommene er av ulike, men velfungerende størrelser til sine respektive formål; ett som hovedsoverom og de øvrige to som barnerom. Alle er pusset opp med nye gulv, tapeter og maling av overflatene.
Badet finnes i praktisk nærhet av soverommene og er pusset opp med nye overflater på gulv og vegger. Ny innredning er også installert, inkludert baderomsmøbler med dobbbel servant som legger til rette for samtidig bruk av to personer. Badet inneholder for øvrig også et romslig dusjhjørne skjermet av glassdører.
Vegg i vegg med badet finnes et større vaskerom som i dag er enkelt innredet til sitt formål, men med utgangspunkt i arealet har god plass til en formålsrettet innredning. Overflatene er her av eldre årgang og naturlig gjenstand for oppgradering, men til dels malt i senere år. Vaskemaskinen som står på vaskerommet i dag medfølger.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, vinylbelegg og betong.
Innervegger: Malt panel, smartpanel, tapet, malt tapet, våtromsplater, teglstein og mur.
Himlinger: Panel, malt panel og malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte lyse fronter og vitrineskap. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator i overskap. Frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Bad: Servantbenk med hylle, skuffer med profilerte grå fronter og helstøpt dobbel porselensservant med ett-greps blandebatterier. Veggmontert speil og belysning. Høyskap med speil. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap, vaskemaskin og vedstativ på hjul i garasje kan medfølge.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. Gulvvarme i bad og vaskerom.
Det ligger en nedgravd oljetank på eiendommen. Det er ikke gjort noe med denne etter 2020 iht. selger.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1967.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det er mottatt bygningstegninger og tegninger for tilbygget terrasse med overbygg, samt garasje.
Soverommene 4 og 6 på planskissen fra Anticimex er opprinnelig byggemeldt som kjellerrom og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Soverom 5 på planskissen til Anticimex er på bygningstegninger opprinnelig kjellerstue. I følge tilstandsrapport avviker soverommet i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys grunnet overbygget terrasse.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 2023, tinglyst 18.04.1968, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett.
Plikter for kjøper og etterfølgende eiere hviler opparbeidelse og vedlikehold av avkjørsel fra kommunens vei, med flere bestemmelser.
Dagboknr 6065, tinglyst 20.08.1992, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Kjøperen plikter gjerdehold etter bygningsrådets bestemmelser, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Bergfeltet er et veletablert boligområde ved Kirkebygda og Folkestad i Våler. Her vil du bo i landlige og rolige omgivelser, men likevel bare en kort kjøretur unna sentrum av Moss.
Nærheten til hverdagslige fasiliteter er en stor praktisk fordel i hverdagen, deriblant dagligvareforretning på nærsenteret som ligger på Folkestad. Samme sted finner du også blant annet kiosk og frisør samt helsetilbud som lege og fysio- og velværeterapi.
For barna er det kort vei til barne- og ungdomsskolen med Vålerhallen, svømmebasseng og fotballbane. Barnehager finnes også på Folkestad. Det eksisterer for øvrig et godt aktivitetstilbud i regi av Vansjø/Svinndal Idrettslag som organiserer både fotball, håndball, alpingruppe og friidrett.
De store friluftsområdene rundt Folkestad byr på flotte turmuligheter både sommer og vinter, blant annet i form av lysløype på ca. 2 kilometer. Mer fartsfylte opplevelser får du i Middagsåsen skisenter, om lag to kilometer unna.
Andre spennende aktiviteter inkluderer Vålers egen gocart-bane som er gode 10 minutters kjøring unna, samt hesteridning som tilbys på flere gårder i omegn. Legg gjerne også ut med kajakk eller kano på Hobølelva og Vansjø, der både bever og fiskeørn til stadighet kan sees. Nærliggende Vansjø har på sin side strender og svaberg, samt bær- og soppterreng.
En kjøretur på ca. 12 minutter tar deg frem til kjøpesenteret Mosseporten samt av- og påkjøringen til E6. De fleste sentrumsfasiliteter finner du i sentrumskjernen av Moss, ytterligere fem minutter videre. Skal du med toget, er Sonsveien stasjon kun 15 minutter unna med bil og pendlervennlig med gratis parkering og hyppige avganger til Oslo S. Reisetiden er i dag fra 41 minutter og forventes redusert etter den pågående utbyggingen av jernbanen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 243,4 kvm.
Det gjøres oppmerksom på at det er et minnesmerke eiendommen fra år 1767 som er ca. 8 x 12m "Stor-Elitoppen" som er et vernet området. Kart med avmerket kulturminne og sikringssone kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei i front av boligen og privat vei inn på baksiden til garasjen.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp via private stikkledninger. Privat vann fra Våler vannverk.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Ansvaret for vannforsyningen i Våler er overført fra Våler Vannverk til Våler kommune. Overføringen trådde i kraft 01.01.2022.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til mottatte opplysninger fra Våler kommune datert 25.10.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Berg I" med formål boliger, vedtatt 25.01.1968 med plannr. 1. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplan Våler 2011 - 2023" med formål boligbebyggelse nåværende og LNRF (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag nåværende).
Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Årsprognose for kommunale avgifter er kr 18 530,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 4 180,- og er inkludert i det ovennevnte beløp.
I tillegg må det betales renovasjon som faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2022 er oppgitt til kr 4.039,-.
(https://www.movar.no/renovasjonsgebyrer/29-renovasjonsgebyr-2022-valer-kommune.html)
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarer ca. 29.000 kwh. for 2021.
Velavgift er kr 300,- pr. år (Bergfeltet vel).
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av internett og har en avgift på kr 600,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 777 788,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 800 036,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 180,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.886.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thor Winther Dahl

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 14.500,-
Markedspakke: kr 13.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.650,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. gang: kr 2.900,- (3 stk gratis)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0367/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22367

Dato

Sist oppdatert: 28. november 2022 kl. 10:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.