Komplett salgsoppgave

Slåttebråtan 13

7 590 000 kr
189 m²
5 soverom
Eiendommen ligger fint til i stille og rolige omgivelser
Eiendommen ligger fint til i stille og rolige omgivelser
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Tranby
Fin familiebolig med flott utsikt og meget barnevennlig beliggenhet. 2 bad. Solrike uteplasser og flott hage. Garasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  7 590 000 kr
 • Omkostninger
  191 092 kr
 • Totalpris
  7 781 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  189 m²
 • Bruksareal
  203 m²
 • Tomteareal
  624,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fin familiebolig med flott utsikt og meget barnevennlig beliggenhet. God internbeliggenhet
 • Romslig stue samt spisestue med peisovn og varmepumpe
 • Kjøkkeninnredning fra 2009 med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad 1 med dusjkabinett og varmekabler
 • Flislagt bad 2 med badekar og varmekabler
 • Kjellerstue/kjøkken i underetasjen
 • Selger har i perioder leid ut underetasjen (eget kjøkken i kjellerstue, egen entré, vvb og strømmåler)
 • Solrik syd- og vestvendt veranda/terrasse på tilsammen ca. 52 kvm
 • Svært pent opparbeidet hageområde med flere solrike uteplasser
 • Parkering i garasje på 24 kvm og på egen gårdsplass
 • Eiendommen ligger fint til i stille og rolige omgivelser
 • Populært boligområde på Tranby med flere barnefamilier i nabolaget

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slåttebråtan 13, 3409 TRANBY
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 145, bruksnummer 473, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 203 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 189 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 14 kvm
Primærrom
Underetasje:
81 kvm: Entré/gang, kjellerstue/kjøkken, vaskerom, bad, gang og 2 soverom.
1. etasje:
108 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom, kontor/soverom, gang og entré.
Sekundærrom
Underetasje:
14 kvm: Bodrom.
I tillegg er det en utvendig bod på 5 kvm i tilknytning til garasjen. Lagt nytt tak på boden i ca. 2015 ifbm. taklekkasje iflg. selger.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.05.2022 utført av Bjørn Christian Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskillere og tak i trekonstruksjoner. Fasader med stående trekledning. Valmtak tekket med betongtakstein. Vinduer og terrassedører med to-lags glass. Ytterdør med glassfelt. Verandadør mot vest fra 2009. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst belagt med skiferheller til overbygget inngangsparti i 1. etasje. Steinlagt sti til boligens inngangsparti i underetasjen og uteplass ved boligen/garasjen. Delvis overbygd sydvendt uteplass på 20 kvm i tilknytning til inngangspartiet, uteplassen er belagt med heller og har utvendig belysning samt strømuttak.
1. etasje
Stue: Rommet ble oppusset i 2009. Stue med sittegruppe og sofaområde. Peisovn fra Nordpeis med plate på gulv. Flotte karnappvinduer med utsikt. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malt panel samt malte vegger og takess-plater i himling. Utgang til sydvendt veranda.
Spisestue: Rommet ble oppusset og bygd inn med kjøkkenet i 2009. God plass til spisemøblement. Åpen løsning mot kjøkken og stue. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malt brystningspanel samt malte vegger og takess-plater i himling. Utgang til vestvendt terrasse.
Kjøkken: Takhøy kjøkkeninnredning fra 2009 med helintegrerte hvitevarer og barløsning. Over- og underskap samt høyskap i hvit og glatt utførelse. Flislagt felt over benkeplate av heltre. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum av kompositt, oppvaskmaskin, ventilator, platetopp med induksjon, dampovn, stekeovn samt kombinert kjøle- og fryseskap. Varmematter i gulv. 3-stavs eikeparkett på gulv, tapet på vegger og takess-plater i himling.
Bad 1: Nedfelt servant over romslig servantinnredning i hvit og profilert utførelse. Underskap, høyskap og vegghengte skap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett (ca. 2006) og dusjkabinett (2001). Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og takess-plater i himling. Selger opplyser om at det ble montert en ny vegg med membran i ca. 2006.
Soverom 1: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og takess-plater i himling.
Soverom 2: Romslig innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, tapet på vegger og takess-plater i himling. Utgang til sydvendt veranda.
Kontor/soverom: Rommet er innredet som kontor med åpen løsning mot gangen. Karnappvindu med utsikt. Downlights i tak. 3-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og takess-plater i himling. Varmematter i gulv. Rommet er opprinnelig byggemeldt som et soverom. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
Gang: Trappegang til underetasjen. 3-stavs eikeparkett på gulv, malt brystningspanel samt malte vegger og takess-plater i himling. Varmematter i gulv.
Entré: Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt panel på vegger og takess-plater i himling.
Underetasje
Entré: Trappegang til 1. etasje. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Rommet har også utvendig adkomst.
Kjellerstue/kjøkken: Åpen kjøkken- og stueløsning. Stue med sofaområde. Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og frittstående kjøleskap. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt panel samt tapet på vegger og malt panel i himling.
Soverom 3: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Fliser på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 4: Fliser på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Bad 2: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og innfliset badekar med hånddusj. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
Vaskerom: Utslagsvask. Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt samt pusset betong på vegger og panel i himling.
Gang: Tilgang til stor bod med god lagringsplass. Varmekabler i gulv.
Veranda/terrasse: Syd- og vestvendt veranda/terrasse på tilsammen ca. 52 kvm. Uteplassen strekker seg rundt to sider av boligen, med tilgang til spisestue, stue og et soverom. Montert utvendig belysning, strømuttak og markiser (på verandadel). Utvidet uteplassen og lagt nye terrassebord i ca. 2015 samt montert nytt glassrekkverk. Videre er det adkomst til boligens hageområde.
Generelt om boligen: Fujitsu General luft-til-luft varmepumpe fra 2011, plassert i stue. Vannrør av kobber, flexirør samt plast og avløpsrør av plast. 120 liters varmtvannsbereder fra 1992, tilhørende underetasjen. Oso 200 liters varmtvannsbereder, tilhørende 1. etasje. Sikringsskap med automatsikringer til 1. etasje, plassert i entré.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (1. etg) og garasje: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Vaskerom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, redusert luftutskiftning, avflassing samt saltutslag på vegg, bomlyd i enkelte gulvfliser, usikkert om det er benyttet membran og ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking.
- Øvrige rom (1. etg): Stedvis slitasje samt sprekker, knirk i gulv og stedvis bomlyd i gulvfliser (entré).
- Rom under terreng (u. etg): Kjellerlukt samt fuktig isolasjon, påvist insekter ifbm. fuktig miljø, saltutslag på vegger (vaskerom og bod) og dør ved vaskerom/stue har kontakt med terskel/karm.
- Loft (uinnredet/råloft): Lekkasjemerker i tak (synes å være av eldre dato).
- Innvendige trapper: Knirk i trapp.
- Elektrisk anlegg (1. etg): Samsvarserklæring på kun deler av anlegget (etter år 1999).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis utilstrekkelig musetetting.
- Yttertak: Usikkert om takgjennomføring ved luftekanal er lekkasjesikker.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Bad (u. etg), kjøkken (u. etg) og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Vaskerom: Motfall til sluk.
- Rom under terreng (u. etg): Bomlyd i gulvfliser (entré, gang og stue), sprekk i gulvfliser, symptomer på utilsiktet fuktighet og målt forhøyde fuktverdier.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
Selger opplyser om at det kan forekomme sukkermaur i underetasjen (korte perioder om våren) og det kan forekomme edderkopper i underetasjen.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, dampovn, stekeovn samt kombinert kjøle- og fryseskap.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stue. Varmematter i gulv på kjøkken, stuedel mot terrasseutgang, gang og kontor (1. etg). Varmekabler i gulv på begge bad, vaskerom, i entré (1. etg) og i hele u. etg (unntatt bod). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i mars 2022, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Det er ingen anmerkninger.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.10.1997. Godkjente tegninger av garasjen 21.09.1995. Byggemeldt innbygging av veranda 10.08.2009.
Det gjøres generelt oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/heftelser som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
14.05.1990 - Dokumentnr: 404608 - Urådighet/forkjøpsrett
Best. om begrensning i råderett. Diverse tidsbegrensede bestemmelser om forkjøps- og gjenkjøpsrett, om prioritet for disse, om utleieforbud, samt adkomst, rett for kommunen og e-verket å ha ledninger over tomt og ved tomtegrense, vedlikeholdsrett for disse ledningene mv.
Urådighet og kommunens forkjøpsrett slettes før overtagelse, da dette ikke lenger er gjeldende. Dette henger igjen fra gammelt av.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Nåværende eier har tidligere leid ut underetasjen, og det har gitt gode leieinntekter. Det er eget kjøkken i kjellerstua, egen entré/gang, vvb og strømmåler.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en god beliggenhet i stille og rolige omgivelser. Nærmiljøet kan beskrives som svært barnevennlig, veletablert, trygt og attraktivt. Dette er et populært boligområde på Tranby og det er mange barnefamilier i nabolaget. Eiendommen ligger fint til på boligfeltet, og har fin utsikt fra egen eiendom. I tillegg er det meget gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld.
Det er gangavstand til flere barnehager, Hennummarka barneskole og Tranby ungdomsskole. Over hele boligområdet er det opparbeidet interne gangstier, noe som gjør bl.a skoleveien trygg. Marka ligger i umiddelbar nærhet og har flotte turmuligheter både om vinteren og sommeren. Det kan nevnes bl.a. Glasåsen, Kraftkollen, Vestmarka, Høgdaskogen og Kjekstadmarka. Oppkjørte skiløyper ved gangveien rett på baksiden av boligen. Kort vei til ny Kiwi butikk v/Ringveien, Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus. Nede på Tranby er det bl.a. dagligvarebutikk, lege, tannlege, bibliotek, idrettshall og fotballbaner.
Lier IL er aktive innen bl.a allidrett (BIG), fotball, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn, badmintonklubb, taekwondo, innebandy, skolekorps, Røde Kors, kulturskolen m/musikk, teater og dans. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no eller www.lieril.no.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Ringveien med hyppige avganger til Asker og Drammen, se www.brakar.no for rutetider. Langs Joseph Kellersvei (i bunnen av Ringveien) går det buss til Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen med hyppige avganger om morgenen og ettermiddagen, 15 minutters gangavstand. Asker togstasjon og Lier togstasjon med regelmessige avganger, retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord, se www.vy.no for avganger.

Barnehager, skoler og fritid

Lier kommune har et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Akebakken barnehage, Hennummarka barnehage, Gunnersbråtan barnehage. Alle innen gangavstand.
Skoler: Hennummarka barneskole (10 min gangavstand). Tranby ungdomsskole (20 min gangavstand).
Det ligger flere videregående skoler i Asker, Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 624 kvm. Den har en god internbeliggenhet på boligfeltet, og har fin utsikt nedover Lierdalen og mot Storsteinsfjell. Det er meget gode solforhold på terrassen og i hagen, og da med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Mulighet for flere uteplasser. En pent opparbeidet tomt med belegningsstein i gårdsplassen, gressplen, diverse blomster og prydbusker i hagen. På baksiden av huset grenser eiendommen til kommunalt friområde, og det er en fin plass for morgenkaffen. En lettstelt og barnevennlig tomt med god plass for barn å boltre seg på.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid. Ved nøyaktig oppmåling kan derfor noe avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering i frittstående garasje på 24 kvm. Garasjen har elektrisk leddport, belysning og strømuttak.
Øvrig er det godt med biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, jfr. reguleringsplanen med bestemmelser for området Tranby III felt G og F (ikrafttredelse 08.12.1989). Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 9 959- pr. år (4 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3 748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk inkl. nettleie på ca. kr 30.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via JBF på kr 5.800,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox, som leverandør av tv og internett, og koster ca. kr. 1.200,- pr. mnd.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster ca. kr 9.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 363 194,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 907 499,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.781.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Elisabeth Kjustad

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Kunderabatt visning: kr -3.125,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0103/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22103

Dato

Sist oppdatert: 05. mai 2022 kl. 10:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.