Hamar

Hersetgutua 26

Prisantydning

2 500 000 kr

Omkostninger: 63 722 krTotalpris: 2 563 722 kr
Byggeår
1964
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
130 m² / 149 m²
Tomteareal
936 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Innholdsrik enebolig med solrik god beliggende på en liten høyde øverst på Ingeberg med fin utsikt.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Lys trivelig enebolig fra 1965 som senere er tilbygd/ombygd på 70- og 80-tallet.
 • Eiendommen "Solbu1" ligger meget solrik og luftig på en liten høyde med fin utsikt mot Hamar, Mjøsa og omegn.
 • Meget barnevennlig og skjermet boligområde hvor bebyggelsen rundt stort sett er nyere etablering.
 • Kort gangavstand til barnehager og barneskole. Kun 5 km til Hamar sentrum hvor det er anlagt gang-/sykkelsti.
 • Fine turområder i umiddelbar nærhet og ca. 10 min med bil til Gåsbu med flotte ski- og turmuligheter, bl.a lysløype.
 • Nederste delen av tomta er søkt fradelt og er hensyntatt i arealene.
 • Eiendommen

  Hersetgutua 26 , 2323 INGEBERG 
  Gårdsnummer 63, bruksnummer 25, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3403

  Områdebeskrivelse

  Boligen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig område, Ingeberg, ca. 5 km fra Hamar bysentrum. Området rundt eiendommen er et nyere etablert boligområde med eneboliger, leiligheter og rekkehusbebyggelse. Det er anlagt gang-/og sykkelveg fra Hamar til Ingeberg. Ca 3,6 km til dagligvareforretning på Ridabu. Det er påsnakket en etablering av dagligvareforretning i nærområdet. 
  
  Fine turområder i umiddelbar nærhet og kun ca. 10 min med bil til Gåsbu med flotte ski- og turmuligheter, bl.a lysløype. Det er flere lekeområder i nærheten og nederst i Hersetgutua er det bl.a. hoppbakke, fotballbane, skøytebane og gapahuk som vedlikeholdes av Ingeberg velforening.
  På Ingeberg bor man i landlige omgivelser, men likevel sentrumsnært.

  Veibeskrivelse

  Kjør fra Vienkrysset mot Ridabu og ta til venstre opp mot Gåsbu. Følg vegen til man ser skiltet Ingeberg. Ta andre til høyre inn på Holsvegen og følg denne 200 meter. Sving deretter opp til venstre, Hersetgutua, og følg vegen oppover til toppen. Eiendommen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Ingeberg skole (1-7 kl.) 1 km
  Ener ungdomsskole 4.4 km
  Hamar katedralskole 6.8 km
  Flere barnehager i nærområdet, bl.a. Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage og Ingeberg barnehage like ved.
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 164 kvm
  Totalt bruksareal: 149 kvm
  Totalt primærrom: 130 kvm
  
  Bruksareal:
  Bolig 149 kvm
  
  Primærrom:
  Bolig: 
  Kjeller: 19 kvm: Kjellerstue.
  1. etasje 111 kvm: Vindfang, gang, 4 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stor stue med trapp ned til kjellerstue. Fra stue er det utgang til inngangspartiet med morgensol og ut til stor delvis overbygd terrasse mot vest.
  
  Sekundærrom:
  Bolig: 
  Kjeller: 13 kvm: Bod og teknisk rom.
  1. etasje 6 kvm: Trapperom kjeller, vedbod ved inngangen. 
  
  I tillegg er det isolert verksted (tidl.garasje) på 15 kvm med kald del på 3 kvm og en bod/verksted på 7 kvm. Verksted kan benyttes som garasje ved endring fra dør til port.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.10.2019 utført av Vidar Nerem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

  Tomten

  Eiet tomt på ca. 936 kvm. 
  Nedre del av tomten mot vest ca. 690 kvm er under fradeling, dvs grenser inntil der stabbur står i dag. Dette er hensyntatt i tomtearealet. Eksakt areal vil foreligge etter oppmåling. 
  Tomta er meget solrik hvorav navnet på eiendommen, Solbu 1. Boligen ligger på en liten høyde med fin utsikt. Tomta er opparbeidet med plen og beplantet med prydvekster og enkelte større trær. 

  Parkering

  Oppstillingsplass på egen eiendom. 

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Privat stikkveg opp til eiendommen som ligger på naboens eiendom. Det foreligger ingen tinglyst avtale her. 
   
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført enebolig med to tilbygde fløyer antatt på 1970 tallet og tilbygget det av stue med kjellerstue i 1980. Bygningen er delvis fundamentert på støpt såle/ringmur av betong. Opprinnelig del har både ringmur i betong og kjeller med murgulv og vegger av betong. Del av kjeller er tidligere sisterne. Tilbyggene er fundamentert på såle, ringmur og hel betongplate- plate på mark. Tilbygget stue er fundamentert på støpt såle, kjellervegger av Lecastein og støpt gulv. Yttervegger oppført i bindingsverkskonstruksjon av treverk, antatt med isolasjon- og tykkelse etter regler og skikk for byggeåret. Eier oppgir at vegger er isolert med minerealull, i all hovedsak Glava. Utvendige vegger er kledd med trepanel. Vinduer med isolerglass med varierende alder, de fleste fra 1980 tallet. Fast karm vindu i stue fra ca. 2005. Saltak tekket med asfalt takbelegg fra 1996.
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2:
  Fundamentetene fra respektive byggår. Det er ikke registert symptomer på avvik på trebjelkelaget ned mot krypkjeller men på grenerellt grunnlag er slike krypkjeller en risikokonstruksjon med tanke på fuktpromblematikk.
  Drenering pga alder og tilstad, det er registert utslag for forhøyede fuktverdier i gulv og i nedkant på kjellervegger. 
  Vinduer og dører (ikke hovedinngangen), pga alder og tilstand.
  Bad pga alder og tilstand, det er registert forhøyede fuktverdier rundt sluk og en liten sprekk på hjørnet ved toalett dusj er tett med silikon.
  Bunnledning pga alder, er fra byggeåret. 
  
  Var en vannlekasje fra utekran som ble en forsikringssak, se pkt i egenerklæring til selger. 
  
  Pålegg fra brann/feier: Ildfast stein eller sideplater i ildstedet må skiftes eller repareres. 
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Renovert/oppusset

  ca. 1970 og ca. 1980

  Ferdigattest

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1964. Det foreligger tegninger datert 1976 og 1980 i kommunen. 
  
  To soverom er på gamle tegninger registert som hobbyrom og bod. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er bruksendret jfr. Hamar kommuen ferdigattest for bruksendring og fasadeendring uten ansvarsrett pbl 20-4, datert 13.11.2019.
  
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
  
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
  
  

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Standard

  Meget solrik og luftig eiendom "Solbu1". Dette er en innholdsrik enebolig fra 1964 som senere er tilbygd/ombygd og har nå 4 soverom, stor stue og kjellerstue. I tillegg er det godt med bodplass samt isolert verkstedrom. Eiendommen er jevnlig vedlikeholdt gjennom årene. Bl.a. ble det lagt ny taktekking, skiftet takrenner, nedløp og beslag i 1996. Ny pipehatt 2001. Utvendig terrasse fra 2004. Utvendig panel sist behandlet i 2014. Innvendig er overflater pusset opp jevnlig bl.a. ble kjøkkenet fornyet i 2005 med eldre innredning. Nytt dusjkabinett 2004. VVS bereder 2014. El.anlegget ble utvidet og fornyet med bl.a. nytt el.skap i 2003. Generelt noe behov for fornyelse/oppussing av bl.a. kjøkken og bad. 
  
  Dette er en perfekt beliggenhet for en barnefamilie med nærhet til barnehager, skoler og lekeplasser/friområder. 
  
  Eksempler på materialvalg; 
  Gulv: Parkett, laminat, vinylbelegg. 
  Vegger: Malte plater, malte tynnplater, malt strie, malt panel.
  Himling: Malte plater, panel.
  
  Kjøkkenet er praktisk plassert i midten av boligen med lett adkomst til yttergang og spisestue/stue. Innredningen er klassisk med glatte fronter i mdf med detlajer. Heltre benkeplate med god arbeidsbenk med hyggelig utsyn utover hagen og området. Nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kun integrerte hvitvarer medfølger.
  
  Baderommet er arealeffektiv og innredet med servant med overskap med speilfront, toalett og dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin. 

  Oppvarming

  Varmepumpe fra 2006, Panasonic. Vedovn i stue. Elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket F3

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  
  Dagboknr 5902, tinglyst 3/111964 , Rettigheter iflg. skjøte. Bestemmelse om veg. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til Kommuneplanens arealdel 2018 - 2030 ikrafttredelse 30.05.2018 og detaljreguleringsplan for Ingeberg Øvre, Skogsrud og Jevne ikrafttredelse 18.12.2013. Hersetgutua-Løbakk eldre reguleringsplan fra 1984 er overstyrt.
  Det er pågående bygging på området, Ingeberg Øvre, Skogsrud og Jevne.
   
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 
  Boligen er rengjort og overtas som vist uten ytterligere rengjøring.

  Oppdragets KR-kode

  KR65.19240

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr 9.594,49 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann/kloakk avregnes etter forbruk.
  
  Eiendomsskatten er kr 7.408,45 pr år.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15000-20000 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.500,-.
  Frivillig velavgift er kr 200,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet RiksTV, ca kr. 600,- pr. mnd ( er sagt opp).
  Internett Telenor ADSL, kr. 730,- pr mnd.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 665.255,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.394.918,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.722,-
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr. 45.000,-
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,- 
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre
  Gro Rakstad
  Eiendomsmegler MNEF

  Gro Rakstad

  Telefon
  Mobil 97122404

  Lurer du på noe

  Gro svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.