Komplett salgsoppgave

Gimlekollen 15

6 350 000 kr
164 m²
2 soverom
Krogsveen v/Alex Modahl har gleden av presentere Gimlekollen 15 - en innholdsrik enebolig med solrik tomt og utsikt over Vollevannet og byfjorden
Krogsveen v/Alex Modahl har gleden av presentere Gimlekollen 15 - en innholdsrik enebolig med solrik tomt og utsikt over Vollevannet og byfjorden
Jøran Flakk
Alex Modahl
Presenteres av
Jøran Flakk og Alex Modahl
Gimlekollen
Enebolig m/ solrik tomt på over 1,1 mål - Flott utsikt over Vollevannet og byfjorden - Hage - Garasje og carport.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  6 350 000 kr
 • Omkostninger
  156 342 kr
 • Totalpris
  6 506 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  164 m²
 • Bruksareal
  190 m²
 • Tomteareal
  1 177,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  200 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gimlekollen 15 - din neste bolig!
Dette er en innholdsrik enebolig med bl.a stor og solrik tomt, egen gjesteavdeling og flott utsikt. Boligen kan by på spisestue, stue, kjøkken, to bad, toalettrom, to soverom (opprinnelig tre) og kontor/gjesterom. Eneboligen har en flott og usjenert beliggenhet på Gimlekollen med nærhet til barnehager, skoler, bussforbindelse og dagligvarebutikk.
Tomten er pent opparbeidet med flott hage, uteplasser med platting og en utsikt over Vollevannet og Byfjorden. Det er også en frittstående garasje på tomten samt godt med billoppstillingsplass ellers.
Boligen har noe behov for modernisering, men passer ypperlig for deg som ønsker å sette ditt eget preg på det. Boligen passer til familier, par eller til den som trenger litt ekstra plass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gimlekollen 15, 4633 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 40, bruksnummer 261, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 190 kvm
Totalt primærrom: 164 kvm
Primærrom:
1. etasje 164 kvm: Vindfang, kontor, 3 soverom, entre, 2 bad, gang/kjøkken, toalettrom, spisestue, stue, kjøkken, vaskerom, gang/vindfang
Sekundærrom:
1. etasje 24 kvm: Bod, redskapsbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Soverommet i gjesteavdelingen er ikke søkt bruksendret eller godkjent. Se for øvrig mer informasjon under pkt. "ferdigattest".

Byggemåte

Selger opplyser at Boligen er noe modernisert/påkostet:
- Hovedbad og kjøkken er fornyet
- Ytterkledning, vinduer og dører er skiftet ca. 2005.
- Vegger og stuegulv er tilleggsisolert.
- Mønetaket på hus og garasje er bygget ca 1985.
- Parkett er byttet i nyere tid i stuen.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur/ringmur i betong. Stubbloft med krypkjeller. Yttervegger i trekonstruksjon kledd med stående og liggende trekledning. Taket er saltaksformet og tekket med betongtakstein. Vinduer er type 2-lags glass. Etasjeskiller i trebjelkelag. Mønetaket på hus og garasje er bygget ca. 1985.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter med TG2:
Bad: Tilkomst til sluket under badekar er utilfredsstillende. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Tilnærmet flatt gulv.
Bad gjester: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtrommets oppbygning. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
Vaskerom: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtrommets oppbygning. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
Toalettrom: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Det ble ikke observert synlige feil eller skader på befaringstidspunktet.
Krypkjeller: Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Eternittplater/med asbest er montert i stubbloft. Spor etter gnagere/mus er observert.
Loft - uinnredet/råloft: Svertesopp i undertaket mot nord. Eksakt årsak ikke kjent.
Etasjeskiller: Største avvik ble målt til 16mm skjevhet i stue. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
VVS-anlegg: TG2 er valgt på vann- og avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
P-rom: Stedvis slitte flater.
Vinduer: Vinduer som er av eldre dato må det forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
Terrasser/platting på terreng: Stedvis noe råteskader rekkverk.
Drenering: Det er fuktmerker/tegn på utilsiktet fuktighet. Tiltak anbefales. Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
Frittstående byggverk - garasje: Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Eksempelvis sprekker i grunnmur.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er noe modernisert/påkostet:
- Hovedbad og kjøkken er fornyet
- Ytterkledning, vinduer og dører er skiftet ca. 2005.
- Vegger og stuegulv er tilleggsisolert.
- Mønetaket på hus og garasje er bygget ca 1985.

Standard

Boligen er innholdsrik og kan by på følgende:
Stue & spisestue:
Romslig stue med gode møbleringsmuligheter til sittegrupper og tv-seksjon. Det er peis i stue som gir godt med varme på kaldere dager, og fra stuen er det utgang til en flott og solrik uteplass. Stuen har gode vindusflater som gir godt med lys. Fra stuen er det også gjennomgang til boligens spisestue hvor det er plass til en større spisegruppe. Her er det god plass til familie, venner og bekjente, og er et flott samlingspunkt til hyggelige middager.
Kjøkken:
Større separat kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkenet har integrert stekeovn og steke- og gass platetopp samt frittstående kjøleskap, og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har god benk- og skapplass, og benkeplaten er i heltre.
Baderom:
Boligen har totalt to bad, hvorav ett befinner seg i gjesteavdelingen. Hovedbadet er flislagt med varmekabler i gulv og har badekar, veggehengt toalett, dusjkabinett og servant med innredning og godt med oppbevaring. Bad nr. 2 har fliser på gulv, enkel servant, toalett og dusj på vegg. Det er også ett separat toalettrom i boligen.
Soverom:
Boligen har opprinnelig hatt tre soverom, men det er fjernet en vegg mellom to av soverommene og etablert ett stort soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, garderobe og tilhørende møblement. Soverom nr. 2 har innebygde skap og plass til seng, sovesofa eller det en har behov for.
Vaskerom:
Separat og praktisk vaskerom med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det er også utslagsvask og egen inngang utenifra.
Gjesteavd:
I enden av huset finner du en egen gjesteavdeling med et mindre kjøkken, baderom og en hems med sengeplass. Dette passer ypperlig for besøk av familie og venner eller dersom du trenger en ekstra tv-stue.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: integrerte hvitevarer på kjøkken, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler i hovedbadet, peis i stuen og ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.02.1969. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke ombygging av garasje til delvis soverom.
Det er avvik mellom opprinnelige plantegninger og dagens bruk. Veggen mellom to av soverommene er fjernet, og det er etablert ett større soverom.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Soverommet i gjesteavdelingen er opprinnelig byggemeldt som redskapsbod jf.byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst syv servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøper: Dagboknr. 3798 tinglyst 23.03.1993, type heftelse: Veirett.
Det følger av veiretten at gnr. 40, bnr 256 har rett til å anlegge vei på nordsiden langs grense mot gnr. 40, bnr. 261. Veien kan være 3m bred og skal være ca. 30m lang ut til veien Gimlekollen. Veiretten er å betrakte som evigvarende. Gnr. 40, bnr. 256 har rett til å sette opp gjerde, planker og murer langs grensen til Gimlekollen 15. Det hefter også avtale om at eiere av Gimlekollen 15 ikke kan bygge hus nærmere enn 6 m fra denne nye grense mot Bergtoras vei 10 og Gimlekollen 15. Fremtidig bebyggelse i Bergtoras vei 10 kan ikke ha høyere mønehøyde enn grunnmur til Gimlekollen 15.
De øvrige servituttene omhandler: bestemmelse om bebyggelse, registrering av grunn, omnummering ved kommuneendring og bestemmelser om kloakk- og vannledninger.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget flott beliggenhet på Gimlekollen i barnevennlige, rolige og naturskjønne omgivelser.
Fra boligen er det kort vei til barnehager, skoler, bussforbindelse og dagligvarebutikk som Meny Albert, Coop Extra Fagerholt og Rema 1000.
Nærområde byr på lysløyper og turområder i populære Jegersberg og treningsmuligheter med kunstgress fotballbane, squash hall og idrettsanlegg. Det er også kort vei til badeplasser i Tretjønn og Vollevannet, Om man ønsker flere butikker og shopping er det en kort kjøretur til Sørlandssenteret og kun ca. 5 km til Kvadraturen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Læringsverkstedet bhg - Gimlekollen
Lindtjønn barnehage
Bergtorasvei barnehage (0-5 år)
Barne- og ungdomsskoler:
Fagerholt skole (1-7 kl.)
Presteheia skole (1-7 kl.)
Havlimyra skole (8-10 kl.)
Oddemarka skole (8-10 kl.)
Videregående skole:
Kristiansand Katedralskole Gimle
Kvadraturen skolesenter
Tangen videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 177,7 kvm. Tomten er pent opparbeidet med pen beplantning og uteplass.

Parkering

Garasje på egen tomt med tilhørende carport og ellers billoppstillingsplass på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan nr. 156 Gimlekollen I datert 29.06.1965.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.834,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7.010,- for inneværende år og er inkludert i kommunale avgifter.
I tillegg kommer gebyr for renovasjon. Normalgebyret fra Avfall Sør er for 2022 kr. 3.925,-. Merk at kostnad kan variere etter husholdning og forbruk.
Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år. I tillegg kommer årlig nettleie på kr. 9.000,-. Opplysningene ment som et estimat, og forbruk kan variere etter antall personer i husstand og bruk av strøm.
Velavgift er kr 200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1100 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder kan medfølge med forutsetning at kjøper tegner abonnement med Altibox.
Boligen er tilknyttet alarmselskap, men abonnement medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.023.261,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3.683.740,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7 010,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.510.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Petter Kersbergen Houge og Eva-Karin Houge

Overtakelse

Medio Oktober 2022.

Velforening

Boligen er tilknyttet Gimlekollen Velforening.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Visningspakke: kr. 6.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0284/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21284

Dato

Sist oppdatert: 02. juli 2022 kl. 12:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.