Solgt: 2 650 000 kr

Ryggeveien 37

2 790 000 kr
66 m²
1 soverom
Leiligheten i Ryggeveien 37 formidles av Krogsveen.
Jacob Koren
Simen Slaatsveen
Presenteres av
Jacob Koren og Simen Slaatsveen
Arealeffektiv 2-roms med innglasset markterrasse. Felles, solrik takhage med flott utsikt. Bod og parkering i kjeller.
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  2 658 625 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  2 824 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt 2-roms andelsleilighet fra 2013 på Melløs
 • Innglasset markterrasse på ca. 11 kvm. med siktlinje
 • Arealeffektiv romløsning og trinnfri, enkel adkomst
 • Kjøkkeninnredning fra Sigdal
 • Flislagt bad med separat, tilknyttet vaskerom
 • Bod på ca. 5 kvm. samt parkeringsplass i felles kjeller
 • Felles, solrik takhage med vidstrakt utsikt
 • Bredt kollektivtilbud i nærområdet
 • Gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Dagligvareforretning i samme bygg, handelsområde i nærområdet
 • Fint parkområde i nabolaget, kort vei ut til Mossemarka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ryggeveien 37, 1523 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 2709, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1
Andelsnummer 4, Rabekkporten Moss Borettslag, organisasjonsnummer 912461327

Innhold

Totalt bruttoareal: 83 kvm.
Totalt bruksareal: 77 kvm.
Totalt primærrom: 66 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, vaskerom, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
2. etasje: Innglasset markterrasse.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasjen oppmålt til ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er
ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med tre-lags glass fra 2013.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble oppført i 2013 og har en velholdt standard fra byggeåret. Med tanke på tilstand og eventuell slitasje er såvel overflater som fast utstyr utelukkende gitt tilstandsgradene 0 og 1 i boligsalgsrapport.
Det sene byggeåret innebærer at leiligheten blant annet har oppvarming i form av vannbåren gulvvarme, hvilket gir både jevn temperatur og lave utgifter til fyring. Gulvene i alle rom utenom bad og vaskerom/bod er av tre-stavs parkett.
Tidsaktuell er også romløsningen som samler stuen og kjøkkenet i en åpen løsning som utgjør omlag halve leilighetens areal. For best mulig arealdisponering er kjøkkenet plassert helt innerst, slik at stuen for øvrig kan disponeres fritt og møbleres helt etter egne ønsker.
Kjøkkenets innredning er en stilmessig klassisk moderne løsning fra Sigdal med gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Hvitevarene er frittstående og inkluderer Gram komfyr, AEG kombiskap og Whirlpool oppvaskmaskin. Kjøkkenet har for øvrig mekanisk avtrekk, og komfyrvakt er montert. Boligsalgsrapport påpeker imidlertid at automatisk lekkasjestopper ikke er montert, hvilket er rapportens eneste punkt som er gitt tilstandsgrad 2.
I leilighetens indre del finnes også badet, som er tilknyttet et separat vaskerom kombinert som teknisk rom og bod. Badet er oppmålt til ca. 5,5 kvm. og oppleves som romslig, spesielt siden hvitevarer som vaskemaskin og tørketrommel ikke opptar plass i rommet. Blant badets utstyr inngår et dusjhjørne og veggmonterte baderomsmøbler med samme stilpreg som kjøkkeninnredningen.
Leilighetens soverom er av en god størrelse på over 13 kvm. og utpreget langstrakt med hele seks meter i lengden. Rommet er tilgjengelig gjennom to dører som leder inn til hver sin side av en eventuell dobbeltseng. To doble garderobeskap med en total bredde på ca. 2 meter medfølger i hovedsoverommet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i vaskerom/bod og bad, for øvrig tre-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malt strie.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Sigdal skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med Oras ett-greps blandebatteri. Plater på vegger over benker. Avtrekksventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og helstøpt porselensservant med Oras ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med faste skjermvegger og to-greps blandebatteri med hånddusj. Veggmontert klosett.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.01.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Midlertidig brukstillatelse var gitt 17.11.2013.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ryggeveien 37 ligger i sentrumsnære omgivelser ved Melløs, en plassering som er svært sentral og blant annet innebærer gangavstand til både bygatene og togstasjonen.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved dagligvareforretningen som ligger i samme bygg og holder søndagsåpent. Tjenester som tannlege og frisør finnes også i bygget, mens et rikt tilbud av helsetjenester er lett tilgjengelig i Lilleng Helsepark like ved. Det eksisterer for øvrig også et bredt shoppingtilbud i handelsområdet omkring Varnaveien, blant annet i Rygge Storsenter og en rekke store varehus.
Til sentrumskjernen med forretninger, serveringssteder og tjenestetilbud er det kun en kort busstur fra holdeplassen på Melløs. Samme sted stopper for øvrig også ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg, mens flybuss til Gardermoen stopper ved Høyden litt lenger syd.
I leilighetens nærmiljø finnes blant annet Melløsparken som gjerne kan inkluderes i hverdagslige gå- eller løpeturer. Flere rekreasjonsmuligheter finnes i Nesparken som ligger nærmere sentrum og har både badestrender og turveier. Fra Nesparken kan du fortsette videre ut i Mossemarka der det er lysløype og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 754 kvm.

Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass til leiligheten beliggende i underetasjen (nr. 204). Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 26.05.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Del av Rygge bygningskommune" med formål kjørevei og boliger, vedtatt 07.06.1937 med plannr.4. Reguleringsplan "Rabekkgata" med formål gang-/sykkelvei, bolig/forretning og annen veigrunn, vedtatt 01.12.2008 med plannr.321. Kommunedelplan "Høyden-Varnaveien Melløs" med formål kombinert bebyggelse og anleggsformål framtidig, vedtatt 20.04.2009 med plannr.K002. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål bebyggelse og anlegg nåværende og vei nåværende, vedtatt 24.03.2021.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Byggeprosjektet "Tribunen" er under oppføring like ved borettslaget. Det må påregnes normal "byggestøy" i anleggsperioden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm fellesareal, årsavgift tv, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renhold, vannbåren varme (oppvarming), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 785 815,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 828 934,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 57 871,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 27.05.2021.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 647.787,- av fellesgjelden for denne andelen er innløst.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.798.625,-. Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lasse Henriksen, Therese Hultin Haug og Theodor A Aas Henriksen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Rabekkporten Moss Borettslag.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen. Det er båndtvang inne på borettslagets eiendom.
Foretatt påkostninger de senere år:
Byttet enkelte inngangsdører.
Planlagte påkostninger:
Maling av trappeoppgang.
Kameraovervåking av inngangsdører og garasjeanlegg.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Konf. megler hvis spørsmål rundt denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,6% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Innhenting av offentlige opplysninger kr 3.500,-
Tilrettelegging kr 9.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.500,-
Foto: kr 4.500,-
Visninger: kr 1.950,- pr. visning (2 første inkl.)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0145/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21145

Dato

Sist oppdatert: 24. august 2021 kl. 09:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.