Komplett salgsoppgave

Nandrups vei 11

14 600 000 kr
145 m²
3 soverom
Velkommen til Nandrups vei 11!
Velkommen til Nandrups vei 11!
Kart
Del
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Grefsen
Toppleilighet m/ fantastisk vinterhage|Fjordutsikt|Intern heis fra garasje|2 garasjeplasser |2 bad|God standard

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  14 600 000 kr
 • Omkostninger
  366 170 kr
 • Totalpris
  14 966 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  145 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 501 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Toppleilighet m/ stor, helårs vinterhage med klimavegger (holder samme temperatur som inne året rundt), privat heis fra garasjekjeller inn i leiligheten, flott utsikt til Ekebergåsen, Oslofjorden og nordmarka. Leiligheten har balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme og det er god planløsning med stor stue med plass til flere soner, romslig kjøkken med masse skapplass og det er 2 bad, 3 soverom og godt med lagringsplass.
2 garasjeplasser i garasjekjeller følger med.
Leiligheten har en attraktiv og solrik beliggenhet nær marka, og er perfekt for deg som ønsker natur og rekreasjon, samtidig som byens fasiliteter er lett tilgjengelig.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nandrups vei 11, 0490 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 433, seksjonsnummer 8

Innhold

Totalt bruksareal: 152 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Primærrom:
3. etasje 145 kvm: Entré, gang, heis, to bad, tre soverom, to stuer og kjøkken med åpen løsning.
Sekundærrom:
3. etasje 7 kvm: Walk-in closet og innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5,2 kvm.
På generelt grunnlag er kjellerboder fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.06.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og eventuelle TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligbygg over 3 etasjer, samt kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takplater (ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Leiligheten har Swedoor glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB.Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. 
Det gjøres spesielt oppmerksom at det er gitt TG2 på at enkelte elastiske veggflisfuger på bad 1 har manglende vedheft, det er registrert bomlyd i enkelte veggfliser på bad 2. Det er også gitt TG2 på at enkelte innerdører har en del slitasje, samt at enkelte vinduer er vanskelig å lukke og bør justeres.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene som har fått TG 2. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Lekker leilighet i nyere sameie, sentralt på Grefsen. Leiligheten kan blant skilte med spesialtilpasset kjøkken fra Drømmekjøkkenet med ekstra tykk benkeplate fra Silestone (komposit), 2 vinskap, integrert kaffemaskin, 1-stavs eikeparkett fra Haro med fotlister i eik og varmbåren gulvvarme i alle oppholdsrom, med unntak av soverom. I 2020 ble alle parkettgulvene pusset og oljet på nytt, samt at hele leiligheten ble malt. Det er downlights i alle rom og alle stikkontakter og dimmere er levert i grå utførelse. På alle vinduene i leiligheten er det montert lameller eller plisségardiner fra Fasadeprodukter.
Det medfølger 2 garasjeplasser i byggets garasjekjeller, den ene med infrastruktur for ladeboks, og du kan ta heisen fra garasjen og rett inn i egen leilighet.
Inneholder:
3. etasje:
Entré med flislagt gulv og gulvvarme. Svært godt med lagringsplass i stor skyvedørsgarderobe med speildører. Det er laget en fin nisje med sittebenk og hattehylle/garderobeløsning ved entrédøren. Du kan ta heisen fra garasjen og komme direkte inn i entréen.
Stor stue/kjøkkenløsning med store vindusflater. Det er god plass til sofagruppe og lenestoler i stuen og stuen har en flott gasspeis fra Faber med Carrerastein.
Fra stuen er det utgang til en vinterhage med klimavegger som gjør at den holder samme innvendige temperatur gjennom hele året. Vinterhagen er romslig, med god plass til spisestuemøbler og lesestol. Det er god plass til å dekke langbord og glasstaket slipper inn mye naturlig lys, samt at det gir en fin stemning på kveldstid. Det er utsikt mot Ekeberg, Oslofjorden og mot Holmenkollen. Vinduene har utvendige screens med elektrisk styring via fjernkontroll. Disse har to soner som kan styres uavhengig av hverandre.
Lekkert Drømmekjøkken med masse skap- og benkeplass. Kjøkkenøyen gir en fin avgrensning mot stuen. Kjøkkenet er utstyrt med kvalitetshvitevarer fra Miele, samt ventilator som er koblet til vifte med egen motor på taket. Ekstra tykk benkeplate i kompositt fra Silestone, integrert kaffemaskin og 2 stykk vinskap på kjøkkenet. Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.
3 soverom hvorav det er montert skyvedørsgarderobe i de to største rommene. Hovedsoverommet har i tillegg en praktisk og romslig walk-in-garderobe.
Leiligheten har 2 lekre bad, begge med moderne flis- og fargevalg. Badene har spesialtilpassede baderomsmøbler fra Drømmekjøkkenet, vegghengt wc, servant med underskap, speil og regnfallsdusj. På hovedbadet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel side om side, med praktisk plassbygget brettebenk. På badene er det elektriske varmekabler i gulvet.
Leiligheten disponerer også en kjellerbod på ca. 5 kvm i bodrom som ligger separat fra garasjen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i alle rom untatt på 3 av soverommene. Elektriske varmekabler på bad. Vannbåren varme i de øvrige oppholdsrom. Gasspeis i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.01.2019.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
På originale byggetegninger er stuen delt i to rom, samt at det er åpent fra soveromsavdeling og inn til stuen. Nåværende eier har fjernet veggen i stuen og tettet veggen mot gang/soveromsavdeling.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
 Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst 7 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr 970315, tinglyst 07.11.2014, type heftelse: Bestemmelse om veg - Plan- og bygningsetatsen har gitt Nandrups vei 11 midlertidig unntak fra Veglovens § 29 i forbindelse med oppføring av støyskjerm. Støyskjermens avstand til vei skal ikke være nærmere enn 1,5 meter fra kant regulert Nandrups vei. Støyskjermen må fjernes uten erstatning dersom kommunen krever det.
Dagboknr 1432762, tinglyst 19.10.2018, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Plan- og bygningsetaten har gitt Nandrups vei 11-13 midlertidig unntak veglovens § 29, i anledning støyskjermens avstand til senter av Kjelsåsveien. Støyskjermen må fjernes uten erstatning dersom kommunen krever det.
De øvrige servituttene omhandler: tinglyst rett til vann- og avløp fra 1926, rett til å oppføre garasje tilhørende tidligere bolig fra 1957, bestemmelser om vann- og kloakk fra 1959, samt en erklæring om at nabo godkjenner en ny garasje og mur fra 1976.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 
Det er også tinglyst en servitutt fra 20.04.1954 med dagboknummer 5110 - SKJØNN. Denne servitutten finnes ikke i kartverkets arkiver og det er uklart hva den omhandler. Servitutten vil likevel følge eiendommen og kjøper overtar alt ansvar for denne.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Styret skal underrettes.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet ved foten av Grefsenåsen i et rolig og barnevennlig boligområde, bestående hovedsakelig av villa- og blokkbebyggelse.
Gangavstand til pizzarestaurant, sushi take-away, grønnsakshandel, hudpleie, frisør og 7-eleven på Grefsenplatået. Det er også gangavstand til flere matbutikker som Spar på Myrerjordet og søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien. Flere treningssentre og andre fritidstilbud i nærområdet. Storo senter ligger en kort kjøretur unna, senteret er Oslos største med over 130 butikker og servicetilbud.
Ønsker du friluft og rekreasjon, er turmålene mange. Du kan ta turen til Grefsenkollen, besøke Teknisk Museum på Frysja eller ta en sykkeltur rundt Maridalsvannet. Det er bademuligheter i Stilla, Brekkedammen og Trollvann. Om vinteren kan du spenne på deg skiene et par hundre meter fra boligen og ta en skitur i en av de mange løypene. Ønsker du andre vinteraktiviteter, kan du besøke Oslo skisenter på Trollvann eller Linderudkollen med serveringsted, hoppbakker og lysløype med kunstsnøanlegg.
10 minutter å sykle til Torshov og 15 minutter til Grünerløkka. Grefsenkollen Restaurant er en fin spasertur, eller kort kjøretur og busstur unna.
Byens beste pizza får du på Trollbua ("Grombua"), kun en kort spasertur fra leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Leiligheten sokner til Disen skole (1. til 7. trinn) og Morellbakken skole (8. til 10. trinn).
Det er flere private og offentlige barnehager i nærområdet, blant annet Læringsverkstedet i Grefsenkollveien 12A og FUS Grefsenlyst i Grefsenkollveien 14/16.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Oslo kommunes hjemmeside og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.834,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal, mens deler av utearealene er tildelt leilighetene på bakkeplan via vedtekter/seksjonering. Det er anlagt en meget fin "bakhage" på baksiden av bygningene. Her er det felles sittegrupper hvor naboene kan møtes eller ha private- eller felles hageselskaper.

Parkering

Det medfølger 2 garasjeplasser i felles garasjekjeller under bygget. Den ene plassen har lader for el-bil. Sameiet har gjesteparkering foran bygget.
Fra garasjen går det heis direkte til leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.3.2015. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder.
I Kjelsåsveien 67 er det gitt tillatelse til fasadeendring. Det er søkt om å sette inn to større vinduer i fasade mot nord, der eksisterende vinduer er i dag. Det er også søkt om bruksendring av kjeller.
Se saksnummer 202014407 på saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmesider.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 6 501,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles renhold, vannbåren oppvarming, TV/bredbånd, felles forsikring, etc.
Styret har justert opp felleskostnadene med 9,2 % fra og med januar i 2023.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Eiendomsskatten er kr. 12.697,- pr år.
Boligen selges gjennom fullmektig og strømforbruk er ikke kjent.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Eier betaler kr 59,- pr. måned for en ekstra dekoder.
Styreleder opplyser om at hver leilighet betaler i tillegg mellom kr 1.500,- og kr 2.000,- pr. år for stell av blomsterbed på fellesområdene.
Sameiet har også kontrakt med Rene Vinduer AS om vaske av vinduer. De vasker 3-4 ganger i året og hver leilighet betaler ca. kr 800,- pr. gang og dette betales i tillegg til felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 2 940 205,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 10 584 738,-/10 584 738,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 12.697,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 79 755,- pr. 01.08.2023
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.08.2023
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14.966.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv-Unni Hansen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Nandrups Vei 11-13, med sameiebrøk 150/1047.
Sameiet består av 8 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (garasje).
Forretningsfører er Sparebank 1 Sr-Bank Forretningspartner AS.
Dugnad må påregnes.
Sameiet har avtale med Komplett Drift AS om renhold av fellesarealene.
Dyrehold er tillatt. Luftig skal foretas utenfor sameiets område.
Det foreligger planer om å oppgradere skråningen på vestsiden av bygget med ny beplantning etc. Antatte kostnader for dette er kr 150.000,-. Kr 100.000,- vil bli dekket av sameiets egenkapital og det resterende skal dekkes med ekstraordinær innbetaling fra sameierne med lik Sum for alle leilighetene. Dette ifølge styreleder den 27.11.2023.
Sameiet har en pågående sak mot utbygger på grunn av tidvis ustabilt varmeanlegg og slaglyder på tak. Fullmektig opplyser om at det ikke har vært utfordringer med ustabil varme i denne leiligheten og at slaglydene er mest merkbare i nummer 13.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Interessenter bes oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 6 000,-
Markedspakke: kr 25 000,-
Visninger: kr 3 500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0079/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2379

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 15:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.